Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    lea25
    23. Lipanj 2025. 15:20

Jel vam spominje tko glukozu, test? 
    Ja stalno kasnim zbog mirovanja i sa brisevima i svime, sve se bojim da me kakva pretraga ne promaši 😄 a možda se čovjek manje sekira dok ne uzme nalaz u ruku pa ne analizira svaki zarez. Sad mi je prvi anomaly, rekli su mi da nema potrebe prije ni za kontrolom zbog 🩸, taman mi je to 15ak dana razmak. Iza Anomaly, 4 dana nakon mi je UZV kod mog Dr, sto mislite obzirom da ću imati pregled u bolnici i sve vidjeti da ga onda zamolim da se mi vidimo za 2 tjedna? To bi bio isti mjesec, a nebi bilo dan za danom, nekako mi se čini praktičnije za pratit razvoj.

Ja malog bas osjetim, uglavnom kad se sa boka (par sati) prebacim malo na leđa jer me bole već bokovi. Možda se buni zbog leđa pa me jako tad udara, ali nek se strpi malo da ga mama osjeti 😍 udarci su već dosta jaki, uvijek nisko, ispod pupka uglavnom nadesno. Pricam mu kad god ga osjetim. Ne osjetim još dlanom, ali izgleda da je unutra disco.

👱🏻‍♀️26, sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️35, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    Sin stiže 16.11.⭐️⚽️
    UZV -28.3.2025.- 6t+2 ❤️
    ⏳UZV ~ 8.7 . ~ anomaly 3.7.

• pikulica6
    23. Lipanj 2025. 15:24

Pozdrav svima, citam Vas odkad sam imala plusic na testu, pa da se napokon i prikljucim:) imam jednog djecaka, sad ce skoro 5 godina, te nakon dugo pokusaja, 2 spontana i izvanmaternicne trudnoce, taman prije ulaska u ivf postupak docekao nas iznenadni plusic:) sreci nije bilo kraja, uz strah i sve sto dolazi zbog prijasnjih iskustava. No malac raste ( uraden nifty i cekamo djecaka) i sve je u najboljem redu. Danas smo bas bili na pregledu i sve je kako treba biti za 19 tjedana, tako da sam i ja napokon malo mirnija.
    Termin je 17.11. Veselim se tipkanju i nasim bebicama.

Nikkitta
    23. Lipanj 2025. 15:36

Lea25 hvala na podijeljenom iskustvu o kilaži, pomaže mi. 🥰 Vjerojatno mi je teško čekati 4 tjedna uzv, pa pizdim na svaku sitnicu. Ja sam baš danas rekla mužu da moramo opet kupit smoothie blender (stari sam bacila) jer ne uspijem kroz hranu dok su ove vrućine ubacit dovoljno cal i proteina. 😅
    Baccarat pa da, ni meni se ne jede po vrućinama, užina mi su sad recimo orasi i grožđe. Prije sam imala jake napadaje gladi, iako uz mučnine, jela sam količinski više. Recimo danas za doručak 2 fete pureće šunke, abc sir i paradajz uz 2 komada tostiranog kruha. Prije bih pojela sigurno više šnita pureće za proteine i više kruha. Malo sam pala s unosom proteina, a kupila sam si protein powder za smothie, ubacila neki dan u zobenu. I isto imam razmišljanje kao ti što se tiče poroda, ne želim ništa riskirati, a ne želim ni da mi porod ostane trauma. Idemo dan po dan, pa ćemo vidjet. 😎
    Rozi_lak ne, nisam radila kontrole krvi za heparin (osim onih klasičnih KKS i to) jer velim nemam trombofiliju, išla sam na uzv svaka 2 tjedna do 12 tt. 😂 Ja ne jedem nikakav junk most of the time, znači kad me muka ubije onda smoki tu i tamo, i sladoled sam zažalila neki dan. Slatko mi se gadi, tako da tu sam okej. Za čips i pomfrit iz McD smatram da su najveća zla s transmastima i kemijama, pa nikako ne jedem, iako mi je došao crave za McD uvijene krumpiriće neki dan, nisam. 😂 Ali razumijem ako imaš crave da je teško odoljeti. 

