A to "samo smučkaš AD" je toliko neistinita izjava da je ajmeee nije to Samo, jako je daleko od samo! Al dobro to uvijek ima ekipe koji žele dočarati da ono što su one radile je najbolje.
Prvi put sam uspješno dojila, drugi put neuspješno, a treći se nadam ponovno uspjehu. Ono što ću promjeniti je to da se neću opterećivati niti forsirati. Jedino važno je da mi je dijete nahranjeno!
url=https://lilypie.com]
Vezano za ljubljenje bebe, točno ovako kako je Mallla napisala, treba biti direktan i reci što želiš i ne želiš. Na taj način se nitko od gostiju nema priliku praviti blesav😅
.
AD nije "samo smuckas", meni je puno lakše bilo dojiti (kombinirala sam, iz više razloga, beba je imala refluks it'd) tako da mogu reći da smo probali oboje i nadam se iskreno da ću sad uspjeti isključivo dojiti na zahtjev 🙏🏼
.
Kokoolo moj ne ide u vrtić, ali ga prvih par tjedana ne budem slala na treninge i igraonice da ne donese nešto doma. Nakon toga će normalno nastaviti, samo da beba stekne onaj prvi imunitet 💙
Meni su pak krenuli svi sa strane drzati predavanja o dojenju.. i to osobe koje su zadnji put dojile prije 30, 40 godina.. kao i osobe koje su sad dobile dijete, pa kaze sta ces se dizat po noci tolko i mucit, ma samo smuckas ad i mirna si, nece mu nista biti, budes po danu dojila. Kad to cujem, dobijem odmah par sijedih. Sta je najgore, muza mi uvjeravaju u neke stvari, pa mi onda jos i on govori gluposti. No dobro, njega lako razuvjerim. 😊
Zelim reci da sam si zacrtala da cu dati sve od sebe da iskljucivo dojim i zato sam odslusala nekoliko edukacija o tome, pa cak i o frenulumu. Naravno, ako nesto ne ide, ne ide, ali zelim dati sto posto od sebe u tome i potrudit cu se kolko god mogu.
Te stvari me najvise ljute, zapravo. Ono, ponovim nekoliko puta da su se neke smjernice promijenile u vezi beba, ali me i dalje uvjeravaju kako su oni to sve radili prije dosta godina i da smo mi eto super ispali, sta nam fali. Onak, nemoj.. kako imas obraza mijesat se u nesto sto te ne samo da nisam pitala, vec me ne zanima kako je bilo dok ste vi radale.
Moram smislit neku dobru foru s kojim cu ih u startu odj, jer mi se stvarno to vec sad vise ne da slusat.
Onak realno, ako ce mi trebat pomoc i savjet, trazit cu ga od mama koje su iskljucivo dojile i koje imaju u tome iskustva, unazad par godina.. necu sigurno od onih koje mi kazu da sta se mucim s dojenjem, da dam ad i koje su zadnji put dojile prije 40 godina.
Potpuno te shvacam.. frendica je rodila ima 3 tjedna i mali je od pocetka pola pola i ona mene uvjerava kak je to meni bolje jer cu moci ga odma ostavljati, a ja imati vremena za sebe bla bla. Sva sreca imam 100% potporu od decka i rekla sam da zelim iskljucivo dojiti sto duze mogu i također me moji doma podrzavaju, a i njegovi su zagovornici toga (vec sam rekla da je mene mama dojila do 2,5 godine). Bas mislim da imamo srece jer imamo puno podrsku s obje strane i pomoc od svih bliskih ljudi, a nitko se ne petlja u odluke i ne daje "pametne" savjete, nego su vise suzdrzani i nenametljivi, a opet uvijek na raspolaganju.
Za pelene isto sto ste spominjale, ne planiram uciti bebu s 3 mjeseca na tutu, a ako ce biti lakse pustila bih da spava sa mnom, tj s nama. Ne zelim si nista "olaksavati" i na sve moguce nacine osamostaliti dijete. Zeljela sam to dijete i zelim mu dati sto vise paznje i svojega vremena, pogotovo u prvim godinama zivota
Ahhh ljudi...ja sam valjda više otupila a nisam im ni tako zanimljiva. Ako se nađem u društvu koje tako priča nebuloze ja se samo smješkam...ne da mi se! Naučila sam da bi zid prije shvatio, prihvatio, razumio nego pojedine žene!
Na svojoj koži sam iskusila da mi je prvo iskustvo dojenja bilo odlično, mačji kašalj što se kaže. Drugi put uz sav trud, traženje pomoći i pokušaja primjene stručnih savjeta nije išlo! Bilo mi je teško proć taj period i preći skroz na AD. Ali mi ništa od toga ne daje za pravo da bilo kome tvrdim što treba i kako raditi, kako je ono moje i što ja radim najispravnije....ooo nee! Samo često žene to idu bez zle namjere nego valjda imaju zajedničku temu i nešto kao znaju pa si dozvole svašta. Iskreno s obadvije strane medalje dojenje vs. Ad ima jako puno zadrtosti, forsiranja i natjecanja a mami kojoj "ne ide to bude samo teret".
