Jesenske bebe 2022. ☔🍁🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Princess_Mimi
    25. Srpanj 2022. 11:00

Vodila sam u prvoj trudnoći i do prve godine bebine dnevnik. Uzela sam u Hrvatskoj s tvrdim koricama i otisnula citat na zadnju stranicu. Popunila sam je i stvarno mi je drago da jesam. 💙 Sa drugim bebacem je malo drugačije jer nemam toliko slobodnog vremena uređivati knjigu ali uzela sam u Irskoj ovaj put, meni je jako slatka, nema toliko detalja o trudnoći koliko o samoj bebi i to mi je zapravo super u ovoj situaciji ☺️ Generalno su mi takve uspomene predivne. I ja i braća imamo svoje koje je mama ispunjavala davnih dana ❤️

Mallla
    25. Srpanj 2022. 11:16

Mene je uhvatio sindrom "gnježđenja"! Robica složena u komodu, soba na pola preturena jer sam stvarala mjesto za još jedno dijete 😁, stvari zanpakiranje kupljene i u vrećicama, unkući manje više sve dovedeno u red! Još da to dovršim i onda se nadam ponovnom uživanju u ljetu!
    Ljeto jako volim, to je moje doba godine, ali ove mi je godine prvi put u životu dosadilo i čekam ranu jesen, šetnje i zrak! Za divno čudo podnosim vrućine dosta bolje nego mi muž i svi oko mene. Al ja živim pod klimom.
    Princes drago mi je da si bolje 😘
    Radosnice za obadvije cure imam od I Love Print, personalizirane pa planiram i za treću sada nabavit.
    Dnevnik trudnoće za prvu curu imam iz DM-a detaljno vođen od prvog pregleda, a iako je do 1 godine ja sam u bilješke nastavila pisati sve do sad, onako svakonpola godine, godinu zapišem joj nešto. S drugim djetetom to već ide malo aljkavije imam isto iz DM-a malo mekše korice, i pola je namjenjen trudnoći, pola prvoj godini. Ispunjavam al slabije nego prvoj. A sad za treću nisam niti kupila. Mislila sam al nikako kupit i eto proša voz. Imam od biobaze radosnicu kao al to je onako bezveze naspram ova dva. Zauzvrat ću trećoj zapisati pismo/esej kad se rodi pa za svaku godinu tako da ne bide baš skroz zakinuta.

url=https://lilypie.com]

Aries5
    25. Srpanj 2022. 13:03

zvonkobonko

E cure, kakve ste sad s otpustanjem kolostruma?
    Bila je davno prica da je nekima curilo po par kapi, ja sam isto primjecivala tragove na grudnjacima, al sad zadnji tjedan dana nista. I nekako su mi sise mekse na dodir nego prije par tjedana, ne znam kako bi to opisala. Kad sam imala te fleke na opip sam nekako osjecala da su punije, a sad nekako nisu vise.
    Kakve ste vi s tim? Jel bi rekle da je ovo normalno? :D

Evo danas ujutro se probudila sa flekom preko cijele lijeve strane + na plahti 🙄 s tim da mi se to ne dogada preko dana nego samo kroz noc kad ne nosim grudnjak. 
    Ima dana kad nema ni kapi ali nadoknadim to sljedecu noc 
    Meni je dr rekla kad su "punije" znaci da su mljecni kanalici puni a kad su "mekane" onda se mlijeko tek stvara, a te faze su u trudnoci moguce jer nema stalne potraznje za mlijekom 
    Vjerojatno zato i meni ne kapa svaku vecer nego zna biti noc ili dvije bez. 
    S tim da meni kolostrum ide od skoro polovice trudnoce, i makar svi govore da se ne moze potrositi meni osobno ta recenica nema smisla jer bi onda svako mlijeko bilo kolostrum a ne samo to prvo koje je meni vec iscurilo davnih dana, ali valjda dr zna 🤷‍♀️

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

Aries5
    25. Srpanj 2022. 13:21

amelie11

Meni uopce nije curilo, ni malo, barem nisam primjetila. Jedino mi se na jednoj bradavici onako sitni dio ispupcio van, kao ono sitno na vrhu da je izaslo, pitat cu sutra jel to normalno izg ko mali privjesak. A moja prijateljica isto ide kod dr kod kojeg i ja i njoj je gledao i tiskao grudi na pocetku trudnoce ne znam tocno koji tj i sad opet u 34tjednu, kaze da joj nije isao kolostrum ali kak je on to tiskao da je izaslo… jel to nirmalno da oni rade? Ne znam meni je cudno malo

Grudi se ne smiju tiskati, to je jedino sto mi je moja dr rekla da nikako ne radim ne stiskati, ne masirati, jer se time izaziva otpust. Pogledala mi je samo jednom grudi u trudnoci jer sam ja trazila i nakon toga rekla da ona kao ginekolog tokom trudnoce nema zapravo nista sa mojim grudima, i to mi je i nekako logicno. Kad mi je bila patronazna ona me pitala dal planiram dojiti i dal mi smije pogledati bradavice i isto mi je rekla da ih cim manje diram, niti slucajno stiskam ili masiram cak mi je rekla da ako ih mazem zbog strija da svakako tapkam nego sto umasiravam u kozu

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

• Mima_zap
    25. Srpanj 2022. 14:16

Sad sam na instagram stranici pročitala da rodilište Sisak ima zabranu posjeta i pratnje na porodu od prošlog tj. valjda radi korone. Sve me strah da mm nebude mogao ni na sv. Duh biti na porodu ako već sad u nekim bolnicama stavljaju zabrane 😥

3.2 prvi pregled i otkucaji
    26.4 veliki anomaly scan uredan, curka je 🥰
    Termin: 23.9. 💜

bellaru
    25. Srpanj 2022. 14:25

Joj Mima sutiiiii😭😭😭 taman cu iduci pon  na pregledu pitat dr jel zna dal planiraju zabranit i u petrovoj.  Mada moj bratic koji radi u covid bolnici kaze da ima korone al nista bitno ni strasno. Samo kenjaju sa tim brojevima😒  

bellaru
    25. Srpanj 2022. 14:33

Ma ja mislim da ce to ovisit o samoj bolnici al ne vjerujem da ce ovi ista branit osim uvest mozda maske mada vise ni to nema smisla a i ne vjerujem da ce opet itko u europi vise ikakve mjere stavljat. Ne nakon sveg ovog i sta su sami izjavili da mjere nisu imale smisla a ni maske. Al vidit cemo. Ja se nadam da nece nista uvodit🤞🤞🤞🤞🤞

Aries5
    25. Srpanj 2022. 14:40

Mima_zap

Sad sam na instagram stranici pročitala da rodilište Sisak ima zabranu posjeta i pratnje na porodu od prošlog tj. valjda radi korone. Sve me strah da mm nebude mogao ni na sv. Duh biti na porodu ako već sad u nekim bolnicama stavljaju zabrane 😥

Sv. Duh je i zadnji put jedini dozvoljavao pratnju na porodu pa je bila velika navala gore

I da korona je pop*****a opet i odjeli se pune polako

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

bellaru
    25. Srpanj 2022. 14:50

Ma ne pune se odjeli sa koronom

bellaru
    25. Srpanj 2022. 15:08

Ma ni po bolnicama ne nose maske vise. A tamo su obavezne. 
    Jel netko sebi narucivao kakvu torbu/ruksak za pelene i  stvari kad se beba rodi i koju? Ja sam si neki dan narucila ruksak rozi preko mali zakladi i jedva cekam da dodje😄 inace si za rodjendan od klinca svake godine kupim nesto jer ipak sam ga ja rodila i zasluzila sam i ja poklon pa sam se odlučila za taj ruksak. Budem ga sigurno 2 g nosila stalno🤔 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.