Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    rozi_lak
    24. Lipanj 2025. 11:38

Novim curama želim isto dobrodošlicu 🥰 baš mi je super koliko nas je tu da razmjenjujemo iskustva. 
    Nikako vam se ne stižem javiti, imam nekih obveza pa sam na sve strane a ove vrućine mi nikako ne pašu. No dobro još malo i odmor. Večeras pregled i baš sam uzbuđena, neki dan sam saznala neke uznemirujuće vijesti (nevezane za mene) pa mi danas baš treba da vidim da je sve ok, a možda i uhvatim malecku da i osjetim i vidim 😍
    OGTT su meni isto rekli između 24-28tj. Ja svakako idem na kontrole na Vuk Vrhovac za štitnjaču pa ću onda to tamo sve usput obaviti.
    Što se tiče heparina i krvnih pretraga, neću se brinuti ako ni vama nisu smanjivali doze iako su se neke vrijednosti povećavale. Očito je većini praksa da se to ne provjerava onda, a odlučila sam da za sve za što se ni doktori ne brinu neću niti ja. 😁
    A za kontrole, vidim dosta vas je imalo i češće nego ja, mene su neki špotali kao da ne idem prečesto, no opet, slušam doktora i idem kad mi on kaže da dođem. Čula sam isto od dosta žena da su išle između pregleda kod socijalnog još i kod privatnog, pa onda netko mora ići svako malo zbog nečega na hitnu, pa imaju žene i više pregleda nego ja pa je opet sve ok. Tako da, neću ni oko toga više razbijati glavu

rozi_lak
    24. Lipanj 2025. 11:45

Za H&M nisam upoznata baš s veličinama, godinama nisam tamo kupovala robu, imam samo jedne gaćice u M Vel i dobre su mi još, pa ću si uzeti još jedan paket samo. Ali sam sad naručila trudničke trapke i tuniku iz H&M s Vinteda i pogodila sam M vel isto. Pa ću kad one postanu male, naručiti još neke L. Naručila sam i ONLY marku na ABOUT YOU ali užas su mi i vraćam ih. Ionako sam sad u svojim još haljinama jer imam samo široku robu pa stanem u njih pa se neću pretrpavati trenutno trudničkom robom nego na jesen uzeti što mi fali. I ove sam trapke uzela samo eto da imam ak mi zatreba "normalnija" odjeća za nešto. A i ne daju mi se veliki novci na nešto što ću kratko nositi. 

• leia
    24. Lipanj 2025. 12:11

Evo cure da se i ja malo javim, baš su me obaveze stisnule, još sam u punom pogonu, ali vidim da mi postaje sve teže. Nekako mi se čini još rano za to, al stalno me nešto zateže, pa me leđa zabole, malo prepona i tako. Odmaram više ovaj tjedan def. 😍 imam i pregled ovaj tjedan pa vam javim i to kako je prošlo

Inna, čestitam na bebici i od srca se nadam da će bit dalje dobro. 💪🏼💛

Što se tiče kilaže, ja sam na početku izgubila 6 kg od povraćanja i mučnina, a mršavica sam inače. Doktor je rekao samo da jedem kolko mogu, malo popratio, beba veelika, ja otkad nemam mučnine lagano dobivam tako da očito nema nekog pravila s time. Nije on bio puno zabrinut, ali me svakako malo redovitije gledao, a sad više nema brige. Nisam još vratila sve, al bebi fino trbuščić raste tako da se ne brinem 

• leia
    24. Lipanj 2025. 12:14

Rozi_lak dijelim mišljenje za oboje i za robu i preglede. Ja isto slušam doktora kako kaže, doduše ja vodim privatno, soc. gin mi samo pošalje uputnice. A robu još stanem u svoje haljinice, naručila sam još koju, ali isto se ne želim pretrpavat robom. Bitno mi je samo da imam par okej stvari kad sam negdje di trebam bit sređena i da je sve udobno 🙈

lea25
    24. Lipanj 2025. 12:24

Sto se tice pregleda ja uvijek idem svakih 4-5 tjedana bez obzira na situaciju, mislila sam da ćemo biti bar na 3 tjedna. Dr tvrdi da je to ok jer je to optimalno vrijeme za povlačenje hematoma pa ustvari taman tada vidimo rezultate, a za sve ostale komplikacije kaže da nema brige u trudnoći dok nema izljeva svježe krvi ( naravno ako je svaki prethodni pregled uredan), tako da curke opušteno i budite u slatkom iščekivanju💐. Iako ja odem bez problema do bolnice čim vidim krv jer se stvarno ne mogu zamisliti da navečer legnem i pitam se jel to to ili nešto novo. 

Molim vas za savjet; Osmi mjesec  smo na moru, ne mislim se kupati, ali definitivno kupaći pa pod suncobran. Nažalost stalno nosim velike uloške sto zbog kontrole krvarenja, sto zbog hrpe vaginaleta, nosit ću kratke hlačice ali vidi se, nekad se vidi i preko odjeće. Jel ima tu neka alternativa? Ja u životu nisam potrošila vise uložaka, svaki dan bar 3 od početka trudnoće… 

👱🏻‍♀️26, sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️35, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    Sin stiže 16.11.⭐️⚽️
    UZV -28.3.2025.- 6t+2 ❤️
    ⏳UZV ~ 8.7 . ~ anomaly 3.7.

• crox
    24. Lipanj 2025. 13:45

rozi_lak

Cotton, dobrodošla i ti, baš mi je super da se ovako pratimo u dan nas 3 😍 ako ste iz Zg gdje planirate roditi, možda se i sretnemo 😂
    Ja čitam cijeli dan pomalo od početka temu.. Baš mi je žao da vas je dosta imalo toliko stresova od početka, krvarenja i sve… Ja sam isto bila pod velikim stresom dok nisam dobila heparin, a GV se dosta rano vidjela, mislim da sa 4+9, a tjedan iza i srce. Od tada sam svaka 3tj na kontroli. Ne znam je li to možda prečesto ali meni je i to premalo. 🙈 Uglavnom jedva sam dočekala čuti srce, plakala sam od sreće, vodim privatno pa muž ide sa mnom i snimi svaki put pa često prije injekcije pogledam snimku da dobijem snage jer se jako bojim igala i često me jako peku ove injekcije.
    Ako sam dobro upratila (došla sam do 1/3 upisa 😂) Crox i Marina vi isto primate heparin, kako vama ide? Ja dajem u trbuh, polako se pomičem sa strane, tu i tamo iskoči zelena modrica. Ali još uvijek se nisam usudila sama sebi dati 🙈
    Mene je još uvijek svega dosta strah i zato baš jedva čekam osjetiti pokrete da mi bude lakše 🥰

Heparin ide odlicno, meni je druga trudnoca da ga primam i sad sam vec profic. Dajem u noge i nemam cak niti jednu tackicu traga od injekcije. Ne dajem bas u tvrdi dio nego u dio gdje vidim da ima sala, tajna je brzo ubosti u nabrano salo, jako polako istiskati i na pola pustiti salo, i onda imbrzo izvaditi injekciju. Nakon toga pritisak vatom par minuta i to je sve. Mirujem pola sata nakon toga, svakako dajem pred spavanje pa se i ne krecem mnogo. 

Nikkitta
    24. Lipanj 2025. 14:25

Martinaaa wow, 30 weeks! Čestitam na velikom milestoneu, i sretno dalje! 😍🍀
    Lea25 meni 30 tt isto izgleda daleko, ali to je samo varka uma. I kad sam bila 8 tt, 18 tt mi je izgledalo daleko, a vidi me sad. Brzo će to, ali slažem se - sigurno ćemo se više opustiti s 30 tt. Moj next big milestone je definitivno big anomaly scan u 20 tt, pa to željno isčekujem. Sve prolazimo isto, neka prije neka kasnije, ali vjerujem da imamo iste osjećaje nestrpljenja i uzbuđenja. 😍❤️
    Regina vidim kod tebe i dalje opsadno stanje s malom, nadam se da ćete uskoro naći neki balans, jer nespavanje je brutalno. 🙏🏼Što se tiče kilaže, ma jutros sam se opet vagala, vratila 200 grama, eto, u 1 dan. Tako da - mislim da je sve okej, trebam jesti redovno i ubacit protein smoothies kad nisam gladna i to će biti ok. Prve dvije op. su bile u Petrovoj, na odjelu humane repro, nema to veze s rodilištem, nego jednostavno u Petrovoj imam niz sjećanja i bolnih iskustava, ne samo od op., nego od stalnih boravaka na hitnoj, na ginekologiji u drugoj zgradi, na humanoj brojni bolni pregledi, IVF postupci, aspiracije jajnih stanica, transferi, sve što nikad nije upalilo. Da ne govorim da sam imala brutalnu endometriozu, užasno bolne uzv, kakanje i krv u stolici 3 godine i nitko u Petrovoj nije rekao - pa to je endometrioza. Gaslightali su me i toliko satrali (endo loše operirana 2009. i 2013.) tako da se samo nastavila širiti po tijelu i takva sam (neznajući to) išla iz postupka u postupak, dok više doslovno nisam mogla hodati. Treću op. koja mi je spasila život sam platila privatno u Francuskoj, nije mi više palo na pamet da idem u Petrovu, jer realno nemaju pojma operirati endo (čast iznimkama, ali više nisam htjela riskirati kad sam se educirala kakva je to bolest i kako se treba operirati). Naravno to nema veze s rodilištem, ali generalno zazirem radi svega što sam prošla. 🤷🏼‍♀️
    Pupo24 na ljetnicama su trudnice s blizancima dogurale do termina, čini mi se obje, tako da je to sigurno moguće i samo misli pozitivno. Sretno na anomaly scanu! 😍🍀