Tipa primjer: dojim i beba dobiva 800g mjesečno - većina će ti pričati priču kako njihovo dite ili od nekog poznanika dobiva 1kilu, 2 kile misečno, imaju odlično hranjivo mliko bla bla...a tvoje nije baš nešto....i bez obzira na sve tvoje znanje osjećaš se ko govno!
Drugi primjer ad: daješ bebi beba isto dobiva cca 600g mjesečno, pa te svi gledaju čudno kako se ne deblja više, jel sve ok? A zašto ne dojiš? Sigurno nisi pokušala sve...trebala si ovako, trebala si onako. I onda znaš moj mali je dobivao ovako on jentako super ma jede ko zmaj raste....i ti se opet osjećaš ko govno....
Mogla bi o ovoj temi danima (bila u obe situacije) al ne bi duljila. Ono što želim reći da ne damo na sebe i da vjerujemo svojim očima, gledamo zdravu bebu kraj sebe a zbog okoline pomislimo da ne vidimo dobro 🤷♀️
Joj volim te "dobronamjerne" savjete..
Ja bi voljela dojiti i nadam se da ce po tom pitanju biti sve dobro, a kad cu izbivati iz kuce bez malenog izdojit cu se i ostaviti svoje mlijeko (makar sumnjam da cu ga ostaviti 2 i vise sata nekome dok je jako malen)
Ma u svakom slucaju vodite se onom sretna mama sretna beba a sve ostalo nek vas ne dira, barem se ja tako postavljam
👩25
🙍♂️29
➕️ 02.01.2022.
Srceko 12.01.2022.
TP- 02.09.2022.
It's a boy 💙
Amelie bitno da je nalaz uredan! Super! 🥰
Cure znam da ste vec spominjale, mislim da je ima pisala ali sad naravno ne mogu naci.. gdje mi se najviss isplati kupiti potrebstine iz ljekarne za bebu i mene? Neka online ljekarna mislim da je bila u pitanju. Na popisu imam octenisept, tyrosur i sterilne komprese za pupak, bepanthen mast, lupocet baby cepice, sterimar i purelan za bradavice. Valjda sam obuhvatila sve bitno sto nam treba za prvu ruku, piste ako na vasem popisu ima jos nesto :) i htjela sam vas pitati koju cete kremu za guzu kupiti? To isto treba ici na taj popis. Cula sam da pavloviceva i jgl nisu bas dobre, ali sto onda kupili, ima jos biobaza i weleda.
I da koji toplomjer je najbolje kupiti?
Amelie, slažem se što se tiće dojenja. Ja ću sad blizance, a ipak bih željela dojiti. Ali ako ne bude išlo, ako budu prerano rođeni, dat ću ih na AD. Ovaj put sam odlučila ne stresirati se oko toga. Još imam traume od prve trudnoće, bebica je prerano rođena, i izdajala sam se, i kombinirala,..i sve nešto ...ali glavno da su sa strane svi pametovali...🤯
Ovaj put ću biti pametnija
11.03.2022. imamo +, beta 336
25.3.2022. ❤️❤️
5/22 Panorama✅ , čekamo dečkiće💙💙
7/22 anomaly scan ✅, fet.ehokardiografija ✅
OTP 18.11.2022.
Biobaza krema ti je isto sastavom kemija kao i jgl i pavloviceva ako ces na to gledat. Weeleda je bio i slovi kao dobra, a meni je bila bezveze. E pa sad ovisi sto hoces. Imaju i cicaplast kreme itd. Itd... more izbora.
Uglavnom najviše koristim jgl, a kad baš zatreba pavlovicevu. Guzu mazem samo nakon kakanca.
Ako bas hoces 100% bio onda kokosovo ulje
Pozdrav, evo obavila sam pregled.
Zatvorena, kolicina plodne vode odgovara tjednima, mjere isto. Malo mi je cudno rekao je procjena tezine 2100 grama, a prije 4 tjedna moja ginekologica ga je procijenila na 1600 pa mi je malo mali porast, ali sve je u mjerama i nikad to nije 100% tocno.
Pala sam u depru rekli su mi da imam 74 kg sto je 6 kg vise od kad sam krenila na more (prosli utorak). Doktor nista nije komentirao, opcenito samo je rekao uredna trudnoca. Dosla sam ubedirana doma i onda je tata trazio vagu po susjedstvu, pa smo imali vaganje u dvoristu od mame, tate, psa, susjede i njene djece 😅😅 ugl imam 68, 5 kg dobila pola kg od proslog tjedna, od pocetka 6,5 kg. Ja nez sta je ta sestra vidjela na vagi, ali ja sam se vec vidjela na nekoj dijeti jer bi to bilo nenormalno povecanje.
Ponovno sam dobila vaginalete kao i prosli put, rekao je da je to neka gljivicna infekcija koja se ocito vratila, ali i da je to normalno sve
Što se stvari tiče mi smo ovo dobili od grada https://www.slavonski-brod.hr/index.php/8302-evo-sto-sve-obuhvaca-oprema-koju-grad-daruje-za-prvorodenu-djecu taki da te neke osnovne stvari imam, jos cu vidjeti jel mi za prvu ruku potrebno nesto drugo ili ne
Sortiraj odgovore
Najstariji