Meni je je 11.6 na UZV bila posteljica nisko sprijeda preko ušća, a već 17.6 se podigla do ruba. Ono što je dr komentirao je da će se vjerojatno još podizati kako se maternica širi. Na tom prvom UZV su isto upozorili na krvarenje što me je zabrinulo, ali nisu posebno naglašavali mirovanje. Vidjet ću sad 9.7 kako će biti pozicionirana. Nisam sigurna jeli to zbog posteljice sprijeda, ali kao da se pokreti bebe ne intenziviraju. Nekako sam mislila da će se iz tjedna u tjedan osjetiti jače. I dalje osjetim kao neke mjehuriće i to samo ako mirujem ili stavim ruku na trbuh, onda se zna javiti.
IVF trudnoća
13.3 6+3 ❤️
05.04 9+6❤️
Jana1993, meni je u 11tt posteljica bila nisko, preko ušća, rekli su da ne moram mirovat jer će se sama podići vremenom, zadnji put sam pitala jel to sad ok, rekli su da je, da je odradila svoje, a to sam i ja slušala od drugih cura tako da mislim da će ti se to vjerojatno regulirat, a ako imaš sprijeda, to blokira osjet djeteta
👱🏻♀️27,sve ok, AMH 19,8
👱🏻♂️36, oligoasthenotratozoospermia
Pokušavamo od 2020., Vinogradska
Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
!Prvi put Beta iznad 0,1!
16.11.⭐️⚽️
🏥 2 hematoma, preeklampsija, proteinurija 4+
4.11. stigao zdrav dječak ⭐️💙
Pala u eklamptički šok na porodu➡️ 8 dana intenzivne
Meni se u 1. trudnoći posteljica nije uopće digla, bila je skroz preko ušća i naprijed. U 34tt sam išla u bolnicu na čuvanje, u 36tt dobila 2 inekcije za razvoj pluća i carski s 37+4. Sa 20tt mi je doktorica bila rekla da je posteljica nisko, da samo laganini dan po dan. Išli smo i na more i sve. Izbacili smo samo odnose od 28tt kad je bila potvrđena previa i nisu me pregledavali vaginalno. Nisam imala nikakvo krvarenje ni ništa. Nekako da nije bilo na kraju tog ležanja u bolnici, bilo bi kao normalna trudnoća.
Evo odradili smo danas anomaly u GynaeArs. Dobili hrpu slikica i videa. Doktorica sve detaljno pregledala i sve je super i na mjestu. Cerviks 46mm zatvoren. Vidjeli smo i pišleka, imamo 415g i veći smo i dalje za tjedan dana, i ležimo poprečno kao i braco što je bio.
Posteljica se podigla i u obliku je slova C, s lijeve strane je i frajer si je u nju namjestio glavu, ima baš pravi jastuk .
🧚 35 - endometrioza, AMH 4
🦸41 - Astenozoospermija
Petrova
2/2019 - IVF - 6 oocita - ET 2 blasticiste 🩵
Beta+
4/2024 - IVF - 3 oocite - ET 3 dan ❌
9/2024 IVF - 4 oocite- ET 3 dan - biokemijska + 1❄️
Poremetili se ciklusi
2/2025 - FET - stimulirani - 1 hatching blastica 9dt - beta 288 ... 13dt - beta 2743
29.4. 11+5tt - Nifty - uredan 🩵♂️
Rozi_lak nema na čemu, cure su najviše koristile Biolectra 300 mg što ide direkt ispod jezika. 😍
Leia vjerujem da se brineš, ali iskustva s foruma pokazuju da se u većini slučajeva posteljica podigne. Nadam se da će i kod tebe tako biti! 🍀❤️
Miškica30 drago mi je da si se javila, super za uzv, znači baš nas ima dosta koje čekamo big anomaly u 7 mjesecu. 😎 Nemam ja grčeve uopće (što je čudno, jer inače me grč baš uvijek uhvati pri istezanju nogu u krevetu), nego se meni noge same od sebe automatski istežu kad ih ispružim. To nisam nikad doživjela osim sad u trudnoći. It’s a thing I guess. 😂
Regina naravno, nema frke, pitat ću gin za to, pa javim. Super da je malena spavala kroz noć, odmah je sve malo lakše. 😊
Pupo24 odlično bebice napreduju, a za porod, mislim da ti je Petrova u tom slučaju best option. 🙏🏼
Lea25 neka si otišla za svoj mir na pregled, a plus je u tome što vidiš bebicu i smiriš se. Btw. kakve operacije prethodne si imala točno? Abdominalne? Vidiš, ja recimo sam jako osjetljiva osoba, ali operacije moje tijelo iz nekog razloga jako dobro podnosi. Tako da ja više naginjem carskom. Uopće ne mogu zamislit scenarij vaginalnog poroda, pa da se nekaj ne daj Bože zakomplicira i onda hitan carski. Taj rizik mi ne treba, osobito nakon skoro 12 godina čekanja da postanem majka. Mislim da svaka od nas intuitivno zna što je za nas najbolje, educirat se, saslušat iskustva, razmotrit sve opcije, ali onda se okrenut u sebe i slušat što ti unutarnji feeling govori. 🥰
Ana_ daaa, lista se fino podebljala, baš mi je drago. 😍
Jana1993 ako je posteljica sprijeda, svi tvrde da nema nekih osjeta prije 20 tt, frendica mi baš jučer govori da je tek s 23-24 tt pravo osjetila, upravo radi toga. Ja upravo ležim na leđima jer sam čekala da se javi, i evo mjehurići su. Odmah sam happy. 😍 Mislim da zaista nemaš razloga za brigu. 😊
Ana_ZK super za uzv, prejako da si je bebać napravio jastuk. 😂 Imam osjećaj da je i kod mene tako nekako, jer je posteljica s lijeve, a rekli su da će bit kao straga kasnije. Vidjet ću baš na idućem uzv.

👰🏼♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻♂️OK.
2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
02/25 Stimulirani IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
Meni je bila posteljica sprijeda i nisko, ulazila u usce, ali se s s rastom trudnoce podignula kroz nekih 2-3 tjedna.
A udarce sam oko 20 tjedna tek pocela osjecati
Ali zato ju sad osjetim poprave, tocno me zna zabolit kad napravi salto ili malo jace udari

💓
Drage (buduće) jesenske mame, ja se javljam sa zimskih beba 👋 Ponekad malo škicnem što pišete pa sam primjetila da ima dosta cura na heparinu. Kako tema heparinske trudnice nije baš najaktivnija, pokušat ću i ovdje dobiti koji savjet. Uskoro moram krenuti s Aspirinom ili Andolom uz heparin. Mene gin. ne šalje uopće na vađenje krvi. Nije mi baš svejedno uzimati lijekove bez ikakvih kontrola pa sam mislila privatno otići. Vidjela sam da neke cure idu redovito kod hematologa. Imate li preporuku za dobrog privatnog hematologa (Varaždin, Zagreb) i što sve obaviti od vađenja krvi - kks i koagulaciju? Također ne znam je li bolje uzeti Andol ili Aspirin? Meni su dali na izbor, kao svejedno je, a ja sam naravno neodlučna. Hvala 😊

🙋🏻♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
08/2024 spontani 5+6 💔
28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗
Panorama - low risk, stiže curica 💗🎀
Meni je neki dan pokazivao posteljicu ali sam zaboravila gdje je, ugl na nekom dobrom je mjestu. I ne znam je li ovo bio anomaly sad kod mene, nismo u tim terminima pričali, ali svaki organ mi je pokazao i sve je ok. U svakom slučaju idući put smo dogovorili 3d uzv, veli da je i bolje ranije to napraviti dok ima mjesta, a i sad je već imala rukicu preko glave 🙈 joj gledam stalno video i topim se 🥰 jedino oko glave nisam apsolutno ništa skužila što je što 😂

Nikita imala sam jednu abdominalnu, rez u ravnini želudca, nije bilo ništa strašno, ali bome trudnoća ga je pošteno razvukla unatoč mazanju. I imala sam prometnu nakon koje sam operirala koljeno i dobila 18 šavova na leđima po sredini. Sve to super zaraste, ali nekako mi je možda zbog Teen godina to ostalo kao težak proces, svi su negdje nešto a ja sam bila u krevetu dugo, dugo. Ali naravno za bebu šta god treba, nisam ju izabrala u izlogu, bio je to dugotrajan proces 😅 htjela bih svakako izbjeći i najmanji rizik, ne želim “možda” ili probavat nešto.
👱🏻♀️27,sve ok, AMH 19,8
👱🏻♂️36, oligoasthenotratozoospermia
Pokušavamo od 2020., Vinogradska
Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
!Prvi put Beta iznad 0,1!
16.11.⭐️⚽️
🏥 2 hematoma, preeklampsija, proteinurija 4+
4.11. stigao zdrav dječak ⭐️💙
Pala u eklamptički šok na porodu➡️ 8 dana intenzivne
Drage cure, baš ste se fino raspisale ovih dana.. Sve sam pročitala, ali ne i zapamtila 😅
Ja sam isto malo pobjegla na more, samo na par dana i moram priznati da mi baš godi. U ned i pon sam još bila doma i baš mi je bilo teško od vrućine, čak i slabo. Sad malo napuniti baterije pa se vraćam doma u stan pod klimu, kako je krenulo s vrućinama očito ću tako provesti ljeto zatvorena..
Pisale ste o odjeći, ja volim haljine lepršave šire tako da sam za ljeto opskrbljena, a za jesen ćemo vidjeti.. ima vremena da obavim shopping do tada 🙃
Nove curke dobrodošle 😊
Paola preporuku privatnog hematologa nemam, ja se vodim u Vinogradskoj i kontroliraju mi tamo kks, bilirubin, ast i alt na svakoj kontroli… dal treba nesto drugo ne znam.
I drago mi je da su svi pregledi super prošli i da ste se podružile sa svojim bebicama ❣️
🙋🏻♀️ 33
🙋🏻♂️ 38
2022- IVF - et ❌, nema ❄️
2023- IVF, et ❌, 3 ❄️ -> 1 neuspjesni, 2 spontana
Promjena klinike ->Trombofilija -> clexan
2024- ICSI, et ❌, 3 ❄️
03/25 FET 1 bc, beta 12dpt 549/14dpt 1493
05/25 Panorama - stiže 🩷
Nikitta bome uzivam, makar je pakleno, zocno nije za izac nikud, cak ni na plazu, samo ispod klime 🙈
Cotton rashladi se u moru kolko je to moguce, uzivajte 😊
E a da cas pitam, jer jede koja od vas gorgonzolu? Ja sam ju prije trudnoce normalno jela, a onda citala kao te plijesni se ne preporucaju bas u trudnoci.. Pa me zanima kolko se strogo drzite toga? Mislim ni ananas se kao ne bi smio, al njega jedem 🤔

1️⃣ 09/24 Škvorc - - 5🥚 1 🐣 0❄️ ❌
2️⃣ 02/25 Škvorc - - 6🥚1🐣 0❄️ 🫶
12dpt beta 262,9 🍀🤞
14dpt beta 557,7 🥰🙏
13.03.2025. 6+3 💓
🩵 17.10.2025. 🩵 37+4
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji