Bok cure, sutra ujutro sam na ogtt iako sam ga već trebala napraviti. Razlog za rani ogtt - 3 generacije dijabetičara (pradjed, djed i tata), visokorizična trudnoća, konstantna žeđ ( spominjala sam nedavno da uz hranu koja je nekad juha, jogurt ili mlijeko, popijem +4l vode jer sok ne pomaže), doslovno su mi usne suhe kao da patim od teške dehidracije, a jezik uglavnom bjelkast. Rečeno mi je već u 21t da odem, ali ja sam skužila kad za to dođe vrijeme, u petak me je pitala sestra kad sam tražila Utro sto je s nalazom 🫣. Nadam se da ste sve dobro i mirne 🍀 app mi kaže da moj bebač danas ima 24tt i ne mogu vjerovati do kud smo sve mi dogurale, ponosna sam na sve nas 💙
kad očekujete neprestano kretanje bebe? Moj mali je i dalje nekad aktivan dan i noć, a nekad u dva dana molim Boga da osjetim bar trzaj. Danas ne prestaje 🥹 jel znate možda kada treba početi pratiti udarce i koliki vremenski period bez osjeta je alarmantan?
👱🏻♀️26, sve ok, AMH 19,8
👱🏻♂️35, oligoasthenotratozoospermia
Pokušavamo od 2020., Vinogradska
Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
!Prvi put Beta iznad 0,1!
16.11.⭐️⚽️
UZV 6.8.🔭🩺
hvala ti na zeljama :) ja sam obe trudnoce vodila/vodim u Vinogradskoj u Zg. Nije bilo spomena o korekciji doze, valjda nece ni trebati. Ja sam ti na andolu/aspirinu 75. Bas me zanima sto ce ti reci za korekciju doze heparina. A tko tebe vodi po tom pitanju, hematolog?
Mene ti vodi samo ginekolog u bolnici koji se bavi tim "problematičnim" trudnoćama, ja sam iz Varaždina i pitala sam trebam li hematologu, ali rekli su da ne. Malo me čudi jer niti me šalju na vađenje krvi, ne kužim zašto se doza mijenja bez da su vidjeli kako djeluje. Idem uskoro po drugo mišljenje u Zg privat. Bila sam jednom kod imunologinje, ali rekla mi je da sljedeći put dođem nakon poroda 😁 Nadam se samo da će sve proći dobro. Ako ćeš imati vremena, javi nam iskustvo poroda, možda i ja odem na kraju u Zg, imam osjećaj da tamo imaju više iskustva s tim nego ovdje kod nas. Sretno još jednom 🤗
ak te ista tjesi, ja sam se pratila u svog imunologa ali isto nisam radila posebne krvne pretrage osim nekakvih standarnih (jetrene, kks) i u pocetku nekakve imunoloske jer sam zbog drugih stvari u riziku od razvijanja lupusa. Faktore koagulacije i dimere nama ne rade jer izgleda da kao ne treba. Tj kad imas to stanje jedina terapija je profilakticka doza heparina i aspirin i to je to. I pratit razvoj tj rast bebe. A razlike izmedju 0.4 i 0.6 su zaista minimalne tako da i te korekcije nisu sad dramaticne.Tako da se mozda ne trebas selit u Zg. Msm ne znaju ti ni ovde bas ginici previse o APS, uglavnom im dolaze zene sa drugim trombofilijama. A vodjenje trudnoce u bolnici je isto kako te koji lijecnik dopadne taj dan na pregledu
3/2024 💙
Jesam, od 32.tjedna.
Zbog abrupcije placente koja se dogodila sa 38 tjedana u prosloj trudnoci.
Ne mora se dogoditi opet, ali oni inzistiraju na indukciji, ja sam pristala jer ne zelim riskirati.
aha razumijem. nadam se da su uspjeli na vrijeme odreagirati prosli put. mene je isto frka zatajenja posteljice ili abrupcije ili slicno tako da te razumijem. ovaj put bi volila doc do 39 tt odnosno do 38+x zbog drugih stvari, al isto cu bit na miru kad konacno rodim. dakle sta prije to bolje
3/2024 💙
Ja sam sutra 24 i isto sam na ogtt, imala sam ga u prosloj trudnoci pa sam nekako i pripremljena da ce se pojavit i u ovoj, al svejedno se mrvicu nadam suprotnom🤞🏼.. ja sam bas pitala gin prije tjedan dana na pregledu oko tih udaraca i pracenja pa mi je rekla da se ne opterecujem puno jer je bebica jos mala i da je bitno da ga tu i tamo osjetim i da naravno ovisi o tome koliko sam aktivna preko dana (a jesam dosta uz jos jednog malca). Cim se umirim i malo legnem na kauc i pogladim trbuh, eto njega.☺️🥹 Vjerujem da kako trudnoca napreduje ce to biti puno cesce pa mi zato sada nista nije ni spominjala. U prvoj trudnoci nisam imala pojma o pracenju pokreta, nekako sam bila, javlja mi se svaki dan, dobro je. Eh da mi je sad ta opustenost🙈
Jesam, od 32.tjedna.
