Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • PuPo24
    24. Lipanj 2025. 15:50

Nikitaa mislim pozitivno samo sto je iza mene carski i operacija endometrioze pa su cak i doktori malo skepticni oko mene, idem na carski sigurno a da izguram do 34tt svi sretni 🥳

👩🏼 34.god - Endo , mthfr , PAI, Hashi
    👨🏼 31.god (normo)
    🤱🏼2016. Curica (prirodno zaceta, SC)
    2022.LPSC - endometrioza IV
    1. IVF ❌
    2. IVF ❌
    3. IVF - BIOKEM ❌
    2024.Histero ✅
    4. FET ❌
    5. FET 02/25 - 10dnt ß 575 , 12dnt ß 1752 , 5tt 2GV , 6+5 imamo 2 ❤️❤️, 12tt Panorama ✅ 🎀🎀

• Maravillosa
    24. Lipanj 2025. 16:18

Nove curke dobrodosle😊
    Zelim vam svima sto ugodniju trudnocu do kraja!
    Bome ste aktivne zadnji tjedan💪🏽
    Ja sam na moru i istinski se odmaram, setam, plivam i uzivam s djecom. Planiram ostati do negdje pocetka 8.mjeseca ako sve bude ok🙏🏼
    I meni se cini da kako trudnoca odmice sam sve opustenija i strahovi nestaju, ocekujem ih tamo negdje pred kraj opet😂
    E da, moje iskustvo iz Vinogradske oba puta, bez da sam imala plan poroda i ista napominjala, je takav da su pustili pupkovinu da odpulsira i ispostovali golden hour i zato se vracam i ovaj puta roditi tamo. 

💜2016.
    🩷2019.
    💙 4.9.2025.🙏🏼

• Maravillosa
    24. Lipanj 2025. 16:22

I dali su suprugu da prereze pupkovinu prvi put, drugi put se ne sjecam jer sam bila izbezumljena😅

💜2016.
    🩷2019.
    💙 4.9.2025.🙏🏼

Nikkitta
    24. Lipanj 2025. 16:55

Lea25 neki bolji savjet za plažu i uloške nažalost nemam, a što se tiče posteljice, ne znam puno što rade s njom u našim rodilištima, znam da se negdje u svijetu ona jede što je meni osobno jezivo i nisam to dalje niti istraživala. Samo sam gledala za to pulsiranje i pohranu. I ovaj članak mi je zanimljiv:

https://www.roda.hr/portal/porod/intervencije-u-porodu/novorodence-i-pupkovina.html

Pupo24 navijamo da doguraš što dalje do termina svakako. 🍀❤️
    Maravillosa divno, samo uživaj na moru i puni se dobrim iskustvima i energijom. Super da su strahovi manji u ovoj fazi trudnoće, pa ne možemo ni strahovati cijelo vrijeme. I ja sam više opuštena već sada (najgore mi je fakat bilo prvih 12 tt), nadam se da ću se još više kasnije opustiti. Imamo svako pravo na to. 😊😍 Lijepo da imaš dobro iskustvo u VG, neka se ponovi i treći put. Dobro je za znat da puste da odpulsira + golden hour. 🥰

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

plavuša
    24. Lipanj 2025. 16:55

Nove cure dobrodošle i cestitke 🫶
    Bome je aktivnost u grupi porasla, ja uspijem popratiti malo, na moru smo, uzivamo.. Ne kupam se u bazenima vec samo u moru..
    Lea kaj se tice gljivica ja sam 3 dana koristila canesten vaginalete i kremu i kak nije proslo onda rojazol 7 dana i kupila sam u ljekarni gyno pro ulje.. 

1️⃣ 09/24 Škvorc - - 5🥚 1 🐣 0❄️ ❌
    2️⃣ 02/25 Škvorc - - 6🥚1🐣 0❄️ 🫶
    12dpt beta 262,9 🍀🤞
    14dpt beta 557,7 🥰🙏
    13.03.2025. 6+3 💓

• Regina
    24. Lipanj 2025. 17:22

Nikkitta ja se samo nadam da je u pitanju to što izbijaju očnjaci. Jutros mi je napokon dala pristup ustima pa sam vidjela da su 3 vani,a četvrti se probija pa se iskreno nadam kad probije da će se polako sve vratiti i na staro sa tim spavanjem. 
    Što se Petrove tiče, ona ima zaseban odjel za carske rezove,3 sobe koje su samo za rodilje na carski i one imaju svoje posebne medicinske sestre plus posebne sestre u dječjoj sobi tako da evo. Meni ne stvarno bilo odlično tamo koliko su pristupačni i empatični,sad drugo što nam je jednu večer na ispomoć došla kravetina s odjela vaginalnih pa nas ribala jer smo uz dojenje tražile dohranu,ali generalno nisu takve sestre na odjelu carskih i ja ti mogu reći samo najbolje iz svog iskustva jer je stvarno bilo super. Ono što ja znam je da se u Petrovoj može zatražiti pohrana pupčane vrpce za slučaj da se dogodi da nedaj Bože dijete oboli pa onda iz nje dalje vade matične stanice i rade sve što treba. Tako je bar bilo prošle godine kada sam ja rađala. Svega par bolnica u HR ima tu opciju,a Petrova je jedina u Zagrebu koja ima tu opciju za rodilje i automatski se ulazi u registar u zakladi Ane Rukavine pa ako ti znači nešto ta info :)

• Regina
    24. Lipanj 2025. 17:24

leia

Evo cure da se i ja malo javim, baš su me obaveze stisnule, još sam u punom pogonu, ali vidim da mi postaje sve teže. Nekako mi se čini još rano za to, al stalno me nešto zateže, pa me leđa zabole, malo prepona i tako. Odmaram više ovaj tjedan def. 😍 imam i pregled ovaj tjedan pa vam javim i to kako je prošlo

Inna, čestitam na bebici i od srca se nadam da će bit dalje dobro. 💪🏼💛

Što se tiče kilaže, ja sam na početku izgubila 6 kg od povraćanja i mučnina, a mršavica sam inače. Doktor je rekao samo da jedem kolko mogu, malo popratio, beba veelika, ja otkad nemam mučnine lagano dobivam tako da očito nema nekog pravila s time. Nije on bio puno zabrinut, ali me svakako malo redovitije gledao, a sad više nema brige. Nisam još vratila sve, al bebi fino trbuščić raste tako da se ne brinem

Pošto smo terminuše,evo da te utješim,mene od jučer navečer zgrabio kružni ligament i baš mi je bolno hodati. Sad par dana to izgurati i opet će biti bolje,bar se nadam 😂😂😂

• Regina
    24. Lipanj 2025. 17:27

lea25

Sto se tice pregleda ja uvijek idem svakih 4-5 tjedana bez obzira na situaciju, mislila sam da ćemo biti bar na 3 tjedna. Dr tvrdi da je to ok jer je to optimalno vrijeme za povlačenje hematoma pa ustvari taman tada vidimo rezultate, a za sve ostale komplikacije kaže da nema brige u trudnoći dok nema izljeva svježe krvi ( naravno ako je svaki prethodni pregled uredan), tako da curke opušteno i budite u slatkom iščekivanju💐. Iako ja odem bez problema do bolnice čim vidim krv jer se stvarno ne mogu zamisliti da navečer legnem i pitam se jel to to ili nešto novo.

Molim vas za savjet; Osmi mjesec smo na moru, ne mislim se kupati, ali definitivno kupaći pa pod suncobran. Nažalost stalno nosim velike uloške sto zbog kontrole krvarenja, sto zbog hrpe vaginaleta, nosit ću kratke hlačice ali vidi se, nekad se vidi i preko odjeće. Jel ima tu neka alternativa? Ja u životu nisam potrošila vise uložaka, svaki dan bar 3 od početka trudnoće…

Hmm..jedino što ti ja mogu preporučiti je Jessa gaćice za inkontinenciju koje sam koristila u bolnici nakon poroda za lohije i nisam morala tako često mijenjati kao cimerice koje su imale uloške i mrežaste gaćice. Iako izgledaju debelo,nisu mi se vidjeli i ocrtavali na hlačama,pa jedino da si proučiš i vidiš tu opciju? Puno su bolje od uložaka definitivno i duže izdrže

• leia
    24. Lipanj 2025. 17:42

Regina ajme hvala ti, al žao mi je i tebe, još uz stariju i muke po zubima 🙈
    Ja stvarno ne znam kako prepoznat da je sigurno taj kružni ligament, uhvatilo me kod ustajanja i onda trajalo ko neki grč neko vrijeme, a nakon tog mi je osjetljivije. Onako sa strane trbuha i prema preponi …

• Baccarat
    24. Lipanj 2025. 20:03

Leia po opisu to je kružni ligament 1/1. 

Ja obavila anomaly tjedan dana ranije radi godisnjeg al beba je ionako par dana veca i sve je hvala bogu uredno. Bio je divlji totalno,sat vremena ga je doktorica hvatala🤣

Imam proteine u urinu,jel koja od vas to imala? Doktorica nije zabrinuta jer ih je malo,al bas ih nr volim vidit. Slj.pregled tek za 6 tjedana,dobila sam zeleno svitlo za kupanje tako da slijede ljetne radosti prjje jesenskog ludila🥰

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.