Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nikkitta
    22. Lipanj 2025. 17:04

Rozi_lak meni je O bila 4 dana ranije od onog njihovog školskog računanja (znači 10 dc, a ne 14 dc) i vratili blasticu 4 dana ranije od školskog (znači 15 dc, a ne 19 dc). 😊 Evo ja sam i danas u dva navrata ležala na leđima i na boku i opet krčkanje dolje nisko. ☺️
    Cotton dobro došla i čestitke na curici😍. Evo znači nas tri se pratimo doslovno skoro u dan po terminu. 

Ovo s nogama, očito je stretch reflex. Zanimljivo je da i preko dana znam dulje ležati i to mi se ne događa, samo noću. 🤷🏼‍♀️😂

Lea25 sjećam se kaosa s početka, ti si imala kasniji transfer i normalno da je u tim tjednima itekako bilo bitan dan transfera. Mene je fakat bunilo različito računanje, pa sam od početka se odlučila voditi po ZM i ciao. 😅 Slatko nemam još neke lude želje, ali pojela sam jučer sladoled i požalila. Tako da - suosjećam. Meni mučnina traje sad tri dana zaredom, a taman sam mislila da je kao prestala generalno i da će se pojaviti tu i tamo, 2x tjedno, kadli evo nje konstatno. To mi još više komplicira izbor jela, jer food aversions me i dalje drže. Očima mi je sladoled bio primamljiv, a kad sam ga pojela bilo je - povratit ću. 😂

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

Nikkitta
    22. Lipanj 2025. 17:07

Rozi_lak pod O mislim na aspiraciju js, to je zapravo ovulacija u IVF-u. Sad vidim da nisam napisala. 🤓

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

Nala48
    22. Lipanj 2025. 17:57

Cotton dobrodošla na forum i čestitke na curici 😊🌸

4.11. termin 🩷🐤

deepblue
    22. Lipanj 2025. 21:59

Inna čestitke 🤗
    Drzi se i pazi na sebe, bebac ce isto tako 😉 treba puno strpljenja, vjerujem da ce sve biti u redu 💪
    Cotton dobrodošla 😊

👩 89` endometrioza, hashimoto, AMH- 15,1 ug/L
    🧑91` normo
    04/2025 Panorama low risk, dečko 💙

rozi_lak
    22. Lipanj 2025. 22:17

Cotton, dobrodošla i ti, baš mi je super da se ovako pratimo u dan nas 3 😍 ako ste iz Zg gdje planirate roditi, možda se i sretnemo 😂
    Ja čitam cijeli dan pomalo od početka temu.. Baš mi je žao da vas je dosta imalo toliko stresova od početka, krvarenja i sve... Ja sam isto bila pod velikim stresom dok nisam dobila heparin, a GV se dosta rano vidjela, mislim da sa 4+9, a tjedan iza i srce. Od tada sam svaka 3tj na kontroli. Ne znam je li to možda prečesto ali meni je i to premalo. 🙈 Uglavnom jedva sam dočekala čuti srce, plakala sam od sreće, vodim privatno pa muž ide sa mnom i snimi svaki put pa često prije injekcije pogledam snimku da dobijem snage jer se jako bojim igala i često me jako peku ove injekcije.
    Ako sam dobro upratila (došla sam do 1/3 upisa 😂) Crox i Marina vi isto primate heparin, kako vama ide? Ja dajem u trbuh, polako se pomičem sa strane, tu i tamo iskoči zelena modrica. Ali još uvijek se nisam usudila sama sebi dati 🙈
    Mene je još uvijek svega dosta strah i zato baš jedva čekam osjetiti pokrete da mi bude lakše 🥰

Cotton
    22. Lipanj 2025. 23:44

Nikkitta, Rozi lak, Deepblue, Nala hvala na dobrodoslici i cestitkama ❣️

Rozi lak, Nikkitta da mi se bas pratimo u dan po terminu ☺️
    Ja sam Zg zupanija, ali nisam jos odlucila gdje bi rodila. S obzirom da sam zapad od zg, cak mi i Zabok ulazi u opcije, ali vidjet cu jos, stvarno ne znam. Od zg bolnica najblize su mi sv duh i vinogradska, sve drugo je meni “daleko” 😅
    Rozi lak ti si se odlucila za bolnicu? 
    Btw i ja sam na heparinu od pozitivnog testa tako da mi je sve jasno s bockanjem 😅 makar ja se bockam sama, muz bi se prije srusio nego mi dao injekciju 😂 mene ne peckaju bas, skuzila sam da moram istisnuti injekciju bas polako i onda je dobro, isto si dajem u trbuh. Nekad mi ide lakse, a nekad nikako pa malo poplavi 🫣

🙋🏻‍♀️ 33
    🙋🏻‍♂️ 38
    2022- IVF - et ❌, nema ❄️
    2023- IVF, et ❌, 3 ❄️ -> 1 neuspjesni, 2 spontana
    Promjena klinike ->Trombofilija -> clexan
    2024- ICSI, et ❌, 3 ❄️
    03/25 FET 1 bc, beta 12dpt 549/14dpt 1493
    05/25 Panorama - stiže 🩷

lea25
    23. Lipanj 2025. 00:46

Cotton čestitam na curici 🦋

Razmišljam večeras o stjecanju imuniteta na terapiju. Cyclogest 2/3mj je odradio svoj startni zadatak, na hematom nije djelovao, Utrogestan ga je riješio nakon par tjedana, ali sada ga već uzimam sigurno 2 mjeseca. Mislite li da isti lijek ima željeni efekt nakon višemjesečne upotrebe? najbolje mi je kad se ranije probudim da stavim Utrić pa se zapravo probudim nakon 2 sata i ne znam jesam ga stavila, jel to bio san, jel to uopće bilo danas 😹😹😹😹😹

👱🏻‍♀️26, sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️35, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    Sin stiže 16.11.⭐️⚽️
    UZV -28.3.2025.- 6t+2 ❤️
    ⏳UZV ~ 8.7 . ~ anomaly 3.7.

rozi_lak
    23. Lipanj 2025. 06:18

Cotton, Zabok sam čula da je super ☺️ ja ću na Merkur najvjerojatnije. 
    Čitam ostatke, budna sam od 3 🥲
    Znači ima nas heparinuša, taman sam došla do dijela gdje je i nikkitta rekla da je isto, a možda sam i nekoga propustila. Koji vi uzimate? Ja sam fragmin 5000. Rekli mi na hematologiji da ne moram raditi nikakve krvne pretrage kod niskomolekularnog, ali sad ću sestru opet napomenuti da pita doktora prije nego dođem pokupiti iduće doze. Jel radite vi nešto? 

• Ana_
    23. Lipanj 2025. 08:02

PREGLEDI

Martinaaa_ 23.6.
    Miškica30 24.6.
    Rozi_lak 24.6.
    Ana_ZK_101 26.6.
    Lendoxia 2.7.
    Ana_ 4.7.
    Lea25 8.7.
    Regina 10.7. 

TERMINI

Martinaaa_ 1.9. 
    Maravillosa 4.9. ⚽
    Amiiina 7.9. 🌸
    Rainbow_Hope 11.9. ⚽
    Crox 16.9. 🌸
    Marina.25 20.9. ⚽
    Mare8080 25.9. 🌸
    Clo 5.10. ⚽
    Lendoxia 9.10. ⚽
    Mimoza17 15.10. ⚽
    Marchy89 15.10. ⚽
    Artemiss 21.10. 🌸
    Ana_ 23.10. ⚽
    Deepblue 23.10. ⚽
    Regina 31.10. 🌸
    Leia 31.10. 🌸
    Plavuša 3.11. 🌸
    Nala48 4.11.🌸
    Jana1993 5.11. ⚽
    Ana_ZK_101 13.11. ⚽
    Marijamiriam14 14.11.
    Miškica30 15.11. ⚽
    Lea25 16.11. ⚽
    Baccarat 17.11. ⚽
    Cotton 23.11. 🌸
    Nikkitta 25.11. ⚽
    Rozi_lak 26.11. 🌸
    PuPo24 🌸🌸

Korisne info & popisi za bebu, mamu i rodilište: stranice 298-299

PORODI

Inna_92 20.6.

• Jana1993
    23. Lipanj 2025. 08:51

Nikkitta

Chat GPT kaže: To što opisuješ nije klasični sindrom nemirnih nogu, nego više nalikuje noćnim mišićnim spazmima ili refleksnom istezanju (stretch reflex) koje se može pojačati u trudnoći, osobito ako:imaš manjak magnezija, kalcija ili elektrolita ilitvoji mišići (osobito listovi i bedra) trpe napetost zbog položaja spavanja i težine maternice, takođerpostoji i neuronalni refleks koji se aktivira pri promjeni položaja — tijelo “automatski” traži istezanje.

Što učiniti, magnezij (već uzimam 400 mg, polako ispružat noge (već radim), istezati noge 2-3 min prije spavanja i povišen jastuk ispod koljena. 🤷🏼‍♀️

Zašto se to događa?
    U trudnoći:hormonalne promjene (progesteron, relaksin) opuštaju ligamente ali mogu istovremeno potaknuti mišićnu neravnotežu
    [li]kompresija živaca (npr. u donjem dijelu kralježnice) može izazvati refleksne trzaje ili napetost[/li]
    [li]nagle promjene položaja (iz fetalnog u ispruženi) mogu “izazvati” automatski pokret mišića.[/li]

[li]Kad sam sad spomenula jastuka,Jana1993kupila sam onakav kakav ti imaš, ali ja očito ne znam kako spavati s tim, ili mi ne odgovara spavati s tim. Any tips? 😂[/li]
    [li]Rozi_lak propustila sam tvoj post, dobro došla nam i čestitam na curici! 😍 Mislim da nam je termin u dan, iako je moj vjerojatno i 9 dana ranije radi ranog transfera blastice. Za sad računamo po ZM, a to je bilo 18.02. Kad je tvoja ZM bila?

[/li]

Heeej, meni je u početku bilo čudno ali sad ne mogu bez njega. Namjestim ga između koljena i podmetmen dio ispod trbuha, jer mi tako onda pruži podršku, ne steže me ništa po trbuhu kad ležim tako s trbuhom na jastuku. Samo sjećam se, dok je bio trbuh manji nikako mi to nije uspjevalo, ali sad već da. 

IVF trudnoća
    13.3 6+3 ❤️
    05.04 9+6❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.