Zvonkobonko, da, ginekolozi na otocima izdaju uputnice za bolnicu i tamo te salju oko tjedan dana prije termina i tamo bi trebala cekati porod. Naravno da vecina nas to ne radi nego trazi smjestaj kod prijatelja ili iznajmljuje.
Bilo je price da se helikopter naplacuje trudnicama ako dode po njih nakon 39 tjedna ali ipak su sva sreca price. Ali definitivno im nije drago dolazit po vas nakon 39 tjedna i trosit gorivo itd radi neodgovornosti trudnice koja je dobila uputnicu a nije u Splitu.
Evo bas jedan tekstic o tome: https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/nema-vise-straha-od-racuna-za-hitni-prijevoz-helikopterom-otocne-trudnice-nece-placati-let-469139
Ali da, ja stvaaarno zelim da me uhvati ranije i polijecemoooo 😁😁
Kad smo kod kontrakcija s kvrgom i ja sam bila na pregledu kad se desilo. Doktor je opipao i na dodir me bolilo, onda je pogledao ultrazvukom kad ono beba je podvukla nogicu pod posteljicu( koja je kod mene naprijed). Jel vi imate problem kod mokrenja? Onak puno manji mlaz i manje urina izađe općenito nego prije, neznam je li to zbog pritiska bebe i maternice jer nalaz urina u petak mi je bio ok. I čim se ustanem sa školjke opet mi se piški kao al me popusti osjećaj čim par koraka napravim.
3.2 prvi pregled i otkucaji
26.4 veliki anomaly scan uredan, curka je 🥰
Termin: 23.9. 💜
za cudesni tjedni sam vidila da postoji mobilna aplikacija, to mi se cini zgodno, mislim da cu to instalirat (nije besplatna btw). ovako njuskanjem sam naletila i na knjigu godine prve-zasto su vazne (milivoj jovancevic). isto mi se cini sveobuhvatna za to sto trazim. brontosaurice ova Bebarije mi se vise cini kao odgojne metode knjiga, il se varam? ja bi bas nesto ono roditeljstvo za budale, kao kako se mjenjaju pelene, njega guze, kupanje i sl.
inace, ja sam procitala racionalan roditelj- emily oster, mogu je preporuciti, meni je bila stvarno ok. nema nekih savjeta kako sto treba napraviti nego svakom problemu (npr dojenje ili AD, spavanje odovjeno ili skupa i sl) se pristupa s neke analiticke strane bez sugestije sto je bolje, tako da se mozete odluciti za nesto sto vam pase i razmotriti pluseve i minuse.
doduse to je jedina knjiga na tu temu koju sam dosad procitala, tako da nemam s cim usporedit, al ok je :)
Ovaj Vodič za tate njega djeteta ti je baš knjiga s osnovama, kako kupat, nahranit, presvuc i slicne stvari. Sa slikama i malo teksta.
Kad smo kod kontrakcija s kvrgom i ja sam bila na pregledu kad se desilo. Doktor je opipao i na dodir me bolilo, onda je pogledao ultrazvukom kad ono beba je podvukla nogicu pod posteljicu( koja je kod mene naprijed). Jel vi imate problem kod mokrenja? Onak puno manji mlaz i manje urina izađe općenito nego prije, neznam je li to zbog pritiska bebe i maternice jer nalaz urina u petak mi je bio ok. I čim se ustanem sa školjke opet mi se piški kao al me popusti osjećaj čim par koraka napravim.
Ja baš sad kontra imam, inace moram na wc pa sjedim još par min dok ne krene, a sad krene iste sekunde da se cudim kak sam uopće stigla do wc-a. Ali se znam vratim par puta i onda još malo, tako da mislim da je to sve normalno.
Malla, ja imam pitanje za tebe s obzirom da doma vec imas dvi curke.
Kad si bila trudna sa drugom, jesi imala filing da je neces moc volit kao prvu? Jesi osjecala neku griznju savjesti jer vise neces biti stalno sa prvom?
Mene to bas muci zadnjih dana. Znam da svi kazu da ces ih volit jednako ali trenutno mi je to totalno nepojmljivo.
Cak mi suze dodu na oci kad znam da necemo bit solo stalno ja i mali. Mozda nekome to ruzno zvuci i kao da ne volim ovu bebu sad, volim i jedva je cekam ali bas me muci taj filing. Reci mi da je bilo tako i tebi i da prode kad dode beba pliiiiiz ❤️
Kad si bila trudna sa drugom, jesi imala filing da je neces moc volit kao prvu? Jesi osjecala neku griznju savjesti jer vise neces biti stalno sa prvom?
Mene to bas muci zadnjih dana. Znam da svi kazu da ces ih volit jednako ali trenutno mi je to totalno nepojmljivo.
Cak mi suze dodu na oci kad znam da necemo bit solo stalno ja i mali. Mozda nekome to ruzno zvuci i kao da ne volim ovu bebu sad, volim i jedva je cekam ali bas me muci taj filing. Reci mi da je bilo tako i tebi i da prode kad dode beba pliiiiiz ❤️
Ljubav se množi, ne dijelii. 🥰To i mog muza brine. Mislim da su to normalni osjećaji. Dok ne rodiš i ne vidiš ih malo je to sve apstraktno. Kao tu je, a nije. Ja znam imat grižnju savjest tipa sad ću ga pustiti na 2 dana i ic roditi (najbolja varijanta jel) ili kako nećemo više biti sami nas troje. A opet dolazi mali braco, željeni, izmoljeni 🙏🙏 nama svima na radost. Mix osjećaja
Jao da, uvijek cujem tu ljubav se mnozi, ne dijeli (❤️) i znam da ce to bit tako al bas se nekad uhvatim kako razmisljam o tome. Da, i to za rodiliste isto, kako cu ja bez ovog malog 2-3-4 dana 😱 jos mi je teze jer jos niti jednom u 2 ipo godine nije nigdi prespavao nego doma. Znaci, nisam nikad bila niti 8 sati bez njega.
A bas tako, mix osjecaja. Jedan dan preeesretna jer cemo imat bebicu i volit cemo je najvise na svijetu i gustat cemo svi skupa a drugi dan griznja savjesti radi malog.
Ajde onda cemo tvoj muz i ja jos malo brinuti. 😁
Ljubav se množi, ne dijelii. 🥰To i mog muza brine. Mislim da su to normalni osjećaji. Dok ne rodiš i ne vidiš ih malo je to sve apstraktno. Kao tu je, a nije. Ja znam imat grižnju savjest tipa sad ću ga pustiti na 2 dana i ic roditi (najbolja varijanta jel) ili kako nećemo više biti sami nas troje. A opet dolazi mali braco, željeni, izmoljeni 🙏🙏 nama svima na radost. Mix osjećaja
Jao da, uvijek cujem tu ljubav se mnozi, ne dijeli (❤️) i znam da ce to bit tako al bas se nekad uhvatim kako razmisljam o tome. Da, i to za rodiliste isto, kako cu ja bez ovog malog 2-3-4 dana 😱 jos mi je teze jer jos niti jednom u 2 ipo godine nije nigdi prespavao nego doma. Znaci, nisam nikad bila niti 8 sati bez njega.
A bas tako, mix osjecaja. Jedan dan preeesretna jer cemo imat bebicu i volit cemo je najvise na svijetu i gustat cemo svi skupa a drugi dan griznja savjesti radi malog.
Ja čekam da rodim onda mene lupe hormoni… Prva dva mjeseca majko moja… 😂😂
Hahahaha i to! I ono znojenje postporodajno odvratno prekomjerno i lohije!n! Gadno mi je pricati o tome ali takav odvratan miris postporodajnog krvarenja, to dan danas ne mogu zaboravit, ne znam jel i tebi bilo ali evo i sad se mogu prisjetit mirisa 🤢
Napisala sam cijelu čitabu i nije obajvilo 🤷♀️ svašta!
Tarry - nadam se da ćeš brzo naći učinkovito rješenje!
Ima - drago mi je da je sve ok!
Opet potpisujem Brontosauricu za porod ljeto vs. Zima, odnosno rana trudnoća ljeti vs. Kasna trudnoća ljeti.
Knjiga - Godine prve, zašto su važne?, sve jednostavno opisano o bebama, a super mi je dio o prvoj pomoći, vrijedno za znati!
Sad ću rascjepkat objavu pa možda i uspije 🤣
url=https://lilypie.com]
Kokolo uhh poznati osjećaji! Što da kažem moramo ih proći. Isto sam se pitala kako voljeti još jednu? Kako se jednako ppsvetiti objema? Jeli moguće još nekog voljeti ovako? Mix pitanja, osjećaja i misli. A onda se rodi to malo biće, dođeš doma i jako brzo se nađeš u životu u kojem ne možeš zamislit da je ikad bilo samo jedno. Kao da su oduvijek dvoje i ne ide jedno bez drugog. Još počneš voljeti tu ljubav između njih dvoje, radost kad ugledaju jedno drugo. Bude izazovnih trenutaka i stanja al nekako se sve posloži. Prvi put kad sam rodila bila je misao "ok, ja bi sad trebala bit mama, to se radi tako, tako i tako, ali zašto ne osjećam toliku ljubav o kojoj svi pričaju?" Drugi put "hej, hej ja sam tvoja mama, kući imamo seku i tatu koji te jedva čekaju, a sad dođi da te grlim, ljubim, nosim"....kad sam dolazila doma s bebom dočekala me starija s buketom, trčala mi u zagrljaj, kako sam ja tada plakala ko kišna godina, još sam više volila tu stariju i njeno postojanje, nekako me beba podsjetila na sve što smo jedna drugu naučile i sad kad o tome mislim šibaju me emocije. Uglavnom posloži se sve i na kraju ne znaš ni kad ni kako je sve tako točno kako treba bit.
A sad me isto obuzmu misli da već zanemarujem treću bebu (ne slikajem.stomak svaki tjedan, ne vodim dnevnik trudnoće, gotovo nikad ne pričam.stomaku...ništa ne radim što s njih dvije jesam), a onda mi padne na um kako istovremeno dojiti, odgovoroti na potrebe bebe od godinu dana i posvetiti se skoro šestogodišnjakinji....svijesna sam da su ti strahovi prirodni i da će biti čupavo dok nađemo ritam, a opet sve to brzo prođe.
Ja čekam da rodim onda mene lupe hormoni… Prva dva mjeseca majko moja… 😂😂
Također, luda ko struja budem, plus znojenje i smrad izpod desne ruke 🙈🤦🏻♀️ u trudnoći sam sva mila i draga, nakon se pretvorim u Groficu Drakulu 🤣
Sortiraj odgovore
Najstariji