Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • PuPo24
    03. Srpanj 2025. 19:03

Nikkitta

Lendoxiama i ja bih na tvom mjestu onda to provjerila, a nemrem vjerovat da se tako dugo čeka. Ispada da se treba za to naručit već u 20 tt, a ne znam, baš ću pitat gin kad je to najbolje raditi, jer svakako i ja planiram.
    Maravillosae da, i ti si bila kod nje. 😍 U našim korisnim info na str. 299 sam je stavila kao preporuku, jer sam vidjela na Ljetnicama dobre recenzije. I da je najbolje radit 27-28 tt. Kad si ti radila i koliko dugo si čekala na termin? Što se tiče poroda, misliš htjela si rodit kad prirodno krene, bez indukcije? Cimerica je sinoć došla na indukciju radi povišenog tlaka, jutros otišla rodit, ne znam kako je završilo jer sam otišla doma, vjerujem da je sve ok. Kad sam već kod cimerica, cure moje ovih 5 dana promijenila sam 5 cimerica s raznim pričama, najteže mi je bilo jučer, ali neću tu pisati da vas uznemirujem kakvih sve iskustava ima. Jedva sam se nosila s time i jedva sam čekala pobjeći danas - doslovno. S dvije cimerice sam ostala u kontaktu, jedna je rodila neki dan, bebica u inkubatoru, druga je u 28 tt i pustili je isto danas.
    Lea25 nažalost znam kako je jezivo vidjeti krv, jer sam se ono ogrebala kad sam bila 5+3, bila sam van sebe, ali sam znala da sam se ogrebala jer sam osjetila isti tren od nokta, a sad je drukčije jer na hitnoj nisu vidjeli hematom, a nemaju vag sondu. Ta neizvjesnost me satirala, a i bilo je puno više krvi i trajalo je duže od prošlog puta. Kad smo kod hematoma, sve vi koje imate nažalost više iskustva, imam par pitanja:
    1. Jesu vam govorili od kud vam to? Meni su rekli da ne znaju zašto se stvore.
    2. Jesu ijednu od vas hospitalizirali radi toga? Ja sam upratila da bi vas pustili doma odmah s hitne na mirovanje? Možda su mene morali zadržat jer je bio vikend i nisu gore mogli vidjeti zakaj krvarim. Spominjali nisko posteljica, a danas ovi na odjelu ni riječ o tome.
    3. Jesu li rekli da bi se mogli novi hematomi stvarati do kraja trudnoće ili može biti one time thing?
    Plavuša & Ana_ZK ma ja ću zvat patronažnu da dođe i prije poroda onda. Valjda neće biti neki gestapo oko dohrane. Razmišljam i o savjetnici za dojenje.
    Pupo24 ja još nisam u toj fazi, ali vjerujem da ti nijelako s dva bebaća u trbuhu, još ako si na moru, a nemreš na playu. 😬

E to na moru sam ne smijem nigdje , cak mi je zabranila ici na otok kod roditelja da sam sto blize bolnici za ne daj boze 🙈 jos imam dijete od 9 godina zeljno svega pa se svercam tko ce ju voditi na kupanje

👩🏼 34.god - Endo , mthfr , PAI, Hashi
    👨🏼 31.god (normo)
    🤱🏼2016. Curica (prirodno zaceta, SC)
    2022.LPSC - endometrioza IV
    1. IVF ❌
    2. IVF ❌
    3. IVF - BIOKEM ❌
    2024.Histero ✅
    4. FET ❌
    5. FET 02/25 - 10dnt ß 575 , 12dnt ß 1752 , 5tt 2GV , 6+5 imamo 2 ❤️❤️, 12tt Panorama ✅ 🎀🎀

• Jana1993
    03. Srpanj 2025. 19:09

Super da si doma Nikkitta, i da je sve ok 💪💕a to za tuda iskustva joj, i ja sam jedno vrijeme pratila grupe po FB porod u Hrvatskoj, ili trudnice i mame 2025., ali sam skužila da me ta negativna iskustva o kojima se većinom piše uglavnom uznemire. Mogu mislit kako je tebi onda bilo kad si ležala tamo i još čula različite priče. Nez, bolje je nekad ništa ne pratiti i ne citati i nadati se najboljem 💕

IVF trudnoća
    13.3 6+3 ❤️
    05.04 9+6❤️

Lendoxia
    03. Srpanj 2025. 20:09

Nikkitta

Lendoxiama i ja bih na tvom mjestu onda to provjerila, a nemrem vjerovat da se tako dugo čeka. Ispada da se treba za to naručit već u 20 tt, a ne znam, baš ću pitat gin kad je to najbolje raditi, jer svakako i ja planiram.

Koliko sam ja shvatila prvo na anomalyu ovom od 18-22 tjedna ti pogledaju preliminarno ginekolozi, a ovaj detaljni specijalisti onda valjda rade oko 30 tjedna kad je i srce vece pa se vise toga vidi. Downside je da je i beba veca pa je pitanje jel mogu sve dobro uhvatit, al rekli su mi da to i po pola sata gledaju samo srce pa valjda se stigne i malo pomaknut da se vidi iz svih kuteva. Sad su valjda i godisnji i sve pa vidi s ginekologicom ako ti sad da uputnicu ti taman jos stignes oko 30 tjedna dobit termin. Meni se sve cini da cu na kraju to u 36 tjednu radit ako tad jos budem u jednom komadu i nadam se da ce vidjet sto treba vidjet. I tako ako postoji problem ne mogu nista pretjerano dok se dijete ne rodi. Zasad vidimo lijepo sve cetri komore, orjentirano je srce kako treba bit pa kaze moja da su time vec sve velike srcane mane izbjegnute, tako da nadam se da nece bit nekih iznenadjenja na tome. 
    A sto se hematoma tice ja sam imala u ovim ranim tjednima od 9og do 17og i to se sve vaginalno gledalo i nisu me ostavljali u bolnici, tako da ne znam kako to ide kad se tek kasnije pojavi. Tocan uzrok nitko ne zna, spominje se pucanje kapilara kod implantacije (sto vama kojima dodje kasnije moze jedino od rasta maternice), manjka progesterona na pocetku (jer poslije bi to posteljica trebala preuzet pa obicno nije problem), neki i seks spominju. Nije bas da itko ima neke detaljne odgovore.  

38 hipo hasi
    +03.02 Decko na putu <3

lea25
    03. Srpanj 2025. 20:30

Nikita budem ti opisala situaciju pa se nadam da ćeš naći koji odgovor. Znači prvi put su mi rekli imate hematom (vaginalni pregled), to je bio 11/12tt, ali sad ste već dovoljno trudni da je rizik manji, to će se drenirati i nestati. Tad mi je rečeno također da mi je posteljica nisko, ali to dvoje nije bilo razlog za hospitalizaciju isključivo zbog terapije koja je već bila maksimalna, a dežurni je rekao da on osobno hematome tretira maksimalnom dozom progesterona sto žene inače ne koriste, pa zbog tog ostaju koji dan, ali ja sam bila uhodana i sve imala doma već. Ovaj zadnji put krvarenje je bilo na Tijelovo, računajmo cca 18tt - marginalni hematom (prvi je bio subkorijalni i strogo mirovanje je bilo dva mjeseca). Također sam išla doma ali na otpusno pismo dodan savjet mom gin da ostanem na terapiji max progesteron, folna i magnezij  do poroda, sreća i on je to još prije tvrdio kako je preventivno bolje kad već koristim, a ne šteti, čisto za nedaj Boze da znamo da smo svi dali sve od sebe. Kontrolu sam imala nedavno kad su mi rekli da je hematom puknuo, ali rađen je pregled preko trbuha i ustvari ga samo nisu vidjeli. Danas opet vag. prvo i viđen je, Dr kaže da Lici na dio/ostatak/oziljak hematoma ali da je prisutno sto god to bilo. Pitala sam naravno x puta zašto, kako, otkud, od 3 vrhunska Dr svaki mi je rekao da ne znaju zašto se pojavljuje i kakva je to točno pojava jer je nekad podljev, nekad sukrvica, a nekad balon napunjen krvlju. Čak su tvrdili da i mišljenje da starije i IVF trudnice vise podliježu tome nije vise toliko popularno. Konkretno ja imam 26, apsolutno svi nalazi top, ostala trudna nakon IVF pauze, znaci nisam ničim iritirana. Čula sam i da je možda od naglog rasta bebe, ali Dr danas kaže da beba sebi radi mjesta jer raste 9 mj, a ne preko noći i iskreno logično. Danas mi je rečeno da sam u dosta visokoj trudnoći i da hematom nosi rizik od abrupcije placente u ovim tjednima i to me bacilo na dno, navodno je sve do cca 20tt još ok. ( cure ovo je moje iskustvo, bez straha i panike, nitko ne kaže da je istina jer se hematomima očito ne zna početak i kraj)

👱🏻‍♀️26, sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️35, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    Sin stiže 16.11.⭐️⚽️
    UZV -28.3.2025.- 6t+2 ❤️
    ⏳UZV ~ 8.7 . ~ anomaly 3.7.
    8.7.🚫, 🔂anomaly 14.7.

Ana_ZK_101
    03. Srpanj 2025. 23:18

Nikkitta kad sam ono prokrvarila u 10tt radili su mi prvo vaginalni pregled gdje se vidjela samo stara krv. I onda su mi išli napraviti vaginalni UZV gdje je s bebom bilo sve ok, ali se nije vidjelo odakle krv (zaključak je bio da se hematom iscjedio i nije bilo nakupine krvi). I rekla je da mogu ići doma mirovati. I kako je izvadila sondu iz mene po stolu se samo izlila svježa krv i onda je odmah rekla da ću ipak malo ostati kod njih. Za 2 dana su mi radili samo UZV preko trbuha da vide otkucaje srca. I u petak prije otpuštanja doma su opet radili kompletan pregled i vaginalni UZV i onda se je vidio hematom. To sam išla u SK u bolnicu.
    A u prvoj trudnoći sam isto prokrvarila u 10tt i otišla za Petrovu jer sam tamo radila postupak i vodila trudnoću. Čekala sam skoro 2 sata da me neko pregleda. Kada sam djela na stol za UZV samo sam počela krvariti. Doktorica je na brzinu isto napravila UZV vaginalni, i dalje sam curila. I onda su me ostavili ipak na CEF odjelu od humane reprodukcije. Hitni prijem je onda bio odmah desno od glavnog ulaza u prizemlju. Bila je nedjelja oko 16 sati kada smo došli u bolnicu.

Što se tiče onog pregleda srca bebe u trudnoći još, naravno da se nemogu sjetiti kako se zove. Doktorica u Beta+ mi je još u 13tt dala za to preporuku i rekla da se odmah naručim, jer se jako dugo čeka na red i da napravim između 24 i 28tt. Ona sve trudnice šalje na to pogotovo ove da IVF-a.
    Meni je iskreno dosta bolnica i sada je doktorica na anomalyu toliko detaljno pregledala da ne mislim ići.

🧚 35 - endometrioza, AMH 4
    🦸41 - Astenozoospermija
    Petrova
    2/2019 - IVF - 6 oocita - ET 2 blasticiste 🩵
    Beta+
    4/2024 - IVF - 3 oocite - ET 3 dan 1 osmostanični ❌
    9/2024 IVF - 4 oocite- ET 3 dan - osmostanični + šeststanični - biokemijska + 1❄️
    Poremetili se ciklusi
    2/2025 - FET - stimulirani - 1 hatching blastica 9dt - beta 288
    13dt - beta 2743
    24.3. UZV - 6+4tt imamo ❤️
    29.4. 11+5tt - Nifty - uredan 🩵♂️
    14.5. mini anomaly - 13+6tt
    🌟✨💫

lea25
    03. Srpanj 2025. 23:53

Jel netko na anomaly morao ići drugi puta za dopunu nalaza? Beba se nije htjela okrenuti nikako. Sve sto smo uspjeli je odlično, kako treba, ali nije nešto oduševljen UZV, kao da se srami kad ga netko gleda, uvijek se stisne i okrene glavu.

👱🏻‍♀️26, sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️35, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    Sin stiže 16.11.⭐️⚽️
    UZV -28.3.2025.- 6t+2 ❤️
    ⏳UZV ~ 8.7 . ~ anomaly 3.7.
    8.7.🚫, 🔂anomaly 14.7.

• Maravillosa
    04. Srpanj 2025. 00:01

Ja sam isla u 26.tjednu na fetalni, narucila sam se sa 20 tjedana kada mi je na big anomaly-u to preporucila doktorica kod koje sam isla privatno na anomaly.
    Doktorica se malo cudila sto sam dosla jer nemam u obiteljskoj anamnezi srcanih mana, ali kada sam joj spomenula abrupciju je rekla ok i sve detaljno pogledala. Trajalo je vise od pola sata sigurno.

Rainbow_Hope 🌈
    04. Srpanj 2025. 06:01

Nikkitta meni su na prvom UZV vaginalno sa 6 tt vidjeli hematom, upozorili me na to da mogu prokrvariti, da ne dižem teško i ne ludujem, ali mogu sve polako, s 8 tt je i dalje bio tu, i dalje iste preporuke, s 10+3 jako krvarenje, otišla na hitnu, morali me tamponirati da naprave uzv, opet vaginalni uzv i pitali me želim li ostati na hitnoj - ja sam pitala mogu li mi oni tamo išta što ne mogu doma, rekli su da u principu ne, ali da žene ostave više jer se psihički uplaše pa ih to malo umiri da su pod nadzorom i da ako odlučim ići doma, onda da se strogo držim mirovanja wc krevet. Stvarno sam se tog držala, hematoma više nije bilo na pregledu sa 17 tt, ali smeđarila sam dakle skoro 2 mjeseca on and off. 
    Zapravo se ne zna otkud ti hematomi, ali najčešće sve bude ok i dobro je kad su manji od bebe, najopasnije je na početku da pri krvarenju ne odnesu bebu sa sobom...
    Što se tiče fetal eha, ja sam to planirala u prvoj trudnoći ići, ali mi je dr Hafner na anomaly scanu rekao da on misli da za to nema nikakve potrebe ni indikacije pa sam odustala, isto mi je sve to radilo samo dodatni stres...

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

Rainbow_Hope 🌈
    04. Srpanj 2025. 06:02

Lea meni je sve uspio oba puta vidjeti, ali ja bih svaki put prije anomalyja pojela nešto slatko i popila voćni sok da malo aktiviram bebu 🤭

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.