Aries čestitam, bilo mu je zanimljivo što pričaš pa se umirio frajer.
.
Što se odgoja tiče mi ćemo bez opterećenja i nekih striktnih propisa. Najvažnije se za mene granice i da ih dijete nauči poštovati kad ih dogovorimo, a sad hoće popit sok ili pojest čokoladicu i odgledat crtić nije mi tolko važno. Naravno da ću nastojat da toga bude malo, ali svjedočim strogim granicama (nikad sok, nikad bijelo brašno, nikad rafinirani šećer i nikad i baš nikad ekran) u obitelji i mogu vam reći da je užas. Djeca su nesretna i istraumatizirana. Baš mi se to nikako ne sviđa i rekla sam da ja tako ne bih.
Ja ću kroz odgoj probati poticati maštovitost i pomicanje izvan kutije, ljubav prema prirodi i svim živim bićima, svijest o očuvanju prirode i najvažnije ljudskost, empatiju i pomaganje, a tek tek onda ostalo... A onda usput kako bude, tome ćemo se prilagodit. Mislim da ću više morati haltati muža i djedove i bake jer je prvo dijete i prvo unuče sa svih strana i mislim da će joj svi nastojat ugađati.
A jeste me sad raspisale... 😂
.
Znam da je nekoliko vas kupilo Cybex autosjedalicu, jeste kupovale i bazu ili mislite vezat pojasom?
👸36 (trombofilija)
🤴36
5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️
Imam još jedno pitanje. Gdje ste (vi koje jeste) kupile jastuk za nošenje i može li se on onako rasklopit u kocku? Moj muž bi da to kupimo jer nikad nije čuvao dijete i želi imati tu početnu sigurnost, al budući da ja mislim da će se on koristiti svega mjesec dana rado bih ga kasnije koristila za nešto drugo pa zato baš hoću da se cijeli može razmotat.
👸36 (trombofilija)
🤴36
Hvala vam curke ❤️❤️
Granger imas na beba.com od 130 do 250 kn te jastuke koji mogu kasnije biti podloga za lezanje ili deblja dekica, ja sam od tamo narucila
👩25
🙍♂️29
➕️ 02.01.2022.
Srceko 12.01.2022.
TP- 02.09.2022.
It's a boy 💙
Hvala za info o gnijezdu, dobili smo ponudu da nam se kupi pa nisam znala reci da ili ne, jastuk za nošenje ću definitivno uzeti, zbog obitelji jer s njegove strane je to prva beba u obitelji( ako kuzite kaj hoću reci)
Odgoj za to me strah pisati opće jer imam u glavi kako bi odgajala al opet gledam kak ste i same navele da promijeniš mišljenje. Definitivno sam i ja za manje tva, coca cola i ti sokovi može za rođendane ( tako sam ja odrasla), slatkiši umjereno, vise voća, sto se tiče igre definitivno nek se i zaprlja neću je držati u staklenom zvonu. Spavanje u krevetiću, ne želim da s nama spava jer tako samo sebi otežamo kasnije. Sto se tiče izleta, mi isto jedva čekamo da malo poraste i da bude spremna za to, čak smo pričali da bi i na putovanje avionom prije prve godine, no otom potom.
Bila je tema i marama i klokanice( tako ju barem ja zovem) za maramu nemam bas neko mišljenje, ne bih ju koristila jer mi izgleda rizično pa da odmah preventiram strah. Klokanicu nasljeđujem pa je oke jer je ova koju nasljeđujem (kako ste i pisale) prije tri godine koštala 1000 i nešto kuna sto je puno novaca a ne znaš hoće li se nositi beba u tome.
Aries čestitam!! 🎓
➕22.12.
🤰🏽TP 23.8.
Grangermi smo uzeli i bazu za jaje, iako za sigurnost nije vazno. Al zgodnije nam se cini+ rotira se 180+ na istu bazu onda ide cybex sirona kad preraste jaje, tako da samo smo eto odlucili uzet, jedino smo se ogranicili da iduca AS bude sirona al navodno je i ona dobra pa nam je ok :)
E baš me to i muči. Ako sad uzmem bazu (isto mi se sviđa ta rotirajuća) onda ak je hoću koristit dulje sam se ograničila.
Uf...malo ću ipak razmislit o vezanju pojasom iako mi to djeluje ekstra strašno.
Znači ima tih jastuka? Idem odmah škicnuti. Hvala Aries.
Mi gnijezdo nećemo koliko god se ono meni zapravo sviđa. Ali naprosto mu ne vidim dugoročnu svrhu i onda me muči da ću samo nakupljat stvari.
Nosiljku ćemo kupovat nakdnadno pa isprobat koja nam paše, a maramu ću navodno dobiti od frendice. Nju bih probala za po doma tak da mi ruke čim više budu slobodne.
👸36 (trombofilija)
🤴36
Cure bok! Ja stala na 613 stranici..imam sta radit slj tj kad se vratim sa more. Nego uskacem da pitam jel se koja odlucila mozda za cybex eezy twist +2 kolica? Dal ste ih vidjele u zivo?
Curke, procitajte ovo.. ne zelim jel bi opce spomenula sto se bilo dogodilo.. samo cu vam reci da izbacite iz upotrebe sve ovakve lancice koji imaju nanizane neke gluposti. Kupujte lancice one sa trakicom, bez ikakvih kerefeka na tome.
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2379740&fbclid=IwAR0LohfVM5FiAHEem20HcAV3QfBiTflRqATnYg6nQVzRCyFO39dnEaFQd3s&fs=e&s=cl
Vidjela sam članak sto se dogodilo djetetu negdje vani, bio je pun fejs, razmišljala sam da to uzmem curki al sad neću, ima fora izrade di je traka ko tetra pelena i u svim uzorcima rade, našla na insti slucajno.
➕22.12.
🤰🏽TP 23.8.
Ja opcenito nisam fan tih vezica za dude, nekako si radije mislim neka i padne na pod pa cu je oprati nego da mi budu te spagice oko bebe, nikad ne znas u sekundi se dogodi glupost.
Ii bas ste me sad sa ovom temom potakle na to...obratite paznju na svoju kosu, malom od moje kume se vlas kose zapetljala oko prstica na nozi i nisu vidjeli a navukli su carapice, nakon nekih 20 min pola sata mali je poceo plakat i nikako ga smiriti i vise nisu znali sto pa su ga poceli skidati i kad su skinuli carapice imali su sto vidjeti prstic crven crven a oko njega zapetljana dugacka vlas kose. Naravno sanse da se to dogodi su jako male ali vrijedi pripaziti
👩25
🙍♂️29
➕️ 02.01.2022.
Srceko 12.01.2022.
TP- 02.09.2022.
It's a boy 💙
Aries, čestitam 😍🤩
Sto se odgoja tiče, reci ću samo da sam svako svoje "nikad ne bih" prekršila, a i dalje smatram da imam drago, nježno i lijepo odgojeno dijete. Koliko to dvogodišnjak može biti 😊
Imamo rutine, u koje se naravno trebalo dugo uhodavati, ali nikako ne računam da je bilo što uklesano u kamen. Tako i sa drugim 💙
.
Gnijezdo mislim da nije potrebno, ali imam ajnpindekl kao kako u bolnici imaju, onaj na vezanje i to mi je fenomenalno dok je beba jako mala.
.
Vodenjak, u prvoj trudnoći mi je pukao u bolnici, dva dana prije planiranog poroda, ali bas filmski. Curilo je kao iz kabla iz mene, nisam mogla vjerovati 😂
Cure bok! Ja stala na 613 stranici..imam sta radit slj tj kad se vratim sa more. Nego uskacem da pitam jel se koja odlucila mozda za cybex eezy twist +2 kolica? Dal ste ih vidjele u zivo?
Ja ih kupila.
I??? Jesi uzela ovaj noviji model il? Jesi uzela i kosaru?
Sortiraj odgovore
Najstariji