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

Nikkitta
    23. Lipanj 2025. 15:43

Lea25 znam da se OGTT radi  s 24 tt, pa smo tako dogovorili. Imam uzv u 20 tt kad će biti big anomaly scan, onda ćemo KKS, fe i feritin, a onda s 24 tt OGTT. Što se tiče micanja bebice, kao što Rozi_lak veli - svaki dan osjetim i to definitivno ne mogu sve biti crijeva. 😁 Isto je nisko kod mog polucarskog reza od op. i više desno (beba je smještena više desno), i to uvijek kad legnem na leđa. Kako svaki dan pričam prije spavanja s bebicom i pjevam uspavanku, onda je najčešće miran. I sinoć ja sve odpjevam i velim mu da ga idem probat osluškivat, stavila sam dlan i onda sam baš osjetila lagane udarce. Ne bih to zvala udarcima, više migoljenje. 😍❤️ I danas sam nakon doručka osjetila nježne valove, to me umiruje, ali svejedno sutra baby watcher u planu. 🤓
    Pikulica6 dobro nam došla i čestitam na dečkiću, žao mi je što si prošla takve užase dok nisi došla do druge trudnoće. Super za uzv! 🙏🏼🍀

04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

lea25
    23. Lipanj 2025. 16:05

Pikulica6 helou, dobrodošla i čestitke! 💙

Sad ima dosta nove ekipe pa ako uhvatite vremena upišite si potpis, da se lakše pratimo 🌸

Sin stiže 16.11.⭐️⚽️
    UZV -28.3.2025.- 6t+2 ❤️

Nikkitta
    23. Lipanj 2025. 16:40

Ima koja iskustva s kupovinom online na H&M-u? Kupila sam si gaćice i tange i bokserice, sve sam gledala u size tablici pod maternity i ispadalo mi je L (iako nosim tange i gaće S, M), i sad su mi došli svi paketići, te gaćice izgledaju ogromno, tange da ne spominjem. Planiram otvoriti samo 1 vrećicu s 2 komada tangica i ako su mi velike znat ću da su i ostale kriva veličina. Pretpostavljam kad otvorim pakiranje da ništa od zamjene za manji broj jer je donje rublje u pitanju?

04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

• Baccarat
    23. Lipanj 2025. 17:36

Pikulice dobrodošla! Dijelimo termin🥰

Ja isto OGTT s 24 tjedna,taman iza g.o.ako sve bude ok.

Nikita HM ima ogromne i nekonzistentne Maternity veličine! Ja sad uzimam S a inače sam S ili rijetko M. Mijenjala sam kupaci pa probaj i ti svoje,iako ako ti se čini ogromno 99%i je pa možeš odmah vratiti. Sad sam uzela jednu haljinu M kao nel bude komotnija ds izdrži lito kad ono mala...

Cure to šta osjecate su definitivno bebice,ta ključanja...meni je to sličilo na pucketanje kokica🤣a nekad i kao da riba repom lupka dok pliva, pa kao spazmi...ja to već 3 tjedna osjećam iako i sad bude perioda da se valjda drugačije namisti i onda ga ne osjetim po dan ili dva. I onda opet po starom🥰

Cotton
    23. Lipanj 2025. 18:38

Rozi lak Nisu mi mijenjali dozu, kaže hematologica da je očekivano da skoči, ali da treba češća kontrola. Meni su skočili bili na nekih 70ak, a ide do 25/35 cca, tako nešto... ne znam sad napamet, ali počeli su se i spuštati pa se nadam da će i dalje biti u padu...

Luna23 dobrodošla  
    Baš mi je drago čuti pozitivna iskustva iz bolnice Zabok! Meni su u užem izboru..

Nikkitta Da, i to su mi rekli da mi je navjerojatnije skičilo od clexana, ali da pripazim na svrab, za sad je hvala Bogu sve ok... 
    Što se tiče gubitka težine, nije stvarno velika razlika tako da mislim da se ne trebaš brinuti.. pogotovo s obzirom da ti mučnine još uvijek traju.. 

