Jesenske bebe 2022. ☔🍁🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Aries5
    14. Srpanj 2022. 23:10

ima333

tara123

37 tjedan… znaci kod mene visoki tjedan. Isla u TA na pregled i oni nisu odmah skuzili nego mi isto dali krpu i ostavili preko noci. Doslovno je bila kap po kap, ali cijelo vrijeme pa mi je bilo cidno. Drugi dan rodila s tim da su ga jos busili… tako da meni to s visokim tjednima i da se ne moze desiti ne drzi vodu. Ali da, trenutno je jako vruce, iscjedak mi je pojacan, znojenje isto i cesto se pitam da li je to znoj ili voda… mora biti skroz prozorno, rijetko i bez mirisa, kao voda… planiram sad izbaciti dnevne uloske, samo bijeli ves i pratiti … mijenjat cu rublje 20 puta dnevno, ali sigirno je sigurno…testova u ljekarni nema, pitala sam i u ljekarni i ginekologa… samo u rodilistu…

Bilo mi dovoljno da sat vremena budem bez dnevnog uloska, obukla sam tamne gacice, tu se dobro vidi. I opet nisam pametnija, jer ima i jednog i drugog (i mokrog kao od vode i dio iscjetka). Ma dzaba mi mozgat vise. 🙈

Mislim da se uzalud trudis a puno gacica ces promijeniti 😂🙈

Mala magla- tu ti isto svaki ginekolog vodi svoju politiku, ja sam OGTT morala napraviti izmedu 24og i 26og tjedna 

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

Mallla
    14. Srpanj 2022. 23:37

Pisale ste o laganim kompaktim kolicima s košarom. Jeste pogledale novi Joolz Aer s košarom!? Čine mi se praktičnima, pa ako netko traži tako lagana nek si pogleda!

Priče o vodenjacima, prijevremenim pprodima izbjegavam jer počnem.zabrijavat. A ovako kontam da bi valjda nešto još skužila od stalno mokrih gaća. Koliko mi je slab mjehur mislim da se i nakašljem da bi curnilo. Bilo mi je tako i prije proslog pregleda pa vjerujem da bi se nešto loše vidjelo. A sad valja dočekati 2.8.

Ja danas pobrkala radno vrijeme ginekologice pa nisam dobila potvrdu o nesposobnosti za rad 🤷‍♀️🤦🏻‍♀️ sutra moram dobit pošto poto jer idu na godišnji.

Pravi trudovi se teško mogu fulati, ima valjda iznimki al kolike su šanse da je to baš neka od vas 🙄 al to su normalna pitanja i razmišljanja....mene muči hoću li stić na vrijeme, hoće me imat tko odvest, hoću imat kome ostavit djecu i takve ludosti....

Još malo mojih dvojbi, misli....neke odluke sam donijela, kao kupnja komode za još robe unopticaju (kupljena i čeka sastavljanje, nadam se idući tjedan), Spavanje bebe u next to me, jer krevetić je zauzet, planiram dojiti i soba mi je puna kreveta i djece 🙈....a preko dana nemam pojma kud i kako 🤷‍♀️ na to se nadovezuje odluka o kolicima....uglavnom do sad sam bebe preko dana držala u svojevrsnoj ogradici koja se digne na najgornju razinu i bude kao dnevni krevetac, kasnije se spusti i bude igraonica (u toj je sada ulozi). E onda imam baby bjorn al otpada oboje jer mislim da je preopasno s obzirom na to da imam malog friškog hodača kojeg sve zanima, svigdje se penje....i sad držati bebu u sobi ili ipak riskirati nemam pojma...na kraju ću to odlučivati na licu mjesta. Onda još kolica....praktično bi mi bilo još jedan Metro uzet pa ih spojiti po pptrebi (mala se jako voli voziti) ali metro ne smjem ostaviti na dohvat maloj pogotovo ne s bebom 🙄 pa mi na um pao Maxi Cosi Zelia3 kao viši, čvršći i košara se pretvara u sjedalo ap su veća i teža i šta ja znam...jako sam neodlučna i zbunjena i sorr, što sam vas upilala al tješim se da ako napišem da.će mi se iskristalizirati što zapravo trebam!

url=https://lilypie.com]

Mallla
    15. Srpanj 2022. 00:23

zvonkobonko

Joj mallavjerujem da ti nije lako, al ovo su za mene next level problemi, nemam kako pomoc osim rec sretno!🥲
    Mozda ti je opcija novorodjence nositi u marami kad ne zelis da je sama u sobi, a inace je tamo ostavljat… iako sam ja sigurna da ce setacica vrlo brzo nauciti bit njezna prema bebi, pa se neces morat brinit… il stavit babybjorn na stol pa ga mala nece moc dograbit :D

Pa da znaš da su mi te ideje i bile u glavi kao opcija. Pa čak i šetnja u kombinaciji marama i kolica! 
    Ma 100 verzija u glavi. Valjda me to sad pere kako se sve bliži a inače volim na vrijeme imati "plan" i sve spremno...a sad sa svim kasnim i onda ovako mozgam o trivijalnostima. 🙈🤷‍♀️

url=https://lilypie.com]

Princess_Mimi
    15. Srpanj 2022. 01:08

Ova teorija o kašlju i provjeravanju plodne vode kod mene nikako ne bi prošla jer u zadnje vrijeme kad god se nakasljem malo se popiskim u gaće 😂🙈 grozno 🙈
    .
    Primjetila sam u zadnjih par dana da me često sijevne dolje, kao oštra nagla bol. Vidim da se to zove "lightning crotch" i pojavljuje se oko mjesec dana pred porod, što je taman sada otprilike. Pogotovo bude izražena kad pretjeram sa hodanjem i aktivnostima kao npr danas... Jeste vi osjetile nešto slično?

• Adri111
    15. Srpanj 2022. 08:04

Drage mamice, imam jedno pitanje. Gdje ste nabavljale kompletiće za bebicu iz rodilišta? Znam da je glupo pitanje, ali kakve to kompletiće planirate imati, mislim na uzorak? Naime, ja uopće nisam upućena, a mene moja mama gnjavi da moraju biti bijeli kompletići, a ja mislim da to totalno zastarjelo. Osim toga, meni dvije bebice dolaze, ja bi ih u različite tonove obukla da 8h mogu razlikovati🙈🙈🙈🙈

11.03.2022. imamo +, beta 336
    25.3.2022. ❤️❤️
    5/22 Panorama✅ , čekamo dečkiće💙💙
    7/22 anomaly scan ✅, fet.ehokardiografija ✅
    OTP 18.11.2022.

• Mima_zap
    15. Srpanj 2022. 10:34

Evo mene s pregleda. Bebačica 1400g, glavica još uvijek dolje, sam nek tak ostane. Pokazala mi je neke stvari na uzv poput bubrega, trbuha i bedrene kosti...  Moj doktor mi niš ne pokaže, sad je na godišnjem pa sam išla u drugi dom zdravlja kod njegove zamjene.  

3.2 prvi pregled i otkucaji
    26.4 veliki anomaly scan uredan, curka je 🥰
    Termin: 23.9. 💜

Aries5
    15. Srpanj 2022. 11:11

Mima bravo za pregled ❤️
    Malla moja sogorica je drzala babybjorn na stolu ali je pazila da budu uvijek negdje blizu jedan drugog i blizu nje da nebi ispalo da je samo sa bebom pa je to znalo biti igracaka i po kuhinji i kupaoni i svugdje, i cim je bebica malo ocvrsnula stavljala ih je zajedno na one kocke na podu da se igraju zajedno tj da stariji osjeti malenog prvo pod nadzorom a onda ih je polako pustala same i stariji je jako brzo prihvatio malenog i sad su ko blizanci zajedno sve rade, djele sobu i jako su povezani. Za voznju je starijeg prebacila u kisobran kolica pa su tako kombinirali na pocetku, jer je stariji bio ljubomoran sto se maleni vozi u njegovim kolicima pa je on dobio nova, razlika izmedu njih je godina i 4 mjeseca
    Robica za izlazak isto mislim da necu uzeti ciljano komplet, nego hlacice, body dugih rukava, carapice, kapica i vjerojatno tetrica preko
    Brine me da sam kupila premalo stvari 56 ( 2 pidzamice, 2 hlacice, 2 body dugih rukava, i 2 majice) ali nisam htjela to gomilati jer su mi na zadnja 3 uzv rekli da maleni ima dugacke nozice pa mozda bude u startu dugacak za vel. 62 evo nisam pametna za izlazak cu pripremiti oboje pa cemo vidjeti ako bude za 56 netko ce u ducan dok sam ja u bolnici 

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

Megi0102
    15. Srpanj 2022. 11:30

Mima_zap

Evo mene s pregleda. Bebačica 1400g, glavica još uvijek dolje, sam nek tak ostane. Pokazala mi je neke stvari na uzv poput bubrega, trbuha i bedrene kosti… Moj doktor mi niš ne pokaže, sad je na godišnjem pa sam išla u drugi dom zdravlja kod njegove zamjene.

Bas steta da ti tvoj ginekolog ne objasni, mislila sam da je to normalno. Iako je moj stariji već ( vodio je trudnoću moje mame dok je bila trudna samnom 😂) stvarno se trudi svaki put apsolutno sve organe, kralježnicu, ma sve ☺️
    Bitno da je sve oke i da napreduje 🥰

➕22.12.
    🤰🏽TP 23.8.

Megi0102
    15. Srpanj 2022. 11:39

Adri111

Drage mamice, imam jedno pitanje. Gdje ste nabavljale kompletiće za bebicu iz rodilišta? Znam da je glupo pitanje, ali kakve to kompletiće planirate imati, mislim na uzorak? Naime, ja uopće nisam upućena, a mene moja mama gnjavi da moraju biti bijeli kompletići, a ja mislim da to totalno zastarjelo. Osim toga, meni dvije bebice dolaze, ja bi ih u različite tonove obukla da 8h mogu razlikovati🙈🙈🙈🙈

Meni ti kompletici 5u1 ili kako već nisu bas nešto, uzela sam ko pletene hlače sa zatvorenim stopalima u Zari i sad čekam još bodi (lovim neki s prirodnim uzorkom i da je ko muslin/tetra materijal), kako je ima333 rekla kraj 8 mj i mene zabrinjava jer može biti i vruce i hladno već pa ću i ja pripremiti vestu i kapicu, hlače sam uzela najmanji broj tj 0-1 mj i isto mislim da će joj biti veliko to 😅

➕22.12.
    🤰🏽TP 23.8.

Megi0102
    15. Srpanj 2022. 11:43

Nisam pitala, jeste išle na trudnički tečaj ili planirate još? Ne znam dal je obavezno u Vinogradskoj, bas ću nazvati sljedeći tjedan. Našla sam na forumu od prije par godina di je jedna mama opisala sto ti tih 5 dana obiđeš. Dosta je pomoglo 
    Evo link: https://miss7mama.24sata.hr/forum/tema/porod-u-vinogradskoj-542?page=89

➕22.12.
    🤰🏽TP 23.8.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.