Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ana_
    02. Srpanj 2025. 11:19

Ja se trudim izbjegavati slatko i gazirano koliko mogu, ali ne uspijeva mi baš 🤣
    Ponekad si dam oduska, ne mogu protiv sebe. Danas sam uzela somersby 0.0, bas me zanima okus. Alkohol ne pijem uopće, neki dan sam doslovno taknula vino, ali bar nešto da izbjegnem. Nisam ni u prvoj trudnoći pila, a i dok sam dojila sam apsolutno izbjegava la, tek negdje kasnije nakon 7-8 mjeseci kad se dojenje prorijedilo sam znala popiti 1-2dl vina ili piva.
    Znaju mi ljudi komentirati da je zdravije popiti malo alkohola nego gazirano piće u trudnoci, pa im kažem vi dajte, ja ću po svom 🙂
    Neki dan je netko napisao (da sad ne tražim) da bi se bademovo mlijeko trebalo prokuhati? Vrijedi li to i za zobeno? U trudnoći mi smeta laktoza pa si znam za kavu (2 na dan popijem 😶) uzeti, pa me zanima treba li i to prokuhati ili je dovoljno što aparat za grije kad radi pjenu?
    To mi je baš novost nisam pojma imala o tome. 

Cotton
    02. Srpanj 2025. 14:05

Sto se tice alkohola, meni recimo vino (nikakvo) ne odgovara, piva isto tako.. jedino sto sam znala nekad popiti tipa preko ljeta je somersby i to za cijelo ljeto mozda 2 puta.. 
    Nisam ni znala da imaju 0,0, bas sam danas u ducanu gledala nakon vaseg tipkanja ovdje da bi probala, al na kraju sam uzela hidru da probam i to.. nejdem ni po kaficima, pojma nisam imala ni sta je hidra 😂 

Jedino sto konzumiram je kava, jedna dnevno ujutro i ako mi dodje koji put zelja za sladoledom ili malo cokolade jer niti od slatkog nisam bas 😅 
    I tjt, suhomesnato isto trenutno nije na mom meniju, tuna mi se jos nije jela hahah 
    E da, jedino sam coca colu pila dok su mi trajale mucnine, hvala Bogu kratko, nekih 3 tjedna..jer me jedino to spasavalo 😂

🙋🏻‍♀️ 33
    🙋🏻‍♂️ 38
    2022- IVF - et ❌, nema ❄️
    2023- IVF, et ❌, 3 ❄️ -> 1 neuspjesni, 2 spontana
    Promjena klinike ->Trombofilija -> clexan
    2024- ICSI, et ❌, 3 ❄️
    03/25 FET 1 bc, beta 12dpt 549/14dpt 1493
    05/25 Panorama - stiže 🩷

Rainbow_Hope 🌈
    02. Srpanj 2025. 14:40

Ja se slažem s Nikkittom oko nekonzumiranja alkohola u trudnoći, to mi je stvarno big no. 
    Kavu sam odavno prestala piti i kao zamjenu pijem kavovinu Bianka.
    Mene trenutno najviše muči želja za slatkim i konkretno masnim, što s dijetom za GD ne ide, tako da kojiput prekršim s par kockica čokolade ili kakvim slatkišem za dijabetičare, s obzirom na dobar GUK profil. A od pića mi najviše odgovara mineralna ili obična voda s par kapi limunova soka.

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

• leia
    02. Srpanj 2025. 15:05

Uu, moj guilty pleasure je definitivno sladoled. Nisam ga nikad jela ovoliko koliko u trudnoći. I Cola mi iz nekog razloga odlično paše, a dok nisam bila trudna ne bi je nikad naručila. 😂
    Alkohol nisam pila ni prije, tako da ni sad, a kavu nisam prvih par mjeseci jer mi je muka od nje bilo. Od nedavno sam počela bijelu i uživam sad u tome.

plavuša
    02. Srpanj 2025. 17:04

Ej curke, da vas pozdravim, nikkitta na tebe mislim svaki dan.. Nadam se da ces uskoro doma i da dalje sve bude super 🤞🍀
    Ja sam danas obavila pregled, tj.samo uzv, sve je super, kontrola za 3tj, a za 2 tjedna me ceka ogtt.. S kilama sam na +15 🙈 od ponedjeljka sam krenula paziti na prehranu, iako sam na moru u tjedan dana all inclusive dobila 2 kg, a nije da sam pazila bas..
    Pricate o guilty plesure, ja nezz, pijem i collu zero, hidru, somersby 0,0, kavu ujutro i ledenu nekad popodne, slatko pojedem.. Nikakvo cudo da sam na +15 🤦‍♀️🤣
    Al aam cak izgubila 80dkg hahaha, kazem muzu cudo da nejde izbdana u dan u plus vaga...
    Curke nadam se da ste dobro, ja obavljam kaj trebam do 9 ujutro i kasnije ne izlazim iz kuce ako bas ne moram.. Drz te se hlada i klime 😘

