Jutro! Evo od pol 7 citam 20 strana sta ste ispisale😄
Dobro me nasmijala torba puna ispletene robice za bebu🤣
Ja sam za svog malca u babinjama kad je imao nekih 2 mj dobila neku robicu za dijete od 5 g🤦🏻♀️
Ajme sad kad ste pocele ove price o porodu i nakon poroda, muka mi😥 ( lohije😮💨😭)
Meni je to jutro pocela curit malo plodna voda i krenuli su trudovi al ja to nisam il znala mjerit il su stvarno bili nepravilni. Al posto je plodna curila odlucila sam odmamic u bolnicu koja je od mene udaljena nekih 30 km. Dosla otvorena 6 cm tamo. Tad je bilo ljeto i praznik i brzo smo dosli. Sad me iskreno frka sta ako me ulovi ako mm nece biti doma. Dal cu se moc sama vozit. Gdje cu se sparkat😒 kroz zagreb ce vec dat bit guzvetine😒 zamisli ono u trudovima teskim trazim parking po petrovoj🤦🏻♀️ sparkala bi se na neku zelenu površinu pa nek pauk dodje po njega😄
Ova recenica ljubav se mnozi a ne dijeli🤩🤩🤩🤩
Netko je spomenuo koktel..isuse mastam o koktelu. Mohito sex on the beach, bilo sta sa vodkom, tekilom, bilo cime🤣 zvucim ko kroner al volim koktele. Nemam problem sa tim sa popijem nesto alkoholno u trudnoci jer kad citam sastav nekih proizvoda vise stete napravim jeduci to nego ako popijem casu vina il nes🤷♀️ bili smo mm i ja u baranji prije koji vikend, otisla sam kod josica po dva kartona rosea ..tako sa gustom nekad uz rucak popijem casu😄
Sta se tice tih doula..netko osjeca sigurnost da je netko sa njim na porodu...ona usmjeri u sve, uputi te. Medjutim cula sam sad zadnje da su alergicni na njih po radjaonama i da ne pustaju ako nije obitelj pa kazu da je doula sestra od rodilje pa ju onda kao puste🤷♀️ meni je recimo puno znacilo sta je moja pokojna sestra bila samnom na porodu. Em emotivno em radi podrske i pomoci i htjela bi da sad mm bude samnom ako petrova uopce dopusta pratnju sad. Ja nebi htjela biti sama.
Sta se tice epi..ne pada mi na pamet vadit zub bez anestezije ne znam zasto bi htjela rodit bez istog🤷♀️
A sta se tice zena koje umanjuju neciji porod 🔫🔫🔫
Sjecam se ko klinka sam mamu pitala kako je to rodit..rekla je dodjes tamo, rodis i ides doma. Relano i je tako je samo sta eto neke zene vole to detaljno i dramatizirajuce opisivat. Svaki porod je drugaciji. Nazad nam nema😬 utuvit si u glavi da to moras odradit i bok😏
E da..kad sam bila pred porod sa malcem..jedna baba mi se nasla prepričavat kako su nju rezali skroz do supka kad je radjala...i to slikovito opisivat🤦🏻♀️ eto ta nije u polju rodila😄
Ja se ne sjecam koliko sam dugo nosila te velike al ovisi koliko jako krvaris. Neke cure su pisale da su odma presle na obicne uloske kao libres🤷♀️ ja znam da sam krvarila iducih 30 dana..nadoknadila svu propustenu mengu u trudnoci.
Malla, predivno opisano i vjeruj mi da si mi sad puuuuuno olaksala. Bit ce to sve ok, hvala ti ❤️
Amelie, a slusaj, ovisi o krvarenju... Ja sam ih nosila jedno tjedan dana iza poroda jer mi je bilo najudobnije tako a i dosta sam krvarila. Za rodiliste ponesi jedno pakiranje jer je to veeliki paket koji zauzima puno mjesta (bar chicco) pa ti lako donesu ako vidis da si pri kraju. 😁
Hej curke
Zato sam ja i rekla da se vise bojim babinja nego poroda 😂😂 joj znojenje..nisam navikla znojiti se i to mi je daleko najgore od svega u trudnoci, imam osjecaj da sam stalno mokra, tusiram se 3x dnevno i opet se oznojim za cas
-
Mi smo negdje na pola sa opremom za malog, vecinom mi je ostala kozmetika za kupiti al to cu tamo iza 15.7. i oko 1.8. planiram spremiti torbe za bolnicu i od onda cekam 😂
👩25
🙍♂️29
➕️ 02.01.2022.
Srceko 12.01.2022.
TP- 02.09.2022.
It's a boy 💙
Bellaru - ako te stisne zovi taxi...jbg nemoj se zafrkavat s autom i trudovima, ne vrijedi glavu izgubit!
Kokolo drago mi je da te moje iskustvo malo umirilo i ohrabrilo 💪
Brontosurica znači jučer ja cijeli dan pod klimom na 27 naštimanoj...izađem vani dobro nisam.okinila...vani 37, nadvili se oblaci, grmi, vlaga u zraku ko u prašumi, lovila sam zrak ko riba na suhom. Ovo je kriminal kako je pakleno vani.
Ulošci - to baš ovisi od žene do žene i poroda do poroda, količina krvarenja, rez to ništa ne možemo unaprijed znati. Al paket Chicco uložaka je baš baš veliki i mislim da je dovoljan za rodilište, a ako kojim slučajem zafali netko će donjeti.
Moana potpisujem stav o porodu! Kad dođeš tamo želiš samo da izađe, završi a misli mi budu negdje u modu preživimo ovo. I da meni kao tvojoj mami je na prvom porodu smetala.gužva, priča, hodanje drugih oko mene, strašno me dekoncentriralo. Nemam osobno iskustvo s tim da je netko moj samnom, ali ovi s kojima je bio netko tvrde da stvarno je olakšavajuće al smatram da taj proces trebaju pojednostavniti. Trebala si svekru reć aaaa baš ste super što ćete mi vi sve unjeti i raspakirati 🤣🤣
Onaj tren kad rodimo bol prestaje...kasnije dojenje, vraćanje organa, rez sve to boli kad se ohladimo, al nikad više takva kao porođajna bol. Kao da netko isključi dugme.
Amelie1 stić ćeš se prat, ne brini! Valjat će ti za fizički a i psihički mir, a male bebe spavaju 90% vremena!
url=https://lilypie.com]
Poštovane žene,
imam pitanje i nadam se da ćete mi moći pomoći. Nije nikakav troll. Nikada nisam imala spolni odnos, dakle nevina sam. Jedino smo decko i ja prakticirali peting, tj.seks preko odjece gdje su nase genitalije odvojene uvijek hajd da kazem sa najmanje dva sloja odjece, ili je npr on gol a ja imam strample/pantalone i donji ves ili i on ima donji ves a i ja. Mislim da nikada ne bi ejakulirao tako po meni ali ako je doslo nekada do tog da li je moguce da pri "prodiranju" njegovog polnog organa i trljanja o moju vaginu spermiji prodju kroz odjecu ili da ukoliko su prosli pa se zadrzali na vagini da ja nakon npr 2h prilikom brisanja poslije nuzde unesem ih toalet papirom u rodniicu. Veliki sam paranoik, znam, citala sam na forumima na koje neki doktori odgovaraju na slicna pitanja da spermiji ne mogu prokaziti kroz odjecu a da sperma kao tekucina moze, medjutim ja sam opet uplasena. Menstruacija mi kasni 10-ak dana a prije nekih 15-ak dana sam imala svijetlo smedji to tamno smedji iscjedak(nesto slicno kao zadnji dani memnstruacije) koji je trajao 3 dana. To sto mi kasnije menstruacija nije toliko neobicno, znala mi je i prije kasniti 5-10 dana ali mene brine taj smedji iscjedak. Prosle godine sam imala slicno, s tim da je tada trajalo pa sigurno 7 dana i bilo je tragova krvi, i tada mi je mentruacija bas kasnila sjecam se, vjerovatno je do prehlade ili hormonalnog poremecaja ali svejedno se plasim jer sam previse neiskusna kad su ovekve stvari u pitanju. Znacilo bi mi kad bih cula vase misljenje jer ste vi itekako iskusnije.
Anata12345 nisi troll, ok, ali svaki mjesec postaviš isto pitanje tu na forumu na raznim temama. Ne znam.koliko ti je godina ali ako ti je frka i panika bez obzira što si sama sebi već odgovorila na pitanje i našla si odgovore na internetu onda nemoj s dečkom raditi to što radiš ili još bolje otiđi na ginekološki pregled i pitaj ginekologa sve što te zanima.
Inače ne odgovaram na ovakva pitanja, al malo malo eto te tu....otvori svoju temu pa piši i pitaj il ajd na fejs pa pitaj.
url=https://lilypie.com]
Nemojte nista odgovarat na ove trolove.. no moram priznat da sam se barem dobro nasmijala, ne znam ko ovo smislja. 😂😂😂😂😂
Ne znam jel bi napisala da spermici jedva cekaju proci kroz strample da malo posjete vaginu i vide sta ima.. jer kod svih nas su isto sigurno prosli kroz “strample”. 😂😂🤦♀️🤦♀️
*
Kako sam jucer bila kraj trudnica koje su radile ctg, dosta njih su rekli da im ne mogu napravit ctg, da idu prosetat, pojest nesto, popit puno vode, malo cole, ali da se pritom ne natrpaju previse da beba ne bude ni preaktivna. Kaj to znaci, da im beba spava, pa se ne moze dobar ctg napraviti? Da li je onda dobro prije ctg-a pojesti nesto ili popiti cole, cokoladicu, da se beba razbudi ili opet nije dobro ni da je jako aktivna? To me jucer zbunilo, jer su nekoliko trudnica tako poslali, pa vise nisam znala zakaj to rade.
Da na Sv. Duhu na vratima ctg-a pise velikim slovima da se obavezno jede prije ctg-a a preporuca se nesto slatko ili kava jer nije dobar ako nisu budne bebe a opet ne smiju biti ni preaktivne pa sad ti pogodi 🙈
👩25
🙍♂️29
➕️ 02.01.2022.
Srceko 12.01.2022.
TP- 02.09.2022.
It's a boy 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji