Moja doula, google i strucni savjetnik je moja mama ❤
Iako na porodu ce biti decko zbog izrazite zelje. Ja se samo nadam da nece ispasti veca zrtva od mene 😂😂
Što se alkohola tiče, meni je čak doktorica rekla ako imam potrebu da si komotno mogu popit pivu, ali više preferiram radler iako i to nisam prečesto.
A ono casa crnog i pivo se cak i preporucuju u trudnoci, i casu crnog znam popit tu i tamo, pivu nikakvu nikad fuj mi je 😂
👩25
🙍♂️29
➕️ 02.01.2022.
Srceko 12.01.2022.
TP- 02.09.2022.
It's a boy 💙
Uuu lad ste kod alkohola, ja nisam neki fan pive, tu i tamo me zdrma želja za radlerom, u prvoj trudnoći sam ga par puta popila. U drugoj nisam ništa i sad me tako vuče radler, al još nisam popustila. Znam da je ok tu i tamo popit vino, pivu nije da će se nešto loše dogodit. Još sad kad ste pokrenule priču još mi je privlačniji!
Mene strasno bole noge od jučer, pa sam otišla popodne na more i preporodila.se, bole one još ali manje, dicu sam.izmorila pa su zaspali i tako smo preživjeli dan.
Doule hmm nemam neko mišljenje al ovako prva neobrađena misao je da je sve puno nekih savjetnika za svaki pokret u životu, pa mi je sve to nekako bez smisla. Naravno tko u to vjeruje tj. Koga opušta samo naprijed.
url=https://lilypie.com]
Baš sam išla malo čitati iskustva s tim dolatinom, većina žena kaže da ne pomogne kod bolova i da budeš ošamućena a često je i povraćanje. Nebih htjela to jer imam fobije od povraćanja još od djetinjstva. Definitivno ću napraviti plan poroda i staviti u njega da ne želim dolatin.
3.2 prvi pregled i otkucaji
26.4 veliki anomaly scan uredan, curka je 🥰
Termin: 23.9. 💜
Brontosaurica potpisujem za porod od-do! Isto zadnjih dana mi padne na um al nastojim pobjeć od tog uma!
Amelie drip ti daju gotovo rutinski, neki ti kažu neki ni ne kažu, međutim čim ti uvode braunilu gotovo 90% da bi ti mogla doletit koja kap dripa...al i to ne treba razbijati previše glavu. Uz drip daju uvijek nešto za bolove/opuštanje. Meni su davali spasmex al nije me manje bolilo nego me dodatno zamantalo - to je moj prvi porod. Na dripu sam bila 3h! Ipak mi je iskustvo pozitivno ukupno. I tada ti trebaju opuštene i pozitivne misli jer što budeš napetija, više razmišljaš ili negoduješ zapravo te boli više, jače ili da se izrazim teže podnosiš tu bol.
Drugi porod bolan al extra brz i doslovno me sastavilo odma. Bolovi su jaki bili baš jaki ali sam ih veći dio odradila doma na koljenima (nisam se nikako mogla spremit i doc do auta) kad sam pak došla u rodilište spojili su me na drip al za par minuta isključili jer je babica skontala da su mi trudovi dovoljno jaki i da izgon samo još nije. Tad mi je dr rekao da se samo još jedna opna drži za potpunu otvorenost i za par minuta već je bio izgon i u 2 truda moja cura vanka. Iskustvo za poželit svakome.
Isto sam imala inače bolne menstruacije, držim i dalje da su bile luđački bolne al su ne usporedive s porođajnom boli. Nekom izgon bude bolan i težak, meni je to lakši dio (jer ono gotovo je) al trudovi su mi ono što triba proć. Ipak u tom svemu tada si fokusirana na sebe i tu bol. Znaš da je krenilo i da će završit. Imas te faze vrhunca boli i minute bez apsolutno ikakve boli i onda stalno čekaš te minute ili sekunde bez boli. Sve u svemu neka nam porodi budu bez komplikacija!
url=https://lilypie.com]
Hej cure, ja se generalno poroda ne bojim. Poslozila sam si kockice u glavi da je to bolno al da moram odraditi. Uzdam se u babice i doktore i znam da nitko od njih nece napraviti nesto cime bi namjerno ugrozili mene ili bebu. Plan mi je slusati njih pa kako bude. Htjela bi epiduralnu ali opet bi htjela cim dulje doma izdrzati a sad cemo vidjeti.
👩25
🙍♂️29
➕️ 02.01.2022.
Srceko 12.01.2022.
TP- 02.09.2022.
It's a boy 💙
Drage buduce mamice 💜🎈 Ja sam proljetna mama, dobila sam divnu bebu, sincica u 4.mjesecu prosle jos pandemijske godine. Sve sto sad prolazite mi je na ovaj ili onaj nacin poznato. Mogu vam odmah reci da se sve isplati. Mozda ne odmah, nismo svi imali onaj epski nalet srece dok smo vidjeli bebu prvi put, drip, carski i ostale traume poroda cine svoje, al s vremenom postaje ljepse i lakse. Drzite se, jos malo 💜
.
Javljam se jer smo malome napravili sobu i imamo visak stvari a manjak prostora pa da ponudim prvo vama po najfer cijenama prije nego sto stavim u oglasnik. Imat bebu je skup biznis, moj vam je savjet kupit rabljeno sve sto mozete jer vam realno kratko treba a novac zadrzat u dzepu. Ja sam sve novo kupovala i mogu vam rec da je to bilo glupo. Ono sto bi savjetovala da kupite novo i pod hitno je dobar madrac, putni krevetic i dobra sjedalica za auto. Kamera ona obicna kucna a ne babymonitor nam je spasila veceri i brak 😂
PRODAJEMO ikea kinderbet (sa kinderbetom poklanjam baldahin njeznoplavi, platila sam ga 400kn, zaatitu za krevetic i zastitu za madrac, jos u paketima nekoristeno, sve sam kupila duplo) - kinderbet nije koristen jer je nama putni bio bolja varijanta da da se nikam ne moze lupit i vidimo ga, zatim kinderkraft kolijevku, koristena 1 noc, baby merc kolica 4u1, dakle uz njih je i jaje za auto, uz jaje dajem neki umetak kaj smo jos ekstra kupili, kolica su iznimna, ni kamencic se ne osjeti, fakat top, uz kolica dajem zastite neke koje smo dodatno kupili, mi smo sad kupili joie kisobran jer nam ne trebaju u biti vise, ergobaby nosiljka embrace u kutiji, nikad stavljena, nije moj djir bilo, babybjörn sivoplavi, koristen puno puno i savjetovala bih svima, navlaka je periva, sklopiv je, mi smo ga nosili na more i svakam, sa 6,7mj beba jos jede kasice u njemu. Imam dosta robice koju poklanjam uz ovo, vecina nekoristena jer je preskakao brojeve, magic cup jos u paketu, takodjer nekoristeno jer je sa 7mj poceo pit iz case kao veliki. Kinderbet 500, kolijevka 500, kolica s jajetom 2500, nosiljka 400, babybjörn 800. Fotke rado posaljem, u zagrebu smo pa si morate sami pokupit.
.
Zelim vam svima mirne posljednje tjedne i mjesece, odite na kave, frizure, nokte, kasnije cete imat manje vremena za sebe neko vrijeme. Sretno svima i imajte na umu da sve lose i stresno prodje a ostaje malo divno savrseno stvorenje koje ce uskoro hodat za vama i vikat mama 💜
Amelie vidim da si pitala, ja sam drip dobivala od pola 9 do pola 2, otvorila se skroz, epiduralnu nema bolnica 😂🤦♀️ al me taj dolantin ubio, rekla sam da necu al eto.. dobila. Meni se spavalo od toga. Trudovi nista menje ne bole al ko da nisam prisebna bila. Na kraju carski. Jbg.
Uz tu najgoru opciju - SVE SE PREZIVI. Nema vam ionako druge sad. Sve ce bit ok, pozitiva i cuvat snagu za bebicu 🎈
Zar jos postoje bolnice u HR koje nemaju epiduralnu? 😱
👩25
🙍♂️29
➕️ 02.01.2022.
Srceko 12.01.2022.
TP- 02.09.2022.
It's a boy 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji