E da ima to je taj, zao mi je da njega nisam primjetila, no dobro i ovaj mi je ok ali bi voljela da je malo deblji… vidjet cu kakav bude lako kupim novi ako nesto nece biti oke. Jao pa ja sam sad skuzila po tvojoj traci da si ti jos malo pa u terminu 🙊😁 Cure ja ne mogu vjerovati da se blizi vrijeme kad cemo javljati da su nam bebice stigle, kud je proletilo to vrijeme🙊
Ja sam nesto razmisljala pa idem i vas pitati, kako cete vi rjesavati one koji hoce ljubit i dirat bebu nonstop? Imam osjecaj da ce svatko tko bude dosao primati za rucicu a to mi se vec sad ne svida, ne znam jel sam paranoicna ali razm kak bebice stavljaju rucice u usta a neki ljudi ni ne peru ruke (imam bas jedan primjer s muzeve strane)…
Znaš kako...izravno!! "Nemojte ljubiti bebu" "Molim Vas ne dirajte po rukicama i glavi, nogice ok" "Ako bi je htjeli nositi molim Vas operite ruke i evo vam tetra pelena pa stavite na sebe"! Ako ces uopce dati da nosi netko random novorođenče.
Iako rijetko sam morala tako govoriti. Jesam djeci maloj i onima koji su bebama pokušavali iščupati šakicu iz usta govoreći nee stavljati ruke u usta (svekar i svekrva), pa sam objasnjavala da je to oralna faza i da bebe tako upoznaju svijet oko sebe 🤣 da je bitno da mi ne diramo svojim rukama njohove...
url=https://lilypie.com]
A dok je korona s vrata bi rekla evo tu vam je dezinfekcijsko sredstvo 🤪 pa i tko nije mislio upotrebit, upotrebi. Iako stvarno nije dolazilo puno ljudi sa strane.
Ovaj put ne brinem ni za koronu. Izbjeci se ne moze. Pogotovo kad imate stariju djecu sve viroze i čuda su vam kao da imate magnet na sebi.
Naši su tak nekak suzdrzani svi, pa mislim da nece ni htjet samoinicijativno dirati bebu. Sto se tice mog brata i njegove sestre da im kazemo da uzmu dijete rekli bi ne hvala 😅 a i zato imamo jastuk za nosenje ako netko bas zeli. A za pranje ruku isti kao za slape, odmah s vrata, tu vam je kupaonica pa mozete oprati ruke 🤷♀️
Ja polazim od sebe, kad god sam bila u babinjama nikad nisam trazila da nosim bebu, niti bi ju ljubila, pozdravim, nesto slatko kazem i to je to. Pogotovo zato sto vecinom spava pa ju se onda ni ne dira da se ne bi probudila. Mislim da je to i neka osnovna kultura, a ne odmah skakati na bebu
Susilicu nemamo, peremo ves uvijek navecer (ne zato jer je steuje jeftinija hahah) pa ga odmah i stavim susit i ujutro je suho. Ako bude bilo potrebno zbog vece kolicine robe i cesceg pranja kupit cemo, ali nije mi to must have sad.
Ima i ja sam cula da se te 2 u 1 dost brzo pokvare.
Amelie nema ti sta to bit neugodno reci. Za par mjeseci ce beba puzati po tom podu i ak se netko nije naucio izuti kad ulazi u stan onda je to njegova osobna nekultura. Hodaj doma kak hoces, al neki red se treba postovati.
I sama kad dodem kod nekog izujem se i operem ruke i sjednem se tamo gdje je ta osoba predvidjela i ne mrdam. Naravno kad mi dode najfrendica koja je svaki dan kod mene i ja kod nje kazem joj daj i meni donesi vode iako je kod mene, ali ovako kod ljudi kod kojih dolazim u goste, ponasam se kao gost
Joj takle ste mi bolnu točku. Mene isto ful muči to diranje i ljubljenje bebe i ruke i cipele i sve. Ja ću svojim roditeljima reći da nek se izuju i nek peru ruke i nek stave tetricu (ozbiljno razmišljam da im velim nek nose i masku prvih mjesec dana), al ne znam kak ćemo s muževima. Meni je ful neugodno to njima reći, a mislim da i mužu. Moram i ja sad malo prije počet o tome govoriti kao kak se toga grozim pa možda shvate poruku. I mislila sam zamolit svoju mamu da dođu u isto vrijeme prvi put pa da ona ulazi prva i odradi izuvanje, pranje ruku, stavljanje maske pa možda budu slijedili primjer. 🙈
👸36 (trombofilija)
🤴36
5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️
Joj takle ste mi bolnu točku. Mene isto ful muči to diranje i ljubljenje bebe i ruke i cipele i sve. Ja ću svojim roditeljima reći da nek se izuju i nek peru ruke i nek stave tetricu (ozbiljno razmišljam da im velim nek nose i masku prvih mjesec dana), al ne znam kak ćemo s muževima. Meni je ful neugodno to njima reći, a mislim da i mužu. Moram i ja sad malo prije počet o tome govoriti kao kak se toga grozim pa možda shvate poruku. I mislila sam zamolit svoju mamu da dođu u isto vrijeme prvi put pa da ona ulazi prva i odradi izuvanje, pranje ruku, stavljanje maske pa možda budu slijedili primjer. 🙈
Iskreno mislim da ti maska nije tako potrebna ipak ce i u bolnici biti u kontaktu s drugima.
A ovo te briga, tvoje je dijete, tvoja kuca ti određujes pravila
Vrlo jednostavno, ako zelis dirati/ nositi moju bebu u mojoj kuci prvo ces oprati ruke i staviti ces tetricu i tu ne popustam i necu popustati nikome pogotovo taj period jeseni i zime dok je on malen a virusi u punoj snazi, od proljeca cu biti popustljivija tj necu toliko paznje posvecivati tome. Ali generalno ako netko izrazi zelju da nosi malenog necu braniti, zato sam i kupila jastuk za nosenje
Na maskama necu inzistirati jer mi je to ipak malo too much
👩25
🙍♂️29
➕️ 02.01.2022.
Srceko 12.01.2022.
TP- 02.09.2022.
It's a boy 💙
Pitanjce za mame koje doma vec imaju djecu - ocete slat stariju djecu u vrtic cim beba dode doma ili ce preskocit malo u pocetku? Kao radi bolesti i toga?
Ja nisam pametna.. bilo bi mi lakse da je on u vrticu bar 3-4 sata ali isto tako znam da ce odma donit doma neku novu bolest pa da ne moram brinut oko bebe. Nisam pametna 🤔
Vrlo jednostavno, ako zelis dirati/ nositi moju bebu u mojoj kuci prvo ces oprati ruke i staviti ces tetricu i tu ne popustam i necu popustati nikome pogotovo taj period jeseni i zime dok je on malen a virusi u punoj snazi, od proljeca cu biti popustljivija tj necu toliko paznje posvecivati tome. Ali generalno ako netko izrazi zelju da nosi malenog necu braniti, zato sam i kupila jastuk za nosenje
Na maskama necu inzistirati jer mi je to ipak malo too much
Slažem se u potpunosti s Aries na temu posjeta, šlape isto obavezno izuvanje na hodniku bez pardona. Nebi uopće trebale imati knedlu u grlu oko takvih stvari, ljudi dolaze k vama pa trebaju i poštivati pravila, isto tako za dijete, meni isto ne pada na pamet ljubiti druge klince dok dođem u prigled.
➕22.12.
🤰🏽TP 23.8.
Pitanjce za mame koje doma vec imaju djecu - ocete slat stariju djecu u vrtic cim beba dode doma ili ce preskocit malo u pocetku? Kao radi bolesti i toga?
Ja nisam pametna.. bilo bi mi lakse da je on u vrticu bar 3-4 sata ali isto tako znam da ce odma donit doma neku novu bolest pa da ne moram brinut oko bebe. Nisam pametna 🤔
Prošle godine sam digla malu iz vrtića prije poroda, termin mi ke bio u 6mj tako da od 10.6. Više nije išla...na jesen je krenula i prvu prehladu je beba odrađivala s 4mj. I tako se sve redalo. Šta god smo imale seka nam je iz vrtića donjela. E sad mi je termin taman pred novu vrtićku godinu a mala mi predškolac. Mlađu neću dat u vrtić da smanjim malo intenzitet tih virusa a ovu veću ću slat u nadi da neće donjet baš sve.
Sortiraj odgovore
Najstariji