Dandelion, beba nakon opće anestezije bude dosta pospana, onda se čisti neko vrijeme, puno kaka,piski, malo je i bljucao…sad je puno bolje ali kao i svaka beba još ej pospan, ne znam jel od lijekova koje ja primam protiv bolova ili je jednostavno tako.
Apgar nisu spominjali tu, danas su ga vagali i ima 3830 znaci da je pao na težini za samo 4 posto što je super ☺️ pedijatrica ga je pregledala i kaže da je sve u najboljem redu 🙏🏼
.
Dojenje još uspostavljamo, imam kolostruma i malo mlijeka ali teško hvata dojku jer su uvučene pa povremeno nadohranim sa Aptamilom. Doma ćemo više ustrajati na dojenju i izdajanju. Ja se isto lijepo oporavljam, jedva čekam da dođem doma pa će sve biti lakše ☺️
Ajme super i drago mi je čitati da se i ti odlično oporavljaš. Super da mlijeko nije "zapelo", vjerujem da je drip tome pomogao, s obzirom na carski. Koji aptamil daješ, PRE ili 1?
Pa vidiš moja prva koju sam rodila vaginalno al uz drip je isto bila kako njega opisuješ, piškila, kakilla, bljucala i spavala. Tad su mi rekli da nakon poroda budu ošamućeni i da izbacuju vodu i slično ako su se nagrcali i tako. Sve u svemu meni jento bilo ok, imala sam mirnu bebu koja je jela kad treba jesti i izgubila do izlaska nekih 200g.
url=https://lilypie.com]
Ajme zvonkobonko čestitke od ❤️! Želim ti što brži oporavak i da ti se Bebić uskoro pridruži ❤️
Princess baš mi je drago da lijepo napredujete, oboje. ☺️
--
Ja pripremila odjeću za izlazak, pamučni body dugih rukava i hlačice + kapica i dekica. To je to. Ako baš zahladi onda će još muž donijeti neku deblju dekicu. Jer od rodilišta do auta je svega par metara :)
Jutrooo!
Jucer se rodio moj mali miš, 💙beba J💙. Uranio je tocno mjesec dana (na 35+4), al sve je hvala bogu dobro ❤️🥹
Porod je bio ugodan al dug (u 2 mi je puka vodenjak, u 4 sam dosla u bolnicu i rodila u 18h)- blazena epiduralna tko je smisli.
I ja i bebac smo ok, samo odvojeni ☹️ On je na neonatalnom odjelu jer je nedonosce, danas bi me trebali odvest da ga vidim (imali smo 10minuta zlatnog sata)
.
Malo cu vam o splitskog rodilistu, jer je meni bilo super iskustvo, a citala sam samo horor price.
Znaci ja sam dosla u haljini i natikacama, haljinu presvukla u njihovu spavacicu (al ponesite i svoju za u radjaonu za dvaki slucaj) a natikace ostavila. Tako da osim japanki za tus ne trebaju vam druge obuce. Ja bi savjetovala da ponesete carape jer su se meni noge smrzle+ lepezu jer mi se glava znojila 😂- to mi je super doslo s pratnjom.
Nakon pregleda vas stave u pripremnu sobu (tamo ste sve do klistira) i nakon toga box. U box moze pratnja cim i vas prebace, treba platit u uredu mislim 100 kn za odijelo i tjtj- nikkvi korona testovi i potvrde u trudnickom tecaju.
Sto se osoblja tice meni je bilo super! Naglasila bi da nemam vezu nikakvu, i bas san se bojala otresitosti al su svi divni. E sad, bila im je guzva dosta i priznam da u pripremnu sobu nisu bas ulazili povirit nas, al meni je pasalo tako solirat. S tim da kad prolaze hodnikom ako ih zovnete dodju i pomognu (napunit vodu, ugasit svjetlo, do wca i tako). E i ponesite neke grickalice, ja sam mislila da se ne smije tamo jest al smije, a ipak budete dosta dugo. Znaci bar energetske plocice i voda.
.
Čestitke! Uživajte i brzi oporavak!
Bas je lijepo i optimistično pročitati nečije pozitivno iskustvo iz rodilišta. 🙂
Zna li netko ako na Sv Duhu imaju izdajalicu ili bi bilo bolje nositi svoju? I daju oni spavaćice, za rađaonu/salu?
Jutrooo!
Jucer se rodio moj mali miš, 💙beba J💙. Uranio je tocno mjesec dana (na 35+4), al sve je hvala bogu dobro ❤️🥹
Porod je bio ugodan al dug (u 2 mi je puka vodenjak, u 4 sam dosla u bolnicu i rodila u 18h)- blazena epiduralna tko je smisli.
I ja i bebac smo ok, samo odvojeni ☹️ On je na neonatalnom odjelu jer je nedonosce, danas bi me trebali odvest da ga vidim (imali smo 10minuta zlatnog sata)
.
Malo cu vam o splitskog rodilistu, jer je meni bilo super iskustvo, a citala sam samo horor price.
Znaci ja sam dosla u haljini i natikacama, haljinu presvukla u njihovu spavacicu (al ponesite i svoju za u radjaonu za dvaki slucaj) a natikace ostavila. Tako da osim japanki za tus ne trebaju vam druge obuce. Ja bi savjetovala da ponesete carape jer su se meni noge smrzle+ lepezu jer mi se glava znojila 😂- to mi je super doslo s pratnjom.
Nakon pregleda vas stave u pripremnu sobu (tamo ste sve do klistira) i nakon toga box. U box moze pratnja cim i vas prebace, treba platit u uredu mislim 100 kn za odijelo i tjtj- nikkvi korona testovi i potvrde u trudnickom tecaju.
Sto se osoblja tice meni je bilo super! Naglasila bi da nemam vezu nikakvu, i bas san se bojala otresitosti al su svi divni. E sad, bila im je guzva dosta i priznam da u pripremnu sobu nisu bas ulazili povirit nas, al meni je pasalo tako solirat. S tim da kad prolaze hodnikom ako ih zovnete dodju i pomognu (napunit vodu, ugasit svjetlo, do wca i tako). E i ponesite neke grickalice, ja sam mislila da se ne smije tamo jest al smije, a ipak budete dosta dugo. Znaci bar energetske plocice i voda.
.
Anestezija- ja nikakvih problema s dobivanjem epiduralne nisam imala, anesteziologica je divna bila i nadopunjava mi je i sama dozu bez da posebno trazim. Sve u svemu super, i epiduralnu savjetujem svima (iako ja jos ne mogu sama na noge do wca, malo mi propadaju noge 😂- proc ce)
.
Babice su isto divne, daju savjete, bodre, cak ti savjetuju da malo setas il odes na loptu.. one komprese bas cesto mijenjaju, sve je cisto i uredno. Meni su bile super ❤️
E sad mozda netko ima neka ocekivanja od osoblj ne znam kakva, cura koja je bila sa mnom u pripremnoj sobi je bas bil tezak pacijent i negodovala je non stop, al objektivno su prema njoj bili odlicni i preprofesionalni (ja bi ispalila na zivce).
Eto samo sam htjela podijelit lijepu pricu iz splitskog rodilista, ako vas jos nesto zanima pitajte ☺️☺️
Čestitam od❤️ i da ste brzo skupa. Lijepo je čuti lijepu priču.
Zna li netko ako na Sv Duhu imaju izdajalicu ili bi bilo bolje nositi svoju? I daju oni spavaćice, za rađaonu/salu?
Na Sv. Duhu je običaj da imaš svoju spavaćicu. Mislim da ima i tamo ako baš bude neka hića, ali su često čudnih veličina i malo nezgrapne, pa je nekako ugodnije da imaš svoju. Bebe oni oblače u bolničku robicu, treba donijeti svoju samo kad se ide kući. Za izdajalicu iskreno ne znam. Većina rodilišta ih imaju, pa sad kako te potrefi dali je slobodna i sl.
E cure, kako stojite s kilažom? Ja sam na +9,5 danas.
Ja sam na +8 kg odpocetka danas sam 37+1
👩25
🙍♂️29
➕️ 02.01.2022.
Srceko 12.01.2022.
TP- 02.09.2022.
It's a boy 💙
E cure, kako stojite s kilažom? Ja sam na +9,5 danas.
Ja sam na +6kg, sutra puna 33 tjedna.
Bas mi je jucer na pregledu dr. Rekla kao da slobodno jedem vise sta ja i radim ali uz malo dijete se to jednostavno ne zadrzava 😅
Sortiraj odgovore
Najstariji