Bok curke!
Čitam vas već par dana pa reko možda da se priključim ukoliko me prihvaćate ☺️
Imamo već bebu koja je prije mjesec i pol navršila godinu dana i plus nas je prije tjedan dana jako šokirao jer nismo ni pričali o tome kada bi počeli raditi na drugoj bebi iako znamo da bi htjeli imati barem dvoje i obzirom da smo jako teško došli do prvog plusića i bebe,tim je ovaj plusić bio veći šok za nas jer smo imali samo jedan odnos u ranim danima ciklusa i još uvijek ne znamo kako se sve tako poklopilo ali Onaj gore ima bolje planove za nas nego mi sami izgleda. Htjela sam i sama da bude manja razlika među djecom,ali sam mislila možda da bi oko ljeta mogli početi planirati drugu bebicu jer će nam vjerojatno trebati malo vremena da uspije,ali nismo uspjeli doći do te faze. Računala sam da je termin krajem 10mj a prvi pregled je tek za 2,5 tjedna kada bi bila u 9.tjednu i već sam ovih dana polako ludila jer sam imala osjećaj kao da su svi simptomi osim jakog umora nestali,ali eto..danas sam prvi put povraćala i baš mi je odonda muka konstantno i ako nemam stalno nešto kiselo u ustima odmah mi se diže želudac pa ako imate možda neke savjete kako da ih malo smirim? Sve što sam koristila u prošloj trudnoći (cedevita limun,mentol bomboni,lubenica i puuuno vode) sada ne pali,eventualno tic tac kisela jabuka i to jako kratko pa ako koja ima savjet kako ste vi koje ste imale mučnine iste smirivale-bila bi jako zahvalna ☺️
@Lana čitam tvoju priču i baš me razveselilo što je tu srčeko aktivno i nadam se da će sada sve krenuti malo lakše,da će doktori rizik od tog hematoma svesti na minimum i samo ih slušaj. Navijam za tebe i to veliko čudo da sve na kraju bude dobro 🥰
Bok curke!
Imamo već bebu koja je prije mjesec i pol navršila godinu dana i plus nas je prije tjedan dana jako šokirao jer nismo ni pričali o tome kada bi počeli raditi na drugoj bebi iako znamo da bi htjeli imati barem dvoje i obzirom da smo jako teško došli do prvog plusića i bebe,tim je ovaj plusić bio veći šok za nas jer smo imali samo jedan odnos u ranim danima ciklusa i još uvijek ne znamo kako se sve tako poklopilo ali Onaj gore ima bolje planove za nas nego mi sami izgleda. Htjela sam i sama da bude manja razlika među djecom,ali sam mislila možda da bi oko ljeta mogli početi planirati drugu bebicu jer će nam vjerojatno trebati malo vremena da uspije,ali nismo uspjeli doći do te faze. Računala sam da je termin krajem 10mj a prvi pregled je tek za 2,5 tjedna kada bi bila u 9.tjednu i već sam ovih dana polako ludila jer sam imala osjećaj kao da su svi simptomi osim jakog umora nestali,ali eto..danas sam prvi put povraćala i baš mi je odonda muka konstantno i ako nemam stalno nešto kiselo u ustima odmah mi se diže želudac pa ako imate možda neke savjete kako da ih malo smirim? Sve što sam koristila u prošloj trudnoći (cedevita limun,mentol bomboni,lubenica i puuuno vode) sada ne pali,eventualno tic tac kisela jabuka i to jako kratko pa ako koja ima savjet kako ste vi koje ste imale mučnine iste smirivale-bila bi jako zahvalna ☺️
@Lana čitam tvoju priču i baš me razveselilo što je tu srčeko aktivno i nadam se da će sada sve krenuti malo lakše,da će doktori rizik od tog hematoma svesti na minimum i samo ih slušaj. Navijam za tebe i to veliko čudo da sve na kraju bude dobro 🥰
11dpo 22.11.2022 prvi ➕
Bok curke!
Pobjeze mi komentar.
Nama se isto desilo par sedmica ranije, ogroman sok nad sokovima, i trebalo je vremena da “sjedne” u glavi.
Mucnine i uzrazito povracanje hendlam sa Vomex cepicima (ako imas koga u Austriji ili Njem ide bez rp) ili Cariban tbl (ide iskljucivo na rp) ja ih kombinujem jer nemrem zivjet 🤷♀️
Iako i pored te terapije imam taj fuj osjecaj u ustima pomazu mi orbit white zvake iskljucivo samo te, jer se ne osjeca puno mentol i ne dize mi zeludac. Cak spavam s njima. Osim toga mi nikad nista nije pomoglo a mislim da ne postoji nista ni u klasicnoj medicini a ni u narodnoj a da nisam probala.
Mozda i tebi pomogne 🙏🏽
11dpo 22.11.2022 prvi ➕
Regina dobrodošla! 😊 Želim ti školsku, mirnu trudnoću! 😊 Nama je isto bilo poluplanirano, ali jako smo sretni. S obzirom na moje dijagnoze, mislili smo da nema šanse da ostane. "prirodno" trudna. 😅
Ne znam kako Vama, ali ja još uvijek imam mučnine, a sutra ulazim u 13. tjedan! U 1. trudnoći sam s 10 tt već ponovo normalno jela.
👩 33 - desni jajovod neprohodan, a lijevi slabo prohodan, AMH 24.5 pmol/L
🧔 39 - normozoospermija
*11/2021 - biokemijska
*3/2022 - 1. IVF , *4/2022 FET 1🐧,➕
*12/2022 - stigao naš dečkić💙
*1/2025 - iznenadni ➕️
Da, ovo sto Mateil kaze, navijamo za vas ❤️
Neznam nista o tvom stanju, ali da, nikako nemoze biti bezazleno.. samo molim te nemoj previse googlati, tamo su obično najgore dijagnoze i ishodi iako znam kako je to… Čudno mi je da te nisu ostavili da prate stanje i da stvarno mirujes.. nadam se da se mirovanjem i terapijom koju primas stanje primiri, a i ako ćeš morati mirovati do kraja, nije ni to kraj svijeta… Koji si ti tjedan? I nadam se sa ne ideš raditi.
Neću ići svakako na posao do utorka - tada je pregled pa ćemo ustvari znati ako se gestacijska spustila još ili kakvo je stanje.. tada ćemo ja mislim biti puno pametniji.
Nije kraj svijeta mirovati.. ali sam sam puno sama doma zbog posla.. pa je to dosta zeznuto.. doma mirovanje je ok.. bolnica - teško- djeca sama doma- nije bas najbolje ..
sa prve dvije trudnoće isto hematom- ali bez jakog krvarenja i nakon 3 mj bilo sve super..
Prošle godine pobačaj u 8 mj- plod se prestao razvijati u 6 tom tjednu
Mene brine jer sam imala moždani .. pa je trudnoća za mene ustvari rizičnija.. pa moram i o tome misliti :(( ali vjerujem da uz neurologa i sve - može biti ok
Nadam se da ce ti se i sada tako smiriti i nestati hematom. oprosti sto ja tako "pametujem" , nije nista zlonamjerno, samo mi je tesko tako citati, recimo da znam kako je to i nebi da itko to prolazi... Inace vjerujem da svatko zna po osjecaju procjeniti sto, kako i koliko moze.. kod tebe je onda bas zeznuta situacija ..
Čekamo utorak sa dobrim vijestima i pozitivnom vibrom.. ☺️🤞🏼
11/18 - blighted
3/20 - missed ab
7/22 - missed ab
10/23 🩷E
Regina, dobro nam došla... ☺️
11/18 - blighted
3/20 - missed ab
7/22 - missed ab
10/23 🩷E
Bok curke!
Dobro nam dosla 😊
U kojem si sad tjednu?
Meni su i u prosloj trudnoci i sad pomagali bomboni od djumbira iz dm-a i lizalice za djecu protiv mucnine u voznji.
Pomazu mi i jabuke i da stalno jedem po malo.
Kolika ce biti razlika izmedju djece? Meni ce isto biti mala, godinu i pol. Mi i jesmo htjeli malu razliku, ali negdje dvije godine, a krenuli smo raditi na bebi ranije jer nam je jako dugo trebalo za prvu trudnocu. Druga se desila vec iz 2. ciklusa 😊
🙋🏻♀️36, PCOS
🙋🏻♂️33
👶 3/2024
Hvala na dobrodošlici i što me primate u svoj klub ☺️
@Inna_92 ja sam u prvoj trudnoći maltene otkada sam u 5TT imala pozitivan test imala mučnine svakodnevne i cjelodnevne do mjere da je išlo u povraćanje na prepad i nikad nisam znala hoću ili ne i kada ću ako ću pa sam većinom provodila vrijeme doma,bojala sam se igdje ići da me ne spopadne povraćanje i to je trajalo dobrih 15 tjedana. Sada evo danas povraćala i imam mučnine kada sam u vertikali,a ako sam u horizontali smiri se tako da mi je to baš čudan simptom na koji nisam navikla 😅
@Anica88 pa danas samo po zadnjoj M 6+2 što je jako jaaako rano,ali za mučnine dosta kasno spram prve trudnoće 😆 što se tiče razlike ako sve prođe okej i po planu,razlika će biti godina i 9mj. Doslovno u ciklusu kada smo proslavili prvi rođendan se dogodilo da su odlučili doći braco ili seka do kraja godine a za prvu smo se stvarno dugo “mučili” i kada smo napokon nakon 3 neuspješne godine zakazali termin za konzultacije mjesec dana prije tog termina nas je šokirao plus,a sada nas je šokirao i više,ali samo da sve bude dobro s bebicom,a sa ovim simptomima ćemo se izboriti. Jedino što mi je totalno suprotno od prve trudnoće je što sam umorna nenormalno i mogu spavati satima i satima. Doslovno legnem spavati oko 9 kad malena zaspi i ujutro u 7 me jedva probudi alarm na posao i već sam u podne gotova,jedva odradim do kraja dan koliko mi je kritično i mislila sam da nije toliko gadan taj trudnički umor kad sam čula frendice da se žale,ali je čak i gore nego sam mislila 😅 hvala vam na savjetima za mučnine,pokušat ću sve to i nadam se da će nešto od svega toga upaliti 😇
Hvala na dobrodošlici i što me primate u svoj klub ☺️
@Inna_92 ja sam u prvoj trudnoći maltene otkada sam u 5TT imala pozitivan test imala mučnine svakodnevne i cjelodnevne do mjere da je išlo u povraćanje na prepad i nikad nisam znala hoću ili ne i kada ću ako ću pa sam većinom provodila vrijeme doma,bojala sam se igdje ići da me ne spopadne povraćanje i to je trajalo dobrih 15 tjedana. Sada evo danas povraćala i imam mučnine kada sam u vertikali,a ako sam u horizontali smiri se tako da mi je to baš čudan simptom na koji nisam navikla 😅
@Anica88 pa danas samo po zadnjoj M 6+2 što je jako jaaako rano,ali za mučnine dosta kasno spram prve trudnoće 😆 što se tiče razlike ako sve prođe okej i po planu,razlika će biti godina i 9mj. Doslovno u ciklusu kada smo proslavili prvi rođendan se dogodilo da su odlučili doći braco ili seka do kraja godine a za prvu smo se stvarno dugo “mučili” i kada smo napokon nakon 3 neuspješne godine zakazali termin za konzultacije mjesec dana prije tog termina nas je šokirao plus,a sada nas je šokirao i više,ali samo da sve bude dobro s bebicom,a sa ovim simptomima ćemo se izboriti. Jedino što mi je totalno suprotno od prve trudnoće je što sam umorna nenormalno i mogu spavati satima i satima. Doslovno legnem spavati oko 9 kad malena zaspi i ujutro u 7 me jedva probudi alarm na posao i već sam u podne gotova,jedva odradim do kraja dan koliko mi je kritično i mislila sam da nije toliko gadan taj trudnički umor kad sam čula frendice da se žale,ali je čak i gore nego sam mislila 😅 hvala vam na savjetima za mučnine,pokušat ću sve to i nadam se da će nešto od svega toga upaliti 😇
Uhhh, ti i radis… meni je i ovako tesko 😔 ali meni beba ne spava, budi se svakih sat-dva…
Isto su mi mucnine sad slabije nego prosli put, samo neka tako ostane 🤞🤞🤞
U prosloj trudnoci sam imala hyperemesis gravidarum i trajalo je skroz do poroda
🙋🏻♀️36, PCOS
🙋🏻♂️33
👶 3/2024
Bok curke..
Regina- dobro došla i želim ti laganu trudnoću do kraja..
Svima vama da sve dalje bude ok i da na jesen imate svoje bebice..
Moja je sinoć ipak odlučila otići.. zao mi je samo da sam uopće bila u bolnici i vidjela koliko se trudi❤️ nisam išla kod Dr još- radi popodne- ali prema onome sto je izašlo- znam da je to to, pa ću ga zvati da vidimo da nije sto ostalo.
Još ću vas malo ponekad popratiti- nadam se da ne smeta .. samo da vidim da ste svi ok ❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji