Jesenske bebe 2022. ☔🍁🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Zabicamala
    17. Srpanj 2022. 09:00

Ja nisam dobila ni kilu tamo negdje do 20. tjedna i onda su samo krenule, sad sam negdje na +11. Niska sam i inace jako mršava i te kile se nekim čudom uopce ne vide. Doduše trbuh mi je počeo rast tako negdje s kilama, pa mislim da je sve više manje u njemu. Isto sam se nadala da neću više od 12 kila dobiti, al s obzirom koliko jedem ne želim se više time opterecivati dok god je sve ok s bebom i ja si ne izgledam debelo
    Moana ja sam isto tako u početku bila sva opterecena sto smijem jesti, a što ne. Sad sam malo popustila u ovim visim tjednima tako da i kavu pijem svaki dan, jednu šalicu najcesce ujutro. Nekad cak ni tu šalicu ne popijem do kraja, ovisi kako mi paše. Ali ja inace kavu pijem iz gušta, nisam baš ovisna o njoj i isto ne volim baš ovu u kaficu. Sad na moru nemam svoj aparat pa sam promjenila 4 kafica jer mi je svugdje bila grozna, a lijepo mi je popit kavu uz more
    Sta se tice dnevnog rasporeda, ja sam doma od početka trudnoće. Prvo mi je bilo super jer sam se psihicki opustila i odmorila od nekih situacija na poslu. Onda sam imala fazu kad sam morala mirovati i odmah nakon toga je dosla korona pa mi je sve tesko palo. I onda sam negdje od 17.tjedna pocela uzivat u trudnoci i vrijeme je bilo super i baš sam si bila aktivna. Sad sam na moru isto dosta šetala ujutro i navecer i malo me muci kak cu sad u Zagrebu jer nemam baš neku lijepu šetnicu do koje mogu doci pješice, a da se sva ne premorim i da je u hladu. U fazi sam kad bi stalno nekud išla, a onda krenem i skužim da moram napraviti 5 pauza putem jer se sva zadišem ili me stisne trbuh ili zdjelica. Izbjegavam šetnje od 11 do 17 i onda zapravo ode pol dana da ne znaš šta bi radila. 

Princess_Mimi
    17. Srpanj 2022. 09:26

Tarry, ne treba ti omekšivač uopće. Dovoljno je sa blagim baby deterdžentom oprati robicu. Također, nama je fenomenalno dobra investicija bila sušilica iz koje robica izlazi mekana. A i u početku se stvarno puno prlja i pere, tako da mogu reći da od sve "opreme" bitne i nebitne, sušilica rublja je broj jedan 😅

tenaa
    17. Srpanj 2022. 09:34

Pridruzujem se ovima koje se osjecaju super 😅 
    Vrijeme... ja sam zahvalna na onim vrucinama u 6.mj u Zagrebu jer sam imala izgovor da ne idem nigdje i mogla biti malo doma, inace sam uvijek na 100 strana, a stvarno volim sama svoj mir 
    Kavu inace ne pijem, meni je to prejako i kad ucim cijelu noc ja navecer popijem nes od vanilije i ne spavam do ujutro (vec sam pisala da sam hiperaktivna osoba), ali sam inace dan zapocinjala zelenim cajem kojeg od povracanja ujutro ne mogu vidjeti ni na kutiji. Iako se cesto pocastim nesom tamo negdje oko podne, to mi vise dode kao međuobrok
    Necu korisiti omeksivac, bar ne u pocetku, a jos se nisam odlucila koje sredstvo cu koristiti, to kad krenem sve prati tamo zadnja 2 dana pred termin. Ali tetrice, bijele bodice planiram na 90, kapice, hlacice, vestice na 60. Kad sve budem prvi put prala cu oprati zasebno, a mislim da kasnije ni necu razdvajati od nase odjece. Ak se nesto pere na 90° i to 3 sata koliko zuji ta ves masina mislim da uniste sve bakterije i da ne treba odvajati, ispravite me naravno ako sam u krivu, samo je moje misljenje
    Kile, vidjet cemo sutra haha mislim da sam na nekih 6+. Vecinom svi misle da sam negdje 6.mj trudnoce, zamisljala sam se da cu biti veca. Stalno sam u nekom pokretu, drzala sam 4 sata treninga dnevno i ja vjezbala s klintima i sada plivam i prosjek koraka mi ne pada ispod 10-15 tisuca. Ali zato sam u cicama bar kilu i pol dobila. Svaki put spominjem te cice i sorry vi koje imate velike cice inace ja volim to sto sam ravna i zivciraju me te cice (sukob interesa sa deckom)
    Moana ja sam se isto u 20tj pofarbala natrag u smeđe. Nisam zeljela blajh drzati na kosi sat vremena, a i opcenito sam presla na neke bio proizvode za kosu i tijelo.
    Pitanje... kak se vi brijete dolje? Noge brijeme normalno, na depilaciju ne idem jer sam prevelika pi... (ne cupam obrve jer me boli🤦‍♀️) ja se brijem po osjecaju jer ja dolje nis ne vidim vise i samo cekam kad cu se izrezati haha volim kad je sve uredno, a sad pitaj Boga kak to dolje izgleda 😅😅

• Zabicamala
    17. Srpanj 2022. 10:03

Ajme brijanje Doma imam sreće da ogledalo iznad umivaonika mogu namjestiti da taman u kadi vidim da se obrijem ispod trbuha. Nije baš neka sreća jer gledanje u ogledalo i brijanje bude užasno komplicirano, ali je jedini način. Pola vremena se pravim da je dolje sve uredno i ove godine sam najopuštenija oko toga jer naprosto nit vidim od trbuha niti se mogu sagnut noge izbrijati. Uglavnom ih na kadu dignem pa je lakše, al tu di imamo tuš kabinu sam sve nešto na pola radila. Za porod sam zamolila sestru da mi pomogne jer sam prvo bila u fazi da me boli briga i nek oni to tamo rade, al sam dobila savjete da ne prepuštam to njima Znala sam ići prije na depilaciju perlama i to mi nije grozno, al ne mogu se sad zamisliti da se uopće popnem na onaj stol, a kamoli da se namještam i trpim bol dok ona to čupa.
    Meni i nokte na nogama poreže muž, jer mi je trbuh nisko i ne mogu nikako do dolje. 

Mallla
    17. Srpanj 2022. 10:07

Farbanje - zapustim se 😬 imam dugu kosu pa je zavezana 98% vremena pogotovo ljeti. Isto sam vadila pramenove al sad mi ne pada na pamet sjedit 5h u salonu. Ideja je da kad mi sjedne plaća idem skroooz skratit kosu i ofarbat se što bliže mojoj prirodnoj smeđoj. Nisam sijeda pa taj izrast nije strašan.
    Brijanje - ne brijem se dole, ne smijem! To bude ajmeee svrbi, upali se, katastrofa. Ali depilacijske kreme i Lidera prah mi to riješe bez po muke naravno uz ogledalo. Pod rukom brijem tu je ok. Noge isto brijem al netko je pisao kako u trudnoći joj slabo rastu dlake...evo i mene je počastila trudnoća time. Inače sam dlakava, rastu ekstra brzo, a sad laganica.
    Kilogrami - na +8 sam i mislim da smo sve odlične s tim. Možda nam ljeto ide u korist. Laganija hrana, više tekućine i više pokreta.
    Omekšivač - za bebe ne koristim i neću. Al potpisujem da je sušilica sveta stvar u mom kućanstvu. Bijelo perem na 60 ili 90 ovisi koliko je zaprljano. Šareno na 40 + predpranje (za dječju robu pišem) jer veće temperature dosta sruše tu robicu. S tim da perem s Persil granulama koje stvarno dižu šporkicu i neke flekice laganije bez frke. Bila sam probala tekuće al nije mi to bilo to.
    Kava - imam faze pijenja i ne pijenja. A napravila sam hrpu puta pa napravila 2 guca i ostavila jer nije išlo. Volim kavu i kad god mogu pijem je. Mala na nju reagira kao i na coca colu (isto imam faze nalijevanja), lubenicu, sladoled i čokoladu.
    Dnevne aktivnosti - preaktivna! Neki dan sam se počastila danom neaktivnosti i prespavala gotovo cijeli dan. Nemam tu puno što pričat, uz 2 djece i muža dok osnovno po kući napravim veći dio dana je prosao. Dan mi počinje između 7 i 8:30 (kad me mala probudi) a završava oko ponoć - 1h. Još je ljeto pa su razna događanja, plaža a stvarno gledam djecu voditi svugdje. Najgore mi je kad ih moram u kući držati kao sad kad mlađu boli.
    Moje stanje - ne smijem se žaliti, odlično sam zspravo. Isto sam do 20tt bila grozno i mislila kako preživiti trudnoću al onda po malo sam došla na super stanje. Bude dana kad mi je ajme al nema luksuza da se prepustim. Srecom uredna mi je trudnoca pa sve to mogu.

url=https://lilypie.com]

Aries5
    17. Srpanj 2022. 10:08

Vidis na sv. Duhu na vratima od ctg-a pise da je obavezno jesti, a da se preporucuje kava ili slatko 
    -
    Kavu pijem normalno, al sam ja ljubitelj one iz kafica tj iz dolce gusto aparata, obicno preko tjedna popijem kapucino ili sad ledenu kavu a preko vikenda s muzem ujutro gustam u klasicnoj
     7 mjeseci nisam okusila tursku kavu i vjerojatno ni necu dok se ne vratim na posao 🙈
    Inace ne volim cajeve, nikakve, ne pijem ni kad sam bolesna, jednom u zivotu sam pila caj i to prije par godina kad sam imala upalu bubrega inace izbjegavam u sirokom luku, a nisam ni osoba od sokova, znam popit tu i tamo poslije obroka, al sve ostalo voda

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

• Tarry
    17. Srpanj 2022. 10:12

Brijanje-za sada jos vidim donekle skoro sve osim par cm gornjeg dijela i to mi je jedino mjerilo raste li mi trbuh, svaki dan gledam do kud vidim dolje😂

Pranje robice-znaci samo omeksivac je dovoljan. Svi spominjete bijele bodice, jesam ja nesto propustila, kupila sam sve sareno i roza, nemam nist bijelo😅Bi li trebala zbog 90stupnjeva kupit i bijele? Jer ne mogu sarene na 90 sve ce se unistit.. 
    i htjela sam pitat hocete vi osusiti u susilici ili na suncu? Bojim se da se ne skupi odmah a voljela bih da je mekano sve🤗
    Sto se tice tog kako se osjecam, ja fkt nemam jos nikakvih fizickih tegoba, mogu sve kao i do sada i ne osjecam neki umor i to.. jedino sto me ponekad neke stvari previse brinu ali onda me vi uvijek smirite i vec ste skuzile da sam panicarka grupe😅

• Tarry
    17. Srpanj 2022. 10:14

Ja kavu popijem jednu salicu onu malu no ne svaki dan, i to onu zrnatu s mlijekom. Vise mi je to neki ritual i stvar navike i mislim sa tako male kolicine nikako ne mogu naskoditi bebi.

Mallla
    17. Srpanj 2022. 10:41

Tarry već 5 godina dječju robu sušim u sušilici, nikad se ništa nije skupilo! Jedino se sunce preporuča ako su fleke tvrdokorne onda ih sunce izblijedi.
    I da ja rozo perem s bijelom, onu nježnu rozu, kao i žutu i sivu. Dakle možeš sve što je fini pamuk tako oprati.

url=https://lilypie.com]

• Mima_zap
    17. Srpanj 2022. 10:42

Ja sam već odustala od omekšivača od kad imam sušilicu, tak da sve perem tekućim deterđentom i sušim u sušilici. Ponekad sad dok je toplo stavim van sušiti, osim ručnika. Mislim da ću prati robicu na 40 plus dodatno ispiranje pa onda sušiti u sušilici. Ne mislim peglati jer obično iz sušilice izađe relativno ravno.
    .
    Kavu nisam nikad pila, sad sam par puta nescafe ice cafe to mi paše ljeti.  Danas ću si dat oduška pa ću si napraviti frape sa sladoledom od vanilije i ice caffeom i napravila fini kolač jer imamo goste. Al moram pripaziti malo sad na prehranu ako želim ne dobiti više od 12kg ipak imam još desetak tjedana do poroda, a kile se brzo nakupe hehe

3.2 prvi pregled i otkucaji
    26.4 veliki anomaly scan uredan, curka je 🥰
    Termin: 23.9. 💜

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.