Jesenske bebe 2022. ☔🍁🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Aries5
    16. Srpanj 2022. 09:57

Jutro curke! 
    Wc vec imamo pravilo koje glasi "piskiti prije polaska" 🤣 obicno to bude doma pa kad dodemo u shopping centar i onda jos jednom prije nego opet krenemo doma. Ista stvar je i kad dodemo kod nekoga 🤦🏽‍♀️ mali mi je odpocetka nisko ali nije na mjehuru vec samo voli udarati po njemu i to je ono stanem i nadam se da mi nista nije pobjeglo 🙈 sad kad smo bili na moru  setali smo se navecer i mislim da sam u 2 restorana usla i pitala dal mogu na wc. A neki dan se najela lubenice, sva sreca da nismo nigdje isli taj dan jer sam ja u roku 2 sata minimalno 20 puta isla na wc 
    -
    Pelene pa ja vjerujem da se bebe brzo naviknu kako na sve tako i na to a na roditelju je koliko ce biti uporan u toj zamisli. Moj najmladi necak se jako mucio sa obavljanjem velike nuzde u pelenu i sa 5-6 mjeseci je to obavljao iskljucivo u tutu, svaku vecer bi ga prije kupanja/spremanja za spavanje namjestili i njemu je to postalo rutina, medutim otisli su na more i nisu ponijeli tutu, u meduvremenu kako su uvodili vise namirnica nije imao problem sa tvrdom stolicom i na moru je poceo opet obavljati u pelenu, a kad su se vratili nisu opet pokusali na tutu i propalo sve
    A evo sekina mala sad ce 2 god i skinula pelenu sama od sebe, dosla iz vrtica i rekla da joj ne treba vise 😂 

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

• Kokoloo
    16. Srpanj 2022. 12:39

Ajme iskreno, ja mislim da je to preseravanje, bebu od 3 mjeseca stavljat na tutu. Nepotrebno. Bebe ni nemaju sposobnost prepoznavanja da im se piski niti mogucnost kontroliranja urina. 
    Vise mislim da mame to rade samo da bi mogle rec da njima beba vec pisa/kaki u tutu. 
    Ok, ako ko ima volju cijeli dan bit doma sa bebom i samo pratit oce pisat i cijeli dan je stavljat na tutu, svaka cast. Ne bi to ni u krajnjem ludilu, radije cu uzivat u bebi i mjenjat pelene. 

Mallla
    16. Srpanj 2022. 13:30

Kokoloo

Ajme iskreno, ja mislim da je to preseravanje, bebu od 3 mjeseca stavljat na tutu. Nepotrebno. Bebe ni nemaju sposobnost prepoznavanja da im se piski niti mogucnost kontroliranja urina.
    Vise mislim da mame to rade samo da bi mogle rec da njima beba vec pisa/kaki u tutu.
    Ok, ako ko ima volju cijeli dan bit doma sa bebom i samo pratit oce pisat i cijeli dan je stavljat na tutu, svaka cast. Ne bi to ni u krajnjem ludilu, radije cu uzivat u bebi i mjenjat pelene.

Ja čak mislim da to više rade pod argumentom "ekološki smo osviješteni", al da u svakom slučaju je i meni to nepotrebno mučenje bebe i sebe baš zato što bebe ne mogu kontrolirati niti prwpoznati kad im je nužda. A učenje da se piški ili kaka u određeno vrijeme mi je novi segment apstrakcije...ne želim o tome razmišljati 🙈

url=https://lilypie.com]

Mallla
    16. Srpanj 2022. 13:32

amelie11

Tako i ja isto, sve ima svoje vrijeme, pa nece beba vjecno bit u pelenama, svi se kad tad odviknu😁 Meni tlak opet danas luduje, nizak a otkucaji visoki, bas sam osamucena… bebac se danas skroz malo javio ujutro od tad nisam bas osjetila, a jucer je ludovao 😁

Ajojj baš te hoće...nikako da se sve smiri!
    Jel može bit da ti je od neke terapije ako uzimaš, tako?

url=https://lilypie.com]

Megi0102
    16. Srpanj 2022. 13:43

Ja se isto slažem da za sve dođe vrijeme pa tako i za tutu, svaka čast mamama koje to rade al ja osobno nisam za to, ako već žele biti ekološki osvještene nek se vrate na tetra pelene ko prije 😅😂

➕22.12.
    🤰🏽TP 23.8.

