Mislila sam probati čaj lista maline i masiranje međice. Plus trudnički tečaj i informirati se što više. Iz čitanja tuđih iskustava shvatila sam da je puno lakše ako si opuštena i ne paničariš, te pažljivo slušaš upute doktora i babica ( mislim lako je sad govoriti a drugo je kad dođeš u tu situaciju al treba pokušati)
3.2 prvi pregled i otkucaji
26.4 veliki anomaly scan uredan, curka je 🥰
Termin: 23.9. 💜
Evo mene s Vuk Vrhovca, danas će mi nalazi biti kod doktora, a sutra na e građani. Al bez obzira na to moram za 4 tj. ići ponovno guk raditi. Šmrc 😥 rekla je da se po kilaži vidi da se zdravo hranim i da ne moram strogo paziti, al ne jesti slatkiše i previše ugljikohidrata.
Cure hvala na savjetima, nadam se da ce ostala 3 vađenja uspjet jer nez sta u protivnom.
Teich, cestitam na deckicu 💙☺️
Brontosaurica baš smo se poklopile, da 😂 iskreno jedva cekam vidjeti kako ce se klinci naviknuti na male bebe, hoce li biti ljubomorni itd. Iskreno mislim da Leo malo bude jer je ljubomoran kad se muz i ja zagrlimo i gura se između nas 🙈
Još jedan dečkić. Ma neka ih je, bar će ovih par cura moći birati. 😂 Čestitam Teich. ❤️
Što se tiče godina ja sam isto stava da je baš onako kako mora biti. Ponekad pomislim zašto nismo prije, ali realno stvarno nismo bili spremni i došlo je točno kad smo zaključili da je to to vrijeme.
Pripreme za porod nisam još proučavala detaljno. Mislim da ničije iskustvo ne mora biti primjenjivo na nekog drugog već je sve što možemo biti što pozitivnije u glavi. U globalu sam spremna na bilo koju opciju ako bude najbolja za bebu i mene u danom trenutku.
Meni su KKS, željezo, toxoplazma i ogtt svi na istoj uputnicu i kako za ogtt moram čekati jel, išla sam danas da izvadim barem ostalo da bi mi rekli da se to sve mora vaditi skupa pa nek dođem kad imam ogtt. Dakle 1.7. Ma moš' mislit. Sad sam im rekla da mi izvole izvaditi krv za ostale pretrage, a da ću ogtt obavit u normalnoj bolnici s novom uputnicom. Toliko je očajan labos da sam na podizanje epruvete za toxoplazmu čekala 35 minuta i naravno da se jedna trudnica ispred mene srušila jer ono natašte smo. Užas.
👸36 (trombofilija)
🤴36
5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️
Grangerznaci ta tvoja bolnica zvuci kaoticno. Jel tamo i radjas?
Da... Ali dosadašnja iskustva s odjelom ginekologije i s transfuzijom su super pozitivna. Rekla bih da je labos taj koji je kaotičan i katastofalan. Bar se nadam da nije tako svugdje. Inače su bili jedina bolnica koja je dopuštala pratnju na porodu za vrijeme cijele korone i to je skoz funkcionoralo. Držim se za slamku da je to nešto pozitivno.
👸36 (trombofilija)
🤴36
Curke, zadnjih par dana nos mi je u komi, jedva dišem... sad pogledam kalendar alergija i vidim da crveno za alergiju na travu koju ja imam. Ne smijem koristiti sprej koji inače koristim jer je jak i ima koritikosteroide. Znate li za neki sprej il neš a da trudnice smiju uzimati? Aqua maris mi ne pomaže.
Curke, zadnjih par dana nos mi je u komi, jedva dišem… sad pogledam kalendar alergija i vidim da crveno za alergiju na travu koju ja imam. Ne smijem koristiti sprej koji inače koristim jer je jak i ima koritikosteroide. Znate li za neki sprej il neš a da trudnice smiju uzimati? Aqua maris mi ne pomaže.
Ja imam kronično začepljenje Eustahijeve cijevi i imam za to terapiju sprej koji koristim prema potrebi kad mi se skroz poremete tlakovi u srednjem i unutarnjem uhu. Isto sadrži kortikosteroide. Odmah na početku trudnoće sam o tome obavijestila doktoricu i rekla mi je ako je to redovna terapija koja se koristi prema potrebi da smijem nastaviti s korištenjem. Doduše trebala mi je samo dvaput jer se moje stanje popravlja s ljepšim i toplijim vremenom, ali možda ako bi ti pomoglo da dan dva koristiš neće sigurno ništa biti.
👸36 (trombofilija)
🤴36
Granger pretpostavljam da od par puta ne može biti nešto bebi, al svejedno bih pokušala prvo s nečim drugim ako postoji.
Amelie ja sam prije kojih mj. dana gledala badiće u HM-u, sviđajunmi se jednodjelni ali sam probala br 38 i nekak kao da su preniski, onak skoro mi se grudi vide ( nisu baš velike iako sam trudna 😅). Inače sam niska 155 i sitna, i prije trudnoće sam nosila br. 34. Neda mi se davati neki veliki novac za badić koji ću obući tjedan dana i poslije možda više nikad. Al radije bih jednodjelni nekak iako ih nisam do sada nosila.
Pozdrav,
Ja se isto nisam nešto pripremala za porod, ali isto nemam neke velike planove.
Došli nalazi ogtt testa na e građani. Uredan je nalaz.
4.5 (prije glukoze)
6.9 (za 1h)
4.3 (za 2h)
Stiže nam curica 💓
Sortiraj odgovore
Najstariji