Ja bas ne znam kad bi se trebala zaputit u bolnicu na porod, toga me najvise strah (1.da cu zakasnit i rodit u autu il 2.da cu doc prerano pa da im se nece dat cekat i da ce odma ic drip). A imam cca sat ipo do splita kad su uobicajne guzve, ljeti to zna i do 2-3 sata doc.
Na kolike razmake trudova bi se trebalo opcenito uputit u bolnicu?
Kokoloo koji je tvoj plan, s obzirom da s otoka stizes?
Pa gle, ni jedan porod ne bude baš tako ekspresan da u roku odma bude gotov, ako i ima neki takav rijetki su jako. Drugo, tebe će gin pratiti pred kraj svako 2 dana i vidjet će kakvo je stanje i savjetovat te.
Vjerujem da stigneš do ST svakako, al po meni bolje uranit. I nisu ti u ST baš skloni trpanju dripa odmah, njih sam po tuđim iskustvima više doživjela da idu do kraja bez ičega pa onda ako baš ne ide poduzimaju dalje korake.
Meni je npr. Prvi put rekla dr. Kad su mi trudovi počeli da se polako pakiram i idem al da nema žurbe, imala sam nepravilnr trudove u razmaku po 20 minuta, 15minuta, 30 i tako...tako je bilo stigla do Dubrovnika bez problema (isto sat ipo vožnje) i još tamo čekala, al sam se osjećala da sam na sigurnom. Drip sam mogla odbiti nisu me primorali samo su ponudili.
Sad drugi put kad mi je počelo ja nisam uspjevala mjerit trudove jer su bili pre česti i bolni bez konkretnih pauza...ako ti se to dogodi onda se penji na autoput i zovi 112, prva hitna stiže po tebe i vodi te u ST. Je to sve malo stresno al ja nekako volim imati plan A, B i C
url=https://lilypie.com]
Zvonkobonko, nemam jos plan 😅
Sa sinom sam isla u Split 5 dana prije termina, prijatelj nam je posudio stan pa smo cekali i hvala bogu, nismo dugo jer je mali odlucio izaci dan nakon termina. Sad je to malo teze izvedivo s obzirom da imamo dijete i jos je sezona, muz ce radit i nemam pojma kako bi izveli odlazak u Split s malim ili bez njega. Ne zelim jos o tome mislit. 😬
Mi sa otoka moramo ici u Split par dana ranije jer nismo povezani autom i ne mozemo sjesti u auto kad pocnu trudovi i doc nego imamo satnice trajekta. Jos iza 1.10.(mozda i prije) opet voze samo tri linije do Splita.
Moj idealni plan bi bio da me trudovi uhvate tjedan dana prije i da helikopter dode po mene i to je to, da izbjegnem cekanje u Splitu. 😁
Zadnje 3 prijateljice je isto uhvatilo tjedan prije i sve su letile i spasile se cekanja u Spltu. Drzte fige da rodim oko 25.9. a ne 2.10. 😂😂
Ja se trenutno molim da ove vrucine olabave jer ako se ovako nastavi cijelo ljeto ja cu umrijet prije nego rodit. Inace nisam ljubitelj ljeta vise volim zimu i snijeg. Iduci tjedan idemo na more i doslovno krizam dane na kalendaru makar se ne veselim kao inace 😵 olakotna okolnost mi ne sto ne stanem u puno robe pa nemam kaj puno pakirati 😂 Imam osjecaj da sam ko slon sve mi je tesko jedva se vucem po kuci, a mali unutra udara posvuda od jutra do mraka sad je stalno aktivan tj vise ima puno viseaktivnog vremena u danu nego sto je miran
👩25
🙍♂️29
➕️ 02.01.2022.
Srceko 12.01.2022.
TP- 02.09.2022.
It's a boy 💙
Malla a vidis meni je frendica rodila proslo ljeto u splitu, kaze bila im je guzva i da su cim bi netko dosa samo drip svima davali da ubrzaju, zlatni sat isto nisu imali….
al naravno nije tako svima i ovisi o vise stvari.
Vidjet cu jos, pravim se da ima vremena do tad 😂
Onda je i to kako te potrefi. A mi cemo navijat da ti se potrefi sve pozitivno!
A za kokolo da je zdrmaju trudovi pred termin 😁
Nisam ni ja imala zlatni sat a nije bilo gužve 🤷♀️
url=https://lilypie.com]
Cure ja sam u velikom problemu s hemicima. Ugl iskocili su jako, jedan je velicine kao borovnica, boli za poludit, cini mi se bas jaka upala. Ne znam sta mi je cinit, bojim se da ne pukne da se nesto ne zakomplicira.. ugl gin je rekao da moram proktologu jer mi on ne moze pomoc. Narucila se ali tek slj tj. Ako imate bilo kakav savjet, iskustvo nekog, pisite pliz. Mislim si ako ne prode kroz dan dva da cu na hitnu morat.
Cure ja sam u velikom problemu s hemicima. Ugl iskocili su jako, jedan je velicine kao borovnica, boli za poludit, cini mi se bas jaka upala. Ne znam sta mi je cinit, bojim se da ne pukne da se nesto ne zakomplicira.. ugl gin je rekao da moram proktologu jer mi on ne moze pomoc. Narucila se ali tek slj tj. Ako imate bilo kakav savjet, iskustvo nekog, pisite pliz. Mislim si ako ne prode kroz dan dva da cu na hitnu morat.
Kupi si hemoclin gel, on se smije u trudnoći koristit. I ja se otuširam ujutro i navečer i namažem s njim. Bol prođe kroz dan-dva, al njemu treba vremena da se smanji pogotovo ako je tako veliki. Što manje sjedi da si ne radiš pritisak, pogotovo na tvrdim podlogama, kombiniraj sjedenje na nekim mekanijim jastucima, šetnjicu po kući i ležanje na boku.
Moj je bio mali pa sam naivno mislila da će proći i prestala mazati i onda je bome buknuo. Tako da daj si vremena, ne nestane on baš samo tako.
cure bas me muz pitao za neku knjigu o bebama, da bi se i on malo poceo pripremati :D
pa ako imate neki prijedlog, znaci neka knjiga o osnovama za nekoga tko ne zna bas nista o djeci :D sad ima knjigu o trudnoci koja je napisana bas za tate, kao prati promjene po tjednima i zna sta kad ocekivati i to, a sad trazi nesto podjednako laicki napisano, al za period nakon poroda.
Ja sam svom uzela Vodič za tate njega djeteta, uzela sam Čudesni tjedni, ali to ja čitam makar mislim da je dobra i za tate. I on si je još na početku kupio Pravila mozga za razvoj djeteta i to je baš brzo pročitao pa mu je očito bila zanimljiva.
Hvala vam na savjetima, kupit cu i ta dva gela. Kupio mi muz rectovenal i ne pise nista smiju li ga trudnice, ja sam mazala jer nisam imala izbora, boli stravicno. Ako se neka malo bolje kuzi u sastav molim vas misljenje je li sigurno koristit: Ekstrakt hrastove kore (Quercus robur), diosmin, hesperidin, carbomer 940, natrijev hidroksid, metil-paraben, propil-paraben, pročišćena voda.
Sto se knjiga tice, ja sam planirala isto kupit ili posudit u knjiznici Cudesne tjedne.
Tarry zvuči grozno. Ja ne znam što predložiti ceć samo mogu reći da se nadam da ćeš uspjeti riješiti.
.
Knjigu imamo jednu i to zajedno čitamo, za sad još o trudnoći pa ima kasnije o brizi za djecu. Moj muž nikad nije čak ni nosio bebu pa je malo uplašen kako će on s glavicom, ali ja sam sigurna da evolucija ima rješenje i da će sve to instinktivno biti okej. Osim toga imam vas pa ću pitati. 😉
.
Ima333 vidiš ti to. Onda i ja to imam cijelo vrijeme, ali ja otpočetka kužim da je to beba, a ne kontrakcija. Meni su kvrge neugodne, ali ne bih baš rekla bolne. I traju doslovno kolko traje pokret. Čak uspijem vidjeti kad je ruka, noga, lakat jer te budu manje, a kad gurne guzu, rame ili glavu onda su veće. Ja to nisam no spominjala ginekologici. Kad si ti bila pričala o tome činilo mi se da je tebi to baš maternica. Znači očekujem još jače.
👸36 (trombofilija)
🤴36
5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji