Ja sam pripremila kompletić bodi s dugim rukavima, hlačice i turban zeleno s cvjetićima, i roze čarapice i vesticu na kopčanje. Veličinu sam uzela 56, ali mi se čini dovoljno velika. Za svaki slučaj budem pripremila još nešto pa ako bude baš velika nek se nađe. Moja curka prejučer na pregledu imala 1900 g. Reko, malička stani malo jer nebuš mogla van. 🙂
👸36 (trombofilija)
🤴36
5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️
Ja sam se prijavila na online tečaj doma zdravlja Zagreb Zapad, sad čekam povratnu inf. Kod nas nema sada pa mi je došla patronažna objasniti neke stvari, čini se baš ljubazna i mislim da će mi biti od velike pomoći kad dođem iz bolnice. Ja se dvoumim treba li mi robica br. 50, kupila sam 56 i 62, a ostalo sam dobila od šogorice.
3.2 prvi pregled i otkucaji
26.4 veliki anomaly scan uredan, curka je 🥰
Termin: 23.9. 💜
Brontosaurica, meni je za sad u planu bebu u košaru i a Lea za ruku pa u šetnju. Kad malo beba naraste onda definitivno nosiljka, mislim da ću biti puno pokretnija s njom pa će mi lakše biti trčati za malim 😂 Leo se isto kao ni tvoj ne voli voziti bas u kolicima pa mi ti dodaci nisu neko riješenje. Vidjet ćemo u hodu što će se pokazati kao naj korisnije.
E da i, ja sam vam za L, kupila onu vodilicu. Znam da je svima to ajme meni ali meni se znalo super pokazati sad u trudnoći kad smo išli negdje gdje ne mogu potrčati za njim a sami smo, ili je gužva. Bila sam i ja protiv toga ali spasilo me. Naravno, kad idemo ovako u šetnju normalnu da mi rukicu i sve ok, ali ovo mi je baš bila neka sigurnost u određenim situacijama.😅
Kako je netko rekao svi mi znamo odakle su bebe i samim time je normalno da fali ako je zabranjeno i u tome nema niceg loseg. Cak sam citala negdje da orgazam dobro utjece na bebu jer ih priprema na porod na taj nacin. E sad ne vjerujem da je to netko napisao bezveze 🙈
Mene bi brinulo da 9 mjeseci ne spavam s muzem a da mi ne fali 😂
Mi nemamo ogranicenja odpocetka i imamo odnose kroz cijelu trudnocu (naravno puno rijede nego prije i sad pred kraj je postalo i malo teze, pa se onda mali krene ritat pa ubije ugodaj i takoo) al nadoknadimo tu bliskost nekako drugacije.
👩25
🙍♂️29
➕️ 02.01.2022.
Srceko 12.01.2022.
TP- 02.09.2022.
It's a boy 💙
Citam, a nis ne pisem... u ponedjeljak mi je pregled
Kupam se po cijele dane, primijetim da mi je rucni zglob duplo manji nakon pola sata plivanja 😂😂
Tu sijevajucu bol i ja osjetim ako povremeno pa mislim da cu se upiskiti i moram prekriziti noge 😅
Kombinaciju za izlazak iz bolnice nemam, kad vidim kakvo ce vrijeme biti i u kakvom cu biti moodu. Robicu nisam nista jos kupila, dobili smo vec sad hrpu stvari (najbolja frendica mi je organizirala Gender reveal, protiv moje volje, ali valjda im je trebao događaj za neku proslavu) ima stvarno velicina za prvu godinu dana zivotu. Jos sam dobila od druge frendice 2 vrece robe s etiketom jer njen mali niti jednom nije to obukao..
Snove mislim da imamo svi. Nismo imali odnose sad od zadnjeg pregleda zbog onih vaginaleta, nisam dobila zabranu ali je mene bilo strah, nadam se da ce u pon biti sve okej, iako je decko ostao u Zagrebu do pocetka 8.mjeseca radi posla.
Na tecaj nisam isla, niti cu ici. Mislila sam i eto na kraju nisam ne znam ni zasto
Cestitam na dobrim pregledima, ako sam nesto zaboravila prokomentirati napisem naknadno 🤪
I da.. vi cure koje ste na moru. Isto se normalno kupate samo poslije se istusirate i presvuce donji dio?
Nema nekih ogranicenja koliko i kako smijem plivati? I ja si noge namazem kremom za tamljenje, a trbuh mazem baby uljem kao od pocetka trudnoce. Nisam sklona tome da izvogorim pa se ne mazem faktoru, ne znam jel moze nesto biti bebi? I nije da se bas jako drzim hlada, ali ni nisam 5 sati na suncu pa me zanima vase misljenje i jel ima nekih posebnoh uputstava? I moze li to kako nasteti bebi?
Ajme, ja uopce ne stignem po forumu bit otkad mi je mali doma a ne u vrticu i otkad skidamo pelene. Btw, preponosna sam! U 2 dana je skinuo kompletno pelene, nije se niti jednom (!!!!) Popisao po sebi, sam kaze pisi mi se/kaki mi se i skine se i ide na wc/tutu. Hit. Od ponedjeljka je u vrticu. 🎉🤣
U zaostatku cestitam svima na svim dobrim vijestima i pregledima, Amelie pogotovo jer je napokon doma i sve je ok ❤️
Tenaa, ja se najnormalnije kupam, cak i donjo dio ne mjenjam nakon svakog kupanja jer nemam toliko kupacih a ionako se osusim u roku 10 min na suncu.
Ista stvar kao i ti, inace sam tamnoputa pa se ne mazem faktorom uopce (znaaaaaam da nije dobro), namazem ili malo ulja za tamnjenje na noge ili nista. Pocrnim svakako. Hlada se drzim tu i tamo, sad malo vise radi malog ali inace sam vise na suncu. Ne vjerujem da ces se u podne przit na najjacem suncu ali ako si oza 16h na suncu, mislim da nemas razloga za brigu, mi ne idemo prije 16:30 svakako.
Uzivaj mi u SG-u, mozda smo se vec i srele 🙈
Evo danas je usvojeno uvođenje očinskog dopusta te povećanje limita roditeljskih naknada, konacno nesto korisno 👌
👩25
🙍♂️29
➕️ 02.01.2022.
Srceko 12.01.2022.
TP- 02.09.2022.
It's a boy 💙
Mi smo još par dana na moru pa onda nazad doma i krećem s laganim pripremama svega.
Tena mislim da ti je najbolje po nekom svom osjećaju. Plivanje je navodno odlicno za trudnice. Ja se kupam normalno i presvucem se cim izađem iz mora, al nemam zabranu za kupanje. Pazim da baš plaža nije krcata tj da more nije "zapljuckano" pa da ne pokupim nešto sad pred kraj. Kad izađem iz mora često se presvucem u pamucne gace jer mi je uz svo znojenje ugodnije u njima sjediti.
Faktor inace koristim i namažem malo trbuh u ove neke jače sunčane sate. Doduše nisam na plaži između 12 i 17h jer u ovim tjednima trudnoće ne podnosim više visoke temperature.
Zvonkobonko evo slažem se sa svime, mislim da je faktor inace bitan. Bila sam malo skepticna oko mazanja trbuha, ali ako ga ne namažem svakako ga pokrijem haljinom. Inace sam jako tamnoputa i imam tamnu kosu i ove godine koristim faktor 50 i nisam se suncala, a svejedno sam pocrnila. S time da ja izgorim i na ovaj svoj ten, nisam crvena, jer ne mogu biti, ali ako se ne namažem osjećam peckanje i svrbež kože. Također sam par puta imala sunčanicu i s time se više ne zezam. Također pazim da namažem sve madeže i u trudnoći sam primjetila da su se povecali, citala sam da je to normalno, tako da sad baš posebno pazim na njih ako sam na suncu.
Jedino upozorenje koje sam dobila od ginekologice je da ne idem na plažu od podneva do nekih 17h i da pijem puno vode jer dehidracija može dovest do prijevremenih trudova.
Što se tice presvlacenja, to je sad malo bitnije jer su upale ipak sad opasnije nego inace. Ali znam da se teško natjerati, ako nemate naviku se stalno presvlaciti. Plus presvuci se sad na plaži je poseban poduhvat ako imate veci trbuh.
Sortiraj odgovore
Najstariji