Jesenske bebe 2022. ☔🍁🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mallla
    08. Kolovoz 2022. 22:02

Kokolo ja ću ti reći pretjeruješ...da je nešto ginekolog bi ukazao na to. S druge strane ako te uznemiruje i ako ćeš ti biti opuštenija ako provjeriš onda svakako otiđi provjeriti. Njima koliko sam skužila je najvažnija mjera bedrene kosti, ostalo sve bude li-la. Da su problem protoci, ili starenje posteljice ili ne napredovanje trbuščića vjerujem da bu onda tu uslijedila reakcija. I da što je trudnoća veća to su mjere nepreciznije i različitije.

url=https://lilypie.com]

• Kokoloo
    08. Kolovoz 2022. 22:24

Ma i meni se cini da pretjerujem, pogotovo jer se zastoj rasta nije dogodio odjednom nego je ocito beba takva i takav je stomak, tako vjerujem.
    A protoci.. Moj ginekolog ne gleda protoke niti bilo sta slicno. On odradi ultrazvuk u *kunem se* 2 min, samo izmjeri te tri stvari i gotovo. Nikad nije gledao protoke ni posteljicu, to znam sto posto.
    Jako puno zena znam kojima su se dogadale grozne stvari radi njegove nepaznje i nemara.. Cura rodila u 27. Tjednu iskljucivo radi njegove greske, cura nedavno bila kod nkega na pregledu jer joj je mama umrla od raka maternice, on kaze sve super i ona ide u split tjedan dana nakon toga da joj ginekolog kaze da ima vec ogromni tumor i da mora hitno na operaciju kojeg ovaj uopce nije vidio.
    Eto, zato me brine jer on ne brine! Uf, odma sam se izivcirala kad pricam o njemu. 

Granger
    08. Kolovoz 2022. 22:44

Kokoloo mene od samog početka te mjere na ultrazvuku jako muče i svaki put to ispitujem. Uvijek mi doktorica kaže kako to nije uopće egzaktno i baš mi je bila prošli put pokazala trbuh i onda kako ga ona namjerno obuhvati u tri mjerenja, ali svaki put samo malo pomakne jer se vidi sjena, a onda procjena bude razlika od 3 tjedna. Uglavnom, ja sam uvjerena da je sve okej i da nemaš mjesta za brigu. No ako je on od ranije poznato nepouzdan i ako će ti biti lakše onda svakako potraži drugo mišljenje čisto radi mira i sigurnosti. 

👸36 (trombofilija)
    🤴36
    5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️

Megi0102
    08. Kolovoz 2022. 22:45

Kokoloo

Ma i meni se cini da pretjerujem, pogotovo jer se zastoj rasta nije dogodio odjednom nego je ocito beba takva i takav je stomak, tako vjerujem.
    A protoci.. Moj ginekolog ne gleda protoke niti bilo sta slicno. On odradi ultrazvuk u *kunem se* 2 min, samo izmjeri te tri stvari i gotovo. Nikad nije gledao protoke ni posteljicu, to znam sto posto.
    Jako puno zena znam kojima su se dogadale grozne stvari radi njegove nepaznje i nemara.. Cura rodila u 27. Tjednu iskljucivo radi njegove greske, cura nedavno bila kod nkega na pregledu jer joj je mama umrla od raka maternice, on kaze sve super i ona ide u split tjedan dana nakon toga da joj ginekolog kaze da ima vec ogromni tumor i da mora hitno na operaciju kojeg ovaj uopce nije vidio.
    Eto, zato me brine jer on ne brine! Uf, odma sam se izivcirala kad pricam o njemu.

Ja ne nadam da nije ništa al za vlastiti mir Odi kod privatnika, pogotovo ako ovakve stvari radi, zašto se ne premjestiš kod drugog? 

➕22.12.
    🤰🏽TP 23.8.

Aries5
    08. Kolovoz 2022. 22:53

Kokoloo

Cure, napravila sam veliku gresku. Isla sam gledati mjere bebe (glava, trbuh i femur) i usporedivati s tablicama na netu.
    Glava i femur svaki put odgovaraju tjednu a trbuh zaostaje 2 tjedna!! I to vec zadnja 3 puta trbuh je uvijek za 1.5-2 manji. Ginekolog mi to nikad nije spominjao, uvijek kaze da su mjere ok.
    Ja sam se sad ufilmala jer sam naravno isla guglat i zene pisu da ih radi toga hospitaliziraju i induciraju porod ranije. Pretpostavljam da mi je radi toga ginekolog stavio iduci pregled vec za 2 tjedna a nije mi nista govorio da ne panicarim.
    Sta mislite da se zakazem u privatnika krajem ovog tjedna/pocetkom iduceg? Cisto da sam mirna? Nije da mi se ide u Split i gubi cijeli dan na to ali ce me smirit. Ili pretjerujem?

Pa gledaj ti najbolje znas kako ces biti mirna, realno odstupanja su normalna i svi govore da je +/- 2 tj u redu e sad ne znam dal se to odnosi na razliku u org.sustavima
    S druge strane vec smo komentirale koliko su njihove procjene i mjerenja (ne)precizni 
    Sve ovisi kakav uzv aparat ima, kako je bebica okrenuta a na kraju krajeva i koliko volje on ima da precizno izmjeri
    Naravno, ako ces ti biti mirnija nakon pregleda kod privatnika sve znas

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

• Kokoloo
    08. Kolovoz 2022. 23:23

Megi0102

Kokoloo

Ja ne nadam da nije ništa al za vlastiti mir Odi kod privatnika, pogotovo ako ovakve stvari radi, zašto se ne premjestiš kod drugog?

Jer je on jedini ginekolog na otoku, nazalost. 
    Pisala sam vec o tome, ti se tad nisi bila jos prikljucila.. Nije mi se dalo ici kod privatnika u Split, vozit se 5 sati trajektom napred nazad i bit cijeli dan u Splitu po vrucinama radi 10 min pregleda, namjestat muzu smjene na poslu, razmisljat ko ce mi cuvat maloga pola dana dok muz radi itd itd..
    Sve mi je vise zao radi te odluke ali jednostavno mi je tako bilo lakse.

Hvala vam svima na savjetima, komentarima i utjehama! I ja stvarno mislim da je sve ok i da su to samo malo kriva mjerenja a mozda je i neka vitka beba 😁 ali ipak mislim da cu se zaletit do Splita jedan dan, ionako nisam bila od 18. Tjedna u Splitu, mozda se i spol promijenio 🤣 (moj ginekolog navodno nikad ne moze vidjeti spol a trazi ga ukupno 12 sekundi). 

Mallla
    08. Kolovoz 2022. 23:53

Kokolo ma da znam da si pisala o tom ginekologu, a gle jedan poklon sebi jedan pregled privatno samo za svoj mir, zašto ne! Imamo i mi takvih tu u okruženju i cure si redovno priušte po jedan pregled privatno sigurnosti radi.
    Zvonkobonko, reakcija mi je uuu je...tee...što onda planiraš? Imaš kod koga biti? Po tome onda ne planiraju zaustavljati ako šta krene? Javi nam daljna zbivanja i drži se!

url=https://lilypie.com]

tenaa
    09. Kolovoz 2022. 00:03

Kokoloo ja bih na tvom mjestu otisla jer sam upoznala doktora i fulao je sve (al dobro ja sam isla vidit samo jesam otvorena i jel mogu jos ostat na moru). Cijelo vrijeme su mi mjere i kod doktora u Zg i ovog u Brodu 2 tjedna vece jedino kod njega 2 tjedna manje i da ga ja nisam pitala 17 podpitanja ne bi mi kilazu bebe ni rekao ni nista (iovako je fulao). I stvarno sam cula da je dosta los od zena po Starigradu, al nije mi toliko bio bitan taj pregled, cisto da sam mirna. Btw. sve mi je radio preko HZZO-a i na kraju rekao 250kn, nista racun samo sam sestri morala ostaviti..
    Zvonkobonko sretnoo 🤞🏻🤞🏻 javljaj nam kako ce proteci noc, nadamo se da ce sve proci najbolje moguce ❤

Princess_Mimi
    09. Kolovoz 2022. 00:29

zvonkobonko

Imamo kumove tu p cu kod njih bit, iako ja bi radije da me ostave jednu noc na odjelu..
    Mene je moja poslala za slucaj da mi odluce dat meksametazon za pluca, al kaze ova dr danakon 34.tjedna ne daju nista ni za sazrijevanje ni za zaustavljanje trudova…
    u biti sam tu samo na promatranju i nece bit intervencije osim ako se nesto s bebom ne dogodi, pukne vodenjak, krenem se otvarat i sl…

Da, nedavno smo baš pisale o tome, ne daju deksametazone nakon 34 TT jer je rizik za plod veći od benefita. Sretno, javljaj nam kako si ❤️

Megi0102
    09. Kolovoz 2022. 04:29

Kokoloo

Megi0102

Kokoloo

Jer je on jedini ginekolog na otoku, nazalost.
    Pisala sam vec o tome, ti se tad nisi bila jos prikljucila.. Nije mi se dalo ici kod privatnika u Split, vozit se 5 sati trajektom napred nazad i bit cijeli dan u Splitu po vrucinama radi 10 min pregleda, namjestat muzu smjene na poslu, razmisljat ko ce mi cuvat maloga pola dana dok muz radi itd itd..
    Sve mi je vise zao radi te odluke ali jednostavno mi je tako bilo lakse.

Hvala vam svima na savjetima, komentarima i utjehama! I ja stvarno mislim da je sve ok i da su to samo malo kriva mjerenja a mozda je i neka vitka beba 😁 ali ipak mislim da cu se zaletit do Splita jedan dan, ionako nisam bila od 18. Tjedna u Splitu, mozda se i spol promijenio 🤣 (moj ginekolog navodno nikad ne moze vidjeti spol a trazi ga ukupno 12 sekundi).

Život na otoku kolko ima prednosti ima i mana, ovako kad di osuđen na jedan izbor je grozno, slažem se da ti je ovo bilo jednostavnije al da počasti se privatnikom da si mirnija al i da saznaš spol ahahaha užas u 32 tjednu da još nisi sigurna sto nosiš zbog takve jedne osobe, drži se i javi obavezno nakon pregleda u St ako se odlucis na kraju ☺️☺️

➕22.12.
    🤰🏽TP 23.8.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.