Amelie i Granger, osjetim ga po cijelom trbuhu, pa i kod rebra. No zadnjih par dana me najvise roka ispod ruba gacica. To su mi novi momenti, pa ne znam hoce izaci van ili sta radi unutra. 🙈
Daaa, to sa osjecajem poput struje se i meni nekad zna dogodit i mislila sam da umisljam. 😂 Kad mi se to dogodi jos se onak promeskoljim cijela, jer sam zamislila da mi to prestane na taj nacin. 😂 Brzo prode, ali stvarno bude taj osjecaj. 😊
E da. Tako i ja. Osjetim svugdje i gore i dolje. Ja mislim da kad više sjedim onda se tako namjesti prema mjehuru. Meni kad smeta ta kao struja onda odignem trbuh i malo ga pomaknem. Mislim da onda i nju pomaknem pa prestane. No možda i umišljam. 😂
Ja sam se prvo isto uplašila malo, ali onda reko ništa drugo ne osjećam, ni bol ni nikakav problem s mokrenjem pa sam zaključila da je to okej, a velim, doktorica mi je i potvrdila.
Ja sam tako ljubomorna na te vaše oGTTove. Jedva čekam da i ja to obavim.
👸36 (trombofilija)
🤴36
5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️
Amelie i Granger, osjetim ga po cijelom trbuhu, pa i kod rebra. No zadnjih par dana me najvise roka ispod ruba gacica. To su mi novi momenti, pa ne znam hoce izaci van ili sta radi unutra. 🙈
Daaa, to sa osjecajem poput struje se i meni nekad zna dogodit i mislila sam da umisljam. 😂 Kad mi se to dogodi jos se onak promeskoljim cijela, jer sam zamislila da mi to prestane na taj nacin. 😂 Brzo prode, ali stvarno bude taj osjecaj. 😊
Ja bi se zabrinula da nesto drugo jos osjecam ili da imam nekih promjena. Ovak nemam sta, mislim da bi se ovi na hitnoj smijali da kazem da sam dosla, jer bebu osjecam ispod ruba gacica. Bolove imam klasicne cijelo vrijeme iste, sve oko stidne kosti, trtica, donji dio leda. Nisu to nikakva probadanja, vise tupa bol od sirenja. Dok lezim nista me ne boli, samo dok stojim. Uvijek su mi na pregledima rekli da je to normalno i da se sve siri. I bila sam zatvorena. Imam pregled u pon, pa cemo vidjeti, a i pitat cu sve. Nadam se da ce doktorova zamjena biti raspolozena za moja pitanja. 😊
Ja svog osjećam isto svugdje. Slično kao i ti sam ga počela osjećat jako rano (cca 16.tjedan) i imam bh kontrakcije od tada, koje su tada bile u donjem dijelu trbuha, a sad su više i ne bole samo mi se zgrči trbuh i nastane kvrga. Na početku sam isto mislila da je kvrga od malog dok nisam skužila o čemu se radi
Imam i to šta opisujete kao struju, mene više podsjeća na balon koji pukne prema dolje. Upravo sam došla sa pregleda i tu dolje mu je rame i preme dolje su leđa pa pretpostavljam da kad se malo odgurne prema dolje imamo taj osjećaj i vjerojatno stisne mjehur usput.
Ja sam se sad iznenadila gdje njega sve ima kad je doktor išao s ultrazvukom po trbuhu pa me ne čudi da nekad osjetim ispod rebra, a nekad ispod ruba gaca, a nekad kod pupka
Dok se god negdje meškolje, mislim da nas ništa ne treba brinuti.
Ima333 sve mi je isto ko i tebi, nekad baš ko da ostanem bez zraka kad me zgrči, ali me ne boli pa sam kao ok. Prvo je kvrga bila desno, gdje mi je posteljica, sad se pojavi i lijevo. Skroz sam zatvorena i rekli su mi da me te kontrakcije uopće ne trebaju brinuti dok god se ne pojavljuju u jednakom razmaku.
