Cure ja sam ušla u grupu na WhatsAppu ali iskreno, ne stignem ništa popratiti. Teže nego na forumu, jer su stalno nove poruke. Tako da bih i ja ipak ostala samo ovdje. Ako se bude još koja javljala 😅🤱🏻
.
Noel i ja smo dobro, cekamo subotu da idemo kući ❤️
Još malo pa je subota. Lijepo da si napisala zašto nestade!
Nego kako si ti? Kako ide oporavak? Kod Noela?
url=https://lilypie.com]
Nemam osobno iskustvo sa porodom na zadak, ali mislim da danas u vecini rodilista to nije indikacija za porod na carski. A sad svaka zena ima pravo odluciti kakav porod zeli
Nemam ni ja iskustva, ovo mi je prva trudnoća i ne znam kako je kod ostalih, ali meni nakon zadnjeg pregleda nije djelovalo da je odluka na meni hoće li biti vaginalni porod na zadak ili carski. Rekao mi je gin da idemo na carski ako ovako ostane. Nisam puno ni preispitivala tu odluku jer mi je prijateljica u istoj situaciji kod drugog gin i imala je carski u Vinogradskoj 😕
Meni su nekako ostavili dojam da mi je opcija vanjski okret, pa porod na zadak ako ova opcija ne upali ili ju odbijem. Carski je opcija ako bilo što krene krivo. To me malo prepalo. Nije da mi se ide na carski, ali mi se čini sigurnije za bebu.... Imamo još malo vremena za preokrete pa ćemo vidjeti.... Kako imam i skraćen i omeksan cerviks još od početka trudnoće, trudnicki dijabetes, nekako mi se skupilo tih razloga za strahovanja.... Ali treba biti pozitivan. Valjda ćemo na sljedećem pregledu bolje iskomunicirati.
Ja ne znam dal bi pristala na vanjsko okretanje🤷♀️ radije bi na carski a nebi htjela ni na zadak radjat vaginalno🤷♀️
Znam curu koja je dvaput išla na vanjski okret, obje trudnoće je imala na zadak, i sve je bilo super. Sjećam se samo da je rekla da vjeruje samo tom jednom doktoru u ZG, koji je valjda baš specijalist za to. 🤷♀️
Inače, ja završila kod doktora, upala grla, antibiotik je zadnja opcija, tako da mi je dao tobrex kapi, i sad pijem litre čaja, hvala bogu pa imam domaćeg meda i propolisa. Ali stvarno, baš mužu govorim, nisam ovako bila boležljiva po zimi koliko sad po ljeti. Užas 😮💨 užasno me boli, ne mogu gutati, niš nisam još danas jela 😭
Kod mene drugi put pozitivan test na covid, prvi put je bilo krajem januara, na pocetku trudnoce…
Prvo se djecak razbolio, od simptoma samo temperatura, ali na dva testa negativan. Neposredno poslije ja dobijem temperaturu, grlobolju, glavobolju, kasljucanje i pozitivan test. Djecak ozdravi, dva dana bez temperature i onda odjednom se vrati temperatura uz par napada kaslja u toku dana, i sutradan pozitivan test i za njega.
Ovaj put su mi puno laksi simptomi ili ja bolje podnosim, danas je sedmi dan od prvih simptoma a ja sam vec cetvrti dan bila skroz OK, sem kaslja i povisenog CRPa zbog kojeg sam i na antibioticima. Za sina je ostalo na povisenoj temperaturi u dva navrata taj dan i to je to, iako smo zbog kaslja poceli sa inhalacijama.
U jednu ruku mi je i drago sto se to desilo sad a ne poslije poroda, nadam se da ce bar nesto od antitijela preci na bebu. D-dimer mi se vise nego udvostrucio nakon pozitivnog testa u samo 14 dana (sa 812 ng/L na 2389 ng/L) ali hematolog kaze da ne brinem i da je doza na kojoj sam vec dva mjeseca sasvim OK (0,6).
Od nekih baby tema, porucila sam neku haljinu na preklop za izlazak iz porodilista 😂 i razmisljam sta da spremim za bebu, sta je dovoljno da joj ne bude prehladno/pretoplo…
Prebirem i po odjeci i opremi za pocetak, bodica, carapica, pidzamica mislim da imam dovoljno, par nekih setova majica i trenerkica, ostalo je 3-6m pa cemo dalje naknadno.
Razmisljam i o prvoj setnji i tome sta obuci maloj bebi za tu priliku (s prvim sam prvi put izasla pocetkom decembra), a sad planiram i nadam se da cu moci relativno brzo nakon poroda, dok nije zahladnilo…
Uglavnom puno toga jos ostalo za zavrsiti i spakovati, s torbom za porodiliste sam pri kraju, ostalo je da dodam jos grickalice/sok, i to je to…
E da, mozda je ipak bolja neka grupa na FB, bilo bi lakse organizovati pitanja/diskusije po postovima i ne bi bilo izmijesano i nepregledno kao na WA?
34, 32
- 10/18 H 💙
- 9/22 E ❤️
.mila možda je covid i kod mene, ali već 2 dana neg kućni test. Plan je da se testiram sad svako jutro, za svaki slučaj..
.mila možda je covid i kod mene, ali već 2 dana neg kućni test. Plan je da se testiram sad svako jutro, za svaki slučaj..
Drzim fige da sto brze i bezbolnije prodje, sta god da je.
Ja sam znala da je to to i prije testa, probudila me groznica i tresla sam se od hladnoce, nakon toga temperatura do 37.5, periodicno u toku tri dana, i neeeeenormalno znojenje. Podsjetilo me na tri mjeseca poslije poroda kad sam, cini mi se, stalno bila mokra, posebno za vrijeme spavanja… O ‘carima’ postpartuma jos ne smijem ni razmisljati ni prisjecati se 😂
Ova situacija s malim pa sa mnom i opet malim me, barem u tome sto sam osmi dan sa minimalno sna, malo vratila u taj period 😅
Inace, prilicno sam nestrpljiva, sutra pune 34, lagano u 35. sedmici, jedva cekam da beba konacno stigne i da se ja opet bar malo osjecam kao ja 🙃🙃🙃
34, 32
- 10/18 H 💙
- 9/22 E ❤️
Princess nadam se da oporavak ide kako treba imda ste sutra doma. Jel krenulo dojenje?
Zadak se meni isto čini kao zastrašujuća opcija, ne kužim ni kako uspije dijete izaći. Možda je ipak tu carski zaista najbolji odabir.
Mila kod mene su D-dimeri takvi bez covida, a na manjoj sam dozi (0.4) i dr. je rekla da je to po njoj ok i da nećemo mijenjat dozu do kraja. Ja samo čekam da ta djevojčica izađe da više ne razmišljam o ugrušcima. Zato i navijam da dođe u 37 tjednu. Želim brz oporavak.
👸36 (trombofilija)
🤴36
5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️
Drzim fige da sto brze i bezbolnije prodje, sta god da je.
Ja sam znala da je to to i prije testa, probudila me groznica i tresla sam se od hladnoce, nakon toga temperatura do 37.5, periodicno u toku tri dana, i neeeeenormalno znojenje. Podsjetilo me na tri mjeseca poslije poroda kad sam, cini mi se, stalno bila mokra, posebno za vrijeme spavanja… O ‘carima’ postpartuma jos ne smijem ni razmisljati ni prisjecati se 😂
Ova situacija s malim pa sa mnom i opet malim me, barem u tome sto sam osmi dan sa minimalno sna, malo vratila u taj period 😅
Inace, prilicno sam nestrpljiva, sutra pune 34, lagano u 35. sedmici, jedva cekam da beba konacno stigne i da se ja opet bar malo osjecam kao ja 🙃🙃🙃
Hej pa mi smo termin u dan! I meni sutra punih 34 :)
I ja sam dosta nestrpljiva već...
Sortiraj odgovore
Najstariji