NelaMa bit će to sve ok do poroda. Meni se on dopao jer me Veček pitao jesam voljna probati vanjski okret bebe da odem Zlopaši. Reko hajde. Okrenuo broj i za 10min sam bila kod njega u ordinaciji. Čovjek čim mi je vidio trbuh rekao je da je to neizvedivo al će provjeriti na UZV-u i kad sam legla i on upalio UZV kaže da je nemoguće jer nije beba okrenuta bočno za okret već licem prema mojoj kičmi i da se on ne bi igrao uopće s time da me šalje na carski rez i tu je priča bila gotova za njega i samo je pomogao na operaciji izvaditi glavicu jer ju je nekako pod želudac zabila specijalka 😂 tako da svakako ako ti se svidio i vjeruješ mu-drži se njega on apsolutno ništa neće raditi ako postoji i 0,1% rizika za bebu ili tebe. Žalosno je što moramo koristiti veze i inače to ne radim,al kad su mi djeca u pitanju bez trunke grižnje savjesti ću iskoristiti svaku koju imam
Iskreno u prvoj trudnoci sam sve isla kod svoje gin i samo to sta me zena nije poslala da radim cervikalne briseve i da izgubim trudnocu zbog toga mi se iskreno zgadilo da sad samo odem na prvi pregled kod nje i dalje privatno.. i stvarno mislim za sad da nisam pogrijesila ni najmanje
Meni to nije jasno. Meni je doktor čim smo imali srce na 7+0 u prvoj trudnoći napravio briseve da provjerimo situaciju jel sve čisto i svako malo smo radili urinokulturu. Ne znam zašto se to radi tako ofrlje kada nisu nimalo bezazlene stvari po bebe. Mojoj su kumi isto ubili bebu pred termin poroda u TA nisu joj uzeli bris na streptokok i analiza je pokazala da ju je ta beba ubila. Pa ja ne znam što bi napravila u tom momentu pred sam kraj u trudničkoj sve je ok i onda se ne napravi pretraga po protokolu i ubiju dijete tako. Dobila je odštetu i sve ali to ništa ne znači pogotovo kada je jedva psihički dogurala do trudnoće 8god nakon gubitka te prve bebe i to mi je bilo jedno od najstresnijih perioda jer ne možeš pomoći, a znaš da te ta osoba traži da joj nekako pomogneš. Dan danas nemam pojma kako smo zajedno izgurale tu njenu trudnoću do kraja. Prestrašno da to rade dan danas :(
Cure kako izdržavate mučnine, ide li kod ikoga na bolje?
Meni i dalje ne popuštaju, a pojavio mi se i umor, nije mi do nikakvog druženja i samo bi spavala i ležala u krevetu..Mučnine uopće ne znam s čime bi ublažila, sve sam probala, izgleda da je vrijeme jedini lijek. Najveći mi je problem sa pićem, sve mi se užasno gadi, jedino mi je mineralna donekle okej..
Baš mi je žao :( meni je tako bilo u prvoj trudnoći i tek je popustilo kada sam prošla 15 tjedana. Meni je nedjelja bila baš užasna. Sada imam u naletima valove mučnine na mirise i kada vidim da netko jede što je očito mom tijelu odbojno ali za sada se borim nekako s time. Umor…hah,sinoć sam zaspala prije bebe (dakle pola 9cca) i spavala skroz do alarma jutros u 7 i krepana sam stvarno užasno, ali mene su užasno počela leđa boljeti i to gornji dio jel od sjedenja ili čega ne znam,ali nikako se ne mogu namjestiti da pusti bar na minutu dvije
Meni i dalje ne popuštaju, a pojavio mi se i umor, nije mi do nikakvog druženja i samo bi spavala i ležala u krevetu..Mučnine uopće ne znam s čime bi ublažila, sve sam probala, izgleda da je vrijeme jedini lijek. Najveći mi je problem sa pićem, sve mi se užasno gadi, jedino mi je mineralna donekle okej..
Mene još drže i jutarnje su samo gore nego ranije ...
01/23 - missed ab
08/23 - missed ab
02/24 - blighted
Trombofilija (faktor V) ➕️
IR ➕️
Ja bih rekla da me lagano mucnine popustaju, malo bolje jedem i to mi je drago. Jedino imam manjak energije, samo bih lezala, a probava je nula, bukvalno ne znam vise sta da radim, napuhana sam sva, uzasno. Mozak ne podnosi nikakav napor, sve mi je mrsko i tesko, na poslu ne funkcioniram.
Anica88
Ja sam u ZG, inače rodom iz KA a i za tamo nisam čula nis lijepo.
🦋BlueIvy🦋
Jesu radili epiziotomiju? Ovdje u ZG valjda svima rade bez da i pitaju i bez potrebe…
- E kad smo kod epiduralne, jel planirate to uzimati ili?
Meni jesu, a sad da li je bilo potrebe.. mojoj cimerici nisu, nebi rekla da je to praksa da se radi i kad ne treba.. ali opet kazem ja nisam u nijednom trenutku naglasila da ne zelim, nekako mi je bilo suludo naglašavati, pa ono valjda nebi ako nema potrebe, mozda sam trebala.
