Jesenske bebe 2022. ☔🍁🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mallla
    12. Lipanj 2022. 08:22

oj Amelie ništa ti ja nisam kupila sada za u bolnicu, ni blizu. Spavačice su stare pa su dostupne u ormaru, jedino sam kupila odjelce za izlazakniz bolnice i sebe grudnjake koji mi ovako i onako trebaju.

Doduše većinu stvari imam ja tu negdje, al za pola nemam pojma nindi sam to spremila 🤣 računam da imam fore do 36tt kad ću spakirat koferić i to je to, osim ako me kakva euforija zvizne prije.

Anksioznost - imam povremeno, imala sam i prije. Naučila sam svoje trikove za nositi se s njom. Obično mi ne traje više od 1 dana. Najgora mi je bila ona što me zviznula u postpartumu al to sam vam već pisala. I svakako savjetujem barem kratak razgovor s nekim stručnim jer olakša nam, educira nas i da nam koji trik za izborit se sama sa.sobom. 

Ima333 stvarno ti nije ni malo lako s tvojim akrobatom. Sjetim te se često zadnjih dana. Sad kad je beba promijenila položaj ja ne znam jel mi gore kad minlupa po mjehuru i Cerviksu ili kad me bole rebra jer se smjesti negdje tu (najviše nakon noćnog ležanja) baš mi smeta!

url=https://lilypie.com]

Mallla
    12. Lipanj 2022. 08:26

Brontosaurica moja starija curica sada ima 5.5 godina, kada sam rodila bile su joj 4.5 i već je bila dovoljno velika i zrela da zna da joj ne mogu biti 100 posto posvećena. Bilo je ljubomornih ispada i izjava, pa i ponašanja koja joj nisu baš u njenom.stilu al je sve to bilo u malim dozama i podnošljivo. Ono što je isto bilo dobro potrefilo nam je ljeto, more i kupanje pa su se drugi članovi obitelji njoj posvetili više, vodili je na more, na kave, u šetnje i njoj je to bila okupacija. Malo je više od njih tražila maženja i grljenja što je i dobila. A i tata je preuzeo više aktivnosti s njom. Mene je prije poroda mučilo kako ću voljeti njih jednako, kako ću im se posvetiti jednako, al pozitivna stvar kod drugog poroda je ta što su ti mama instinkti i osjećaji već toliko istančani da se sve nekako prirodno posloži. Počneš voljeti tu ljubav između njih dvoje i ne možeš se ni sjetiti kako je bilo prije. Sada me malo muči to kako ću se skombinirati i posvetiti dvoje malaca, sad je razlika puno manja, bit će 14mj, dakle ova mala-velika me još treba. Uvjeravam se da ćemo naći način i da se ona neće toga suviše sjećati jer će rasti skupa. Vjerujem da nas čeka par čupavih mjeseci pa će biti bolje.Sad se ja ovo tješim i trudim se ne razmišljat previše jer tko zna što me čeka i na koju stranu će me hormoni okrenuti.

Moje brige i osjećaj grižnje savjesti su više vezani uz kombiniranje obitelji i karijere, kad radim najviše se osjećam (sam se osjećala) kao da zakidam dijete u zajedničkom vremenu kojeg je jako malo i kao da je ne odgajam ja. A to sam već prošla s prvom pa sam sebi to racionalizirala na način da moram zaradit novce kako bi njoj u životu bilo bolje, a ono vremena što smo imale nastojala bi da provedemo kvalitetno. E sad mi više puta padne na pamet kako ću u skorijoj budućnosti uopće kombinirati posao i njih 3 (da toliko daleko mislima odem).

Mallla
    12. Lipanj 2022. 08:29

I da napomenem ta curica od 5.5 godina je još uvijek samnom u krevetu, nastojim svaki dan imati neku zajedničku aktivnost s njom odnosno njih dvije. Svaki dan željno čekam muža s posla da preuzme bar malo pitanja i potreba od njih/za njih. I ne želim razmišljati kako će bit uskoro jer će me panika zviznut prije vremena!

