Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nikkitta
    26. Lipanj 2025. 21:24

Martina ufff u 31 tt lupa pošteno. Znam da nije ugodno i da bude bolno, ali i dalje jedva čekam. 😂
    Paola_32 nemam ti preporuku za hematologa, ali mislim da su Andol i Aspirin ista stvar, tako da je fakat svejedno. Ja bih uzela Aspirin čisto jer je češće u protokolima što se tiče IVF-a barem. 😊
    Rozi_lak meni uvijek pokazuju organe i to, ali big anomaly scan bi, koliko pretpostavljam, trebao trajati dulje (barem 30-40 min) i detaljno se gledaju svi organi, uključujući srce. Izvodi se idealno s 20 tt (a može i od 18-22 tt). Kad ti je idući uzv ono? Možda ti je sad to bilo, možda tek idući put. Glavno da je sve okej! 🥰
    Cotton mi koje uživamo pod klimom u ZG nemamo kaj nego tu tipkati, barem ja. 😂 Fakat na ove vrućine ne idem nikud, pa ni predvečer u šetnju jer se nemre disati. Samo ti uživaj na moru, a mi te čekamo kad se vratiš. 😎
    Plavuša ja ne jedem nikakve meke ni pljesnive sireve, jer su rizik. Gorgonzolu sam jela naravno prije trudnoće, ali isto rijetko, iako obožavam sve sireve, ali sad ništa osim pasteriziranih, kuhanih / tvrdih sireva i mozzarelle. Za ananas ne znam zašto se ne bi smio, naravno u manjim količinama, kolut, dva? Znam da zbog bromelaina kao jer omekšava cerviks, ali to bi se trebalo pojesti 5-6 cijelih ananasa u jednom takeu. 😂Jedino ako nam izaziva žgaravicu ili alergijske reakcije, inače ga smijemo jesti i ja ga obožavam iako ga ne jedem nikako zadnje vrijeme, ne nalazim dobre. 😎

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

Nikkitta
    26. Lipanj 2025. 21:26

Lea25 bome si prošla dosta zahtjevne zahvate, tako da te razumijem. I meni su se već dosta razvukli brojni rezovi po trbuhu. Tijelo je čudesno. 😍

04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

Martinaaa_
    26. Lipanj 2025. 23:14

Ja nikad dosad nisam jela gorgonzolu i evo bas u trudnoci sam ju probala prvi put. Nisu to bile neke velike kolicine, ali uopce nisam znala da je to rizik.

💓

• Baccarat
    27. Lipanj 2025. 08:20

Gorgonzola se navodno može jest ako je termicki obrađena (u umacima recimo) al ja je ni tako ne jedem. 
    Što se tiče hematologa,mene isto prate u Vinogradskoj,a da se probaš naručit? Vrlo brzo dođeš na red i stvarno su svi super,puno je trudnica. Menj su te vrijednosti iz krvi nekad ispremiješane,nešto visoko nešto nisko a nalaz komentiraju svaki put drugačije,kao u trudnoći su druge vrijednosti,tako da ne znam kako bi sama to isčitavala da privatno samo vadiš krv. 
    Jel ima koja problema s grčevima u nogama da koristi magnezij ulje? Jel pomaže? Svaku noc nakon tog nevoljnog istezanja😁me uhvati grč. Noćas u obe noge istodobno. Jutros jedva hodam.

plavuša
    27. Lipanj 2025. 08:39

Dobro kazes nikkitta za ananas, to bi vjerojatno trebale bit ogromne kolicine bas.. A gorgonzole cu se suzdrzavat onda.. Hvala cure 🫶

1️⃣ 09/24 Škvorc - - 5🥚 1 🐣 0❄️ ❌
    2️⃣ 02/25 Škvorc - - 6🥚1🐣 0❄️ 🫶
    12dpt beta 262,9 🍀🤞
    14dpt beta 557,7 🥰🙏
    13.03.2025. 6+3 💓
    🩵 17.10.2025. 🩵 37+4

• Luna23
    27. Lipanj 2025. 09:29

Ja sam završila pregled. Rekla je doktorica kako je cerviks skraćen te predlaže serklaz, ali poslala me u bolnicu na drugo mišljenje. Bas sam van sebe…

Vjerojatno nosim curicu, nije mogla bas sto posto tvrditi jer je bebica bila jako aktivna tijekom ultrazvuka😅🥰

• PuPo24
    27. Lipanj 2025. 11:29

Cure moje drage koje more koje kupanje evo gledam ga svaki dan i prihvatila sam cinjenicu da cu odrobijati ljeto ispod klime. Previse je ulozeno u trudnocu da pokupim neku bakteriju , nisu vam nase plaze bas tako ciste kako se reklamiraju (djeca cesto skupe imetigo i slicno) cak kod nas na otoku je prljavo u mjestima gdje idu cijevi u more, jedino ako ides brodom tipa po Kornatima i slicno je cisto more, tako da moja preporuka je klima i kauc da se ne bi pocele otvarati. 

