Skoro sa svim se slazem sa popisa Princess Mimi, iako smatram da i dalje ima jako puno nepotrebnih stvari, ali to kako kome.
Nego samo zelim naglasiti ovaj dio:
"+6. Tetra pelene (puno njih, trebat će ti za svašta, brisanje od bljuckanja, podloga, zaštita od sunca….)
+7. Tetra krpice (mini tetra pelene)"
Pliz, nemojte nikad prekrivati kolica pelenama kao zastitu od sunca ljeti. Mozda vam se cini kao da je bebi onda "hladnije" i ne ide joj sunce ali ispod te lagane bijele pamucne tetra pelene, temperatura unutrasnjosti kolica se povecava i za 10 stupnjeva nego sto je vani!!! Vjerujem da dosta vas to zna ali mozda nove mame ne znaju. Nikad to ne radite!
I druga stvar, meni su punopuno korisnije bile te male tetra/krpice. Nema smisla cijelu veliku tetru koristit za obrisati kad beba bljucka i slicno. Velikih tetri je sasvim dovoljno 10 komada, ako i toliko. Jedna u krevet ispod glavice, jedna u npr gnijezdu, jedna u lezaljci ako je koristite i jedna usputna, druge koristis kad ove uprljas.
Za podlogu nikad nisam koristila tetra pelene jer mi to isto nema bas smisla nego one kao pelene za odrasle iz apoteke sta se stavljaju ispod plahte u krevetu. Najjeftinije i najefikasnije.
Ali super popis svakako! Ima svega cega se mozda ne bi sjetila 😁
Skoro sa svim se slazem sa popisa Princess Mimi, iako smatram da i dalje ima jako puno nepotrebnih stvari, ali to kako kome.
Nego samo zelim naglasiti ovaj dio:
"+6. Tetra pelene (puno njih, trebat će ti za svašta, brisanje od bljuckanja, podloga, zaštita od sunca….)
+7. Tetra krpice (mini tetra pelene)"
Pliz, nemojte nikadprekrivati kolica pelenama kao zastitu od sunca ljeti. Mozda vam se cini kao da je bebi onda "hladnije" i ne ide joj sunce ali ispod te lagane bijele pamucne tetra pelene, temperatura unutrasnjosti kolica se povecava i za 10 stupnjeva nego sto je vani!!! Vjerujem da dosta vas to zna ali mozda nove mame ne znaju. Nikad to ne radite!
I druga stvar, meni su punopuno korisnije bile te male tetra/krpice. Nema smisla cijelu veliku tetru koristit za obrisati kad beba bljucka i slicno. Velikih tetri je sasvim dovoljno 10 komada, ako i toliko. Jedna u krevet ispod glavice, jedna u npr gnijezdu, jedna u lezaljci ako je koristite i jedna usputna, druge koristis kad ove uprljas.
Za podlogu nikad nisam koristila tetra pelene jer mi to isto nema bas smisla nego one kao pelene za odrasle iz apoteke sta se stavljaju ispod plahte u krevetu. Najjeftinije i najefikasnije.
Ali super popis svakako! Ima svega cega se mozda ne bi sjetila 😁
Potpis i pečat...ko da sam ja napisala komentar 😁
url=https://lilypie.com]
Hvala cure na popisim ai savjetima. Ja sam neki dan napravila svoj popis i doata je sličan ovome, ali me uvijek muči i broj tih stvari. Baš to što pišete, kolikp da kupim tih pelena, bodića i slično. No opet, počet a nečim pa je lako dokupiti. 🙂
👸36 (trombofilija)
🤴36
5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️
Toplomjeri - bila sam uzela neki Braunov brzi, je on brz ali i ne precizan. Služio mi je samo da provjerim jel fibra povišena pa ako je onda bi običnim digitalcem mjerila koliko. Koristim obični digitalac, u početku u guzu a sas već pod ruku (10mj beba). Po meni najbolje imati obicni digitalni.
Nikad nisam koristila - toplomjer za vodu (provjerila bi zapešćem ruke kakva je voda i jel ok za kupanje). Baby gym imam ali ni jedna ga nije volila.
Vrlo malo sam koristila - stalak za prematanja (posuđeni) svega 3mj dok se beba počne okretat, al u početku je spas za leđa; Baby monitor - u kući mi je sve tu na dohvat ruke pa nije bilo potrebe, iako imam xiaomi 360° pro, vjerujem da će mi služit sad kad je veća i kad ja moram u drugu prostoriju npr u miru u wc pa da vidim šta rade ove veće cure dok me nema 😄 s bebom 1 nosiljku i maramu iskoristila max, s drugom jedva par puta. Češalj za kosicu - više sam ga koristila eto da koristim nego što je trebalo 😄
Ono što mi je olakšavalo život najviše su: baby bjorn ležaljka koja ne zauzima puno mjesta, umiri bebu i kupi nam vrijeme za malo mira ili obaveza, ogradica u dnevnom - osobno imam drvenu nasljeđenu, ide na 3 razine, prvo je dnevni boravak za bebu kasnije je igraonica, al za ovo mogu poslužiti i kolica ako imate mjesta da vam budu po stambenom prostoru, next to me krevetci, rocker naper ležaljke i tako to. Prva beba još u početku može ležati na kauču npr, u gnjezdu al druga i treća teško
Preporuka - aspirator za nos je dobro imati, inhalator isto pa koristili ne koristili u početku jednom hoćete. Ali možete i čekati da vam zatreba, nije da se mora odmah imati. Kuhalo za vodu ako već nemate, čak ima sad i neki Xiaomi koji navodno 12h drži trmperaturu vode - dobro je za sve od pravljenja bočice, polijevanja dudica, bočica do nadopunjavanja eventualno kadice ako kupate npr u dnevnom bebu...
Sad je ovo prvo što mi je palo na um ovako po kategorijama. Mogu reći da je kod svake mame to različito ali i kod svake bebe je različito. U svakom slučaju ćete imati hrpu stvari u jednom trenutku i neke od njih će vam biti nikad korištene, neke maksimalno korištene, a opet bit će i onih koje su vam 2mj bile spas a.onda vam više nisu trebale.
I da tetra pelene - većina piše kako toga treba hrpa, po meni možda ako je beba bljucalica i ako ćete za svaki bljuc mjenjati tetru. Osobno je kod mene bilo ovako kako je kokolo napisala.
Pre dugo i široko bi bilo da pišem o svemu pa najbolje kad netko pita za konkretnu stvar napišemo svoje mišljenje i iskustvo!
Ono što kasnije i dio vremena bude najveći trošak je Ljekarna, tamo dobar dan košta 100kn a ne izađeš ispod 500kn pogotovo u početku. E to je nešto što ću ovaj put opet pripremiti na vrijeme jer kad ono drma po đepu drma pošteno 🤪
Hvala cure na popisim ai savjetima. Ja sam neki dan napravila svoj popis i doata je sličan ovome, ali me uvijek muči i broj tih stvari. Baš to što pišete, kolikp da kupim tih pelena, bodića i slično. No opet, počet a nečim pa je lako dokupiti. 🙂
Pa baš to što kažeš npr krrnes osnovnim paketom cca 10komada tetri, pak malih tetri, 6-10 bodića ili još bolje 5 npr 56 a 5 62 i nije problem kad beba malo pliva u većem bodiću. A onda vidiš što koristiš što vam paše i dokupljuješ
Hvala curke na popisu i savjetima, puno znaci nama kojima je prvo dijete 🥰🥰
Malo sam se zabrinula zbog kolicine stvari, u smislu kad cu stici sve 😂 al tjesim se da sam od 1.6. na godisnjem pa cu samo produzit na komplikacije pa porodiljno, pa cu imati vremena (moram kuhinju i ormare presloziti i izbaciti pola nepotrebnih stvari, to mi je prvi posao na GO dok sam jos pokretna 😂).
U srijedu idemo kod privatnika na ekspertni 5d uz, pa se nadam da ce nam bebara htjet pokazati jel cura il decko, da napokon pocnem pomalo kupovati stvari, pocev od posteljine pa nadalje, lakse je i fizicki i financijski kad se malo "razgodi".
Beba M 💙 stize 25.9. 🥰
Ja sam se isto drzala toga da sad kupim samo osnove, a sve sto vidim da ce mi dodatno trebat, cu nadokupit. Fala bogu pa se danas sve moze online narucit.
Ljekarnu vam isto preporucujem online obavljat, jer su puno veci popusti. Ono sto ne ide online, lako uzmete u ljekarni. Ja osobno sad skupljam boodve u farmacii, pa cu iskoristit dok cu taj jedan dio morat kupovat.
Isto tako u dm-u sad skupljam bodove, pa cu ih iskoristit kad cu to sve ici kupovat.
Baby monitor sam uzela zapravo kameru xiaomi mi 360 2k (najvise preporuka), jer se lijepo spoji na mobitel i sve se odlicno vidi, cuje i moze se obostrano pricati. Bio je na popustu 360 kn. Prozorcic od kamere uvijek moze biti ukljucen u pozadini moba.
Inhalator imam od prije, omronov, koji ide i za odrasle i za bebe. To znam da ce kad tad trebat.
Aspirator necu uzimat, jer sam to vidla na youtubeu kako se odcepljuje nos, a ako i zatreba, uzela sam baby vac u dmu za usisivac, pa cemo usisavat na lagano.
Sve za adaptirano mlijeko necu sigurno sad uzimati, jer cu nastojat dojiti. Ako mi bilo sto i zatreba, izdajalica itd, kupit cu naknadno.
Uzela sam jednu mam bocicu sa uskim grlom i duplim dnom za svaki slucaj (jer dr browns vise nigdje nema) i jednu ortodontsku dudu koja ide sa mnom u bolnicu isto za svaki slucaj (uzela sam elodie po preporuci). Ortodontske dude su vam ove plosnate. Sa ravnima postoji sansa da si pokvarite hvat za dojenje, a i bebine zubice.
Da, baby bjorn je zakon stvarno, cesto spasava.
Jesi probavala kameru? Meni popije bateriju jako jako brzo i sad me zanima jesam nesto ja krivo kliknila ili nesto trebam kliknit.
E ja sad malo padobranac, al kad vec pricamo o kupnjama prvim…
Ja bi htjela kupit neku bas jako lijepu i kvalitetnu plisanu igracku, imam svoju od kad sam bila mala pa bi zeljela da mi i djeca imaju tako neku uspomenu kao prva igracka. Ne bi onda neku glupost kupila nego nesto ipak malo ljepse. Uz to kad bi bila otprilike velicine novorodjenceta, da ih mogu svaki mjesec slikat skupa da vidim kako raste kroz godinu, to mi je isto kjut. Pa ako imate kakav savjet gdje to pogledat, ako ima neki hrvatski proizvod jos bolje. ☺️
E ovisi što ti te sviđa...al imaš one heklane igračke npr., a i ručno rađene mekane lutk e i tako to. Viđala sam po fejsu da žene to izrađuju. Ovaj put smo na poklon dobili jednu heklanu srnu, a moja mama je isheklala hobotnicu.
Sortiraj odgovore
Najstariji