Ajme Mimi pa ti si stigla do kraja 🥳 sretno tii, nadam se da je sve spremno za malog bracu
Od robice cu pripremiti samo 56. 50 nemam nista i svi mi kazu da je to bas bas malo, a nadam se da moj mali bas i nece biti za 62 odmah od pocetka 😂 ako nastaviti biti ovako vruce kada rodim mislite da je dosta body, hlace, kapicu i carapice samo obuci? Da mu ne treba jos majica na body?
BH kontrakcije jos do sada nisam imala
Iduci tjedan su svima pregledi, ja sam isto narucena u bolnicu 18., ali cu vjerojatno 22. otici kada dode moj ginekolog sa godisnjeg, a u petak sam narucena na ctg. Jel i vas narucuju odvojeno na pregled i ctg ili to vam odrade skupa?
Mene je jucer tako bolila glava preko dana i smirlo se, odem na pice sa deckom i prijateljima i kako smo se vratili i on otisao u Zagreb oko 8 navecer takav pritisak nisam jos dozivjela. Temperaturu nemam, a osjecaj kao da se tijelo pregrijava. U pola 2 ujutro smo zvali hitnu, pa je tata isao po lupocete, popila sam tabletu, lezala na balkonu na zraku, zaspala sam oko 3, nisam htjela ici na hitnu. Sada je okej, popustio mi je pritisak ali je rekla ta doktorica koju smo zvali da ako osjetim opet neke promjene da dodem. Cak je i beba jucer bila puno mirnija, javljala bi se samo kad bi se otusirala hladnom vodom ili drzala noge u hladnom lavoru. Sad je aktivan pa mislim da je samo lazna uzbuna za ista bila, ali pratit cu promjene svakako
Pazi na glavobolje, zbog preeklampsije. Pogotovo ako su tako jake, ako bi ti bilo slabo i sl. Kakav je tlak? Jesi mjerila?
Možda da odeš do neke ljekarne da ti izmjere tlak? Pošto su me zbog tlaka (čitaj moguća preeklampsija) slali obavezno na hitnu znam kako na to gledaju i dr koja me primila na hitnoj mi je rekla da obavezno! ako mi je donji ili gornji tl veći od 140/90 + simptom tipa jaka glavobolja, dvoslika, bol u želucu, pod desnim rebrenim lukom ili jako oticanje ruku, nogu, lica...obavezno odmah dodem. Ne govorim ti da te plašim već mi se čini da su ti u sigurnim tj za rodit i blesavo bi bilo riskirati jer je to potencijalno jako opasno za bebicu. Naravno da je meni tlak bio do neba kad su mi to rekli 😀 ali izmjere ti ga više puta pa on padne ako je narastao od stresa. A ako je lažna uzbuna bar ćeš se upoznati sa rodilištem😀
A s druge strane možda je sunčanica😁
138/85, ali me ne boli glava vise. Ne znam dal da se javljam u bolnicu ili ne
Tena to ti je onak baš graničan tlak, al ne bi bilo loše da se javiš u bolnicu. Tlak najčešće raste popodne i navečer ko i temperatura pa da ti se ne ponovi situacija od jučer.
Princess hvala ti na savjetu za Rennie. Ja sam ti inače luda teta iz apoteke koja druge zna savjetovati, a sebe liječi mineralnom jer si je zaboravila uzeti Rennie ili tak nekaj da ima doma. Al budem danas navratila 😂
Što se tiče robice, ja nemam ništa 50 tak da za izlazak iz rodilišta će biti 56. Pripremit ću laganiju i deblju kombinaciju pa kak bude vrijeme vani.
👨🦱 27 🙋♀️25
08.01.22. ➕
14.09.2022. 💙
Zvonkobonko ja imam BH kontrakcije isto tak negdje od 20.tjedna i to s kvrgama kao što je Ima imala. I sad isto u zadnje vrijeme osjećam bolove skroz dole nisko, al to nekak dosta brzo prođe i ne boli me u leđima pa sam si ja protumačila da je to normalno. Valjda je 🙈
👨🦱 27 🙋♀️25
08.01.22. ➕
14.09.2022. 💙
Tena dobro je provjeriti, nitko ti u bolnici neće prigovoriti što provjeravaš to u trudnoći pogotovo kad spomeneš glavobolju. Meni su zbog svrbeža provjerili za kolestazu u TA makar je doktorica rekla da je odmah znala da nije jer uz kolestazu ne ide osip. Al u trudnoći ništa ne pogađaju nego provjere.
Robicu sam svu dobila od nećaka i za bolnicu pripremila 56, al kompletić više naginje broju 50. Imam i 50 jer smo uzeli za nećaka koji se rodio s 3000g, a procjenili su ga na 3600g. Sve se da podfrknut, al naprosto mu je toliko bilo široko da nisi znao di da ga primiš od te robe pa je 50 bilo praktičnije. Isto nam je izgledalo sitno prije nego se rodio, a kad se rode onda shvatite da su i oni nekad sitni i da im je 50 super. Naravno po te male brojeve stigne neko i skoknut u dućan ako je beba baš sitna, nema potrebe unaprijed uzimati.
BH kontrakcije su baš specifične. Ne znam kakvi su trudovi, al BH ne bole to je naprosto nelagodno. Stisne se trbuh, naprave se kvrge i sad u ovim visokim tjednima se stisne i dolje mjehur i crijeva pa imam osjećaj da te sekunde moram na wc i teže mi je disati kad krene ta kontrakcija. Ja za trudove očekujem više one valove i bolove ko kod menstruacije. Koji traju neko vrijeme, ne znaš u koji bi položaj legla i onda osjećaš da popuštaju. Neka me iskusne trudnice isprave ako sam u krivu I očekujem da me presjeće u križima. Makar ja imam posteljicu naprijed i čitala sam da je doživljaj trudova različiti kod različitog položaja posteljice. Također ako neka od vas zna nešto o tome?
Tenaa ovaj bi tlak i glavobolju čak i ja prijavila za svaki slučaj. Ne znam kakav ti je tlak inače, ali ovo je dosta visoko. Može bit da je samo uslijed promjene vremena, ali mirnija si ako provjeriš.
👸36 (trombofilija)
🤴36
5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️
Tena, i ja bi provjerila za svaki slucaj, bar telefonski zovni i pitaj sta dalje.
Ja sam sa pregleda, sve je super, sve mjere odgovaraju u dan. Imam neku malu upalu pa sam dobila vaginalete, odma od veceras pocinjem i drugo je sve ok.
Iduci pregled za 2 tjedna i tad radimo bris. 💗
E i da, na +6kg sam. Bas sam zadovoljna. Da dobijem jos toliko do kraja to je nista, iako sumnjam da cu dobit jos toliko. Sok mi je ovo jer sam u prvoj trudnoci dobila 21 pa zato. 😂
Evo i mene sa pregleda kod zamjene jer je moja dr na godisnjem..dakle bila sam narucena u 8, jedna zena ispred mene,dosla sam na red u pola 10 jer su se bavili telefonom i padobrancima koji su dolazili po nalaze. Do pola 10 vise nisam znala jesam vise gladna ili zedna. Nadalje udem konacno u ordinaciju, skinem se u garderobi, izlazim iz garderobe i dr se dere preko cijele ordinacije "pauzaaa" i ja kazem sestri na to da mi je stvarno zao ali ja nemam namjeru cekati jos pola sata da se on vrati sa pauze i da cu zvat bijeli telefon i zaliti se ako me ne pogleda jer cekam sat i pol (nije mi vise ni bilo do pregleda doslo mi je da mu kazem da mi samo da doznaku za porodiljni i nista drugo). Okej uzme me preko volje jos prije pauze. Legla ja na stol, on provjerio dal sam otvorena, prebacio se na uzv preko trbuha i mjeri i mjeri i suti cijelo vrijeme ni slova iz njega mislim da je uzv radio valjda 15 min, kaze obucite se pa se vratite po detalje.
Uglavnom... otvorena sam 1 prst pa je rekao da odem sutra u svoje rodiliste da provjere dal je to sad krenulo ili ce taj 1 prst sad biti sljedecih 10 dana, maleni je procjenjen na 3 kile i sve je u redu. Tako da sutra idem ponovno na pregled pa cemo biti pametniji
👩25
🙍♂️29
➕️ 02.01.2022.
Srceko 12.01.2022.
TP- 02.09.2022.
It's a boy 💙
Evo me sa ginekologije. Urin uredan, tlak 135/75, upravo sam na ctgu kazu da je sve uredno slusam bebino srce 🥰 imam jos neke pretrage, ali kaze sestra da je vjerojatno od vremena. Ali dobro je da ste me savjetovale da odem sad sam odmah mirnija
Kokoloo cestitam na dobro pregledu i super kilazi
Aries jos par dana do punih 37 tjedana i da krene sada bit ce sve uredu 😊
Kako smo krenule pola jesenskih beba ce bit rođeno do 15.8. 😂😂
Sortiraj odgovore
Najstariji