👩🏼 34.god - Endo , mthfr , PAI, Hashi
    👨🏼 31.god (normo)
    🤱🏼2016. Curica (prirodno zaceta, SC)
    2022.LPSC - endometrioza IV
    1. IVF ❌
    2. IVF ❌
    3. IVF - BIOKEM ❌
    2024.Histero ✅
    4. FET ❌
    5. FET 02/25 - 10dnt ß 575 , 12dnt ß 1752 , 5tt 2GV , 6+5 imamo 2 ❤️❤️, 12tt Panorama ✅ 🎀🎀

Nala48
    27. Lipanj 2025. 11:32

plavuša Što se tiče gorgonzole, ja ju jedem ali u umaku, volim torteline i njoke, tako da ju bacim u vrhnje za kuhanje i malo prokuham (dok ne proključa). Inače obožavam i camembert, ali njega sam do sada jela svježeg pa sam ga se za sada odrekla.

Ananas sam isto jela, dok je u malim količinama to je ok. Baš se spremam boljoj polovici napraviti rođendansku tortu i naručio je baš od ananasa tako da 😅 Od jedne šnite mi neće biti ništa, ne brinem previše.

Rozi_lak za anomaly će ti baš napomenuti, meni je moja gin rekla da je to sljedeće i da mogu obaviti u bolnici ili privatno i izdala uputnicu. Moja isto svaki put sve provjeri, ali ovo je ipak bilo u bolnici i trajalo duže, nekih 45 minuta sve skupa
    (Sv. Duh).

👩‍❤️‍👨 33/34
    4.11. termin 🩷🐤
    8.10. stigla beba D, 36+1 🌸🌸

lea25
    27. Lipanj 2025. 12:09

Luna23 googlala sam sto je uopće serklaz, ali ono sto uvijek kažem kod nekih komplikacija posto sam ih sama imala, doktore treba poslušati svakako, ali ne jednog. Bit će sve ok.
    Pupo24 mi idemo na more jer smo rezervirali u siječnju, već polako neočekivajući trudnoću, ali bojim se vode tako da u more ne ulazim. Bakterije, otvaranje… doma se isto samo otusiram s tim da intimni dio preletim, nikakvog puno pipkanja pod vodom. Vjerojatno sam samo previše skeptična, ali isto mislim da je ulog bio prevelik, ako se sto mora desiti ne želim da neki moj faktor igra ulogu tako da isto razmišljamo.
    Nala48 mislim sto se tice prehrane da je sve u malim količinama ok. Uvijek se sjetim žena koje s trbuhom do zuba ne gase cigaru pa sve bude bolje nego kod cura koje se paze. 
    Tako i ja sto se tice suhomesnatog, imamo samo svoje pršute, šunke i kulenove Seke, znam da se ne smije, ali od kad sam trudna to mi je stalno u mislima, onda si sama kažem pa od jednog sendviča neće ništa biti, ta količina “zabranjene hrane” u organizmu mora vjerojatno biti konstantna i visoka da bi se odrazilo na dijete kroz prehranu. Na kraju krajeva tko zna kakvo meso kupujemo i namirnice, sigurno ima puno pokvarenih i opasnijih od npr kobasice ili ananasa pa pojedemo a bebaču ništa…
    Rozi_lak meni su rekli da je anomaly 20-24tt, to ti posebno kažu i ideš s uputnicom negdje uglavnom ili privatno. Mene to čeka u četvrtak i polako brojim dane, jedva cekam vidjeti malenog.

👱🏻‍♀️27,sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️36, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    16.11.⭐️⚽️
    🏥 2 hematoma, preeklampsija, proteinurija 4+
    4.11. stigao zdrav dječak ⭐️💙
    Pala u eklamptički šok na porodu➡️ 8 dana intenzivne

Nikkitta
    27. Lipanj 2025. 13:24

Martina rijetko tko jede sirovu gorgonzolu, uvijek to bude u umaku, pa ako si tako jela, ne brini, samo probaj od sad izbjegavati. 
    Baccarat ajme to je baš gadno, boli za popizdit! I baš sam htjela danas napisati za cure s grčevima da osim Mg oralno, mogu koristiti sprej. Koliko sam čitala na Ljetnim bebama, itekako pomogne, pa probaj. Ja ga imam doma neotvorenog. 😂 Nemam grčeva od kad sam trudna, a prije trudnoće doslovno nikad nisam mogla se istegnut ležeći ujutro jer bi me grč uvijek ćopio. Ja imam samo nevoljna istezanja, svaku noć bez iznimke. 🤣
    Plavuša ❤️
    Luna23 koliko ti je skraćen cerviks? Najbolje ti je ići u Petrovu gdje rade serklaž. Mojoj teti su ga radili 20 tt i ostatak je ležala stalno kod njih i rodila moju predivnu sestričnu koja danas ima 15 godina. A frendica je 2023. isto morala radit serklaž (na sv. Duhu joj ga nisu ni ponudili?!), pa je otišla u Petrovu i dr. Radošević joj je stavila pessarij, neki umetak, znači nije ni šivala cerviks i tako je dogurala do 38 tt i onda imala carski. To je bebica aktivna, pravi borac, bit će sve okej, ali ja bih na tvom mjestu odmah na hitnu, ne bih čekala ambulantno. 🙏🏼🍀🥰
    Pupo24 isto razmišljam, zato na more ni ne idemo, a i doktori mi savjetuju da ne idem. Klima, sporiji tempo u praznom ZG i to je to. 😅
    Nala48 ajme torta od ananasa zvuči yummie. 😍

04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI