Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ana_
    21. Lipanj 2025. 22:45

Nala48 ovi tvoji simptomi mi zvuče kao sindrom nemirnih nogu, to imam i ja neovisno o trudnoći, i toliko mi zna biti užasno da npr ako sam u autu a ne vozim moramo stat da ja izađem van protegnuti noge. Užas. Ovo od Nikkitte je možda ekstremniji slučaj, probaj i ti istražiti malo taj sindrom, možda je povezan s tim.
    Nikkitta vidim da si me neki dan pitala za briseve, nisam ih uspjela napraviti jer je stalno nešto. Nadam se na sljedećem pregledu 💪🏻

Rozi_lak dobrodošla u našu malu zajednicu i čestitke na curki ❤️

Lea25 mislim da je jednostavno veća osjetljivost maternice pa se zato rade hematomi. Meni je više ginekologa reklo da mirovanje preporuče da sebe zaštite u slučaju da se nešto desi, a nema nekih znanstvenih dokaza da pomaže. Ipak, i ja sam sa hematomom mirovala, ne bih si oprostila da nisam i da se nešto dogodi.
    Sad je beba već velika pa mislim da nije taj hematom neka prijetnja, više ti je psihički teret.

Ja zadnjih dana bebaca osjećam dosta, najviše ujutro kad ležim u krevetu. A neki dan dok sam sjedila sam čak uspjela i vidjeti udarce 😍😍🫠
    Jedino mi je nezgodno kad me sibne u cerviks, svaki put osjetim kao neki mali strujni udar, baš neki čudan osjećaj 🤣

Lendoxia
    21. Lipanj 2025. 22:50

Inna cestitam i sretno i tebi i malcu, vjerujem da je veliki borac i da ce sve to bit ok
    lea negdje jesam citala da je kod potpomognutih cesca ucestalost hematoma, zasto te sad u ovim tjednima jos jedan ulovio tesko je rec, al bolje mirovat da se apsorbira, mislim da nisu zgodni ni na porodu ako te do tad bude mucilo
    sto se tice osjecanja bebe nisam sad sigurna tocno nekad u 16 ili 17 tjednu su krenuli prvi znakovi tipa mjehurici, a s vremenom se pojacava i uglavnom lupa nisko jer je okrenut na zadak

38 hipo hasi
    +03.02 Decko na putu <3

Inna_92
    22. Lipanj 2025. 06:33

Drage žene, hvala vam svima na porukama podrške.
    Joj teško je psihički, nadam se da ni jedna od vas neće morati prolaziti kroz to. Mama pored mene ima u sobi svoju bebu, a ja mogu k svojoj 1x dnevno na pola sata.

Preko noći mi je trbuh nestao, a i slabo jedem od brige.

Ana točan datum je 20.6.

👩 33 - desni jajovod neprohodan, a lijevi slabo prohodan, AMH 24.5 pmol/L
    🧔 39 - normozoospermija
    *11/2021 - biokemijska
    *3/2022 - 1. IVF , *4/2022 FET 1🐧,➕
    *12/2022 - stigao naš dečkić💙
    *1/2025 - iznenadni ➕️
    *6/2025 - 3 mjeseca ranije stigao naš palčić💙

rozi_lak
    22. Lipanj 2025. 10:59

Hvala na dobrodošlici 🥰
    Jučer sam kao nešto osjetila, čitala sam iskustva drugih pa opisuju kao neko škakljanje, crijeva, nešto... A kako mi je probava grozna sad u 2. tromjesečju, ne znam što je točno 🤣 nadam se da će ubrzo postati jasnije ☺️

Nikkitta
    22. Lipanj 2025. 11:33

Chat GPT kaže: To što opisuješ nije klasični sindrom nemirnih nogu, nego više nalikuje noćnim mišićnim spazmima ili refleksnom istezanju (stretch reflex) koje se može pojačati u trudnoći, osobito ako: imaš manjak magnezija, kalcija ili elektrolita ili tvoji mišići (osobito listovi i bedra) trpe napetost zbog položaja spavanja i težine maternice, također postoji i neuronalni refleks koji se aktivira pri promjeni položaja — tijelo “automatski” traži istezanje.

Što učiniti, magnezij (već uzimam 400 mg, polako ispružat noge (već radim), istezati noge 2-3 min prije spavanja i povišen jastuk ispod koljena. 🤷🏼‍♀️

Zašto se to događa?
    U trudnoći:hormonalne promjene (progesteron, relaksin) opuštaju ligamente ali mogu istovremeno potaknuti mišićnu neravnotežu
    [li]kompresija živaca (npr. u donjem dijelu kralježnice) može izazvati refleksne trzaje ili napetost[/li]
    [li]nagle promjene položaja (iz fetalnog u ispruženi) mogu “izazvati” automatski pokret mišića.[/li]

[li]Kad sam sad spomenula jastuka, Jana1993 kupila sam onakav kakav ti imaš, ali ja očito ne znam kako spavati s tim, ili mi ne odgovara spavati s tim. Any tips? 😂[/li]
    [li]Rozi_lak propustila sam tvoj post, dobro došla nam i čestitam na curici! 😍 Mislim da nam je termin u dan, iako je moj vjerojatno i 9 dana ranije radi ranog transfera blastice. Za sad računamo po ZM, a to je bilo 18.02. Kad je tvoja ZM bila? 

[/li]

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

Nikkitta
    22. Lipanj 2025. 11:38

Ne znam zakaj ovi glupi navodnici i zbrčkan post. Sorry cure. 😩
    Inna_92 ne mogu ni zamisliti koliko si u brizi i kako ti je teško. 🥹 Probaj pomalo i često nešto jesti jer znaš da moraš imati snage i biti dobro. ❤️🙏🏼
    Rozi_lak ja zadnjih 4 dana nisko imam kao mjehuriće (kao da lagano ključa voda), teško je razaznati bilo prva 2 dana jesu li crijeva jer bih znala imati slične senzacije i onda prdnut. 😂 Ali evo, tih 2 dana nisam prdila, lol, a treći dan je baš jako pucnulo i onda sam stavila i osjetila još jedan pod dlanom. Mislim da je to fakat bila bebica. Sutra dan slabije, ali isto neki tako feeling. Pratim sad svaki dan, pa ćemo vidjet. Cure vele da u početku ne mora biti svaki dan redovno. 

04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

Nikkitta
    22. Lipanj 2025. 11:40

Rozi_lak aha, sad pažljivo čitam, tvoj termin je dan iza mog. Okej, službeno nisam više zadnja. 😂😍

04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

Cotton
    22. Lipanj 2025. 12:09

Pozdrav žene, ja čitam temu iz prikrajka, ali voljela bih se i pridružiti tipkanju ☺️

Mi smo 18tt, stize curka 🩷 
    Vidim da se piše o osjećanju bebe, ja sam prve mjehurice osjetila kroz zadnjih tjedan dana, a kad legnem navecer ili ujutro i stavim ruku onda bas osjetim kao da me netko kvrcne iznutra 😍 naravno nekad se hoce javiti, a nekad ne… 

Termin nam je po zm 25.11., a po transferu 23.11., ali ja se nekako trenutno drzim ovog 23.11. Jer mi tako racunaju u poliklinici pa mi je lakse pratiti… 

Inna čestitam na dečkiću i šaljem najbolje vibre, držite se, vjerujem da će sve biti u redu ❣️

Nikkita ovo što si rekla da ti se dogadja s nogama isto je i meni! Ali identično! Već par puta mi se to dogodilo onako rano ujutro oko 5-6h kad me već bedro i bok boli od ležanja na toj strani pa se pokušavam prebaciti na drugi. Pretpostavljam da je i od toga sto nikad ne spavam na boku, uvijek je trbuh bio moj položaj, ali kako to sad više ne mogu očito udrvenim tako na boku pa mi se teško prebacit, a isto koristim i magnezij i pokušavam što sporije prebacit se na drugi bok. Hvala za info s chat gpt!

🙋🏻‍♀️ 33
    🙋🏻‍♂️ 38
    2022- IVF - et ❌, nema ❄️
    2023- IVF, et ❌, 3 ❄️ -> 1 neuspjesni, 2 spontana
    Promjena klinike ->Trombofilija -> clexan
    2024- ICSI, et ❌, 3 ❄️
    03/25 FET 1 bc, beta 12dpt 549/14dpt 1493
    05/25 Panorama - stiže 🩷

rozi_lak
    22. Lipanj 2025. 12:28

Nikkitta, i meni je zm 18.2. 🤣 Ali ovulacija je bila dan poslije, što se baš bilo i poklopilo s uzvom prije nifty-ja pa ja tako računam :D
    Moj gin računa neki drugi datum, a menstrualni kalendar mi računa pak neki treći. Na kraju ću roditi u 12.mj 😅
    Htjela sam čak drugima reći da mi je termin tako u 12 mj da me ne ispituju i živciraju pred porod i da odem na porod i samo javim da sam rodila, ali bilo mi je teško to samoj popratiti pa se nisam htjela uplitati u te laži. 😂
    Evo i sad nakon čokoladnog kroasana osjećam neke mjehuriće povremeno ali isto ne mogu procijeniti trebam li na wc ili je to moja cura. Kad stavim ruku ne osjetim još ništa.. 

lea25
    22. Lipanj 2025. 13:32

Nikita meni je onaj Dr iz Bete kojeg sam spominjala neki dan rekao da u ovoj fazi trudnoće vise apsolutno ne znaci datum transfera, vrsta zametka Itd Itd, jer ja uvijek u hitnim pregledima naglasim i fet. Tako da sam se ja prebacila skroz na ZM iako mi je u početku ako se Sjećaš bas ta razlika napravila kaos, kad mi je moj gin rekao da se fet računa skroz dok bebica ne postigne termin zadnje m.

Popravlja se statistika curica pomalo 😁🪷🌸

Meni je počela luđačka želja za slatkim, iako svaka mrvica čokolade ili šećera do sad je završavala teškom dvodnevnom mučninom. Kakve sam sreće nije trudnoća nego kandida 😁😁😅

👱🏻‍♀️26, sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️35, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    Sin stiže 16.11.⭐️⚽️
    UZV -28.3.2025.- 6t+2 ❤️
    ⏳UZV ~ 8.7 . ~ anomaly 3.7.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.