Bananica80, nadam se da se jesenske mame neće ljutiti što ti se ovdje javljam, ali tražila sam te na heparinskim trudnicama jer si mi jedina za koju sam vidjela da ima istu dijagnozu kao ja - sumnja na antifosfolipidni sindrom. Možeš li mi molim te reći do kad si pila aspirin uz heparin, jesu li ti povećavali dozu heparina kako se bliži porod i trebamo li mi na carski/inducirani nešto ranije ili je moguće sve u roku? I koliko si često imala preglede zbog te problematike? Isprike svima što se ubacujem, ali tako je malo primjera online s tom dijagnozom da mi svaki savjet dobro dođe. Hvala 🙏😊
Što se tiče tvog pitanja, ja sam još daleko od toga, ali pronašla sam rodine tečajeve pa vidi tamo:https://edukacija.roda.hr/
hej! u prosloj trudnoci a i u ovoj sad mi nisu povecavali dozu heparina, iako sam od jednog ginica kao cula da bi trebalo ako dobijem puno kila. No sa kilazom nisam presla 70kg pa to ostaje ista do poroda. Predlazem ti da to prokomentiras sa svojim ginekologom i tko ti vec vodi dio vezan za APS (kod mene je to imunolog). Sa aspirinom prestajem u 36tt, a heparin ide do poroda i onda jos nakon poroda kad bi opet trebala ukljuciti i aspirin. Ginekoloske preglede sam imala svaka 4tj jer je beba napredovala uredno (pratili su mjere da ne bi doslo do zastoja u rastu), a sad u visim tjednima su mi ranije poceli pratiti protoke (ja sam i to trazila), negdje tamo od 26tt. Bila sam i na fetalnom echo zbog toga pa i to spomeni ginekologu. APS nije indikacija za carski osim ak nema jasnog zastoja u razvoju, al me jesu inducirali u prosloj sa ravno 39tt. Sad su mi rekli da bi me pustili do 38 tt pa indukcija, al to ocekujem da bi se isto moglo pomaknuti ako trudnoca i posteljica i dalje budu uredni. Prosla trudnoca je na kraju bila skolska APSu usprkos
3/2024 💙
Bananica80, hvala puno 😊 nadam se da će i sad sve dobro proći s porodom, hvala ti što si podijelila iskustvo i jako mi je drago da je tako pozitivno 🤗 Meni su isplanirali fetalni echo, za protoke još ne znam, ali možda je prerano pa to nisu spomenuli. Inače ostalo je sve slično, samo što su mi već podigli dozu s 0.4 na 0.6 iako sam tek blizu 60 kg, ali nisu mi objasnili zašto i uz to uzimam aspirin 100. Sretno i dalje i neka sad sve prođe školski! 😊 Ti si u Zagrebu vodila trudnoću? Ako još smijem pitati u kojoj si bolnici rodila?
🙋🏻♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
08/2024 spontani 5+6 💔
28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗
Panorama - low risk, stiže curica 💗🎀
Reginati si puno aktivnija od mene, pa te maybe i zato ćopi išijas, ja mirujem po cijele dane, doslovno samo odlasci na wc, tuširanje, klopa i kauč. Ne znam. Pričam napamet, prvi put prolazim sve ovo. 🤭 E za IG si me sad iznenadila, kolegica lavica? 😂 I nisam znala da me pratiš, no fair, ja onda želim i tebe pratit! Bday post će morat biti “normalan”, jer ne dijelim javno da sam trudna i tako će ostati još neko vrijeme, idealno dok ne rodim. ❤️ Znači i BH te šoraju, jebena komba. Nadam se da će mene barem BH zaobići. 😱
Kakvi su ti nalazi za anemiju? Koliko nisko su hemoglobin i željezo? Meni je tlak standardno 90/60, a vrućine ne podnosim uopće. 😬
A kad nemam izbora tokom tjedna nego biti aktivna,al zato je danas muž preuzeo malu od jutra se s njom bavi, meni je baš minimalno dao oko nje i nisu me danas nikako lovili BH što znači da mi jednostavno tijelo pređe taj neki limit i onda me zgrabi pa moram zaleć i prodisat to da se smiri,a išijas za sada uspješno sprečavam da se rasplamsa iako imam još bar 11 tjedana za izdržati dok malena može van 🤭
Što se IG tiče,znam da ne želiš dati u javnost trudnoću dok se beba ne rodi,a ne bi me iznenadilo da prva objava javnosti bude za Božićno vrijeme,pa nisam ništa komentirala a došlo mi je da napišem kako je hvala Bogu to zadnje ljeto kako čestitaš rođendane svojim nećacima i nećakinjama jer ćeš još malo čestitati svome pa sam bila onako,chill,da želi da se zna-već bi bila javna obavijest iako znam da je nakon svega taj ponos i uspjeh teško skrivati od ostalih,al ostalo je još malo još malooo🤞🏻🤩
Ako me želiš zapratiti, damo reci riječ pa ti pošaljem poruku tamo i to je to 🤭
A moja anemija, hemoglobin mi je na 106 bio a donja granica kaže 119 i željezo je 12 sa ref. Intervalom 8-30 i baš sam uspoređivala sa nalazima prošle trudnoće gdje je hemoglobin bio malo viši al ispod donje granice, a željezo 10 pa sam dobila heferol do kraja trudnoće s time da su mi sad i eritrociti sniženi i onaj hematokrit pa je vjerojatno riječ o nekoj blagoj anemiji, a pošto ću opet na carski to bi trebalo dizati da se ne dogodi da ću morati tamo nakon operacije primati transfuziju ko jedna curka kojoj nisu na vrijeme reagirali pa je cijeli dan bila priključena na transfuziju na intenzivnoj i tek su je sutradan preselili na odjel babinjača, al vidjet ćemo što gin kaže sad na idućoj kontroli drugi tjedan 🤭
Bananica80, hvala puno 😊 nadam se da će i sad sve dobro proći s porodom, hvala ti što si podijelila iskustvo i jako mi je drago da je tako pozitivno 🤗 Meni su isplanirali fetalni echo, za protoke još ne znam, ali možda je prerano pa to nisu spomenuli. Inače ostalo je sve slično, samo što su mi već podigli dozu s 0.4 na 0.6 iako sam tek blizu 60 kg, ali nisu mi objasnili zašto i uz to uzimam aspirin 100. Sretno i dalje i neka sad sve prođe školski! 😊 Ti si u Zagrebu vodila trudnoću? Ako još smijem pitati u kojoj si bolnici rodila?
hvala ti na zeljama :) ja sam obe trudnoce vodila/vodim u Vinogradskoj u Zg. Nije bilo spomena o korekciji doze, valjda nece ni trebati. Ja sam ti na andolu/aspirinu 75. Bas me zanima sto ce ti reci za korekciju doze heparina. A tko tebe vodi po tom pitanju, hematolog?
3/2024 💙
Bananica80 Hej, vidim da su nam termini tu negdje, mene ce isto inducirati u Vinogradskoj sa 38 tjedana negdje pa pliz podijeli iskustvo indukcije ako bude prije i naravno ako se uopce toga sjetis nakon poroda.
Mene je malo frka😅
Ko zna, mozda se i sretnemo tamo😊!
Bananica80Hej, vidim da su nam termini tu negdje, mene ce isto inducirati u Vinogradskoj sa 38 tjedana negdje pa pliz podijeli iskustvo indukcije ako bude prije i naravno ako se uopce toga sjetis nakon poroda.
Mene je malo frka😅
a zasto t
3/2024 💙
Bananica80Hej, vidim da su nam termini tu negdje, mene ce isto inducirati u Vinogradskoj sa 38 tjedana negdje pa pliz podijeli iskustvo indukcije ako bude prije i naravno ako se uopce toga sjetis nakon poroda.
Mene je malo frka😅
A zasto te induciraju? Jesi se prebacila vec u TA? Tko zna mozda i ne bude sa 38tt - ja bi volila da me drze do 39tt al vidit cemo
3/2024 💙
hvala ti na zeljama :) ja sam obe trudnoce vodila/vodim u Vinogradskoj u Zg. Nije bilo spomena o korekciji doze, valjda nece ni trebati. Ja sam ti na andolu/aspirinu 75. Bas me zanima sto ce ti reci za korekciju doze heparina. A tko tebe vodi po tom pitanju, hematolog?
Mene ti vodi samo ginekolog u bolnici koji se bavi tim "problematičnim" trudnoćama, ja sam iz Varaždina i pitala sam trebam li hematologu, ali rekli su da ne. Malo me čudi jer niti me šalju na vađenje krvi, ne kužim zašto se doza mijenja bez da su vidjeli kako djeluje. Idem uskoro po drugo mišljenje u Zg privat. Bila sam jednom kod imunologinje, ali rekla mi je da sljedeći put dođem nakon poroda 😁 Nadam se samo da će sve proći dobro. Ako ćeš imati vremena, javi nam iskustvo poroda, možda i ja odem na kraju u Zg, imam osjećaj da tamo imaju više iskustva s tim nego ovdje kod nas. Sretno još jednom 🤗
🙋🏻♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
08/2024 spontani 5+6 💔
28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗
Panorama - low risk, stiže curica 💗🎀
Jesam, od 32.tjedna.
Zbog abrupcije placente koja se dogodila sa 38 tjedana u prosloj trudnoci.
Ne mora se dogoditi opet, ali oni inzistiraju na indukciji, ja sam pristala jer ne zelim riskirati.
Rainbow_Hope vidjela sam da si napisala da preglede rješavaš u Zagorju, zanima me gdje točno s obzirom da i ja rješavam ovdje. Vodim se u TA trenutno, prebacila sam se :)
Sortiraj odgovore
Najstariji