Ne mora se dogoditi opet, ali oni inzistiraju na indukciji, ja sam pristala jer ne zelim riskirati.
aha razumijem. nadam se da su uspjeli na vrijeme odreagirati prosli put. mene je isto frka zatajenja posteljice ili abrupcije ili slicno tako da te razumijem. ovaj put bi volila doc do 39 tt odnosno do 38+x zbog drugih stvari, al isto cu bit na miru kad konacno rodim. dakle sta prije to bolje
Je bilo je kaoticno, ali sam hvala Bogu uspjela ekspresno roditi i sve je na kraju proslo dobro za obje. Motoricki je kasnila pola godine za vrsnjacima, ali je sve nadoknadila. Biopsija je pokazala da je ta posteljica bila insuficijentna vec od 35.tjedna, tako da nikad nisam saznala kako se to nije prije vidjelo na uzv-u ili protocima.
Ja sam imala PTSP od svega toga kojeg ne zelim niposto opet prolaziti tako da kad oni odluce da mali ide van ja pristajem😅
Paola32 slobodno ti piši ovdje, i mi upadamo na druge teme, mislim da je uvijek dobro da podupiremo jedna drugu i dijelimo info & iskustvo. Sretno i čestitam na bebici! 😍
Blu00 meni je malo san bolji s glicinatom, ali i dalje se stalno budim. 🙄😂
Regina vidiš i meni je sve sniženo, eritrociti, hemoglobin i zato sam i ja htjela na vrijeme reagirati. Počela sam neki dan s Terranova željezom i vit C, pa ćemo vidjet KKS i nalaze za 4 tjedna. Zvuči mi jezivo transfuzija nakon poroda, no thank you! I koga ćeš na kraju na carski? Znam da si spominala doktora Z. i moju doktoricu R. Mi smo imale kontrolu isti dan (10.7.) i ti sad ovaj tjedan već imaš novu? Kaj si na svaka 3 tjedna? P.s. Slobodno mi pošalji poruku na Ig. 🤭
Lea25 sad sam zbunjena, jer si prvo rekla da ćeš na more i gledala si kako što kasnije napravit OGTT? Mislim, ja sam totalno ZA da ideš sutra, osobito na nabrojane simptome koje imaš. Ja bih trebala raditi isto s 24+0, ali se pitam nije li to prerano i da pričekam 26+0.. nemam pojma iskreno. Što se tiče udaraca, ja sam si ih krenila bilježit u notes svaki dan, ispada da se mali javlja svakih sat, sat i pol preko dana, a ni po noći ne spava predugo, kako se ja stalno budim, tako i on lupka svaka 2-3h. Mislim da mi je chat GPT rekao da ako prođe dulje od 6h da onda je to znak za zabrinutost, pa da se beba probudi hladom vodom, šetnjom, tuširanjem. Treba pitati doktore. Chat zna izmišljat, davat netočne informacije i jako ga oprezno i smisleno treba koristit, ne uzimam zdravo za gotovo ništa što robot kaže, jer nema real life iskustva.
👰🏼♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻♂️OK.
2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
Jesam, od 32.tjedna.
Je bilo je kaoticno, ali sam hvala Bogu uspjela ekspresno roditi i sve je na kraju proslo dobro za obje. Motoricki je kasnila pola godine za vrsnjacima, ali je sve nadoknadila. Biopsija je pokazala da je ta posteljica bila insuficijentna vec od 35.tjedna, tako da nikad nisam saznala kako se to nije prije vidjelo na uzv-u ili protocima.
Ja sam imala PTSP od svega toga kojeg ne zelim niposto opet prolaziti tako da kad oni odluce da mali ide van ja pristajem😅
uh uh. razumijem strah. to kad sam se u prosloj trudnoci raspitivala oko stanja posteljice, ispada da ipak oni to ne "vide" najbolje, cak i kad gledaju protoke. Bas ovo sta kazes, sve bude oke na pregledima, protoci divota, a ono u stvarnosti teska banana. Jako mi je drago cuti da je sve ispalo okej na kraju i da su vjezbice pomogle kasnije bebici (makar danas skoro svi idu fizijatru :)). drzim fige da te (a i mene) sta prije porode i da nam finis prodje glatko
3/2024 💙
Jesam, od 32.tjedna.
uh uh. razumijem strah. to kad sam se u prosloj trudnoci raspitivala oko stanja posteljice, ispada da ipak oni to ne "vide" najbolje, cak i kad gledaju protoke. Bas ovo sta kazes, sve bude oke na pregledima, protoci divota, a ono u stvarnosti teska banana. Jako mi je drago cuti da je sve ispalo okej na kraju i da su vjezbice pomogle kasnije bebici (makar danas skoro svi idu fizijatru :)). drzim fige da te (a i mene) sta prije porode i da nam finis prodje glatko
Hvala i ja tebi zelim svu srecu!
Ko zna, mozda se stvarno i sretnemo tamo😂
Nikita da, takav je bio plan da idem sto kasnije, i u petak si naručujem lijekove, a sestra pita za vađenje krvi pa sam bila wtf ⁉️ uglavnom, ja sam ta koja se vodila 24 - 28, a nisam shvatila da idem kad su mi dali uputnicu. Tipa rekli su zbog pojačanog rizika i simptoma obavi ogtt i ja sad mirno cekam 24tt sto se na kraju i poklopilo. Sto je najbolje, da nisam zvala u petak čekala bih još koji tjedan. Ne znam jel mi previše svega ili mi se mozak stvarno pretvara u žvaku, doslovno ne zapamtim ništa sto mi netko kaže. Ispala sam totalno bezbrižna i nezainteresirana, bas mi je bilo neugodno.
👱🏻♀️26, sve ok, AMH 19,8
👱🏻♂️35, oligoasthenotratozoospermia
Pokušavamo od 2020., Vinogradska
Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
!Prvi put Beta iznad 0,1!
16.11.⭐️⚽️
UZV 6.8.🔭🩺
Regina vidiš i meni je sve sniženo, eritrociti, hemoglobin i zato sam i ja htjela na vrijeme reagirati. Počela sam neki dan s Terranova željezom i vit C, pa ćemo vidjet KKS i nalaze za 4 tjedna. Zvuči mi jezivo transfuzija nakon poroda, no thank you! I koga ćeš na kraju na carski? Znam da si spominala doktora Z. i moju doktoricu R. Mi smo imale kontrolu isti dan (10.7.) i ti sad ovaj tjedan već imaš novu? Kaj si na svaka 3 tjedna? P.s. Slobodno mi pošalji poruku na Ig. 🤭
Vjeruj mi,curka je još jezivije izgledala kad su je doveli k nama u sobu. Bila je ona pri svjesti i sve to,al blijeda ko krpa to je bilo strašno. Brat bratu 2 dana je trebalo da joj se vrati boja u lice nakon svega toga, s time da je ona još i ranije rodila pa je beba bila na neonatologiji i takva jadna se izdajala i nosila mlijeko na odjel da nahrane bebu a mislim da je mogla biti pola sata dnevno tamo s bebom ako se ne varam. Ma užasna priča. Samo nek se bebe rode u terminu da je sve ok s njima pa je nama odmah oporavak lakši.
Baš sam danas pregledavala rasporede u TA i izgleda da se nije ništa promijenilo,a definitivno ostajem pri tome da će biti netko od Veček-Zlopaša-Radošević i otvoreno ću reći da nikog drugog ne želim jer jedino u ovu trojku imam povjerenja zbog prve trudnoće s tim da su mi i V. I Z. Bili na samom porodu i sve je bilo super pa bi bila luda ne tražiti opet nekoga od njih ili eventualno R. za porod jer ako nemam povjerenja u doktora,ništa od toga a to ti je najvažnije kad tamo legneš na stol i krenu sa operacijom.
A kontrola je ovaj put nakon 3 tjedna jer mi gin ode na GO od 4.8 i računam da će najprije biti nazad 25.8. iako me ne ni iznenadilo ni 1.9.da se vrati,a taman bi mi onda mogao biti zadnji pregled i očekujem polako da će onda reći da krenem polako u TA obzirom na prvu trudnoću i porod i opet GD u ovoj pa eto. Al mi je to sve nekako prebrzo došlo 🤭🤭
Sortiraj odgovore
Najstariji