Jesenske bebe 2022. ☔🍁🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mallla
    08. Kolovoz 2022. 15:17

A ovo sinoć što mi se dogodilo je počelo ubpredjelu jajnika pa se proširilo na leđa i onda stislo trbuh cijeli. Bilo mi je baš bolno ali kratko i ostalo na tom jednom

url=https://lilypie.com]

• Zabicamala
    08. Kolovoz 2022. 15:30

Aries5

Hej cure skrecem s teme, ali u dobru svrhu.
    Muz je danas istrazivao za ocinski dopust.
    Ugl ako vam muzevi planiraju koristiti odmah dopust kad se beba rodi moraju 15 dana prije termina poroda poslati povrdu o placi (zadnjih 6 mjeseci) i podatke o tekucem racunu
    https://hzzo.hr/novosti/ostalo/ocinski-dopust-i-novosti-u-sustavu-rodiljnih-i-roditeljskih-potpora
    Tu vam je sve na linku pa proucite malo 😉

Neka me netko ispravi ako nisam dobro shvatila tekst. Ali on šalje zahtjev poslodavcu 15 dana prije planiranog korištenja tog dopusta, s time da je meni smisleno d mu to počne po mom izlasku iz bolnice, a na hzzo šalje ove podatke o plaći. E sad piše da mora poslati na hzzo i podatke o bebi, ime, prezime i OIB, pa meni ima smisla da se to šalje tek nakon rođenja jer prije rođenja nemam podatke o bebi. Da li sam ja onda dobro shvatila da on obavijesti poslodavca, a po rođenju šalje na hzzo da on to koristi i gdje da se isplati plaća? I za iskusnije mame tko i kada nama daje OIB bebe, jel to dobijem prijavom u matični? I ako sam se dobro informirala mi ne moramo osobno više nikud nego možemo bebu prijaviti i preko e građanin? 

Megi0102
    08. Kolovoz 2022. 15:43

Evo me s pregleda cure, bila sam gotova za pol sata, iako mi nije radio UZV ni CTG, pregledao me samo ovako i rekao da sam zatvorena skroz, to me najviše mučilo jel sam otvorena ili ne 😂
    Uglavnom, osjeti se razlika nakon sto kazes da si kolegica, idem 16.8. Na uzv i onda za dva tjedna( pred termin već) na ctg, al da se javim na odjel da ne čekam dugo za to. Zaključak, užas da se mora provoditi tolko vremena za pregled, iako ja ne čekam al mi je zao drugih trudnica. Bila sam Uzbuđena malo pa mi je tlak bio valjda 140 gornji, kaže mi sestra ajde se malo naslonite kolegice i dišite 😂 125/70 na kraju ☺️
    Tena dobro da si isla, mirnije smo i mi i ti ☺️
    MalaMagla ja nisam uzimala limun, niti sam za to. Dok smo u školi i na faksu učili o ogttu nikakav limun se ne spominje i mislim da to daje “lažne” rezultate. Te glukoze nema puno i nije ju problem popiti, barem meni, slatko je al izdržiš 

➕22.12.
    🤰🏽TP 23.8.

• jedna1
    08. Kolovoz 2022. 15:45

Aries5

Ugl ako vam muzevi planiraju koristiti odmah dopust kad se beba rodi moraju 15 dana prije termina poroda poslati povrdu o placi (zadnjih 6 mjeseci) i podatke o tekucem racunu
    https://hzzo.hr/novosti/ostalo/ocinski-dopust-i-novosti-u-sustavu-rodiljnih-i-roditeljskih-potpora

Samo msla ispravka, 15 dana ranije moraju pismeno obavijestiti poslodavca koliko ja vidim a za zahtj ne piše rok

• Kokoloo
    08. Kolovoz 2022. 15:47

Hvala Aries, i nama ce to trebati! 😁
    Super svima za dobre preglede, zaredale smo se danas sa dobrim vijestima. 

Ja imam pitanjce, zaboravila sam pitat ginekologa.
    Dobila sam polygynax vaginalete (antibiotici) radi te upale, nisam sigurna jel se smijem kupat u moru? Po internetu negdje pise da se moze a negdje ni slucajno. On radi tek sutra popodne pa ako koja zna da mi do tad kaze? 

Mallla
    08. Kolovoz 2022. 15:48

Zabicamala

Aries5

Neka me netko ispravi ako nisam dobro shvatila tekst. Ali on šalje zahtjev poslodavcu 15 dana prije planiranog korištenja tog dopusta, s time da je meni smisleno d mu to počne po mom izlasku iz bolnice, a na hzzo šalje ove podatke o plaći. E sad piše da mora poslati na hzzo i podatke o bebi, ime, prezime i OIB, pa meni ima smisla da se to šalje tek nakon rođenja jer prije rođenja nemam podatke o bebi. Da li sam ja onda dobro shvatila da on obavijesti poslodavca, a po rođenju šalje na hzzo da on to koristi i gdje da se isplati plaća? I za iskusnije mame tko i kada nama daje OIB bebe, jel to dobijem prijavom u matični? I ako sam se dobro informirala mi ne moramo osobno više nikud nego možemo bebu prijaviti i preko e građanin?

Da samo matični ured ili e građani, sve dobiješ na 1 mjestu!

url=https://lilypie.com]

Megi0102
    08. Kolovoz 2022. 15:49

Aries hvala na novostima za hzzo ☺️

➕22.12.
    🤰🏽TP 23.8.

• jedna1
    08. Kolovoz 2022. 15:50

Zabica da bebu možemo prijaviti na eNovorođenče samo za to i ti i muž/partner morate imati najvišu razinu sigurnosti iliti eOi iliti osobna s čipom + čitač kartica...

Megi0102
    08. Kolovoz 2022. 15:52

Malla jesi mjenjala ili dodala ove lente vremena za svoje tri cure? Vidim da su drugačije 😅

➕22.12.
    🤰🏽TP 23.8.

• Zabicamala
    08. Kolovoz 2022. 16:16

Malla i jedna hvala za info, sad vidim da je to baš ona najviša razina sigurnosti pa mislim da ćemo ipak do matičnog.
    Za TA vidim da ste sve dobile neke kasnije termine. Ja sam na Merkuru bila prvi put prošli tjedan, još se doktorica čudila kak sam dobila tak brzo i rano termin, mislim nisam ga sama birala javila sam se mailom i napisala u kojem sam tjednu i tako su me naručili. I već me ona naručila za ovaj petak opet. Radila mi je samo uzv pa ne znam jel ovaj tjedan ide i ctg ili i to ide kasnije. Nije bila gužva, al sam svejedno provela 4 puna sata tamo, doduše opremila sam se kavom, vodom i hranom, ali sam se ukočila od sjedenja. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.