1️⃣ 09/24 Škvorc - - 5🥚 1 🐣 0❄️ ❌
    2️⃣ 02/25 Škvorc - - 6🥚1🐣 0❄️ 🫶
    12dpt beta 262,9 🍀🤞
    14dpt beta 557,7 🥰🙏
    13.03.2025. 6+3 💓

Nikkitta
    02. Srpanj 2025. 17:16

Pupo24 da, sve je zadnjih 2 dana okej, Bogu hvala, samo čekam pregled, nadam se sutra kad su i nalazi UK. 🙏🏼🍀❤️

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

Nikkitta
    02. Srpanj 2025. 17:29

Plavuša sad vidim tvoj post. Hvala ti što misliš na mene. 😍🥰 Super za uzv, a za kile i uživanciju u hrani dok si na moru, pa gle, sad nije vrijeme da kreneš pazit nešto rigorozno. Na odmoru si i uživaj, naravno sigurno imaju i dobar izbor voća i povrća koje je ionako zdravo i poželjno jesti, a kad se vratiš možeš malo više držati se neke rutine. Teško je izvan kuće sve to provesti. Ja sad u bolnici mislim da sam izgubila na kilaži, hrana je očajna, gladujem već danima. Primjer, danas za doručak u 7:30h 2 šnite kruha, 1 mali Margo, 1 mali pekmez i sastrane jogurt. Meni je to premalo, nema dovoljno proteina i ostanem gladna. Za ručak u 11:30h su bile penne bolognese i zelena salata (koju ne jedem jer je sparušena i pripremljena već vjerojatno 4h prije), opet sam ostala gladna. Za užinu sam pojela jabuku od jučerašnje večere, a za večeru u 16:30h bila je palenta, sastrane Acidofilno mlijeko i 1 crna banana koju sam bacila. Ostala gladna. Muž donio banane i jogurte te protein bars, odnosno raw bites i to sad jedem. I oko 20h ću svoj jogurt i bananu jer ne mogu izdržat do jutra bez hrane.

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

plavuša
    02. Srpanj 2025. 17:36

Ajme nikkita hrana je uzas, pa kak obi nisle s tim nahraniti trudnicu, iako za GD nije nista bolje vjerojatno, ali vecera u 16,30 i kasnije nista, bozeeee, badamo se samo da nalazi svi budu super i da ides doma... 
    E a mene je danas zvala patronazna, bas sam se iznenadila jer nakon prvog poroda prije 12 gldina sam ja njih morala nazivati da li ce tko doci.. Pitala me da li ima potrebe da dolazi prije poroda, rekla sam da ne i onda je rekla ako bilo sta trebam nek zovem i da se vidimo dan, dva kad se vratim iz bolnice sa bebom 🫶

1️⃣ 09/24 Škvorc - - 5🥚 1 🐣 0❄️ ❌
    2️⃣ 02/25 Škvorc - - 6🥚1🐣 0❄️ 🫶
    12dpt beta 262,9 🍀🤞
    14dpt beta 557,7 🥰🙏
    13.03.2025. 6+3 💓

Lendoxia
    02. Srpanj 2025. 17:38

I ja danas odradila program, mali raste po planu i programu, ukinula mi je skroz duphaston. Nemam nikakvu postenu slicicu jer gospodin je odlucio ceskat nos i skrivat se danas, a i prvi put da je okrenut glavom dolje, pa me bar veseli da se vrti svuda da nije da nam je zadak propisan. Iduci tjedan me ceka ogtt, moram se narucit za fetal echo da oko 30og tjedna dobijem termin za pregled i tako. Iduci pregled 30.7 
    Sto se tice ica i pica u trudnoci, alkohol me ne interesira previse sam isprepadana fetal alcohol sindromom, a i otkad sam operirala stitnjacu 2016 nemam neki apetit za alkohol. Gazirano isto nisam neki ljubitelj, al sad me i toliko napuhuje da nemam neku zelju popit. Svi uvijek pricaju o pregnancy cravinzima, al eto mene nekako izbjegava to cijelu trudnocu, jedino se zalijepim za sladoled, al nije da to mali trazi nego moj mozak jer zna da ima u frizeru 

38 hipo hasi
    +03.02 Decko na putu <3

Lendoxia
    02. Srpanj 2025. 17:38

ne mogu editirat pa nije program nego pregled  trudnicki mozak ce me dokrajcit, ne znam vise ni kako se zovem

38 hipo hasi
    +03.02 Decko na putu <3

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.