Jesenske bebe 2022. ☔🍁🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mallla
    18. Lipanj 2022. 14:31

chivas12y

Kokoloo i Aries super za preglede,
    Malamaglaodmaraj i cuvaj se, sta su cure napisale svo zlo u antibiotiku, bitno da je bebica dobro…
    Vjera virujen u Boga ali ne i u crkvu, nisam na misi svaku nedilju niti cu, od muza (evo sad ga mogu zvat muz 🤣) rodak je svecenik i njega dosta slusam jer je realan covik prije svega nije zatucan ka i neki, prosa je sve u zivotu/ mladosti al je bilo jace od njega pa se zaredia (kokoloo Trenutno je na hvaru)… nasa zelja je da nas on i vjenca i krsti malu, a sta je neko od vas komentira najgori su oni sta su u prvom redu prid oltaron svaku nedilju, a znan ih puno, cast iznimkama…
    Higijenaza bebu, od dosta ljudi sam cula da hvale Mustelu, ja jos nezz nista o tim preparatima, znam da mi je nevista za malog uzimala neku kremu koju su pravili u ljekarni i da joj je bila najbolja od svih koja bi ublazila osipe i crvenila, tako da slusam vasa iskustva i preporuke 😉

Je to je takozvana Ivina mast, dobra je!

url=https://lilypie.com]

• Kokoloo
    18. Lipanj 2022. 19:10

Ja nisam vjernik, nisam ni krstena niti je itko u mojoj obitelji. Muz je vjernik ali onaj tip kao i sta vi kazete, vjeruje u Boga ali ne u crkvu. Ja naravno postujem njega i njegove i postujem svaciji izbor, nisam onaj tip ateista koji gadi vjernike. Crkvu nekad da 🙈
    Malog nismo krstili jer nisam ni ja krstena i ne znam kako bi to islo ali me iskreno nije briga za to, neka sam odluci sta ce kad naraste, ja ne forsiram nista.
    Takoder smo se ozenili u maticara, crkvu smo cak planirali i ja bi to odradila iz ljubavi prema njemu ali nakraju nam se ne da i dobro nam je ovako. 😁

tenaa
    18. Lipanj 2022. 19:13

Mi se nismo vjenčali ni kod matičara ni u crkvi još jer želim to obaviti bez trbuha i da si mogu popiti, a i ne smatram da će moje dijete biti "obilježeno" ako mu mama i tata nisu vjenčani prije nego se rodio, nego godinu, dvije nakon. 
    Što se krštenja tiče, malog ćemo krstiti isključivo zato što dečko to želi. Meni je skroz svejedno, a on je rekao da mu to znači pa onda zašto ne, a kad malo odraste sam će odlučiti za pričest, krizmu itd. 
    Za komentare sam doživjela sve i svašta i to od bliskih ljudi i žena najviše. Od toga kako mi je trbuh premali, da zašto sam fizički aktivna (inače sam trenerica i vodim i dalje grupne treninge, naravno uz dopust ginekologinje), zašto ne sjedim doma i odmaram, zašto nisam udana itd. I u početku me je stvarno smetalo i rastuživalo, ali kasnije sam naučila samo odbrusiti ili izignorirati.
    Za higijenu, kupovinu stvari bas nisam aktivna u odgovaranju... stvari smo nabavili sve osim kolica i nosiljke (kolica cemo nadam se prije mora, a nosiljku kada se rodi), a o kremicama ne znam bas puno, pa nisam za dijeljenje nekih savjeta, to mi je većinom mama vječni izvor informacija i savjeta što i kako 😂

Princess_Mimi
    19. Lipanj 2022. 01:46

zvonkobonko

Ma ja sam za krstenje pitala samo jer me zanimalo zasto bi netko krstio svoje dijete, a sam se ne zenio u crkvi, bilo mi je kontradiktorno pa sam malo iz znatizelje pitala :D zaboravila sam na crkveno razvod 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
    Vidim ja sam jedna od rijetkih tu od nas koja i prakticira vjeru :D ne bi bas rekla HC fanatik, al volim otic i na misu i sve tradicije i obicaje krscanske. Iako i ja i muz smo godinama prije braka zivjeli skupa, al ionako ne mislim na takve stvari kad pricam o vjeri :)
    .
    I ako moze na onaj popis trudnica i termina dodati ove stranice o kremama na dno- cine mi se bas korisne info a trenutno nisam ni blizu razmisljat o tome pa da ne moram kasnije ponovno propitkivat :)

I ja sam ta, ali opet ne pretjerujem, u smislu da, kao i ti odem na misu, poštujem običaje itd ☺️❤️
    .
    Nisam skužila koje stranice o kremama? Tj što točno da dodam... Sorry, nisam uspjela sve ispratiti 🙈

Mallla
    19. Lipanj 2022. 08:34

Moana

Jutro!
    Kad su vama poceli tako neuredni ciklusi spavanja bebe? Pod neuredni mislim kad vi spavate da je beba aktivna.?

Meni od pocetka do sada, od kada je intezivno osjecam budi se i spava kad i ja. Kad se ustanem na wc kao da se i ona promeskolji i nastavi spavati

Od uvijek 🤣
    Al to je često tako da zapravo kad smo mi aktivni i gibamo se to njih ljuljuška i umiruje pa su općenito mirniji, a ako su tada i aktivni mi slabije osjetimo jer smo u svojim aktivnostima. A kada legnemo i umirimo se tada oni daju sve od sebe 😊
    Ali da vas odma razočaram ti njihovi ritmovi u trbuhu nemaju puno veze s ritmom koji će uspostaviti vani 🤷‍♀️

Princess_Mimi
    19. Lipanj 2022. 09:24

Moj se budi čim legnem, svaku večer i onda slijedi party u buši 😂 ima mogu misliti kak je to kod tebe sad kad je u početku bilo onako intenzivno 😅🙈

• Zabicamala
    19. Lipanj 2022. 11:19

Moana

Jutro!
    Kad su vama poceli tako neuredni ciklusi spavanja bebe? Pod neuredni mislim kad vi spavate da je beba aktivna.?

Meni od pocetka do sada, od kada je intezivno osjecam budi se i spava kad i ja. Kad se ustanem na wc kao da se i ona promeskolji i nastavi spavati

Jutro, evo mene nikad nije probudio s udarcima. Ako odem na wc onda ga osjetim da se meškolji, al zaspim tako da me ništa to ne smeta. Najčešće ga osjetim kad se probudim i više skakuče prek dana ili navečer. U zadnjih tjedan dana se počeo gurati pod rebro, ali nije bolno.
    Što se tiče kozmetike u početku ću samo vodu, a onda ću krenut s bademovim u vodi. Pavlovićeva za guzu, a dalje za kozmetiku ću vidjet što ste tu najviše hvalile 
    Vidim da nitko još nije spominjao sterilizator. Šta mislite o tome jel bespotreban ili praktičan? U Zagrebu imamo užasno puno kamenca u vodi pa se ne mogu odlučiti jel bi to bila dobra investicija, jer kad prokuhavam vodu to izgleda užasno. Dobili smo preporuku da prokuhavamo u destiliranoj vodi. 

Aries5
    19. Lipanj 2022. 11:40

Jutro curke
    Moj mali pretezito spava kad i ja, zadnje udarce osjetim oko pola 12-12, promeskolji se ujutro kad idem na wc oko 4-5 i probudi se oko 9 najkasnije, imali smo tulum samo jednu noc i nadam se da se nece ponoviti 😂 malo mi je zao da nece imati taj ritam kad se rodi jer bi mi bas odgovarao 😂
    Meni je sinoc bas puno mlijeka izaslo iz desne dojke, bas mi nije svejedno da tako puno izlazi jer je ipak to kolostrum, imala sam dosta veliki vlazni kruh oko cijele dojke, znam da su kap dvije normalne al ovo je bilo puno vise 🤔

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

Mallla
    19. Lipanj 2022. 11:54

ima333

Zabicamala

Moana

Jutro!

Jutro, evo mene nikad nije probudio s udarcima. Ako odem na wc onda ga osjetim da se meškolji, al zaspim tako da me ništa to ne smeta. Najčešće ga osjetim kad se probudim i više skakuče prek dana ili navečer. U zadnjih tjedan dana se počeo gurati pod rebro, ali nije bolno.
    Što se tiče kozmetike u početku ću samo vodu, a onda ću krenut s bademovim u vodi. Pavlovićeva za guzu, a dalje za kozmetiku ću vidjet što ste tu najviše hvalile
    Vidim da nitko još nije spominjao sterilizator.Šta mislite o tome jel bespotreban ili praktičan? U Zagrebu imamo užasno puno kamenca u vodi pa se ne mogu odlučiti jel bi to bila dobra investicija, jer kad prokuhavam vodu to izgleda užasno. Dobili smo preporuku da prokuhavamo u destiliranoj vodi.

Ja bi ti rekla da ga uvijek mozes kupiti ako ces ga trebati, pogotovo ako ces svakodnevno koristiti ad. Ako budes dojila, onda ti mozda ne treba. Evo, tak ja razmisljam i tak cu ja napravit.

Potpisujem!

Mallla
    19. Lipanj 2022. 11:56

Aries5

Jutro curke
    Moj mali pretezito spava kad i ja, zadnje udarce osjetim oko pola 12-12, promeskolji se ujutro kad idem na wc oko 4-5 i probudi se oko 9 najkasnije, imali smo tulum samo jednu noc i nadam se da se nece ponoviti 😂 malo mi je zao da nece imati taj ritam kad se rodi jer bi mi bas odgovarao 😂
    Meni je sinoc bas puno mlijeka izaslo iz desne dojke, bas mi nije svejedno da tako puno izlazi jer je ipak to kolostrum, imala sam dosta veliki vlazni kruh oko cijele dojke, znam da su kap dvije normalne al ovo je bilo puno vise 🤔

A čuj nikad ne znaš možda zadrži ritam, sve je moguće samo nije pravilo!
    A za kolostrum ne brini, neće se on potrošiti, bar tako kažu.
    Ja sam primjetila da kod tuširanja kad mi se grudi utople zna curkat iz grudi, ne puno  al primjetim.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.