Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ana_ZK_101
    25. Lipanj 2025. 09:53

Ja sam rodila 2019. u Petrovoj na carski.
    Prvo se probudiš u šok  sobi i onda prebace na intenzivnu gdje nas je bilo 6 u sobi. Tu sam bila 3 dana i onda su nas prebacili u obične sobe.
    Bile su 2 sobe za 2 osobe, 1 za 3 i apartman za 1 što se doplaćuje.
    Ja sam bila u sobi di su nas bile 3. Bila je s nama jedna cura kojoj je beba odmah završila na Rebru dok su sređivali papire da može van nekamo na operaciju srca. Bilo mi ju je žao što nije mogao biti u nekoj privatnoj sobi, a ne s nama koje smo mogle biti sa svojim bebama 😢.
    Popodne poslije carskog su nas sestre poprale u krevetu dok smo još bili na intenzivnoj. Drugo jutro je bilo buđenje oko pola 6 i ustajanje pranje zuba i kasnije redom ustajanje i tuširanje.
    Bebe smo dobivale svakih 3 puta dnevno na 1-2 sata i po noći su bile u dječjoj sobi. Dohranili su ako se tražilo. 
    Za dojenje nisu bili od pomoći. Slabo objašnjenje i totalno krive informacije. Ja sam se na kraju izdajala ručno u ručnik, umjesto da su mi dali bočicu da onda to mlijeko mogu dati bebaču. Poslije kad mi je sve naišlo bila sam ljutaaaaaa.
    Sutra je anomaly i mene iskreno više zanima što je s posteljicom 🫣... Da li se diže i di je, da znam što mogu dalje očekivati i planirati, bolnica, porod,...
    Brač raste sigurno... Udarci i migoljenje su sve jači. Jučer navečer kad sam legla baš je imao 5 minuta "divljanja". Prvo kvrga desno, pa se vidjelo kako putuje, pa plivanje, pa lupkanje.... 

Cure sretno svima i samo pozitiva.

🧚 35 - endometrioza, AMH 4
    🦸41 - Astenozoospermija
    Petrova
    2/2019 - IVF - 6 oocita - ET 2 blasticiste 🩵
    Beta+
    4/2024 - IVF - 3 oocite - ET 3 dan ❌
    9/2024 IVF - 4 oocite- ET 3 dan - biokemijska + 1❄️
    Poremetili se ciklusi
    2/2025 - FET - stimulirani - 1 hatching blastica 9dt - beta 288 ... 13dt - beta 2743
    29.4. 11+5tt - Nifty - uredan 🩵♂️

Nikkitta
    25. Lipanj 2025. 09:56

Baccarat super za uzv, sad možeš opuštenija na more. Za proteine u urinu nemam iskustva, nadam se da neće rasti nego da su prolazna stavka. OGTT ćeš onda radit iza mora?
    Leia uf, to su baš ti okrugli ligamenti. Mene je to boljelo tjednima strašno, ne bih mogla stat na noge neke dane. Sad mi je zadnjih 3-4 dana hodanje baš bezbolno, pa i kihanje, pa se onda zaboravim i neoprezno sjedam na kauč i zabole me. Znači tu su, bolni su i dalje, ali trenutno ne ubijaju. Kad se krivo ustanem, zabole toliko da moram ostat ležat 5-10 min nepomično. 

Cure. Ne znam koliko dugo će ti ligamenti boljeti, nije valjda cijelu trudnoću?! 😬😅

Regina super da imaju posebne sobe i njega za žene nakon CR. Ovo za krv iz pupkovine znam za Petrovu, ali nije mi to bitno ako ne mogu pohranit baš tkivo pupkovine. Budem se konzultirala s gin na uzv, zna ona sve iz prve ruke i neka mi kaže koje opcije su moguće, a pitat ću i u Podobniku. Uzimaš Normabel za bolove u ligamentima ili da se naspavaš? ☺️
    Rozi_lak super za uzv! 😍 Za Mg ti je bolji citrat za grčeve. 
    Plavuša uživaj na moru. 😍

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

Nikkitta
    25. Lipanj 2025. 10:00

Ana_ZK hvala na podijeljenom iskustvu CR u Petrovoj, ne zvuči idealno, ali ne zvuči ni strašno, sve se to da izdržat par dana. Sretno sutra na big anomaly scanu. 😍🍀

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

rozi_lak
    25. Lipanj 2025. 10:23

Hvala Nikkitta, uzet ću onda taj kad odem u ljekarnu 🤗
    Sretno svima na pregledimaa

• leia
    25. Lipanj 2025. 11:34

Hvala cure, lakše mi je kad znam da je to. 

Nego, jel imao netko iskustva s nižom posteljicom u mojim tjednima pa se digla? Moja je straga i nisko, nije zabrinut on ništa, a ja bolje da vam ne govorim hahah

lea25
    25. Lipanj 2025. 11:51

Ja sam sinoć jedva zaspala, pratim na tik toku (ako imate pogledajte) ženu koja je išla na IVF u Vinogradsku i javno je o tome pričala na platformi, bit će čak i u provjerenom zbog situacije koja joj se dogodila, ako imate TT pogledajte profil Ivana Ivana296. Kakve sve priče postoje u Hr zdravstvu, užas…

👱🏻‍♀️27,sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️36, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    16.11.⭐️⚽️
    🏥 2 hematoma, preeklampsija, proteinurija 4+
    4.11. stigao zdrav dječak ⭐️💙
    Pala u eklamptički šok na porodu➡️ 8 dana intenzivne

Miškica30
    25. Lipanj 2025. 14:35

Bome ste bile dosta aktivne ovih dana, dok sam procitala sve, pozaboravljala sam sve o cemu ste pisale🤣

Ugl nove curke dobro nam dosle, da vam ovo bude uzbudljivo ljeto prije aktivne jeseni😅❤️

Ja sam jucer imala uzv, bebac je dobar, napreduje i raste. 4.7. imam anomaly scan te 23.7. sljedeci uzv😅

Nikitta sto se tice grceva u nogama, meni su bili intezivni i povremeno pije mangezij, jer zaboravljam jesam li popila i meni je sad popustilo. Osjetim tu i tamo trnce kao da ce me uhvatit, al preveniram, il podignem noge ili legnem i smirim se. Ovisi koja je situacija... Al nadam se da nece dugo potrajat, meni je vec lakse☺️

💁‍♀️ 30 🙋🏼 38
    ▪️15.11.2025. ⏳️👶🩵

• Regina
    25. Lipanj 2025. 16:49

Ana vidim da se puno toga promijenilo u Petrovoj od 2019. Sad je praksa ako je CR pod spinalnom da si par sati na intenzivnoj dok vide da možeš savinuti nogu u koljenima i dignut guzu sama pa te onda sele na odjel babinjača gdje si smještena sa curkama koje su samo rodile na Carski i onda ideš doma. Nema nikakvog miješanja i posebne su sestre za bebe koje su rođene na carski i donose ih u sobe,potpora su oko dojenja i svega tako da tvoje iskustvo je stvarno jako razlikuje od mog i lijepo je pročitati da se stvari mijenjaju na bolje 😊
    Nikkitta jel bi možda pitala odmah jel mogu dati sve žene pupkovinu bez obzira imaju li neku kroničnu bolest ili nije dopušteno onima koje imaju kroničnu? Konkretno kod mene je riječ o epilepsiji. U prvoj trudnoći sam to sve zaboravila od uzbuđenja pred kraj i svega,pa bi se sad informirala,ali je TA još jaaaako daleko 🤭 popila sam normabel zbog bolova u ligamentima i danas me uopće nije boljelo. Malena je spavala u komadu do 7:30 jutros pa se nadam da smo pri kraju sa isprekidanim spavanjem zbog zubića 😊
    leia ako ti nešto znači moja je posteljica dijelom naprijed skroz blizu ušća a dijelom iza i beba je ležala poprečno na posteljicu i doktor se čudio da već dosta dugo nije imao trudnicu s tim položajem posteljice i moguće je da me trbuh boli pri kretanju i zbog toga,a ne samo zbog ligamenata

• leia
    25. Lipanj 2025. 17:08

Regina a čovječe očito je nešto u našem terminu hahaha 
    Jel ti šta spominjao da će se dić ili porod? 

lea25
    25. Lipanj 2025. 18:37

Cure počelo mi je izlazit već drugi dan u tragovima tamno smeđi iscjedak, sto to znaci u odnosu na hematom? Glupo mi je sad odmah u bolnicu ako je neka normalna pojava koju su mi rekli a nisam shvatila. Znaci ne curi, nemam na papiru, ali manji trag ostane na ulošku nekad u danu, ne boli me ništa. (Kao kad se dobro ne obrišete nakon nužde) 

👱🏻‍♀️27,sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️36, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    16.11.⭐️⚽️
    🏥 2 hematoma, preeklampsija, proteinurija 4+
    4.11. stigao zdrav dječak ⭐️💙
    Pala u eklamptički šok na porodu➡️ 8 dana intenzivne

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI