Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    lea25
    30. Lipanj 2025. 15:40

Od kojeg tjedna ste pratili bebine pokrete? Ja nisam do maloprije osjetila, najela sam se slatkog i tresla trbuh, i udario me napokon. Umrla sam od straha. Jel rano ili vrijeme za brigu već sad ako prođe dan bez udarca? 

👱🏻‍♀️26, sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️35, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    Sin stiže 16.11.⭐️⚽️
    UZV -28.3.2025.- 6t+2 ❤️
    ⏳UZV ~ 8.7 . ~ anomaly 3.7.

Cotton
    30. Lipanj 2025. 16:08

Lea mislim da su cure pisale da se pokreti prate tek tamo od 28tt.

Sada u ovim tjednima nema brige ako se jave pa neko vrijeme ne. Ja svoju curku osjetim isto, nekad se hoce javiti, a nekad ne. Mislim udaraju oni i okrecu se cesto samo mi to jos ne osjetimo tako jer su jos maleni, a i ovisi o posteljici… uglavnom kad lezim osjetim, inace dok radim nesto nista ne osjetim.. 

🙋🏻‍♀️ 33
    🙋🏻‍♂️ 38
    2022- IVF - et ❌, nema ❄️
    2023- IVF, et ❌, 3 ❄️ -> 1 neuspjesni, 2 spontana
    Promjena klinike ->Trombofilija -> clexan
    2024- ICSI, et ❌, 3 ❄️
    03/25 FET 1 bc, beta 12dpt 549/14dpt 1493
    05/25 Panorama - stiže 🩷

• Luna23
    30. Lipanj 2025. 16:10

Ja sam počela osjećati u 17-18 tjednu. Vele da žene koje drugi put rode da ranije osjete bebu i od tad mi se javlja uvijek u isto vrijeme Haha.

Inače, netko me pitao da koju dozu Utrogestana pijem, dobila sam standardnu dozu, ali dobila sam one koje se mogu i piti. Zanima me jel imaju isti učinak kada se koriste oralno i kada idu vaginalno? Iritira me konstantno to stavljat i iscjedak onda nakon toga🥲

Vezano za serklaz, danas sam išla na vađenje krvi, CRPa i urina. CRP mi je 10, ne znam jel ima razloga za brigu?
    U petak idem na kontrolu opet u bolnicu pa ću znati 100 posto jel treba serklaz ili ne. Zasad stoji da ne jer nije veliko odstupanje, ali provjerit će još jedan doktor tamo

• Maravillosa
    30. Lipanj 2025. 16:11

Tako oko 20.tjedna su poceli biti bas pravi mali udarci.U ovoj fazi se vise ne brinem jer je mali toliko aktivan da ne staje ni po danu ni po noci😅
    Ali ranije kad bih se zabrinula bi popila hladnu vodu ili pojela  kockicu leda i to bi ga strecnulo. Ili bi legla na ledja. Meni je posteljica sprijeda, ali 3.trudnoca i osjetim bebu puno vise nego u prve dvije kada mi je posteljica bila straga. Mislim da je mali u nekom poprecnom polozaju jos uvijek pa kako god da legnem lupa.U srijedu mi je pregled pa cu vidjeti.

Ana_ZK_101
    30. Lipanj 2025. 16:37

Luna23

Inače, netko me pitao da koju dozu Utrogestana pijem, dobila sam standardnu dozu, ali dobila sam one koje se mogu i piti. Zanima me jel imaju isti učinak kada se koriste oralno i kada idu vaginalno? Iritira me konstantno to stavljat i iscjedak onda nakon toga🥲

Bolja apsorpcija je vaginalno, zato im je to i preporuka. A i kod oralnog uzimanja ima nuspojava (meni se je jako spavalo i usporio me, jedva bi pričala, kao da sam kakvu drugu popila). Tako da ako ga popiješ nemoj predaleko od kreveta.
    Uglavnom, kod krvarenja preporučuju oralno uzimanje dok krvarenje ne prestane.
    Ja sam ga poslije krvarenja pila dok mi nije počeo smetati za želudac. Imala sam osjećaj kao da sam kamenje pojela nakon što bi ga popila (to me je nakon mjesec i pol počelo smetati). Pa sam se vratila na vaginalno.

Što se tiče osjeta pokreta, ja ga sada svaki dan osjetim, ali još nema nekog pravila.
    U prvoj trudnoći je sin znao imati dana kada se cijeli dan vrtio, a onda bi sljedeći dan valjda cijeli prespavao i tako do kraja trudnoće. U tim danima me je baby watcher spašavao.

Jedino što sam naučila od ležanja u bolnici na kraju trudnoće je da je sve normalno. Što god bi doktore pitale odgovor bi bio to vam je normalno.

