Anica88
Ja sam u ZG, inače rodom iz KA a i za tamo nisam čula nis lijepo.
🦋BlueIvy🦋
Jesu radili epiziotomiju? Ovdje u ZG valjda svima rade bez da i pitaju i bez potrebe…
- E kad smo kod epiduralne, jel planirate to uzimati ili?
Meni jesu, a sad da li je bilo potrebe.. mojoj cimerici nisu, nebi rekla da je to praksa da se radi i kad ne treba.. ali opet kazem ja nisam u nijednom trenutku naglasila da ne zelim, nekako mi je bilo suludo naglašavati, pa ono valjda nebi ako nema potrebe, mozda sam trebala.
Epiduralnu ja osobno opet nebi.
11/18 - blighted
3/20 - missed ab
7/22 - missed ab
10/23 🩷E
Lana žao mi je zbog svega što si morala proći zadnjih dana, drago mi je da si se sama očistila, želim ti brzi oporavak i svu sreću! 🫶🏼
BlueIvy jesi li imala loše iskustvo s epiduralnom?
👩🏻’95🧑🏻🦱’92
L🩵 10/22
Biokemijska 8/21
+27.12 🌸
Ja sam iz BH, i porodila sam se sa epiduralnom prvi put, meni je stvarno bilo super iskustvo. Imala sam divan porod, nisam osjecala bolove u toj najgoroj fazi, ono sto mi je bilo da kazem najteze to je kad su je iskljucili i kad smo cekali da se beba spusti, pa sam hodala i cekala sam izgon… E sada, ledja su me poslije boljela, ali mislim da je to bilo od samog poroda, a ne od anestezije. Ja se nadam da cu ju opet moci uzeti.
Lana žao mi je zbog svega što si morala proći zadnjih dana, drago mi je da si se sama očistila, želim ti brzi oporavak i svu sreću! 🫶🏼
BlueIvy jesi li imala loše iskustvo s epiduralnom?
Nisam, imala je šogorica i ja sam nakon toga puno čitala i iskustva po raznim grupama i o tome i odlucila da nije za mene.. podrzavam, i mislim da olaksava porod. Česte su glavobolje ili migrene iza epiduralne i svakako je dobro popiti coca-colu, naravno ne moraju ju svi imati, svatko je drugaciji i svako tijelo reagira drugacije.
11/18 - blighted
3/20 - missed ab
7/22 - missed ab
10/23 🩷E
Pozdrav svima 🤗
Kada ste išle na prvi uzv i da vam se vidjelo nešto?
Prva beta mi je 155,a drugu mi je rekao da vadim u petak..a ja sam baš nestrpljiva i u strahu zbog nekih prijašnjih trudnoća...
Malo sam prelistala .. vidjela sam da dvjema curama nije dobro završilo..žao mi je🤍🤍
Ostalima sretno 🩵 🌈
Što se dogodilo šogorici sa epiduralnom?
Sestri su u Vinogradskoj fulali nešto s uvođenjem i epiduralna joj je samo pola tijela zahvatila, drugi dio ju je bolio normalno..... Drugi put je rodila u Petrovoj i sve je bilo u redu, dobro su ju uveli i djelovala je super.
Meni isto u Petrovoj sve bilo savršeno i imam u planu opet tražiti epiduralnu. Sjetim se uvijek frendice koja je bila strogo protiv epiduralne pa sad svima govori da ne budu lude ko ona da ju obavezno uzmu (uzela ju je i ona na drugom porodu) Sve je to tako s lijekovim. Neko nema reakciju na ništa, a netko razvije nuspojave. Do nas je da procijenimo jesmo li spremni riskirati. Isto je sa cijepivima, lijekovima za bolove, anestezijom.... Nema pametnog odgovora, samo vlastite granice koje postavimo....
Iako sam rodila u Petrovoj kada su bili očajnu uvjetu (jedna soba s više rodilja - zbog obnove) mislim da ću ponovno tamo. Čak mi ni iskustvo nije bilo savršeno, ali barem znam da ako se bebi nešto dogodi u najboljoj sam bolnici di mogu bit.
Sv. Duh jako hvale, imali su mogućnost pratnje uvijek.
👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
1) 12/21. AIH odgođen
2) 1/22 AIH➖
3) 6/22 AIH ➖
9/22 ➕
7/23 stigla curka 😇💖
2/25 ➕ (termin 23.9.25.)
Slazem se za lijekove, zato kazem, svatko sam mora odlučiti.. a i za bolnice, obično ovisi nazalost na koga naletiš, ja se nadam da cemo sve bez obzira na izbor imati srece.. šogorici su kao krivo piknuli, otvorila se rupa koja još mj. Nije zarastala i morala je više puta ici u bolnicu, sad je sve ok, ugl. Na drugom porodu nije htjela uzeti i rekla je sta se dogodilo pa su joj rekli da s obzirom da je bila anemicna nije ni smjela dobiti i da je do toga, da li je ili nije neznam. Imala je migrenu 5 dana, a s obzirom da ih ja imam i inace nisam htjela riskirati da nemogu brinuti o bebici cim se rodi, jer je to koma.
11/18 - blighted
3/20 - missed ab
7/22 - missed ab
10/23 🩷E
ufff da, svašta se može desiti... znam za još goru situaciju, ali neću nikoga strašiti s tim. Bitno je infomirati se i donesti vlastitu odluku oko toga.
Ovo da bude kako naletiš je istina. Meni je kroz noć bilo savršeno, doktori divni, sve po dogovoru. Kad je jedan dotični preuzeo jutarnju smjenu sve palo u vodu. Završila sam na carskom na kraju, ali doktor je bio toliko užasan da jedino on može bit razlog da ne idem u Petrovu opet. Na to je teško utjecati. Al čak i to što mi je bio odbojan (inače poznat po takvom nastupu) ne mijenja činjenicu da slovi za velikog stručnjaka. Ovaj put ću se jednostavno drugačije postaviti, recimo indukciju nema šanse da prihvatim osim ako ne bude zbog ugroze bebe. Rezanje nisam doživjela, ali sestričina je rađala u Austriji gdje to strogo izbjegavaju i rekla je da je pukla oba puta na takav način da bi dala sve da su ju rezali. Jer ovo je kasnije dugo zarastalo i nije se lijepo moglo zaštiti kao kad je rez kirurški odrađen.
👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
1) 12/21. AIH odgođen
2) 1/22 AIH➖
3) 6/22 AIH ➖
9/22 ➕
7/23 stigla curka 😇💖
2/25 ➕ (termin 23.9.25.)
Joj, meni je sve to s porodom jos tako daleko, prva mi je trudnoca pa o nicemu jos ne razmisljam..Samo se nadam da cu biti psihicki spremna kada za to dođe vrijeme 😀
Što se dogodilo šogorici sa epiduralnom?
Sestri su u Vinogradskoj fulali nešto s uvođenjem i epiduralna joj je samo pola tijela zahvatila, drugi dio ju je bolio normalno….. Drugi put je rodila u Petrovoj i sve je bilo u redu, dobro su ju uveli i djelovala je super.
Meni isto u Petrovoj sve bilo savršeno i imam u planu opet tražiti epiduralnu. Sjetim se uvijek frendice koja je bila strogo protiv epiduralne pa sad svima govori da ne budu lude ko ona da ju obavezno uzmu (uzela ju je i ona na drugom porodu)Sve je to tako s lijekovim. Neko nema reakciju na ništa, a netko razvije nuspojave. Do nas je da procijenimo jesmo li spremni riskirati. Isto je sa cijepivima, lijekovima za bolove, anestezijom…. Nema pametnog odgovora, samo vlastite granice koje postavimo….
Iako sam rodila u Petrovoj kada su bili očajnu uvjetu (jedna soba s više rodilja - zbog obnove) mislim da ću ponovno tamo. Čak mi ni iskustvo nije bilo savršeno, ali barem znam da ako se bebi nešto dogodi u najboljoj sam bolnici di mogu bit.
Sv. Duh jako hvale, imali su mogućnost pratnje uvijek.
Upravo sam jučer čula da je rodilište gotovo tako da bi trebala roditi u puno boljim uvjetima ovaj put :)
Sortiraj odgovore
Najstariji