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

Nikkitta
    24. Lipanj 2025. 14:26

Rozi_lak ni ja ne kupujem previše trudničke robe, dala mi je neki dan frendica sve svoje od prošlog ljeta, tako da sam opskrbljena i bickama i haljinicama, trudničkim potkošuljama za dojenje, trudničkim tajicama i trapkama - fakat top. Jedino mučim se s donjim rubljem pa sam to kupila u Carriwellu grudnjake, a kod H&M i na Extreme Intimo gaćice, tange, bokse i to. Vratila sam u HM danas 5 pakiranja i kupila isto samo manju veličinu, jer eto nemaju mogućnost direkt zamjene.
    Leia glavno da bebica raste, sve drugo lako ćemo. Mislim da su ti bolovi svi normalni kako trudnoća napreduje, treba to sve izdržati, ali možemo mi to. 🥰
    Erox vidiš super savjet, ja sam se nakon op. u FR po njihovim uputama pikala Lovenoxom u bedra, ali u mišić. To mi je toliko bolno bilo da su me bedra na dodir još valjda 2 godine boljela. 😂

04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

Nikkitta
    24. Lipanj 2025. 14:48

Razmišljate li već o pohrani matičnih stanica i tkiva pupkovine? Ja sam čitala dosta o tome i shvatila da su nove spoznaje kao i tehnologija lnapredovale, te da se više praktički ne preporuča odmah presijecanje pupkovine i prikup krvi za pohranu krvi iz pupkovine, već da je bolje pustit da pupkovina odpulsira i da sve matične stanice odu bebici u krvotok. Druga novija opcija (ako se odluči pustit da odpulsira - čemu sam ja sad sklonija), je pohraniti tkivo pupkovine. Onda sam se raspitivala danas, nazvala sam prvo stranu banku Vita 34, no oni ne rade ako rodim u HR, morala bih rodit u Njemačkoj, Austriji ili Luksemburgu. Onda sam nazvala Bio Save i oni rade s ino bankama i teoretski je moguće pohraniti tkivo pupkovine, ali samo kao dopunsku opciju uz primarnu pohranu krvi iz pupkovine. Kad sam rekla da želim da odpulsira i da samo pohranim tkivo, to nije moguće, pa bi kao kompromis bio da djelomice odpulsira, a onda se prikupi minimum od 10 ml krvi iz pupkovine i tkivo pupkovine. No oni surađuju samo s Podobnikom, jer državne bolnice samo rade pohranu za sebe, na Rebru.

Ako vas zanima više evo korisnih linkova:

https://www.roda.hr/portal/porod/intervencije-u-porodu/prikupljanje-umbilikalne-krvi-ispovijest-primalje-vampirice.html

https://www.biosave.hr/usluge/maticne-stanice/tkivo-pupkovine

04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

lea25
    24. Lipanj 2025. 15:35

Ja ne kupujem previše trudničke robe, točnije imam dvoje tajica iz Lidla i to jer su bile bas na akciji, a znam da me čeka i hladniji period pa da ne vodim borbu sa potkošuljama koje ispadaju i otkrivaju bubrege. Ne znam hoće li mi vise trebati ta roba i ne želim stvarati zalihe, sto god daju frendice i kume i za mene i za bebu apsolutno sam pobornik toga jer ni ja ne mislim raditi skladište dječje robe već kako se sto preraste prati i prosljeđivati, ako ne bude nitko poznat trudan onda u Caritas. Imam dva smrzlica po koja svakako planiram, ali u današnje vrijeme pepca, kika i onlajn kupovine za doslovno koji euro, mislim da je bolje i humanije proslijediti, sve ostalo može biti i ne mora, a ako bude nikad za bebu neće faliti, to zamišljam kao neki lanac Baby dobrote. Gaćice i širu ali ne trudničku robu kupujem u Pepcu, to ću možda prije koristiti ako se kg zadrže, ali ne bih nužno da se vidi taj maternity stil i u tom periodu već ono basic.

Ja imam slično pitanje kao Nikita, Postporođajno, nadam se da vam neću ništa zgaditi. Nekoliko dana istražujem placentu. Za sad znam da se ona nudi “to go”. Neke žene ju pojedu ili dio, što već, znam da je to najzdravija “tvar” koja postoji, a opet dosta žena na tik toku ju stavi zajedno sa sadnicom nekog drveća, ne znam jel to trenutno viral ili američki novo običaj, pa je to nešto u smislu vremenske kapsule ili drvo života, to mi je možda malo vise fora ali ja se ne vidim kao netko tko to radi. Ako se ostavi u bolnici navodno se prodaje za veliki novac ili se koristi za istraživanja. Ovo je moje shvaćanje toga, nisam našla službene dokumente već iskustva… 

👱🏻‍♀️26, sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️35, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    Sin stiže 16.11.⭐️⚽️
    UZV -28.3.2025.- 6t+2 ❤️
    ⏳UZV ~ 8.7 . ~ anomaly 3.7.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.