Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Pahuljka
    11. Ožujak 2025. 12:54

Evo citam i iznevjerovala sam kamo su vam na porodu dal carski ili prirodno bili prisutni doktori, odn vise njih. Ocito je u Njemackoj malo drugacija praksa. Mene je zapravo porodila babica koja je btw mladja od mene, fizicki manja od mene, obzirom da je mladja rekla bih da iskustvo nije na njenoj strani ali ljudi moji ona je to odradila bez da je uzdahnula, i btw samaaaa ! Ona, muz i ja u radjaoni, lagana muzika i jedna lampa u cosku upaljena 🙄 Zvucat ce ludost, ali meni je porod bio najljepsi momenat od tada do sada, cak i najlaksi. Epidural zadnja 2h jedna doza. Dal’ sam imala samo srece ili je tu doprinijela i moja opustenost saznat cu vec u septembru ali ta noc, taj momenat kao i sati prije mi je u najljepsem sjecanju. Doktorica me pregledala samo po dolasku i procijenila vrijeme poroda kao i nakon poroda pregled i vise je vidjela nisam do narednog jutra i vizite. Inace drzavna uni klinika. Cak sam tad na drugoj temi foruma x puta napisala da bih se poradjala svake godine nego jednom uspostavljala dojenje 🤷‍♀️ To mi je teze palo. 

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

• sara_34
    11. Ožujak 2025. 13:54

Mimoza17

Cure kako izdržavate mučnine, ide li kod ikoga na bolje?

Meni i dalje ne popuštaju, a pojavio mi se i umor, nije mi do nikakvog druženja i samo bi spavala i ležala u krevetu..Mučnine uopće ne znam s čime bi ublažila, sve sam probala, izgleda da je vrijeme jedini lijek. Najveći mi je problem sa pićem, sve mi se užasno gadi, jedino mi je mineralna donekle okej..

Mene isto još uvijek drže dosta jake mučnine. Premda su zadnja 2 dana ipak malo izdržljivije i kraće traju kroz dan. Najgore su mi predvečer. Inače imam problem sa želucem od rođenja pa vjerujem da i to ima utjecaj.
    Isto mi je s pićem. Voda me tjera na povraćanje i jedino što donekle toleriram je Coca-cola. Smiri mi želudac (tako mi je bilo i prije zbog tog mog problema sa želucem).
    Od jela kako kad. Neka hrana mi se baš gadi i diže mi se želudac na samu pomisao. 
    Većinu vremena sam baš jako napuhana i puna zraka.
    Čim dođem s posla legnem i većinu vremena provedem ležeći. Užasno sam bezvoljna.

Vidim da ste spominjale briseve. Meni su rađeni na prvom pregledu. Izolirana je Ureaplasma urealyticum. Popila sam dozu antibiotika i na idućem pregledu radimo kontrolni bris. 
    Također, rađena mi je i urinokultura koja je bila uredna. 
    Stvarno je žalosno čuti da neki doktori to smatraju bespotrebnim. 

• crox
    11. Ožujak 2025. 14:13

Ja se iskreno nikad ne bih mijesala u odluku da li treba epiziotomija ili ne, na svu srecu kad ima i to. Istina je da cesto zloupotrijebe, ali ipak kad vidite da je tesko izgurati bebu i da je zaista potrebno (a vidite taj trenutak na porodu), onda je to veliko olaksanje.
    Ono sto sam instinktivno odbila i u tim trenucima sam bas vrisnula na doktoricu “ne, ne, mogu ja to” jeste bio moment kada je krenula da mi se nasloni na stomak, srecom babica je dobacila da nema potrebe za tim, da beba nije krupna i da ce to ici.  

Mrs.mom
    11. Ožujak 2025. 15:28

Ja sam tri puta rodila u Petrovoj i opet cu, i nadam se stic na vrijeme. 
    Prvi je bio u 31 tjednu, i tada su me slali za zg, i dobro da jesu, jer su stvarno za palcice strucni. Tako sam se i za zadnja dva puta odlucila. 
    Oba puta jedva stigla, dosla otvorena po 8cm, i rodila kroz par minuta. Babica ne doslovno zalijevala uljem i nisam ni jednom popucala. 

beba2025❤
    11. Ožujak 2025. 18:44

Pozdrav svima 🤍 
    Da li je itko od vas išao na uzv sa 5tj.,a da se u maternici nije vidjelo ništa ...niti gestacijski mjehur?🥺

Marina.25
    11. Ožujak 2025. 19:35

Cure evo i mene sa pregleda to jest radila sam taj čuveni kombinirani i bas me nervoza ubila 🫣 na kraju sve uredu, nosna kost, nuhalni i sve drugo... nalaz(statistika) je pokazao nizak rizik, iako sam očekivala da će pokazati visok zbog prethodnih ishoda trudnoce 😊 
    Još da me mučnine popuste pa da uživam u trudnoći ✨️🎀

01/23 - missed ab
    08/23 - missed ab
    02/24 - blighted
    Trombofilija (faktor V) ➕️
    IR ➕️

Anica88
    11. Ožujak 2025. 20:49

Marina.25

Cure evo i mene sa pregleda to jest radila sam taj čuveni kombinirani i bas me nervoza ubila 🫣 na kraju sve uredu, nosna kost, nuhalni i sve drugo… nalaz(statistika) je pokazao nizak rizik, iako sam očekivala da će pokazati visok zbog prethodnih ishoda trudnoce 😊

Super 😊

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

Clo
    11. Ožujak 2025. 20:59

Marina.25

Cure evo i mene sa pregleda to jest radila sam taj čuveni kombinirani i bas me nervoza ubila 🫣 na kraju sve uredu, nosna kost, nuhalni i sve drugo… nalaz(statistika) je pokazao nizak rizik, iako sam očekivala da će pokazati visok zbog prethodnih ishoda trudnoce 😊

Supaaaaac, ja isto to imam u četvrtak pa se nadam da je isto sve dobro. Mislila sam da se krvni nalazi duže čekaju :) 

Vidim da vas sve još muče mučnine, mene zadnjih dana popustilo pa uživam u tome. Dosta me mučilo cijeli dan plus žgaravica… nadam se da se to sad smiruje…

🙎🏻‍♀️29 ❤️ 👦🏻32

• Regina
    11. Ožujak 2025. 21:40

beba2025❤

Pozdrav svima 🤍
    Da li je itko od vas išao na uzv sa 5tj.,a da se u maternici nije vidjelo ništa …niti gestacijski mjehur?🥺

Hej,jesi 100% sigurna kada je bila ovulacija a da je potvrđeno? Moguće je da ti je kasnila ovulacija,pa samim time implantacija i onda to sve veže jedno na drugo. Jel te doktor možda radi opreza uputio da izvadiš betu čisto da se isključi mogućnost vanmaternične trudnoće?

beba2025❤
    11. Ožujak 2025. 21:51

Regina

beba2025❤

Pozdrav svima 🤍
    Da li je itko od vas išao na uzv sa 5tj.,a da se u maternici nije vidjelo ništa …niti gestacijski mjehur?🥺

Hej,jesi 100% sigurna kada je bila ovulacija a da je potvrđeno? Moguće je da ti je kasnila ovulacija,pa samim time implantacija i onda to sve veže jedno na drugo. Jel te doktor možda radi opreza uputio da izvadiš betu čisto da se isključi mogućnost vanmaternične trudnoće?

..potvrdjena je ovulacija,jer sam bila krenula na MPO,ali ipak zatrudnila prirodno...sve je točno ...5+1,ali ništa se ne vidi još ...prva beta mi je bila 155,a drugu mi je rekao da vadim tek za tjedan dana,kao,nema potrebe ranije... vidjeti ću u petak opet betu😔 hvala ti puno na odgovoru ☺️ divna si..🤍

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.