Cotton, Zabok sam čula da je super ☺️ ja ću na Merkur najvjerojatnije.
Čitam ostatke, budna sam od 3 🥲
Znači ima nas heparinuša, taman sam došla do dijela gdje je i nikkitta rekla da je isto, a možda sam i nekoga propustila. Koji vi uzimate? Ja sam fragmin 5000. Rekli mi na hematologiji da ne moram raditi nikakve krvne pretrage kod niskomolekularnog, ali sad ću sestru opet napomenuti da pita doktora prije nego dođem pokupiti iduće doze. Jel radite vi nešto?
Isto tako primam heparin i nikakve kontrole ne radim, pitala i gin. i hematologa, misle da nema potrebe. Koristila bi do 6tj iza poroda. Zasad isto pikanje u trbuh, dok ide.
IVF trudnoća
13.3 6+3 ❤️
05.04 9+6❤️
Lea hvala 🥰
Ne znam odgovor na tvoje pitanje za terapiju, ali kod tako dugog uzimanja i to bi mozda bilo moguce. Tijelo se vec navikne na tu kolicinu progesterona, vise je mozda ono ne moze odmoci pa bolje uzimati 🤷🏻♀️
Rozi lak ja sam na clexanu 0,4, isto niskomolekularni, ali ja se vodim i kontroliram na hematologiji u Vinogradskoj. Kad sam prvi put dosla na kontrolu nakon 3 tjedna pikanja hematologica je bas bila ljuta sto me nisu ranije narucili jer kao u prvih mjesec dana treba kontrola jednom tjedno. Ali bilo je sve ok pa me narucila za mjesec dana, kao jednom mjesecno je ok, provjeravaju mi kks, bilirubin, ast i alt. Ali na sljedecoj kontroli su mi skocili ast i alt pa sam imala kontrolu za 10 dana , nakon tog su opet skocili pa opet 10 dana i evo na zadnjoj kontroli su se blago spustili pa sad imam 1.7. Kontrolu pa cemo vidjeti sta kazu…. Nadam se da ce se spustit da nemam brige s tim jos.. ali rekli su mi da heparin moze tako djelovat i dizat te jetrene..
🙋🏻♀️ 33
🙋🏻♂️ 38
2022- IVF - et ❌, nema ❄️
2023- IVF, et ❌, 3 ❄️ -> 1 neuspjesni, 2 spontana
Promjena klinike ->Trombofilija -> clexan
2024- ICSI, et ❌, 3 ❄️
03/25 FET 1 bc, beta 12dpt 549/14dpt 1493
05/25 Panorama - stiže 🩷
Ja sam isto na Clexanu, i na svoju ruku provjerim koagulaciju pa posaljem doktoru. Malo su nemarni oko toga sto se mene tice
👩🏼 34.god - Endo , mthfr , PAI, Hashi
👨🏼 31.god (normo)
🤱🏼2016. Curica (prirodno zaceta, SC)
2022.LPSC - endometrioza IV
1. IVF ❌
2. IVF ❌
3. IVF - BIOKEM ❌
2024.Histero ✅
4. FET ❌
5. FET 02/25 - 10dnt ß 575 , 12dnt ß 1752 , 5tt 2GV , 6+5 imamo 2 ❤️❤️, 12tt Panorama ✅ 🎀🎀
Cotton, Jesu ti mijenjali dozu nakon što su vidjeli da su skočili ast i alt?
Pupo, što sve točno spada pod koagulaciju? Samo PV i APTV ili još nešto ?
Jana, meni isto do 6 tjedna iza poroda, a mislim da svima tako propišu.
Mene danas toliko bolilo da sam se i trznula pa je bilo još gore, inače se nikad nisam trznula, koliko god da peklo, izdržala bih, ali danas je ubod bio grozan, kao da je netko uzeo nož i razrezao mi trbuh. Tako mi dođu neki dani pa samo plačem i jedva čekam da taj dio završi, sve za moju malenu, ali baš mi te igle teško padaju 😔
Pozdrav svima!