Sad je na zadnjem pregledu i bebač ispao dva tjedna ispred svog vremena po mjerama pa je mene dodatno panika uhvatila
Hvala vam svima! Ima333 sve što si sad napisala za bh kontrakcije i kvrge je doslovno isto kao da sam ja pisala... A sad me uz to boli donji dio leđa i užasno loše spavam zadnjih par noći, a ujutro moram na posao 😕 baš danas mužu govorim da me strah kak će biti kasnije ak mi je već sad tak...
Meni je inače trbuh dosta nisko i često osjećam bebu nisko, ali mi je baš jučer doktor rekao da je beba još skroz visoko... Vjerojatno je to samo takav osjećaj i ne trebate brinuti 🙂
👨🦱 27 🙋♀️25
08.01.22. ➕
14.09.2022. 💙
Hej, hej evo da i ja potvrdim Ima333 na tvoja pitanja, sasvim normalne i očekivane senzacije. Oni su sad dugi između 30 i 40cm tako da ima ih svugdje. Prve dvije trudnoće sam nosila visoko tako da mi je pritisnut bio želudac al svejedno kad bi se beba odgurnula i nabila dolje ja bi imala osjećaj da će mi njena noga izvirit iz pipi...jako neugodan osjećaj. Sad nosim nisko al evo osjećaji su isti, nekad se toliko nabije dole da ja rukama podižem trbuh kako je već neko napisao tako da si malo olakšam ili ako dugo sjedim teško mi se uspravit jer se beba nabije u zdjelicu. Sutra mi je pregled i baš me zanima kako stoji u kom je položaju jer ja stalno imam osjećaj kao da je poprečno i stalno mi čeprka negdje oko lijevog kuka i jajnika.
url=https://lilypie.com]
I da zatvorena sam bila skroz sve do 37og tjedna, kad sam počela po malo omekšavati u obadvije trudnoće.
url=https://lilypie.com]
Ja ga svuda osjećam, a najviše gore oko rebara i iznad pupka. Okrenut je glavicom prema dolje pa me vjerojatno nogama lupka 😂 često mi cijeli trbuh zatrese koliko bubne🙈 navečer je najaktivniji...
.
Jel probala koja od vas nositi onaj pojas za trudnice? Razmišljala sam o njemu kao pomoći kod bolova u leđima i općenito svih bolova oko širenja i velikog trbuha. Moj bebac je veliki i već ima oko kilu i pol, u utorak je pregled pa ćemo točno znati 😅
Jel se događalo kojoj da je boli dok umeće vaginalete?
Nisam do sad imala nikad problem s tim, ali maloprije kad sam išla staviti progesteron trebalo mi je dobrih pet minuta 😳 ne ide unutra, boli, ne kužim uslijed čega
Potpisujem sve sta kazete za ritanje bebica, ova moja je lupala dole dok joj je glava bila medu rebrima i sad kad joj je glava dolje opet lupa više dolje nego gore! A za onu strujicu sam negdje pročitala da kad beba stuca nekad mozemo imati osjecaj kao da nas struja strese.
Ima333 meni se isto spavanje poboljsalo zadnjih dana a bilo mi je grozno, sad se niti ne sjecam da se po noci budim i ujutro sam odmorna kad god se probudim. Evo danas npr. U 6.30 ali sam ustala jer sam odmorna🙂 Eto, dobra vijest za cure koje su par tj iza nas😃 samo se nadam da to poboljsanje nije zato jer su popustile vrucine...
Mene su pocela boljuckati leda kako vise odmaram/lezim i ono sto mi je super pomoglo je yoga. Nasla sam neki you tube sa laganim vjezbama za istezanje, prenatal yoga for lower back, imah ih puno na yt i prvo sam ih pogledala 5-6 dok nisam odabrala koji mi naj pase i mogu reci da mi cuda napravi. Nakon toga sam se osjecala preporodeno i cijeli dan sam bila laksa, poletnija😃 probati cu sad svaki dan radit yogu jer jacanje core misica je svojevrsna priprema za porod (doduse posto sam ja vjerojatno carski koliko god ih nabildam oni ce mi ih na porodu prerezatiiiii🤯)
E i ono sta smo sve trebale redovito raditi jos od poc trudn su Kegelove vj a ja se nikako natjerati a uopce mi nije jasno zasto jer evo sad dok pisem ih mogu raditi...
Sortiraj odgovore
Najstariji