Epiduralnu ja osobno opet nebi.
Da li je cimerici bio prvi porod?
🙋🏻♀️36, PCOS
🙋🏻♂️33
👶 3/2024
Sto si sve probala protiv mucnina? Mozda imam neki savjet 🤷♀️
Meni s tekucinama pomaze par kapi limuna u vodu
🙋🏻♀️36, PCOS
🙋🏻♂️33
👶 3/2024
Meni je na porodu epiduralna bila super i puno mi je pomogla.
Ali jako mi je pomagalo i hodanje, a nisu mi dali da hodam 😔
Ne bi opet ponovila porod u niti jednoj bolnici u Zagrebu osim ako bi mi beba ispala van pred bolnicom… jesu oni jako strucni i u sigurnim ste rukama, ali sve im je kao po traci i ne zanima ih sto je najbolje za rodilju nego kako je njima najlakse
🙋🏻♀️36, PCOS
🙋🏻♂️33
👶 3/2024
NelaMa bit će to sve ok do poroda. Meni se on dopao jer me Veček pitao jesam voljna probati vanjski okret bebe da odem Zlopaši. Reko hajde. Okrenuo broj i za 10min sam bila kod njega u ordinaciji. Čovjek čim mi je vidio trbuh rekao je da je to neizvedivo al će provjeriti na UZV-u i kad sam legla i on upalio UZV kaže da je nemoguće jer nije beba okrenuta bočno za okret već licem prema mojoj kičmi i da se on ne bi igrao uopće s time da me šalje na carski rez i tu je priča bila gotova za njega i samo je pomogao na operaciji izvaditi glavicu jer ju je nekako pod želudac zabila specijalka 😂 tako da svakako ako ti se svidio i vjeruješ mu-drži se njega on apsolutno ništa neće raditi ako postoji i 0,1% rizika za bebu ili tebe. Žalosno je što moramo koristiti veze i inače to ne radim,al kad su mi djeca u pitanju bez trunke grižnje savjesti ću iskoristiti svaku koju imam
Iskreno u prvoj trudnoci sam sve isla kod svoje gin i samo to sta me zena nije poslala da radim cervikalne briseve i da izgubim trudnocu zbog toga mi se iskreno zgadilo da sad samo odem na prvi pregled kod nje i dalje privatno.. i stvarno mislim za sad da nisam pogrijesila ni najmanje
Meni to nije jasno. Meni je doktor čim smo imali srce na 7+0 u prvoj trudnoći napravio briseve da provjerimo situaciju jel sve čisto i svako malo smo radili urinokulturu. Ne znam zašto se to radi tako ofrlje kada nisu nimalo bezazlene stvari po bebe. Mojoj su kumi isto ubili bebu pred termin poroda u TA nisu joj uzeli bris na streptokok i analiza je pokazala da ju je ta beba ubila. Pa ja ne znam što bi napravila u tom momentu pred sam kraj u trudničkoj sve je ok i onda se ne napravi pretraga po protokolu i ubiju dijete tako. Dobila je odštetu i sve ali to ništa ne znači pogotovo kada je jedva psihički dogurala do trudnoće 8god nakon gubitka te prve bebe i to mi je bilo jedno od najstresnijih perioda jer ne možeš pomoći, a znaš da te ta osoba traži da joj nekako pomogneš. Dan danas nemam pojma kako smo zajedno izgurale tu njenu trudnoću do kraja. Prestrašno da to rade dan danas :(
Ona ti meni ni sad nije smatrala da bi trebale radit briseve, ali sam ja sad inzistirala cisto da znam na cemu sam za dalje..
Ma zena je stara jako i ima neka svoja nacela koja samo ona razumije
👩🏼 26
🧔🏻♂️ 38
Missed ab - 18tt - Lejla 🦋💕
“Missing you comes in waves.
Today I’m drowning!”
Ja nisam u niti jednoj trudnoci radila briseve jer su bile planiranectrudnoce i briseve sam radila taman malo prije nego sam ostala trudna…
Samo sam prije prelaska od mog gyna u trudnicku ambulantu radila bris na streptokok
🙋🏻♀️36, PCOS
🙋🏻♂️33
👶 3/2024
Anica88
Ja sam u ZG, inače rodom iz KA a i za tamo nisam čula nis lijepo.
🦋BlueIvy🦋
Jesu radili epiziotomiju? Ovdje u ZG valjda svima rade bez da i pitaju i bez potrebe…
- E kad smo kod epiduralne, jel planirate to uzimati ili?
Meni jesu, a sad da li je bilo potrebe.. mojoj cimerici nisu, nebi rekla da je to praksa da se radi i kad ne treba.. ali opet kazem ja nisam u nijednom trenutku naglasila da ne zelim, nekako mi je bilo suludo naglašavati, pa ono valjda nebi ako nema potrebe, mozda sam trebala.
Epiduralnu ja osobno opet nebi.
Da li je cimerici bio prvi porod?
Nije, ali nisu ni na prvom porodu 3 god. Ranije u istoj bolnici.
11/18 - blighted
3/20 - missed ab
7/22 - missed ab
10/23 🩷E
Sortiraj odgovore
Najstariji