🧚 35 - endometrioza, AMH 4
    🦸41 - Astenozoospermija
    Petrova
    2/2019 - IVF - 6 oocita - ET 2 blasticiste 🩵
    Beta+
    4/2024 - IVF - 3 oocite - ET 3 dan 1 osmostanični ❌
    9/2024 IVF - 4 oocite- ET 3 dan - osmostanični + šeststanični - biokemijska + 1❄️
    Poremetili se ciklusi
    2/2025 - FET - stimulirani - 1 hatching blastica 9dt - beta 288
    13dt - beta 2743
    24.3. UZV - 6+4tt imamo ❤️
    29.4. 11+5tt - Nifty - uredan 🩵♂️
    14.5. mini anomaly - 13+6tt
    🌟✨💫

• crox
    30. Lipanj 2025. 17:47

Luna23

Ja sam počela osjećati u 17-18 tjednu. Vele da žene koje drugi put rode da ranije osjete bebu i od tad mi se javlja uvijek u isto vrijeme Haha.

Vezano za serklaz, danas sam išla na vađenje krvi, CRPa i urina. CRP mi je 10, ne znam jel ima razloga za brigu?
    U petak idem na kontrolu opet u bolnicu pa ću znati 100 posto jel treba serklaz ili ne. Zasad stoji da ne jer nije veliko odstupanje, ali provjerit će još jedan doktor tamo

Ja sam pila 3 x 100mg kada mi je dosadilo vaginalno da malo odmorim sve dole, ali me uzasno zatvorio i nisam mogla na wc. Apsorpcija je dosta puta manja oralno, moja gin nije nikako bila sretna i jedva je dopustila da par tjedana pijem. Sama sam se vratila vaginalno i vratila se i moja probava. Ako imas problem s preranim otvaranjem, jer spominjes serklaz, ja ne bih na tvom mjestu nista mijenjala, nastavila bih vaginalno.

Zna li neko sta je sa prvom rodjenom bebicom, kakvo je stanje? Nadam se da je sve u redu 🙏🏻

lea25
    30. Lipanj 2025. 19:12

Ja osobno uzimam vaginalno. Čak mi je i tokom krvarenja Dr rekao da ako ostane i mali dio dolje unutra, djelotvorniji je od oralnog cijelog jer se oralno uzet progesteron drugačije raspoređuje po tijelu, smatram da je to dobro za lakše slučajeve ili prijelaz ka skidanju s terapije. Sva Sreća pa sam ja od transfera na maxx dozi vaginalno i bit ću do kraja pa me takva pitanja ne more 😁😁🤯

👱🏻‍♀️26, sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️35, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    Sin stiže 16.11.⭐️⚽️
    UZV -28.3.2025.- 6t+2 ❤️
    ⏳UZV ~ 8.7 . ~ anomaly 3.7.

• PuPo24
    30. Lipanj 2025. 20:14

Ja osjecam bebe redovno i odavno jer su dvije pa je guzva. S time da ova polegnuta se pocela uspravljati okomito i jucer je vjerovatno izborila svoje mjesto, cijeli dan je bio nered u trbuhu. Danas osjetim jako malo pa sam se cak zabrinula, ali sada kuzim da mi se javlja s druge pozicije 🙈🙈

👩🏼 34.god - Endo , mthfr , PAI, Hashi
    👨🏼 31.god (normo)
    🤱🏼2016. Curica (prirodno zaceta, SC)
    2022.LPSC - endometrioza IV
    1. IVF ❌
    2. IVF ❌
    3. IVF - BIOKEM ❌
    2024.Histero ✅
    4. FET ❌
    5. FET 02/25 - 10dnt ß 575 , 12dnt ß 1752 , 5tt 2GV , 6+5 imamo 2 ❤️❤️, 12tt Panorama ✅ 🎀🎀

• Jana1993
    30. Lipanj 2025. 20:35

crox

Zna li neko sta je sa prvom rodjenom bebicom, kakvo je stanje? Nadam se da je sve u redu 🙏🏻

I meni je stalno u glavi 🙏 Nadam se također da je sve u redu 

IVF trudnoća
    13.3 6+3 ❤️
    05.04 9+6❤️

Nala48
    30. Lipanj 2025. 21:09

Također se nadam da je sve ok, vjerojatno se puno toga događa pa se ne stiže javiti.

Lea Moja i dalje nastavlja ludovati svaki dan, ne osjetim ju jedino kad sam i ja cijeli dan u pokretu. Ali nemoj se brinuti, imam kolegicu na poslu koja bebu skoro uopće nije osjetila cijelu trudnoću i sve je bilo ok. Probaj pojesti nešto šećera, staviti ruku i leći na leđa, tako se najbolje osjeti. 

4.11. termin 🩷🐤

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.