Mallla
    12. Lipanj 2022. 08:41

Sorry razvezala sam se, a na ovu temu mogu u nedogled. Npr. Već sad u trudnoći moram svoja očekivanja od sebe same regulirati jer ima dana kad sam iscrpljena i nisam voljna starijoj odgovarat na 1001 pitanje, vodit je vani i njoj se uopće posvetit, ali ona je velika pa joj i kažem da ne mogu danas i zašto ne mogu. A ima dana kad ovu mlađu ne mogu toliko nositi i letati oko nje pa onda tražim alternative koje isto budu u sferi "nisam posvećena" al proguramo taj dan.

bellaru
    12. Lipanj 2022. 08:45

Mislim da se sve to poslozi i dodje na svoje mjesto. Naravno jedno su nasa ocekivanja a drugo je realnost . Bitno da znas da dajes sve od sebe da sve pruzas svakom djetetu. Ne treba previse ulazit u ta razmisljanja i strahove 🤷‍♀️ naravno teze je kad je manja razlika. Moja sestra ima blizance od tek navrsene 2 g i bebu od 2 mj...samo cu rec  da joj nebi bila u kozi🙈 al snalazis se i ides dalje..nemas izbora😄

• Kokoloo
    12. Lipanj 2022. 09:14

Brontosaurica

amelie11

I da kad citam sta ste vi sve nabavile nije mi dobro🤣 Ja do ulozaka nisam ni dosla, spavacicu imam jednu zasad. Ah budem polako krenula i ja 😁

Nisam ni ja ništa još nabavila. Roba od malog mi je na posudbi, još čekam da mi ju vrate. Tako da doslovno nemam ništa 😂

Isto. Roba u prijateljice, vece stvari vec imam a ovo ostalo sta ce trebat za bebu u prvim danima cu mjesec dana prije termina. Kako je lako kad je drugo dijete i to isti spol. 😁

Mallla
    12. Lipanj 2022. 09:16

Kokoloo

Brontosaurica

amelie11

I da kad citam sta ste vi sve nabavile nije mi dobro🤣 Ja do ulozaka nisam ni dosla, spavacicu imam jednu zasad. Ah budem polako krenula i ja 😁

Nisam ni ja ništa još nabavila. Roba od malog mi je na posudbi, još čekam da mi ju vrate. Tako da doslovno nemam ništa 😂

Isto. Roba u prijateljice, vece stvari vec imam a ovo ostalo sta ce trebat za bebu u prvim danima cu mjesec dana prije termina. Kako je lako kad je drugo dijete i to isti spol. 😁

A tek treće istog spola, a male razlike...sve je tu negdje po kući 🤣 evo jedna prednost treće trudnoće

• Kokoloo
    12. Lipanj 2022. 09:31

Hahahah Malla, to siguno kad je trece istog spola 🤣 
    Bar nam je taj dio puuuno laksi! 

Mallla
    12. Lipanj 2022. 09:46

Šuti spašava mi ovaj forum zdravu glavu 😬
    I da svakako bilo prvo djete, drugo ili treće jedna od najvažnijih stvari je naći malo vremena za sebe, otić sama negdje, ne treba biti dugo al je jako jako važno...to te Moana potpisujem, točnije graviram tu misao.

Aries5
    12. Lipanj 2022. 10:21

Udarci bebe - a evo samo cu reci da smo bili na jednom izvanrednom pregledu i da sam sat i pol lezala na stolu i okretala se da da doktorica uhvati i vidi sto treba, i na tom pregledu je gospodin koljenima bio naslonjen na moj mjehur. Uz to jako mi je naslonjen na desni bubreg tako da moj desni bubreg ne radi kao inace (prvi put sam uopce cula za to) , a na desni bok ne smijem leci uopce jer pocne udarati ko lud, muz je zakljucio da mali neda da se okrenem prema njemu po noci 😂

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.