Sad mi javlja med. sestra da kod nas nema trudničkog tečaja do jeseni. No kao patronažne su rekle da bi jedna od njih mogla navatiti do mene doma i proći samnom neke stvari. Odslušat ću i online tečaj s rodine stranice. Sad neznam traže li na sv. Duhu potvrdu sa tečaja za tate koji žele biti na porodu i prizna li se taj online tečaj...
3.2 prvi pregled i otkucaji
26.4 veliki anomaly scan uredan, curka je 🥰
Termin: 23.9. 💜
Ne znam da li ima još trudničkih tečaja do jeseni, pogledajte na stranici od grada. Makar mislim da je samo Petrova tražila tu potvrdu o završenom tečaju, ali to isto negdje piše na netu.
Joj mene isto počelo sve zatezati i nekako mi je trbuh sve teži i teži. Danas sam razmišljala kako ću uopće izdržati još dva mjeseca jer sigurno može biti samo teže za kretanje, a da ne pričam o ovom rolanju po krevetu kad hoću ustat. Jedva čekam to more da vidim jel to kupanje tak super u trudnoći kak ga svi hvale Makar me malo hvata anksioznost jer ću biti već u 33. i 34.tjednu, a na otoku
Šta se tiče poroda, toga sam se oduvijek užasavala, al sad znam da drugačije ne može. Opskrbila sam se svakakvim štivom i drago mi je da sam informirana, al nekad je i ta informiranost dvosjekli mač jer bolje da neke stvari ne znamo. Što se tiče boli, znam da mora boliti, al nakon ove boli barem dolazi lijepa nagrada pa mislim da mi je ta bol draža od svih prethodnih u životu
Ja sam otkad sam zakoracila u bolnicu s trudovima svima govorila da mi daju epiduralnu, od teta na salteru i cistacica do babica i doktora 😂😂
I bome sam je i dobila na kraju. Je da sam se nacekala 3 sata dok sam je dobila al zahvalna sam do neba onome ko je to izmislio ❤️
I to u splitskom rodilistu, valjda sam taman bila potrefila smjenu anesteziologice. Plus je to bila najdivnija zena u cijelom rodilistu. Nadam se da cemo se i ovaj put srest!
I te zene koje komentiraju " ja sam bez" ili jos gore "ja sam prirodno bez epi".. Ma mrs. Ako zelim sebi olaksat bol, ne znam zasto ne bi? Nemajka sam ako namjerno umirem od bolova a imam mogucnost ne umirat? Ok, nemajka sam, tenks i dovidenja!
I da napomenem, stvarno sam bila ugodna, nisam moljakala niti zahtijevala, nego vise ono sa smjeskom "ocu moc dobit epiduralnu?' i to bez veze. Tako da, ne znam jesam imala srece ili sta ali dobila sam jeeeeeee!
Mene iskreno nije strah poroda jer jako vjerujem doktorima i babicama. U bolnici u Slavonskom Brodu gdje sam odlučila da cu ići rađati većini trudnica daju rajski plin. Poznanica mi je na porodu dobila taj rajski plin i stvarno je bila zadovoljna i iz iskustva drugih žena vidjela sam da im je dosta pomoglo. Nisam ni neću ići na tečejeve, ne želim pretjerano biti upućena kako će to sve biti da me ne uhvati strah, a mislim da će mi oni tamo najbolje objasniti i znati točno što mi treba dati u kojem trenutku 🙂
A ti komentari i naslađivanje drugih žena treba samo izignorirati. Nije porod manje značajan ili žena nemajka ako je rodila carski rezom ili je tražila epiduralnu, razlika je od žene do žene. Neke ne boli pa im ni ne treba epiduralna...
Joj meni vam je daleko najbolji komentar od muzeve tete, da ona jednostavno ne zna kak mi zene zamisljamo porod bez boli, kad je ona bila mlada zene su radale doma na travi i nakon toga isle s kravom na pasu. Ja nisam znala sto bi uopce odgovorila pa sam samo rekla da bi ja isto tak al je problem sto nemamo kravu. I vise mi nista nakon toga nije komentirala. Ja vam kazem za neke ljude bi bilo bolje da nisu iz spilje izasli.
👩25
🙍♂️29
➕️ 02.01.2022.
Srceko 12.01.2022.
TP- 02.09.2022.
It's a boy 💙
Znate sta vam je razlika i važan faktor u čitanju tuđih iskustava...imate one žene koje će vam prezentirati rađanje od prvog truda tj. Ubrojat i te sate, a i one koje će brojati samo aktivan dio poroda, pa se to može pretvoriti u dane ili u par desetaka minuta 🤷♀️ u mom slučaju prvi porod 13.5h od prvog truda a 3h u rađaoni, potpomognut induciranjem - bušenje vodenjaka i drip. Dr. Rekao da bez dripa bi potrajalo sigurno još sigurnih 7-8h 🤷♀️ al to nikad neću saznati. Drugi porod od prvog truda 4h, rađaonica - predrađaona 45min. Ne dajte se zastrašiti ni mi koje smo rodile ne znamo što nas ovaj put čeka, a da mi je pri prvom porodu bilo blaženo ne znanje oooo je!
Ja sam i dalje uvjerena da te što kažu da ih nije bolilo lažu..osim ako su na nečemu🤣
A jzjave "ja sam prirodno rodila" a majketi kakvo je to neprirodno rađanje, totalno glupe izjave il je vaginalno il je carski, netko tamo je odlučio.kojom metodom a cilj je isti. I u onoj boli uzela bi svaku drogu što se nudi 😆
Iako rađam tamo gdje nema.epiduralne ni anesteziologa često sam čitala o iskustvima tipa nakon epi su me bolila.leđa ili nije djelovala epi ili produljilo jw trajanje poroda...pa me to malo trta. A ja sam tip nek stisne al nek što prije završi 😁
A ovi što nabacuju komentare o oranju i kopanju, rađanju u polju, kako se banalizira žena i porod...kao da je tim ženama bilo lako i lipo, nego nisu smile zucnut. Koliko umrlih žena a i beba iz tog doba a oni se usuđuju tako olako.o svemu...
More - preporod...znači ni sama ne vjerujem koliko me vrati u život. Krenem na more s mišlju ajmeee di cu ovakva, umorna, teška, bla bla i onda zaplivam i budem ko nova...uskoro mi je pregled i nadam se zatvorenosti da mogu nastavit s.ljetnim radostima.
url=https://lilypie.com]
Cure tako vam zavidim na moru 😍 samo uživajte
.
Za epi ne znam, ali ja idem na razgovor sa anesteziologom sljedeći tjedan da vidimo mogu li pod spinalnu ili će biti opća anestezija 🙈 Bas zbog problema s leđima...
Di ste baš sad kad sam se ja malčice isključila našle ovu zanimljivu temu? Jedva sam sve pohvatala, ali nisam popamtila koja je što rekla.
Ja za svoju bolnicu ne znam ništa o tome jel imaju ili ne droge. Pretpostavljam da nešto imaju. Kod mene je problem heparin jer je on kontraindikacija za epiduralnu 12h od uzimanja + ako krene porod sam od sebe, a ja sam na heparinu poveća se opasnost od iskrvarenja tako da ću ja sve prepustiti u stručne ruke. Meni bi najlakše bilo da sr dogovorim za carski, ne uzmem heparin 24h prije i gotovo. Ali, kako bude bit će.
Plan je ako porod krene čim duže ostati doma, no baš ovako kako zvonko kaže, strah me da onda ne zakasnim. Na nekom tečaju je bilo rečeno da je dovoljno u bolnicu ići kada su trudovi u pravilnim vremenskim razmacima i tako sat vremena. Ali sam zaboravila kolki razmaci, imam negdje zapisano. Mallla i brontosaurice kako ste znale kad krenuti?
Ono što znam je da kod nas u bolnici, ako se ide na carski pod općom tata dobiva zlatni sat pa ću to tražiti ako do toga dođe.
👸36 (trombofilija)
🤴36
5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️
Eh da a što se tiče rađanja u polju, je to tako bilo, ali tada su i žene bile drugačije građe i nekako je to lakše išlo kroz kukove. Ali o smrtnosti nitko ne priča, čini mi se da je u to vrijeme i to bilo normalno.
👸36 (trombofilija)
🤴36
5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji