Curke koje su se prikljucile sad tipkat cemo mi i dalje ovdje bez brige, a sto se tice whapp grupe to ce ipak ostati za nas neke koje smo odpocetka ovdje, ni mi nismo uvijek znale sto napisati ali smo se javljale, neke su opisivale borakve u bolnici i svakakve druge intimne stvari. Ovdje ste sve dobro dosle i tipkamo i dalje
👩25
🙍♂️29
➕️ 02.01.2022.
Srceko 12.01.2022.
TP- 02.09.2022.
It's a boy 💙
Nemam osobno iskustvo sa porodom na zadak, ali mislim da danas u vecini rodilista to nije indikacija za porod na carski. A sad svaka zena ima pravo odluciti kakav porod zeli
👩25
🙍♂️29
➕️ 02.01.2022.
Srceko 12.01.2022.
TP- 02.09.2022.
It's a boy 💙
Inace u Merkuru vaginalno poradaju bebe koje su na zadak. Na carski se ide samo ako negdje zapne. Imaju iskustva s time i jednostavno im je carski zadnja opcija.
Mislim da je sličan stav u većini rodilišta, ali vidjet ćemo kako ćemo na kraju završiti. Nadam se naravno najboljem rješenju i da će se možda još ovi sjedioci preokrenuti. ☺️Hvala na savjetu za one vježbe, pogledala sam malo i mislim da vrijedi pokušati. Idemo hrabro dalje pa na glavu ili na guzu 😉
Odslušala sam online trudnički pa evo njihovog popisa za novorođenče.....mislim da smo to manje više svi već pobrojali prema iskustvima, ali eto možda nekome pomogne u zadnji čas...
OPREMA ZA NOVOROĐENČE
TETRA PELENE 10-15 komada
BENKICE vel. 56-62 3-5 komada
KOMBINEZONI PAMUČNI vel. 56-62 2-4 komada
FROTIRSKI/PAMUČNI KOMBINEZON SA DUGIM RUKAVIMA VEL. 56-62 2- 4 kom.
PAMUČNA KAPICA 2 komada
ČARAPICE I PAPUČICE 3 komada
DEKICA, FROTIR DEKICA, POPLUNČIĆ ( prema godišnjem dobu)
PLAHTA ZA DJEČJI LEŽAJ 3 kom.
RUČNIK ZA KUPANJE – kom 2
PLATNENE PELENE SA ULOŠCIMA ILI JEDNOKRATNE PELENE za svakodnevno korištenje
KRPICE ZA BRISANJE/PRANJE DJETETA ( zamjena za vlažne mareamice)
SIGURNOST DJETETA
Autosjedalica, kolica ili nosiljka (marama, sling ili slično)
Sigurna podloga za spavanje (u krevetu s roditeljima, krevetić za djecu)
Sigurno mjesto za previjanje
Izvor prigušene svjetlosti koji možete upaliti kad se dijete budi noću ili kod previjanja
OPREMA ZA DOJENJE
Stolica ili mjesto za dojenje i uspavljivanje
Jastuk za dojenje i/ili postojeći jastuci koje si možete namjestiti ispod ruku dok dojite
PRIBOR ZA MJERENJE I SNIŽENJE TEMPERATURE
TOPLOMJER DIGITALNI
ČEPIĆI ZA SNIŽENJE POVIŠENE TEMPERATURE, Vrečice za sakuppljanje urina (1-2)
KOZMETIKA:
DJEČJA KREMA I ULJE
GEL ZA PRANJE DJEČJE KOŽE
ČEŠALJ I ČETKICA ZA KOSU
ŠKARICE SA TUPIM VRHOM
VATA
FIZIOLOŠKA OTOPINA ( koristi se i za održavanje prohodnosti dišnog puta)
NJEGA PUPKA :
STERILNE KOMPRESICE
ANTISEPTIK ZA PUPAK (koristi se po potrebi)
PRIPREMA ZA BORAVAK U RODILIŠTU
MEDICINSKA DOKUMENTACIJA, ZDARVSTVENA/OSOBNA ISKAZNICA
POTVRDA ZA PARTNERA O SUDJELOVANJU NA TEĆAJU ZA TRUDNICE
KUČNI OGRTAČ
SPAVAČICA
PAPUČE, PAMUČNE KRATKE ČARAPE, PAMUČNI GRUDNJAK
JASTUČIĆI ZA SAKUPLJANJE MLIJEKA
RUČNIK
TOALETNI PRIBOR
HIGIJENSKI ULOŠĆI, VLAŽNE MARAMICE, WC PAPIR
ZA TUŠIRANJE PLASTIČNE NATIKAČE
PLASTIČNE ČAŠE, VODA, SOK, KREKERE ILI SL.
ČASOPIS/KNIGU
PRIPREMA ZA IZLAZAK DJETETA IZ RODILIŠTA
PAMUČNA BENKICA ILI BODY
PELENE - JEDNOKRATNE,TETRA- 2- 3 komada
ODJEĆA PRERMA GODIŠNJEM DOBU (BODY, ODJELCE, ČARAPICE, KAPICA...)
DEKICU ILI JASTUK ZA NOVOROĐENĆAD
AUTOSJEDALICA (sigurnost u prometu)
Nemam osobno iskustvo sa porodom na zadak, ali mislim da danas u vecini rodilista to nije indikacija za porod na carski. A sad svaka zena ima pravo odluciti kakav porod zeli
Nemam ni ja iskustva, ovo mi je prva trudnoća i ne znam kako je kod ostalih, ali meni nakon zadnjeg pregleda nije djelovalo da je odluka na meni hoće li biti vaginalni porod na zadak ili carski. Rekao mi je gin da idemo na carski ako ovako ostane. Nisam puno ni preispitivala tu odluku jer mi je prijateljica u istoj situaciji kod drugog gin i imala je carski u Vinogradskoj 😕
Moana iskreno, ne znam hoću li imati vremena za wap grupu. Okej mi je za sad ovdje, ovako casual :)
--
Btw ja završila kod zubara, puknuo mi zub 🤦♀️kaže oslabila caklina jer refluks. Ali okej, brzo je sve sanirao.
I opet mi ide krv iz nosa.
Ovu trudnoću mi je stvarno sve ikad 😂
Cure ja sam ušla u grupu na WhatsAppu ali iskreno, ne stignem ništa popratiti. Teže nego na forumu, jer su stalno nove poruke. Tako da bih i ja ipak ostala samo ovdje. Ako se bude još koja javljala 😅🤱🏻
.
Noel i ja smo dobro, cekamo subotu da idemo kući ❤️
Princess, kako je sa bebom nakon opće anestezije? Kako to djeluje na bebu? Jesu ti išta prije rekli dr., vezano za apgar i općenito sve?
Princess, ako vidiš, ponavljam pitanje. 😁
Stiže nam curica 💓
Brzo će subota, a onda uživancija i hvatanje svog ritma kod kuće! ❤️ ❤️ ❤️
Stiže nam curica 💓
Sortiraj odgovore
Najstariji