Cure moje ja sam napokon domeka. 🍀🙏🏼😍🥳
Obavila napokon jutros uzv abdominalno, gledali detaljno sve organe i sve se lijepo vidjelo (čak su me tražili kad su lijepo uslikali srčeko da im dam dozvolu da koriste u svojoj bazi gdje imaju slike zdravih srčeka u odnosu na one koje imaju srčanu manu), sve je u redu s bebicom, teška 322 g, posteljica je straga, a sprijeda je ostatak hematoma, ispod mioma kojeg imam godinama, i taj hematom je krvario. To je sad u prolasku, pustili su me doma, ali moram strogo mirovati, samo krevet - wc i onda kontrola za cca 2 tjedna. Vaginalno isto pregledali, zatvorena sam i sve je ok. Hvala Nebeskom Ocu, Isusu i Djevici Mariji. 🙏🏼🍀🥰💙
Plavuša mislim da i trudnice s dijabetesom i GD dobijaju istu hranu, odnosno znam jer sam vidjela, ima jako malo razlike, isto jelo, samo recimo dobiju integralni kruh, ali bude isto glavno jelo i ista voćka ili jogurt. 😂 Ovo da te zvala patronažna je sigurno jer si već rodila, pa te zna? Vidjela sam na Ljetnim bebama da je vjerojatnije da ti nju moraš zivkat, ali da budu i ove koje se same jave. Zanimljivo da mogu dolazit već u trudnoći, od kojeg tt znaš li?
Lendoxia super za nalaz uzv, vidiš i meni su danas napomenuli da je beba na zadak, a već je bilo tako i prije par uzv-a, ja sam mislila da kako se on vrti unutra da se položaj lako promijeni tako dok je još maleni, ali očito i dalje mu je tako najbolje. 😂 Fetal echo radiš čisto predostrožnosti radi? Ja ga isto planiram, iako je sve okej i lijepo se vidjelo danas sve. 🙏🏼❤️
Maravillosa kod tebe je to već super težina bebice. 😍 Pretpostavljam radi abrupcije posteljice se ljute što nisi bila do sad već na Andolu? I meni je to malo čudno? Glavno da je sve okej, ljetna beba stiže, mama get ready! 😊❤️
Lea25 evo meni su sad vidjeli ostatke hematoma, a mi smo imale transfer dan razlike, tako da očito se hematom može pojaviti bilo kad. Ja nisam nikad imala hematom, nego evo tek sad u 19-om tjednu. E sad, ja mislim ovako laički da mi je hematom nastao ili pukao od naprezanja, saginjanja, šetnje, aktivnosti, pa ću svakako mirovati, a svaka od nas je drukčija, no dobro je da ćeš slušat struku. Nije mi jasno kako nisu mogli vidjeti određene segmente jer je mali lijen? Kaj nije da je živahan, pa ne mogu ulovit?! 😂 Meni su danas fkt detaljno sve gledali, ali svejedno idem next week privat na anomaly kod svoje gin da se ona posveti tome još bolje. 🥰

👰🏼♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻♂️OK.
2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
02/25 Stimulirani IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
Meni je evo skoro u 26 tjednu prvi put da ga vidimo da nije nogama dolje tako da se stigne i tvoj izvrtit fetal echo radim najvise radi obiteljske anamneze, brat ima srcanih problema od malih nogu pa iako su meni do sad svi ultrazvukovi ok (doduse na anomalyu je rekao da mu nije bas u najboljem polozaju da vidi sve detalje) radi mog dusevnog mira idem i to napravit, ako uspijem dobit termin prije nego se porodim. taman saljem mailove i svi tek u 9 mjesecu imaju slobodno, valjda me sezona godisnjih zeza maksimalno
38 hipo hasi
+03.02 Decko na putu <3
Nikita bas mi je drago da je sve dobro, sad u hlad. Nažalost sad razumiješ pakao hematoma, ja ih vučem od 30.4. i mislim da imam psihičke posljedice od svake kapi krvi i crvene boje🤭 samo miruj, ako možeš idealan je lijevi bok sto vise, kratka tuširanja hladnijom vodom i nemoj ništa teze od čaše i žlice u ruku. Mislim da sam zapamtila da mg svakako uzimaš, od pomoći je, a također utječe da se ne napinješ toliko kad moraš na veliku nuždu, a sve igra ulogu. Ovo da je mali lijen se vjerojatno odnosilo kao kod Lendoxia na položaj, nije se htio okrenuti nikako, taj spava na svakom UZV, a ja kad bih spavala osjetim mu sve udove i organe 🫠
👱🏻♀️27,sve ok, AMH 19,8
👱🏻♂️36, oligoasthenotratozoospermia
Pokušavamo od 2020., Vinogradska
Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
!Prvi put Beta iznad 0,1!
16.11.⭐️⚽️
🏥 2 hematoma, preeklampsija, proteinurija 4+
4.11. stigao zdrav dječak ⭐️💙
Pala u eklamptički šok na porodu➡️ 8 dana intenzivne
Nikkita ajde konacno da si doma, super 🎉🫶 i da je sve dobro s nalazima i uzv, a hematom ce se rijestiti..
Cure ja vam vjerujem da je to psihicki koma, al izdrzat cete 💪🫶
Ne bi rekla da me patronazna zna pa da zato zpve jer sam cec rodila, bas sam i pitala jucer sestru kod gina, kaze da negdje zovu kao kod nas u toku trudnoce, a negde moras cekat kad ce se pojaviti ili ih ti moras nazivati.. A kad bi ona dosla u kojem tt ne znam nisam ni pitala, ali sam shvatila kroz razgovor da bi to bilo skoro vjerojatno..

1️⃣ 09/24 Škvorc - - 5🥚 1 🐣 0❄️ ❌
2️⃣ 02/25 Škvorc - - 6🥚1🐣 0❄️ 🫶
12dpt beta 262,9 🍀🤞
14dpt beta 557,7 🥰🙏
13.03.2025. 6+3 💓
🩵 17.10.2025. 🩵 37+4
Kod nas moraš patronažnu zvati da ti dođe. Navodno da bi trebala i prije poroda doći da se upoznaš s njom i da pomogne oko pripreme za bebu ako treba.
Ja sam poslije prvog poroda zvala i dolazila je svaka 2 dana jer smo polako napredovali. Ali mi je isto tako veliki pritisak napravila kod dojenja i dohrane s formulom da sam se plakala i osjećala kao da mu dajem otrov kad sam mu davala formulu.
Ovaj puta vjerojatno neću ni zvati. Jedino što bi kako ti trebala pomoć je da provjeri pupak, a i to ako treba budemo išli pedijatru. Drugo iskreno nema što. Znam presvući i okupati. A sa dojenjem sada imam iskustva i ne treba mi netko da me opet ubija (sisa, izdajanje i dohrana formulom po potrebi, sve opcije će mo koristiti bez grižnje savjesti).
🧚 35 - endometrioza, AMH 4
🦸41 - Astenozoospermija
Petrova
2/2019 - IVF - 6 oocita - ET 2 blasticiste 🩵
Beta+
4/2024 - IVF - 3 oocite - ET 3 dan ❌
9/2024 IVF - 4 oocite- ET 3 dan - biokemijska + 1❄️
Poremetili se ciklusi
2/2025 - FET - stimulirani - 1 hatching blastica 9dt - beta 288 ... 13dt - beta 2743
29.4. 11+5tt - Nifty - uredan 🩵♂️
Ja ne znam kako vi ali ja izludjujem od stajanja kuci, vec sam podosta velika i doktorica mi preporucuje da sto vise mirujem iako je sve u redu kao zbog blizanacke trudnoce da ne bi bilo. U 22tt sam i koliko god mi se cini ono aj bar jos 10 tjedana da izdrzim toliko me i strah svega. Uglavnom vec sam u onoj fazi jedva cekanja da sve ovo zavrsi.
👩🏼 34.god - Endo , mthfr , PAI, Hashi
👨🏼 31.god (normo)
🤱🏼2016. Curica (prirodno zaceta, SC)
2022.LPSC - endometrioza IV
1. IVF ❌
2. IVF ❌
3. IVF - BIOKEM ❌
2024.Histero ✅
4. FET ❌
5. FET 02/25 - 10dnt ß 575 , 12dnt ß 1752 , 5tt 2GV , 6+5 imamo 2 ❤️❤️, 12tt Panorama ✅ 🎀🎀
Pupo24 ja te razumijem. Uspjeli smo nakon 4 godine i 10 mjeseci. Sve idealno do 11/12tt kad se pojavio prvi hematom i od tad ležanje. Nakon dva mjeseca sam rekla da jedva cekam da se ovo završi naravno misleći na dobar način, ali psihicki mi je postalo preteško, uglavnom dobijem komentare da sam nezahvalna nakon toliko vremena. Lagano kipim jer se osjećam kao da sam pustila korjenje. Onda kad nisam ljuta, uplašena sam, začarani krug. Još kad čujem savjete tipa uživaj, lezi, spavaj, slazi puzzle, šta ti fali 🥲🥲🥲🥲🙄
👱🏻♀️27,sve ok, AMH 19,8
👱🏻♂️36, oligoasthenotratozoospermia
Pokušavamo od 2020., Vinogradska
Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
!Prvi put Beta iznad 0,1!