Što se tiče kilaže, ja se baš i ne važem redovno , nemam vagu doma, tako da ili na kontroli ili kod mame. Baš sam jučer stala na vagu i u + sam 8,5kg, krenula s 55kg. U prvom tromjesječju sam najviše dobila,sad od zadnjeg vaganja prije 4 tjedna 2kg... 
    Inače obožavam voće i povrće, ali na početku trudnoće nikako nisam mogla, samo mi je meso bilo na pameti, tjestenina i kruh hahaha, ali evo sad sam se vratila i povrću i laganijoj hrani 

Vama su pregledi dosta česti bili, meni od početka svakih 4/5 tjedana, i u poliklinici gdje sam bila u postupku i sad kad sam se prebacila kod svoje soc gin isto tako. Sljedeće mi je anomaly scan 17.07. 
    Tek kad to obavim trebam se javiti svojoj gin da se dogovorimo za dalje, iako sam sigurna da će mi dat termin opet nekih 4 tjedna kasnije i samo mi pustiti uputnice za sve što trebam obaviti do tad, pretpostavljam i taj ogtt između ostalog.

Pikulica dobrodošla i čestitke

🙋🏻‍♀️ 33
    🙋🏻‍♂️ 38
    2022- IVF - et ❌, nema ❄️
    2023- IVF, et ❌, 3 ❄️ -> 1 neuspjesni, 2 spontana
    Promjena klinike ->Trombofilija -> clexan
    2024- ICSI, et ❌, 3 ❄️
    03/25 FET 1 bc, beta 12dpt 549/14dpt 1493
    05/25 Panorama - stiže 🩷

Nikkitta
    23. Lipanj 2025. 20:27

Baccarat otvorila sam 3 paketića (kupila 8😂), sve je to malo veće trenutno, ali ostavit ću jer poslužit će mi na jesen kad još dobijem na kilaži, osobito baš gaćice i bokse. Ostalih 5 paketa raznog donjeg rublja sam odlučila vratiti, najviše tangi, i one Mama hipsters, pa ogromne su. I kaj ja brijem, sad sam gledala, sve tangice su mi XS, S, nijedne M, ali naravno sad gledam u trudnoći da mi je sve komotnije, ali ovo je fakat ogromno. Zamijenit ću. Zato ja ne volim online shopping, stalno fulam, a naplaćuju 4€ return, nakupi se ako stalno nekaj mijenjam. Ajd bar s grudnjacima za dojenje nisam fulala na onoj Carriwell stranici, jedan bijeli je sad malo veći, bit će mi taman za jesen, a druga vrsta, dupli pack bež i crni kaj sam uzela XL mi je taman sad, jer su mi cice narasle za broj sigurno i nisam više niti jedan svoj grudnjak mogla. 

Aaa😍😍😍😍 pa i ja mislim da je to bebica, ali naravno dajem si duže vremena da pratim, netko je tu ja mislim napisao ili na Ljetnima, da je tek nakon 2 tjedna skužila da je to cijelo vrijeme bila bebica. Meni je issue što ja od Mg glicinata non stop kakam, ono 2-4x dnevno, kako koji dan i onda imam i dosta vjetrova (u prvom tromjesečju su ti vjetrovi bili koma, strašni, rekao mi je muž da se naplaćuju bila bi milijunaš😂😂😂). I onda mi je zato samo dilema jesu li crijeva, ali neka meškoljenja su fakat predrugačija za crijeva, koliko god bila aktivna. 

Cotton ma i meni se sve gadilo u prvom tromjesečju, tjerala sam se jesti normalno, ali slanac i suho tak kruh i to mi je bilo najbolje. Ja sam na +6,5 kg. Samo da bebani budu zdrave debele bebice. 😍 Ma ja sam imala česte uzv jer je moj IVF gin znao da strepim, sad kak sam prešla kod druge gin ona mi normalno dala razmak 4 tjedna. A ja ću do tad izludit. 😂

04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

lea25
    23. Lipanj 2025. 21:03

Jel imate iskustva s gljivicama u trudnoći? Kao da osjetim neku površnu infekciju sto je moguće jer mjesecima nosim uloške, tražit ću kreme i vaginalete, jel sve prođe ok? 

Sin stiže 16.11.⭐️⚽️
    UZV -28.3.2025.- 6t+2 ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.