Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • PuPo24
    04. Srpanj 2025. 12:02

Meni je isto dr najavila da napravimo taj pregled srca , za mjesec dana kad dode neki prof. iz Zg, kaze da njoj sve to izgleda morfoloski uredu, ali posto je IVF trudnoca da se preporuca raditi taj pregled srca.

👩🏼 34.god - Endo , mthfr , PAI, Hashi
    👨🏼 31.god (normo)
    🤱🏼2016. Curica (prirodno zaceta, SC)
    2022.LPSC - endometrioza IV
    1. IVF ❌
    2. IVF ❌
    3. IVF - BIOKEM ❌
    2024.Histero ✅
    4. FET ❌
    5. FET 02/25 - 10dnt ß 575 , 12dnt ß 1752 , 5tt 2GV , 6+5 imamo 2 ❤️❤️, 12tt Panorama ✅ 🎀🎀

Grizli
    04. Srpanj 2025. 12:31

Pozdrav cure, sorry na upadu došla, sam samo da Nikitti javim da sam rodila jučer. Stigao moj dečkić, 3290 gr i 52 cm, sve super, porod ovaj put bolji nego prvi, ali puno bolniji. No ne bitno, samo kad je sve prošlo u redu. 
    Vidim da je kod tebe nekih komplikacija, i jako mi je žao. Nadam se da će sve dobro proći. 
    Za dojenje što pišete cure samo se opustite i stavljajte bebice nakon što rodite na prsa, ako su sisaci oni ce sami krenuti malo im treba onda pomoći kao neznaju, ako bebe ne žele sisati onda vam ne pomogne ni 300 čuda samo samo sebi stvarate presing i opterećenje. Moji su srećom oboje izgleda rođeni sa tim instinktom. Kćer je odmah na prvu uhvatila i dojila, maleni sad je prvo par min pokušavao i kao igrao se al sam ga pustila i nakon 10 min je krenuo sam. 

Nikkitta
    04. Srpanj 2025. 12:39

Pupo24 onda još više razumijem da te situacija frustrira. ❤️ I ja baš zbog IVF trudnoće vjerujem da je bolje taj fetal echo napravit. 
    Jana1993 slažem se da ne treba čitati online, jer najčešće se ljudi dođu istresti svoje frustracije i traume, a ovi kojima je super sve prošlo, nemaju potrebu to komentirati, ali nije meni toliko zbog tih priča, to me ne nije ondje uznemiravalo, jer skoro sve cure su već prije rodile bez nekih trauma i bilo mi je korisno čuti savjete iz prve ruke, osobito razlika spinalni CR i CR opća. Nego bila je jedna baš specifična situacija gdje smo morali svi u sobi svjedočiti prekidu trudnoće. Noćna mora svake trudnice. Znam da je toj ženi bilo najgore, ali i nama ostalim trudnicama oko nje. No, to je tako u bolnicama očito im nije bitno raspored u sobama, mislim da neke stvari su mogle biti više obazrive prema njoj prvenstveno s njihove strane. Uglavnom, da, Bogu hvala da sam doma i molim se da svaka trudnica ovdje, ali i na svijetu sretno dočeka svoje dijete. ❤️
    Lendoxia ok, thanks, ja idem na big anomaly next week pa ću temeljem toga odlučiti i eventualno se naručiti. Da, ovi svi razlozi koje spominješ za eventualno zašto nastanu hematomi kod mene nije primijenjivo. Jedino rastezanje maternice, ali po specifičnoj poziciji hematoma, ne bih rekla ni da je to. Hematom je s prednje strane odmah ispod mioma kojeg imam sto godina i koji ne smeta za začeće jer je s vanjske strane maternice ili tako nekaj. Posteljica je straga tako da nema ni straha za bebicu, Bogu hvala. Još su mi 1 mali miom našli (nastao u trudnoći valjda), ali isto je sprijeda. Pošto se suzdržavam od odnosa, jedino što može biti je da je taj miom rastao i nekako se od toga stvorio miom. Svakako sam taj dan bila full aktivna i kad sam prilično silovito kihnula taj tren sam osjetila da je potekla krv u gaćice. Zato ću sad opet strogo mirovanje i ciao, nadajući se da će to biti dovoljno da se hematom ne pojavljuje više. 🙏🏼🍀💙

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

Nikkitta
    04. Srpanj 2025. 12:41

Lea25 a ovi mi nisu ni pojačali dozu progesterona, čak su mi je htjeli i sniziti jer kao krvarim i donijeli 1 tabletu Duphastona umjesto 300 mg Utrogestana. Naravno, ja sam svejedno vaginaletu stavila, to sam mislim tu bila i pisala kad su me naživcirali. Morala bih opet provjerit progesteron. Rado bih se vratila na Cyclogest 1200 mg.  Evo kaj veli chat GPT konkretno za moj slučaj: 
    Hematom u trudnoći – tvoje stanje:
    Uzrok krvarenja: subchorionski (ili retroplacentarni) hematom, iako se uzrok nastanka najčešće ne zna sa sigurnošću.

Pozicija hematoma: 
    Ispod mioma, sprijeda.
    Posteljica: straga – što je povoljan položaj.
    Beba: u redu, vitalna, u mjerama.

Krvarenje prestalo: prije 3 dana. Otpust iz bolnice: nakon smirenja stanja. 
    Što znamo o hematomima u trudnoći:
    Nastaju zbog puknuća malih krvnih žila između maternice i posteljice ili gestacijske vrećice.
    Češći su u ranoj trudnoći, ali se mogu pojaviti i kasnije.
    Miomi mogu povećati rizik jer mijenjaju oblik maternice i krvnu cirkulaciju.
    U većini slučajeva se resorbiraju spontano i bez posljedica za plod.

Pozitivni faktori kod tebe:

Hematom nije ispod posteljice, nego ispod mioma – što je povoljnije.
    Posteljica straga – manji rizik za abrupciju.
    Beba je u redu, a krvarenje je prestalo – znak stabilizacije.

Što možeš dalje:

Odmaraj se što više i izbjegavaj fizički napor.
    Pij dovoljno tekućine.
    Izbjegavaj snošaj i podizanje tereta dok ti ginekolog ne kaže drukčije.
    Nastavi pratiti bebu i javiti se odmah ako se krvarenje ponovi ili osjetiš pritisak, bol ili kontrakcije. 🙏🏼🍀💙

Ana_ZK očito u ranijim tjednima su hematomi puno češća pojava, a kako konkretno u Petrovoj rade s trudnicama dolje u hitnoj samo do 15+6 tt, onda su te i vaginalno mogli s uzv gledati što je sigurno jasniji prikaz. Mislim da bih bila smirenija isti dan, da su gore u rodilištu imali vag sondu, ili pak ovisi o doktoru i njegovim vještinama gledanja abdominalnog uzv. 🤷🏼‍♀️ Svakako ću morat take it easy. 
    Maravillosa e tako i ja planiram za fetalni eho, u 21 tt se naručit. 
    Rainbow da, jezivo si iskustvo imala da su te morali tamponirati. Mogu mislit kako si se grozno osjećala.  

04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

lea25
    04. Srpanj 2025. 12:46

Ja sam imala prvo taj subkorijalni

👱🏻‍♀️26, sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️35, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    Sin stiže 16.11.⭐️⚽️
    UZV -28.3.2025.- 6t+2 ❤️
    ⏳UZV ~ 8.7 . ~ anomaly 3.7.
    8.7.🚫, 🔂anomaly 14.7.

Nikkitta
    04. Srpanj 2025. 12:47

Lendoxia - ispravak lapsusa: Pošto se suzdržavam od odnosa, jedino što može biti je da je taj miom rastao i nekako se od toga stvorio hematom (ne miom).
    Grizli dragaaaaaa rodila siiii! Čestitam! 🥳😍🥳😍🥰 Žao mi je što je drugi porod bio bolniji od prvog, ali hrabro si to izdržala sve. Dobro došao dječaće i neka ti je sretno djetinjstvo i život. Baš sam happy za tebe. Brz oporavak ti želim. ❤️

04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

lea25
    04. Srpanj 2025. 17:01

Malo su me potaknule ovo naše price o krvarenjima i razlozima bas da razmislim šta mi je sad nakon vise od pola puta bilo najteže. I mogu vam reci ni sam IVF kao postupak, ni ta krvarenja toliko, ni ležanje… uvijek sam mogla zamisliti Dr da mi kaže da smo bolje i da napredujemo, nekako imam osjećaj da će sve biti dobro samo sa malo manje živaca, zauvijek sigurno najgori dio čekanje bete. 😌😌

👱🏻‍♀️26, sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️35, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    Sin stiže 16.11.⭐️⚽️
    UZV -28.3.2025.- 6t+2 ❤️
    ⏳UZV ~ 8.7 . ~ anomaly 3.7.
    8.7.🚫, 🔂anomaly 14.7.

Lendoxia
    04. Srpanj 2025. 17:11

Nikkita da bolje ti mirovat nego se pitat sto bi bilo da si mirovala, ovako znas da si napravila sve sto si mogla. mozda je pitanje koliko duboko ti je taj miom usadjen u maternicu pa stvarno da kod rastezanja  tu taman pukne neka kapilara jer ipak nije sve samo glatki zid maternice. 
    ja sam na kraju zakaparila fetal echo u vinogradskoj sredinom devetog pa se nadam da cu bit u komadu za taj pregled. a sve mi se cini da cu mozda i u TA u vinogradsku pa mozda jos stogod usput odradim 

38 hipo hasi
    +03.02 Decko na putu <3

artemiss
    04. Srpanj 2025. 18:47

Imam pitanje za vas koje ste radile OGTT (Zg) 

Može li se doći u bilo koji Dom zdravlja? Meni je na mail stigla samo bijela uputnica, a na e-građanima je u sustavu ne vidim. Znači samo predam onda tu uputnicu? 

I smijem li prije toga uzeti terapiju za štitnjaču? 

👫💞 35/39
    AIH- 27.1.2025.-11 js/ICSI 7...5...1(5+)
    ET-1.2.2025.
    12.2.2025.- bhcg 74// 14.2.2025. - bhcg 130//17.2.2025.- bhcg 369✨
    27.2.2025. 6tt 💗
    1.4.2025. it's a girl🌸🩷
    🩷21.10.2025.🩷

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.