16.11.⭐️⚽️
🏥 2 hematoma, preeklampsija, proteinurija 4+
4.11. stigao zdrav dječak ⭐️💙
Pala u eklamptički šok na porodu➡️ 8 dana intenzivne
Pupo24ja te razumijem. Uspjeli smo nakon 4 godine i 10 mjeseci. Sve idealno do 11/12tt kad se pojavio prvi hematom i od tad ležanje. Nakon dva mjeseca sam rekla da jedva cekam da se ovo završi naravno misleći na dobar način, ali psihicki mi je postalo preteško, uglavnom dobijem komentare da sam nezahvalna nakon toliko vremena. Lagano kipim jer se osjećam kao da sam pustila korjenje. Onda kad nisam ljuta, uplašena sam, začarani krug. Još kad čujem savjete tipa uživaj, lezi, spavaj, slazi puzzle, šta ti fali 🥲🥲🥲🥲🙄
Da mi smo u isto vrijeme cini mi se dobile taj hematom , uglavnom kao i ja sam “nezahvalna” nakon 5ivf postupaka ali mislim nakon svega ok izdrzati cu ovu trudnocu , i sve ali mislim da smo mi ivf-ovke malo iscrpljene i fizicki i psihicki za ovo sve vise nego neka zena koja ostane spontano trudna.
👩🏼 34.god - Endo , mthfr , PAI, Hashi
👨🏼 31.god (normo)
🤱🏼2016. Curica (prirodno zaceta, SC)
2022.LPSC - endometrioza IV
1. IVF ❌
2. IVF ❌
3. IVF - BIOKEM ❌
2024.Histero ✅
4. FET ❌
5. FET 02/25 - 10dnt ß 575 , 12dnt ß 1752 , 5tt 2GV , 6+5 imamo 2 ❤️❤️, 12tt Panorama ✅ 🎀🎀
Lendoxia ma i ja bih na tvom mjestu onda to provjerila, a nemrem vjerovat da se tako dugo čeka. Ispada da se treba za to naručit već u 20 tt, a ne znam, baš ću pitat gin kad je to najbolje raditi, jer svakako i ja planiram.
Maravillosa e da, i ti si bila kod nje. 😍 U našim korisnim info na str. 299 sam je stavila kao preporuku, jer sam vidjela na Ljetnicama dobre recenzije. I da je najbolje radit 27-28 tt. Kad si ti radila i koliko dugo si čekala na termin? Što se tiče poroda, misliš htjela si rodit kad prirodno krene, bez indukcije? Cimerica je sinoć došla na indukciju radi povišenog tlaka, jutros otišla rodit, ne znam kako je završilo jer sam otišla doma, vjerujem da je sve ok. Kad sam već kod cimerica, cure moje ovih 5 dana promijenila sam 5 cimerica s raznim pričama, najteže mi je bilo jučer, ali neću tu pisati da vas uznemirujem kakvih sve iskustava ima. Jedva sam se nosila s time i jedva sam čekala pobjeći danas - doslovno. S dvije cimerice sam ostala u kontaktu, jedna je rodila neki dan, bebica u inkubatoru, druga je u 28 tt i pustili je isto danas.
Lea25 nažalost znam kako je jezivo vidjeti krv, jer sam se ono ogrebala kad sam bila 5+3, bila sam van sebe, ali sam znala da sam se ogrebala jer sam osjetila isti tren od nokta, a sad je drukčije jer na hitnoj nisu vidjeli hematom, a nemaju vag sondu. Ta neizvjesnost me satirala, a i bilo je puno više krvi i trajalo je duže od prošlog puta. Kad smo kod hematoma, sve vi koje imate nažalost više iskustva, imam par pitanja:
1. Jesu vam govorili od kud vam to? Meni su rekli da ne znaju zašto se stvore.
2. Jesu ijednu od vas hospitalizirali radi toga? Ja sam upratila da bi vas pustili doma odmah s hitne na mirovanje? Možda su mene morali zadržat jer je bio vikend i nisu gore mogli vidjeti zakaj krvarim. Spominjali nisko posteljica, a danas ovi na odjelu ni riječ o tome.
3. Jesu li rekli da bi se mogli novi hematomi stvarati do kraja trudnoće ili može biti one time thing?
Plavuša & Ana_ZK ma ja ću zvat patronažnu da dođe i prije poroda onda. Valjda neće biti neki gestapo oko dohrane. Razmišljam i o savjetnici za dojenje.
Pupo24 ja još nisam u toj fazi, ali vjerujem da ti nije lako s dva bebaća u trbuhu, još ako si na moru, a nemreš na playu. 😬

04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
E da i još pod 4. Jesu li ustanovili hematom vaginalnim uzv? Meni ga nisu radili, normalno preko abdomena vidjeli danas hematom.
I ispravak, 6 cimerica sam imala.

04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji