Jesenske bebe 2022. ☔🍁🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    berry
    12. Kolovoz 2022. 14:31

Brz oporavak vam želim cure! Propolis je zakon! :)

Ruli
    12. Kolovoz 2022. 14:59

amelie11

Cuj mene gramazu ko da krumpire vazem😂 Mislila sam na tezinu bebe 😁

Hahah a jesi me nasmijala :D obavezno javi koliki je krumpirić! ❤️😂

• .mila
    12. Kolovoz 2022. 15:00

Granger

Mila kod mene su D-dimeri takvi bez covida, a na manjoj sam dozi (0.4) i dr. je rekla da je to po njoj ok i da nećemo mijenjat dozu do kraja. Ja samo čekam da ta djevojčica izađe da više ne razmišljam o ugrušcima. Zato i navijam da dođe u 37 tjednu. Želim brz oporavak.

Hmmm, meni su nakon skola sa 280 na 1300tinjak povecali sa 0,4 na 0,6, i ta doza je uspjela da spusti na tih 812 iz prethodnog posta… Je li i tebi hematolog odredjuje terapiju ili kako (pitam jer sam cula da nekima ginekolog koji vodi trudnocu to propisuje)?
    Mene ‘vodi’ isti hematolog kao i u prosloj trudnoci, svaki mjesec provjeravam KKS i D-dimere i na osnovu toga mi ili ostavi istu ili promijeni dozu. Kontrole su rasporedjene tako da prvo idu nalazi, pa hematolog, i onda sa svim tim papirima kod ginekologa na uvid. 😄
    Sto se bockanja i ugrusaka tice, ipak sam opustenija u ovoj trudnoci, u prosloj sam svako povecanje preplakala… Ipak, jedva cekam da se i to zavrsi, i ovaj put cuvam sve sprice za jednu slicicu s bebom 🥰 

Ruli, pratimo se 🥰

34, 32
    - 10/18 H 💙
    - 9/22 E ❤️

Granger
    12. Kolovoz 2022. 15:27

.mila

Granger

Mila kod mene su D-dimeri takvi bez covida, a na manjoj sam dozi (0.4) i dr. je rekla da je to po njoj ok i da nećemo mijenjat dozu do kraja. Ja samo čekam da ta djevojčica izađe da više ne razmišljam o ugrušcima. Zato i navijam da dođe u 37 tjednu. Želim brz oporavak.

Hmmm, meni su nakon skola sa 280 na 1300tinjak povecali sa 0,4 na 0,6, i ta doza je uspjela da spusti na tih 812 iz prethodnog posta… Je li i tebi hematolog odredjuje terapiju ili kako (pitam jer sam cula da nekima ginekolog koji vodi trudnocu to propisuje)?
    Mene ‘vodi’ isti hematolog kao i u prosloj trudnoci, svaki mjesec provjeravam KKS i D-dimere i na osnovu toga mi ili ostavi istu ili promijeni dozu. Kontrole su rasporedjene tako da prvo idu nalazi, pa hematolog, i onda sa svim tim papirima kod ginekologa na uvid. 😄
    Sto se bockanja i ugrusaka tice, ipak sam opustenija u ovoj trudnoci, u prosloj sam svako povecanje preplakala… Ipak, jedva cekam da se i to zavrsi, i ovaj put cuvam sve sprice za jednu slicicu s bebom 🥰

Ruli, pratimo se 🥰

Da da, hematologinja propisuje dozu. Rekla je da mi je ta doza dosta na tjelesnu masu jer bi me veća vodila u rizik od iskrvarenja i rekla da pripazim malo na kretanje i sjedenje da ih izbjegavam u duljem trajanju da se ne stvara pritisak na žile.
    Uglavnom ja jedva čekam da vidim djevojčicu živu i izvan tijela, tek tad ću se opustiti.
    Al dobro je znati da ti je nakon covida bilo ovako veliko povećanja jer ja do poroda više nemam kontrole budući da je to tu pa ako me zadesi covid da ipak znam da bi bilo dobro otići provjeriti kakvi su D-dimeri. 

👸36 (trombofilija)
    🤴36
    5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️

Granger
    12. Kolovoz 2022. 15:29

Makar sad gledam... Ti si već na 280 imala terapiju? Moguće da onda mjere u drugačijim mjernim jedinicama jer kod mene je 500 normalno. A u trudnoći je normalno 750. 

👸36 (trombofilija)
    🤴36

• .mila
    12. Kolovoz 2022. 15:36

Granger

Makar sad gledam… Ti si već na 280 imala terapiju? Moguće da onda mjere u drugačijim mjernim jedinicama jer kod mene je 500 normalno. A u trudnoći je normalno 750.

Moguce da i oblik mutacije tj. trombofilije igra ulogu? Kod mene je u pitanju Faktor V Leiden, i od pozitivnog testa sam na bila na 0,4, po uputi hematologa (i u prosloj i u ovoj trudnoci je tako jer su prve dvije zavrsile jako rano zbog ugruska). U prosloj i ovoj trudnoci, tj. do zaceca sam pila Aspirin 100 i odmah po pozitivnom testu pocinjala sa Clexanom. Sto se tice uzimanja tjelesne mase u obzir, dosad me nijednom nije pitala za kilazu :-D a kod nje sam od februara 2018. kad sam prosli put ostala trudna, poslije poroda jos 4 mjeseca primala Clexane, nakon toga kontrole svakih 6m, poslije opet Clexani zbog vakcine protiv covida, zatim ova trudnoca… Inace, 170 cm i sa 65 kg sam ovaj put pocela, na prosloj kontroli prije 2 sedmice 74.5 kg. 

34, 32
    - 10/18 H 💙
    - 9/22 E ❤️

• .mila
    12. Kolovoz 2022. 15:44

Ma kako god, bitno da nas ‘prate’ i da smo pokrivene terapijom, jos malo je ostalo do kraja :-)  

Ja se samo nadam da necu i poslije poroda nastavljati s bockanjem (barem ne dugo), prosli put mi je rekla da trebam sve dok dojim, i ja sam izdrzala jos 4 mjeseca bockanja i onda nekako dogovorila da ipak prestanem a da dolazim cesce na kontrole, prvo svaka 4m pa 6m…

34, 32
    - 10/18 H 💙
    - 9/22 E ❤️

Granger
    12. Kolovoz 2022. 17:47

Ma je. Mislim da su mjerne jedince u pitanju da sam bila to čitala kako postoje neke tri verzije. Ja sam i Faktor V Leiden i Faktor II i PAI mutacija tako da kod mene nema čega nema.  🤦 I ipak jesam 11ak kila lakša pa možda i do toga.  Meni je rečeno 6 tjedana postpartuma još pikanje.  Vidiš baš ću tražit i ja kontrolu nakon toga. Nisam ni razmišljala da bi moglo imat veze s dojenjem. Hvala na informaciji. 
    Ma kako kažeš, čim smo pod bilo kakvim nadzorom i to je već nešto, a i dogurale smo do ovih tjedana pa sad još malo nek bude sve okej i to je to... 
    LuI ja isto imam spremno bodić i hlačice od skroz tankog pamuka.  Dodatno je spremna vestica i kapica, ali to ako bude hladnije.  Mislila sam pripremiti dekicu i tetricu za eventualno ako ću trebat nečim pokriti. Makar ako bude ko do sada u 9. mjesecu mislim da će jednoslojno biti sasvim dosta.

👸36 (trombofilija)
    🤴36

Princess_Mimi
    12. Kolovoz 2022. 19:17

Dandelion, beba nakon opće anestezije bude dosta pospana, onda se čisti neko vrijeme, puno kaka,piski, malo je i bljucao...sad je puno bolje ali kao i svaka beba još ej pospan, ne znam jel od lijekova koje ja primam protiv bolova ili je jednostavno tako.
    Apgar nisu spominjali tu, danas su ga vagali i ima 3830 znaci da je pao na težini za samo 4 posto što je super ☺️ pedijatrica ga je pregledala i kaže da je sve u najboljem redu 🙏🏼
    .
    Dojenje još uspostavljamo, imam kolostruma i malo mlijeka ali teško hvata dojku jer su uvučene pa povremeno nadohranim sa Aptamilom. Doma ćemo više ustrajati na dojenju i izdajanju. Ja se isto lijepo oporavljam, jedva čekam da dođem doma pa će sve biti lakše ☺️ 

• Dandelion0
    12. Kolovoz 2022. 20:41

Princess, hvala. 😁
    Jesu rekli, kada vas planiraju pustiti kući? 

Stiže nam curica 💓

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.