Aries5
    16. Srpanj 2022. 14:02

Ja danas od jutra hodam po kuci i pisem si sto sve morym pocistiti prije poroda

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

• Mima_zap
    16. Srpanj 2022. 16:10

Amelie, definitivno nizak tlak ide s višim otkucajima, svako jutro tak me čopi jaki umor i onda mi srce počne kucati brzo. Neki dan tlak 87/53. Al iako je neugodan osjećaj,mnizak tlak nije tako opasan, samo treba paziti na sebe i ako se osjećaš loše popiti dosta vode i leći. 
    Držim fige da ti vrijeme što prije prođe.

3.2 prvi pregled i otkucaji
    26.4 veliki anomaly scan uredan, curka je 🥰
    Termin: 23.9. 💜

• Shelby
    16. Srpanj 2022. 17:20

Bilo bi vrijeme da se i ja javim… 🙈
    U utorak sam imala pregled, sve je bilo odlično. Curka ima 860 grama, dobro napreduje, sve mjere odgovaraju tjednima. Ovaj put nije bila za suradnju pa nam nije htjela pokazati lice. Bila je na zadak, leđima okrenuta prema trbuhu i rastužila je tatu jer nije dobio nijednu lijepu slikicu. I mama je dobila pohvale- malo kila, OGTT dobar (napokon sam odahnula), zatvorena i imamo zeleno svjetlo za more i kupanje. Doktorica kaže da je plivanje izvrsna aktivnost za trudnice. Naravno, uz presvlačenje mokrog badića i izbjegavanje najjačeg sunca.
    Sljedeći pregled nam je tek 17.8., dok se mi vratimo s mora i doktorica s godišnjeg. Kaže da je sve u najboljem redu i nema veze što će proći malo više od mjesec dana. Curka je pošteno aktivna tokom dana, a najdraža joj je faza kao i meni- između 20h i ponoći. Tad si uzme 15-ak minuta vremena i ludo se zabavlja u trbuhu. Čak se poneki udarci vide i izvana. Što li će biti kad još poraste? Čitam vaša iskustva u puno višim tjednima i pribojavam se… 😱
    .
    Spavanje mi je zasad odlično. Probudim se jednom na wc i to je to. Imam od početka trudnoće svoj Villow Pillow jastuk s kojim se zadnjih tjedana sve intenzivnije družim. Ima čvršće punjenje, što mi odgovara jer ne volim one mekane s kuglicama, posebno kad se malo ispušu. Svaku večer legnem na lijevi bok, ali se po noći probudim i na leđima. Još mi je uvijek sasvim ugodno spavati na njima.
    .
    Od hrane sve jedem i dalje normalno. Pod tim mislim na variva, juhe, meso, mliječne proizvode, puno povrća i voća. Imamo vikendicu na selu pa se ubijam u svemu domaćem, jedva sam dočekala. S obzirom da je moj gastritis u predivnoj fazi mirovanja otkad sam trudna (najljepših 6 mjeseci u zadnjih 9 godina), pretvorit ću se u svježe krastavce. Inače ih obožavam, ali su mi počeli smetati zadnjih godina pa bi se ograničila na jedan, povremeno. Sad ih jedem i više puta dnevno, bez ikakvih tegoba. Moji se smiju jer nestane sve što uberu ujutro. Voće jedem sve što mi dođe pod ruku- lubenice, borovnice, kupine, jabuke, kruške, šljive…, ali se trudim biti umjerena s količinom.

• Shelby
    16. Srpanj 2022. 17:22

Što se tiče komaraca, kupila sam Olival sprej i gel nakon uboda. No, nisam baš oduševljena. Sprej je dosta mastan, a komarci me i dalje pikaju. Jedino što nam se dosad pokazalo uistinu djelotvorno je Jungle sprej (a isprobali smo stvarno svašta), ali on mi sad u trudnoći nije preporučiv. Sve one prirodne varijante, od lavande nadalje, na meni ne djeluju. Isišu me do kosti.
    .
    Od krema za sunčanje pripremila sam Niveu faktor 30 za početak i faktor 20 kad malo potamnim. Ove godine ću veći dio provesti u hladu, bez onih kremica za jače tamnjenje i ležanje na suncu. Inače sam ko gušter- godi mi biti na suncu i dobro podnosim više temperature. Sad u trudnoći napokon imam cirkulaciju i vruće mi je (što mi uz znojenje i nije baš napeto).
    .
    Zvonkobonko, ja i dalje radim, odnosno od ovog sam tjedna na godišnjem i kasnije imam namjeru otvoriti rodiljni dopust onih 45 dana prije termina. Tako da vjerojatno neću imati ni dana komplikacija, savršeno mi se posložilo.
    .
    Tena i Aries- Čestitam na položenom ispitu i obrani rada. Znam koliko su mi takve stvari stvarale stres, a da sam još i trudna… Svaka čast! 🥳
    .
    Što se tiče komunikacije s bebom, od samog početka „razgovaramo“. Otkad se počela javljati i lupati, taj dio mi je još intenzivniji i zanimljiviji. Pozdravim ju ujutro, zaželim laku noć prije spavanja, pričam joj ako smo same doma, objašnjavam što radim i gdje putujemo, tko dira trbuh… Ja i inače volim dosta pričati pa mi je ovo skroz očekivano. Ne puštam joj određeni tip glazbe ni klasiku, već sluša ono što ja volim i inače slušam u slobodno vrijeme. Prije 2 tjedna bili smo i na koncertu tako da se od početka privikava na sve naše aktivnosti.

• Shelby
    16. Srpanj 2022. 17:25

Odgoj djece- E ovo je tema o kojoj bih mogla nadugačko i naširoko. Radim u školi, imam jako razvijena svoja očekivanja, kriterije i pravila. Namjeravam ih samo primijeniti i na svoje dijete. Dosta sam stroga oko nekih stvari i smatram da mora postojati granica u odnosu dijete- roditelj. Imam namjeru objasniti djetetu sve naše odluke i pravila, uključiti ju u donošenje istih i puuuuno razgovarati. Prehrana će biti kao i naša- umjerenost u svemu. Zdravi temelji, uz malo grickalica, slatkiša, sokova, ali bez pretjerivanja. Smatram da previše ograničenja dovede do kontraefekta (u to sam se imala prilike i previše puta uvjeriti na poslu). Nisam pobornik učestalog korištenja tehnologije i ekrana, u smislu da mi oni odgajaju dijete. Također se ježim pomisli da mi dijete jede samo ako usput gleda crtić. Rutine su tu da nam bude lakše preko tjedna, kad dođe vrtić i posao, ali vikendima ćemo sigurno malo popustiti, kad odemo kod baka i djedova. Što više prirode, blata, kamenja, šume… Imam vikendicu na selu pa će nam to biti vikend- baza. Šuma, potok, rijeka, sve nam je nadohvat ruke i od početka će u nosiljku i s nama u šetnje. Ukratko, mislimo je odgajati svojim primjerom jer mi je to jedino logično. Kako se mi ponašamo, što radimo, što jedemo, ona će upijati i kopirati. Svjesna sam da odgoj djeteta nije nešto crno- bijelo i da će biti manjih odstupanja, težih dana, prilagođavanja. Ali isto tako mislim da je mnogim roditeljima lakše dići ruke od svega i prestati odgajati, biti dosljedan i ustrajan, i pustiti dijete da samo odlučuje o svemu. Lakše je, trenutno, ali izrazito nepovoljno dugoročno.
    .
    Muž i ja se generalno slažemo oko bitnih stvari. No, on je dosta mekaniji i popustljiviji pa vjerujem da ću ja morat malo jače potegnuti da držim pod kontrolom njega, bake, djedove i ostatak uže obitelji. Prva unuka, prva nećakinja, bit će zahtjevno. Dobro su me dosad upoznali i znaju da sam stroga pa nek ju samo probaju pretvoriti u razmaženo derište 😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.