Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Mateil
    09. Ožujak 2025. 09:33

crox

Jeste vi nekome vec rekle za trudnocu? Ili planirate jos cekati?

Mi smo već ranije rekli bliskim ljudima. 🙂 Nisam nekog mišljenja da čekam do “sigurnih” tjedana jer uvijek se nešto može dogoditi.

👩🏻’95🧑🏻‍🦱’92
    L🩵 10/22
    Biokemijska 8/21

+27.12 🌸

MIHACH993
    09. Ožujak 2025. 09:35

Lana2110

🦋BlueIvy🦋

Stvarno lijepe vijesti… Nadam se da ce sve nakraju izaći na dobro… Zbilja je borac… Istina je to sto kazu, nista nije tako jednostavno kako se cini na prvu, postoji i razlog zasto su i startu rekli da cekas bez obzira na betu… Mene samo zanima jesu ti dali bilo kakvo objasnjenje, sto bi moglo biti ili do cega?

Sad googlam.. taj hematom i nije bas dobar..
    Retroplacentalni hematom u trudnoći predstavlja nakupljanje krvi između placente i materičnog zida usled delimičnog ili potpunog odvajanja placente (abruptio placentae). To je ozbiljno stanje koje može ugroziti i majku i plod, jer dovodi do smanjenog dotoka kiseonika i hranljivih materija bebi.

Uzroci i faktori rizika:
    • Hipertenzija u trudnoći (preeklampsija, eklampsija)
    • Povrede stomaka
    • Pušenje i upotreba droga (npr. kokain)
    • Višestruke prethodne trudnoće
    • Naglo smanjenje količine plodove vode

Simptomi:
    • Iznenadni, jaki bolovi u stomaku
    • Krvarenje iz vagine (ali ne uvek)
    • Učestale i bolne kontrakcije
    • Osećaj tvrdog stomaka
    • Tegobe poput vrtoglavice i slabosti (zbog gubitka krvi)

Dijagnoza i lečenje:

Dijagnostikuje se ultrazvukom i kliničkim pregledom. Lečenje zavisi od težine stanja i gestacijske starosti bebe. Kod blagih slučajeva može se pratiti, ali u ozbiljnim situacijama često je potrebno hitno porođaj carskim rezom kako bi se sprečile komplikacije.

Znam da te brine,ali bolje da ne čitaš neke stvari. Znam po sebi,idem upišem neki pojam 385 ih izađe sa člankom i to samo neka negativa. Odem kod doktora,druga priča. Odmaraj,slušaj svoje srce i srce junačko koje nam kuca ❤️

Valentino 4y🩵

MIHACH993
    09. Ožujak 2025. 09:36

crox

Jeste vi nekome vec rekle za trudnocu? Ili planirate jos cekati?

Ja moram zvati šefa,nada se da ću se vratit krajem godine 😂

Valentino 4y🩵

Marina.25
    09. Ožujak 2025. 09:38

Lana drago mi je da je ishod krvarenja ipak na neki način pozitivan i da nije uvijek sve tako crno, držimo svi fige da bude dobro ✨️ 

Ja sam morala reci na poslu jer sam trebala da potpišem ugovor na neodređeno i nisam htjela da bude da nisam rekla 😆 a i tesko mi je sakriti jer se stomacic već vidi i hlace ne nosim sigurno tjedan dana 🤭

01/23 - missed ab
    08/23 - missed ab
    02/24 - blighted
    Trombofilija (faktor V) ➕️
    IR ➕️

• Lana2110
    09. Ožujak 2025. 09:46

Mateil

Lana2110

🦋BlueIvy🦋

Stvarno lijepe vijesti… Nadam se da ce sve nakraju izaći na dobro… Zbilja je borac… Istina je to sto kazu, nista nije tako jednostavno kako se cini na prvu, postoji i razlog zasto su i startu rekli da cekas bez obzira na betu… Mene samo zanima jesu ti dali bilo kakvo objasnjenje, sto bi moglo biti ili do cega?

Sad googlam.. taj hematom i nije bas dobar..
    Retroplacentalni hematom u trudnoći predstavlja nakupljanje krvi između placente i materičnog zida usled delimičnog ili potpunog odvajanja placente (abruptio placentae). To je ozbiljno stanje koje može ugroziti i majku i plod, jer dovodi do smanjenog dotoka kiseonika i hranljivih materija bebi.

Uzroci i faktori rizika:
    • Hipertenzija u trudnoći (preeklampsija, eklampsija)
    • Povrede stomaka
    • Pušenje i upotreba droga (npr. kokain)
    • Višestruke prethodne trudnoće
    • Naglo smanjenje količine plodove vode

Simptomi:
    • Iznenadni, jaki bolovi u stomaku
    • Krvarenje iz vagine (ali ne uvek)
    • Učestale i bolne kontrakcije
    • Osećaj tvrdog stomaka
    • Tegobe poput vrtoglavice i slabosti (zbog gubitka krvi)

Dijagnoza i lečenje:

Dijagnostikuje se ultrazvukom i kliničkim pregledom. Lečenje zavisi od težine stanja i gestacijske starosti bebe. Kod blagih slučajeva može se pratiti, ali u ozbiljnim situacijama često je potrebno hitno porođaj carskim rezom kako bi se sprečile komplikacije.

Lana sve navijamo za tebe i bebu, drago mi je da si na kraju otišla do bolnice! 🫶🏼
    Najbolja opcija ti je trenutno stvaaarno strogo mirovanje i nada da će se hematom očistiti bez loših posljedica.
    Jel još krvariš jako?

A dosta krvarim.. svježa krv bez ugrušaka.. ali su mi se grčevi malo smanjili danas.. sinoć popila magnezij.. odmah jutros 😁 ležim vise manje koliko mogu obzirom na djecu i pse 🙄 Dr je rekla skuhaj ručak slobodno.. ali ne diži ništa.. odmaraj malo vise nego inače.. ali sam danas naravno toliko sretnija.. smirenija i opuštena 😁

• 🦋BlueIvy🦋
    09. Ožujak 2025. 09:46

Da, ovo sto Mateil kaze, navijamo za vas ❤️
    Neznam nista o tvom stanju, ali da, nikako nemoze biti bezazleno.. samo molim te nemoj previse googlati, tamo su obično najgore dijagnoze i ishodi iako znam kako je to... Čudno mi je da te nisu ostavili da prate stanje i da stvarno mirujes.. nadam se da se mirovanjem i terapijom koju primas stanje primiri, a i ako ćeš morati mirovati do kraja, nije ni to kraj svijeta... Koji si ti tjedan?  I nadam se sa ne ideš raditi.

11/18 - blighted
    3/20 - missed ab
    7/22 - missed ab
    10/23 🩷E

• crox
    09. Ožujak 2025. 10:36

Lana2110

crox

Pa nisam jos nikome, znaju mama i sestra i to je to, razmisljam je li pravo vrijeme reci i ostalima.

A kako se ti osjećaš? Radila si i onaj test jel da? Prošla 12 tjedana.. mislim da je najbolje da poslušaš sebe tj svoj unutarnji glas 😁

Pa da, test je uredan, sve je u redu, osjecam se kako kada, danas me mucnine ubise i zgaravica, i glavobolja, ne mogu da ustanem iz kreveta. Ali generalno sam ok i mislim da je vrijeme da saopcimo prijateljima, pogotovo jer se stomak pocinje vidjeti, stare hlace vise ne mogu da zakopcam.
    A i rekli smo sinu, on ce se izbrbljati na sve strane. 😩

• Lana2110
    09. Ožujak 2025. 10:56

🦋BlueIvy🦋

Neznam nista o tvom stanju, ali da, nikako nemoze biti bezazleno.. samo molim te nemoj previse googlati, tamo su obično najgore dijagnoze i ishodi iako znam kako je to… Čudno mi je da te nisu ostavili da prate stanje i da stvarno mirujes.. nadam se da se mirovanjem i terapijom koju primas stanje primiri, a i ako ćeš morati mirovati do kraja, nije ni to kraj svijeta… Koji si ti tjedan? I nadam se sa ne ideš raditi.

Neću ići svakako na posao do utorka - tada je pregled pa ćemo ustvari znati ako se gestacijska spustila još ili kakvo je stanje.. tada ćemo ja mislim biti puno pametniji.
    Nije kraj svijeta mirovati.. ali sam sam puno sama doma zbog posla.. pa je to dosta zeznuto.. doma mirovanje je ok.. bolnica - teško- djeca sama doma- nije bas najbolje .. 
    sa prve dvije trudnoće isto hematom- ali bez jakog krvarenja i nakon 3 mj bilo sve super..
    Prošle godine pobačaj u 8 mj- plod se prestao razvijati u 6 tom tjednu
    Mene brine jer sam imala moždani .. pa je trudnoća za mene ustvari rizičnija.. pa moram i o tome misliti :((  ali vjerujem da uz neurologa i sve - može biti ok 

• Lana2110
    09. Ožujak 2025. 10:57

crox

Lana2110

crox

Pa nisam jos nikome, znaju mama i sestra i to je to, razmisljam je li pravo vrijeme reci i ostalima.

A kako se ti osjećaš? Radila si i onaj test jel da? Prošla 12 tjedana.. mislim da je najbolje da poslušaš sebe tj svoj unutarnji glas 😁

Pa da, test je uredan, sve je u redu, osjecam se kako kada, danas me mucnine ubise i zgaravica, i glavobolja, ne mogu da ustanem iz kreveta. Ali generalno sam ok i mislim da je vrijeme da saopcimo prijateljima, pogotovo jer se stomak pocinje vidjeti, stare hlace vise ne mogu da zakopcam.
    A i rekli smo sinu, on ce se izbrbljati na sve strane. 😩

Ma ako si ti ok.. simptomi trudnoće su postojani 😁 pomalo vjerujem da ćete sada i reci ostalima 

• Lana2110
    09. Ožujak 2025. 10:57

🦋BlueIvy🦋

Neznam nista o tvom stanju, ali da, nikako nemoze biti bezazleno.. samo molim te nemoj previse googlati, tamo su obično najgore dijagnoze i ishodi iako znam kako je to… Čudno mi je da te nisu ostavili da prate stanje i da stvarno mirujes.. nadam se da se mirovanjem i terapijom koju primas stanje primiri, a i ako ćeš morati mirovati do kraja, nije ni to kraj svijeta… Koji si ti tjedan? I nadam se sa ne ideš raditi.

7 tjedana- po uzv 6 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.