Luna dobrodošla, čestitam na bebi 😀
Btw jedno pitanje, šta mislite je li istina ili mit sa žena lakše ostane trudna u nekom friškom periodu nakon poroda?
Istina , znam mnoge koje se se tako zezle nakon poroda pa imaju djecu niti godinu dana razlike 🤣
👩🏼 34.god - Endo , mthfr , PAI, Hashi
👨🏼 31.god (normo)
🤱🏼2016. Curica (prirodno zaceta, SC)
2022.LPSC - endometrioza IV
1. IVF ❌
2. IVF ❌
3. IVF - BIOKEM ❌
2024.Histero ✅
4. FET ❌
5. FET 02/25 - 10dnt ß 575 , 12dnt ß 1752 , 5tt 2GV , 6+5 imamo 2 ❤️❤️, 12tt Panorama ✅ 🎀🎀
Meni se isto čini da maternica ima signal da je reprodukcija sigurna i dozvoljena i da se drugo dijete češće brže dogodi i to prirodno, čak i kod parova koji su za prvo prošli IVF. Imamo i tu primjera na temi bar 2. 😍
👰🏼♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻♂️OK.
2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
Luna dobrodosla!
Nikita jel ti ok da podijeliš uskustva frendica s Podobnikom? Moja je rodila nedavno u državnoj i sad se kaje šta nije išla u Podobnik (bila na konzultacijama,pa odustala radi savjeta liječnika/poznanika iz sustava). Mene je malo pokolebala,bila sam uvjerena da ne bih privatno,sad bi ipak otišla makar na konzultacije. Nijedno loše iskustvo do sad nisam čula.
Ja sam na hematologiji u Vinogradskoj, kontrola jednom mjesečno. Pikam se Fragminom i ako me jako peče samo izvadim iglu i piknem na drugo misto.
Cure ovo je tracking moje kilaže od postupka na ovamo.
https://ibb.co/G49nnnS8
Imala sam jednom u travnju gubitak 400 grama, ostalo sam stalno dobijala na kilaži (jedan tjedan je bila stagnacija na istom i to sredinom svibnja), a prije 2 tjedna sam dobila u tjedan dana 1,3 kg. I sad mi je šok što sam izgubila 300 grama. Okej, više šetam definitivno i nisam par dana jela obilnu večeru radi mučnine. Mislite li da ima razloga za brigu? Želim samo da beba uredno dobija na kilaži. 🥰
04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
Nikkitta mislim da se ne moraš brinuti, ja sam trenutno na +2,5 kg, izgubila sam sad u dva navrata zbog prehrane zbog gestacijskog po kilu, a gubila sam i prije tijekom trudnoće, bebica se uredno deblja 💪
Lea ne može ti progesteron prestati djelovati, ne znaju se točno uzroci hematoma, ali kad se javljaju kasnije mogu biti znak da će doći do preeklampsije pa je dobro kontrolirati tlak, to sam pročitala kad sam istraživala tijekom svojeg mirovanja
Dobro došle, nove curke!
👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
4/21 Missed ab
10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
11/2024 FET 💔
1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵
Baccarat kad god spomenem Podobnik liječnicima, pokušavaju ostat pristojni i ne prevrnut očima. Okej, vjerojatno tu ima malo subjektivnosti i doktorske natjecateljske naravi, ali ajmo reći da im je glavni razlog za moj slučaj činjenica da sam preteško došla do trudnoće i da u Podobniku nisu opremljeni za izvanredne situacije. Recimo, ja sam imala 3 operacije i resekciju crijeva i ako idem recimo kod njih na CR, oni bi trebali imati abdominalca prisutnog zlu ne trebalo, a nisam sigurna da imaju. Također, sve hitne slučajeve preusmjeravaju i dalje na sv. Duh. Ja sam znala da im je to ranijih godina bila praksa, ali nisam znala da je i sad, osobito jer su postali bolnica, znači po meni bi trebali pružati SVE usluge kao jedna bolnica. Također nemaju neonatologiju niti patologiju, kao recimo Petrova/Rebro. Po njihovom mišljenju, samo uredne trudnoće bez komplikacija su kandidati za Podobnika. Rekli su mi da i nemaju baš najbolje stručnjake s iskustvom za sve situacije. Jedna frendica je vodila tamo trudnoću sve dok joj se cerviks nije krenuo skraćivati i onda su je uputili na sv. Duh gdje su joj odbili raditi serklaž, pa je završila u Petrovoj gdje su je spasili doslovno i bebicu i nju i rodila normalno na CR u terminu ili koji dan prije. Ja ne želim završiti ni u kojem slučaju na sv. Duhu niti imati stres što ako mi bude neka komplikacija pa ne otkantaju. Moram znati koji liječnik će me voditi i poroditi, a ne netko tko me prvi put vidi jer su me se “riješili” iz Podobnika.
S druge strane, frendica je kod njih rodila 2020. i bila je prezadovoljna (CR). I tu imamo na temi cure koje su zadovolje s porodom kod njih. Tako da je sve stvar individualne odluke.
04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
I samo da se razumijemo, ja obožavam Podobnik i idalje ih razmatram, ali mi više nisu opcija A, nego opcija B. Vidjet ću kako će dalje teći trudnoća i u 30 tt odlučiti. Tako sam i rekla ovima u Podobniku, da ću se javiti tad. Najradije bih i dalje rodila privatno, i to CR gdje muž može biti odmah kraj mene, a ne u Petrovoj od koje imam traume i šta ti ja znam što. Ali eto; sad sam se prebacila kod Velene i zadovoljna sam (bila do sad na 1 uzv), i sve neka ide kako treba, I’ll go with the flow.
Rainbow joj hvala ti, baš me to mučilo. ❤️Ne valja kad se debljam, ne valja kad mršavim, uvijek neka briga, a sve je sigurno ok. Lakše će mi bit kad će krenut pravo javljanje bebice. 🙏🏼
04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
Mislim da ti 400g ne predstavlja problem, vjerojatno si malo aktivnija, a i mučnine su ti prisutne. Naravno i obroci igraju ulogu, unos tekućine. Meni se osobne nekad ni ne jede cijeli dan pa pijem voćne jogurte i smoothije eto da unesem nešto. Najviše me privlači fast Food i onda se tijelu ne jede ništa drugo.
Najvažnije da beba dobija gramažu, ovo je gubitak koji se nadomjesti vrlo brzo. Ja sam se bas bavila jedno vrijeme istraživanjem o tome kad sam počela gubiti kg nakon 12tt. Imala sam stres od vage, tek nakon 17tt sam bila u plusu ni pola kg. Pogotovo sam sad mirna oko svega nakon sto mi je dr. Lovrić objasnio da sve komplikacije u trudnoći (i gubitak kg smo spomenuli) nemaju težinu dok je beba sa KČS+ i razvija se, sve ostalo je naša briga, hormoni i rezultat dugogodišnjeg iščekivanja, a na malo sto možemo utjecati, o svemu odlučuje viša sila u svakoj sekundi.
👱🏻♀️26, sve ok, AMH 19,8
👱🏻♂️35, oligoasthenotratozoospermia
Pokušavamo od 2020., Vinogradska
Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
!Prvi put Beta iznad 0,1!
Sin stiže 16.11.⭐️⚽️
UZV -28.3.2025.- 6t+2 ❤️
⏳UZV ~ 8.7 . ~ anomaly 3.7.
Hvala Nikita! To sve znam,i meni je to sigurnosna opcija i odlučit ću na kraju,ako ne bude nikakvih komplikacija. Glavni razlog je da ne bih htjela da mi porod ostane kao trauma,a tako teško sam došla do ove trudnoće.
Šta se tiče kila i ja sam u zadnjih mjesec dana izgubila kilu,mislim da je to radi ljetne spize i hrpe voća i povrća, nemam teka niti blizu onako kako sam imala u prvom tromjesečju. Moja kuma isto tako,više je dobila u prvom nego u drugom i trećem. Mislim da nema razloga za brigu,neke žene se ne udebljaju uopće čitavu trudnoću ili dobiju jako malo pa nisam nikad čula da s bebom nešto nije štimalo.
Nikkitta, ovo za kontrole svaka 2 tjedna u početku, misliš kontrole krvi za heparin ili ultrazvuk kod ginekologa?
Drago mi je da si se ti riješila te muke 😍
Što se tiče kilaže, meni sve ovo izgleda ok! Ja sam do neki dan bila na +1kg samo i to sam dobila prvih tjedana od plusa, poslije ništa, i isto sam se brinula je li to dobro, ali mala je uvijek bila živahna na uzvu i čak bila veća po mjerama za par dana tako da uzima ona sebi što joj treba😍😍 ja kontam, bolje da što manje dobijem sad 😂 a ušla sam u trudnoću s par kila viška svakako pa imam zaliha 😂
Sad zadnjih tjedan dva sam sigurno dobila ako ne i 1,5kg, jer nisam imala vagu, bila kod bake koja me šopala masnom hranom, a i počelo mi se slatko jesti, i grickalice, to mi je najgore, do neki dan nisam mogla prismrditi čipsu, sad bih živjela na onom od kečapa 🤦🏼 ali jedem stvarno raznovrsno, radimo često neka variva (u početku to nisam mogla - skoro sam samo kruh i tjesteninu jela ) i puuuno salate uvijek, po nekoliko voćki dnevno i tako.
I ovo što osjećam ja mislim da je definitivno moja cura 😍 totalno je drukčiji osjećaj kad crijeva prorade
Sortiraj odgovore
Najstariji