Nadam se da nije kasno za uključiti se na forum. Pratim vas neko vrijeme, koliko uspijem uz curku pa nikako da krenem s tipkanjem Haha
Uglavnom rodila sam curicu prošle godine, 06.05. te nas je ove godine iznenadio ponovno plus na testu. Vjerujem da bude veselo s dvije male bebe, ali snaći ćemo se Haha.
Trudna sam 20+5, danas evo bas nosim holter za tlak. Kao i u prvoj trudnoći imala sam problema s tlakom (inače isto imam hipertenziju) pa da vidimo sto ćemo s terapijom.
Bebica je aktivna, lupka cijelo vrijeme, još samo čekamo pregled. U petak idem, nadam se da ću otkriti spol.
Inače dolazim iz Zagorja :)
Cotton, Zabok sam čula da je super ☺️ ja ću na Merkur najvjerojatnije.
Čitam ostatke, budna sam od 3 🥲
Znači ima nas heparinuša, taman sam došla do dijela gdje je i nikkitta rekla da je isto, a možda sam i nekoga propustila. Koji vi uzimate? Ja sam fragmin 5000. Rekli mi na hematologiji da ne moram raditi nikakve krvne pretrage kod niskomolekularnog, ali sad ću sestru opet napomenuti da pita doktora prije nego dođem pokupiti iduće doze. Jel radite vi nešto?
Ja sam rodila u Zaboku. Prirodno, bez ikakvih problema, jedan unutarnji sav samo. Ekipa primalja i doktorice koja me vodila je bila fenomenalna. Stvarno odlična podrška, kroz sve te vode. Prezadovoljna sam i bez ikakvog straha čekam drugi porod. :)
Cotton,Jesu ti mijenjali dozu nakon što su vidjeli da su skočili ast i alt?
Pupo, što sve točno spada pod koagulaciju? Samo PV i APTV ili još nešto ?
Jana, meni isto do 6 tjedna iza poroda, a mislim da svima tako propišu.
Mene danas toliko bolilo da sam se i trznula pa je bilo još gore, inače se nikad nisam trznula, koliko god da peklo, izdržala bih, ali danas je ubod bio grozan, kao da je netko uzeo nož i razrezao mi trbuh. Tako mi dođu neki dani pa samo plačem i jedva čekam da taj dio završi, sve za moju malenu, ali baš mi te igle teško padaju 😔
Da tako i mene kako koji dan. Nekad ne osjetim uopće a nekad baš boli.
IVF trudnoća
13.3 6+3 ❤️
05.04 9+6❤️
Rozi_lak meni su kontrole bile sve do 12 tt na svaka 2 tjedna, onda iduća s 14 tt na 3 tjedna i kako sam se onda morala odlučit gdje preć vodit dalje trudnoću (kod IVF doktora se vodilo 1. tromjesečje), onda me ta doktorica primila za 10 dana. Sad 10.06. sam bila kod nje i sad prvi put čekam uzv za cca 4 tjedna. Mene to ubija. Još kako ponedjeljkom punim tjedne, tako se i ponedjeljkom važem i evo danas sam izgubila 300 grama. Odmah sam zabrinuta, jer sam se dosad konstantno debljala. 😱 Sad ležim ne bih li osjetila bebicu barem te mjehuriće, ali za sad ništa. A baby watcher sam si rekla koristiti 1x tjedno (utorkom) dok ne osjetim bebicu konkretno. Što se tiče heparina, ja sam ga koristila od transfera do 12 tt (Clexane 0,4 do 10 tt i Clexane 0,2 do 12 tt), jer realno nemam nijednu mutaciju (osim heterozigot MTHFR) tako da sam sretna što sam se tih bolnih injekcija riješila. Isto sam znala biti u komi koliko me boljelo, osobito jer sam pikala i Prolutex 2x dnevno. I to smo ukinuli s 12 tt. Što se tiče poroda, htjela sam rodit u Podobniku privat, ali liječnici i par frendica me odgovorilo pa sam se odlučila za Petrovu.
Lea25 ne mislim da ti lijek može prestati djelovati, nije 2-3 mjeseca korištenja ništa puno, po tome heparin ne bi djelovao nakon toga, a žene budu do poroda i iza poroda 6 tjedana. Doktori ne mogu uvijek znati zakaj se hematomi javljaju, pa daju progesteron za sve i svašta, jer to je sve kaj imaju. 😬
Jana1993 ah ok, pa to sam si i pomislila, da mi trbuh još nije tak velik, pa mi zato jastuk još ne odgovara. 😂
Cotton svakako pazi i na simptome kolestaze, jer i od nje luduju jetrene probe. Znači ako slučajno primijetiš svrab dlanova i stopala, to je alarm, ako su jetrene visoke.
Luna23 dobro nam došla! Čestitke na 2 bebice u godinu dana. 😍 Napiši nam datum poroda, da te naša Ana_ ubaci na listu. Sretno u petak!
👰🏼♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻♂️OK.
2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
Rozi_lak meni su kontrole bile sve do 12 tt na svaka 2 tjedna, onda iduća s 14 tt na 3 tjedna i kako sam se onda morala odlučit gdje preć vodit dalje trudnoću (kod IVF doktora se vodilo 1. tromjesečje), onda me ta doktorica primila za 10 dana. Sad 10.06. sam bila kod nje i sad prvi put čekam uzv za cca 4 tjedna. Mene to ubija. Još kako ponedjeljkom punim tjedne, tako se i ponedjeljkom važem i evo danas sam izgubila 300 grama. Odmah sam zabrinuta, jer sam se dosad konstantno debljala. 😱 Sad ležim ne bih li osjetila bebicu barem te mjehuriće, ali za sad ništa. A baby watcher sam si rekla koristiti 1x tjedno (utorkom) dok ne osjetim bebicu konkretno. Što se tiče heparina, ja sam ga koristila od transfera do 12 tt (Clexane 0,4 do 10 tt i Clexane 0,2 do 12 tt), jer realno nemam nijednu mutaciju (osim heterozigot MTHFR) tako da sam sretna što sam se tih bolnih injekcija riješila. Isto sam znala biti u komi koliko me boljelo, osobito jer sam pikala i Prolutex 2x dnevno. I to smo ukinuli s 12 tt. Što se tiče poroda, htjela sam rodit u Podobniku privat, ali liječnici i par frendica me odgovorilo pa sam se odlučila za Petrovu.
Lea25 ne mislim da ti lijek može prestati djelovati, nije 2-3 mjeseca korištenja ništa puno, po tome heparin ne bi djelovao nakon toga, a žene budu do poroda i iza poroda 6 tjedana. Doktori ne mogu uvijek znati zakaj se hematomi javljaju, pa daju progesteron za sve i svašta, jer to je sve kaj imaju. 😬
Jana1993 ah ok, pa to sam si i pomislila, da mi trbuh još nije tak velik, pa mi zato jastuk još ne odgovara. 😂
Cotton svakako pazi i na simptome kolestaze, jer i od nje luduju jetrene probe. Znači ako slučajno primijetiš svrab dlanova i stopala, to je alarm, ako su jetrene visoke.
Luna23 dobro nam došla! Čestitke na 2 bebice u godinu dana. 😍 Napiši nam datum poroda, da te naša Ana_ ubaci na listu. Sretno u petak!
Termin poroda je 5.11. :)
Luna dobrodošla, čestitam na bebi 😀
Btw jedno pitanje, šta mislite je li istina ili mit sa žena lakše ostane trudna u nekom friškom periodu nakon poroda?
👱🏻♀️26, sve ok, AMH 19,8
👱🏻♂️35, oligoasthenotratozoospermia
Pokušavamo od 2020., Vinogradska
Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
!Prvi put Beta iznad 0,1!
Sin stiže 16.11.⭐️⚽️
UZV -28.3.2025.- 6t+2 ❤️
⏳UZV ~ 8.7 . ~ anomaly 3.7.
Sortiraj odgovore
Najstariji