Jesenske bebe 2022. ☔🍁🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mallla
    08. Svibanj 2022. 12:42

ima333

Mallla

ima333

Ja sam se isto drzala toga da sad kupim samo osnove, a sve sto vidim da ce mi dodatno trebat, cu nadokupit. Fala bogu pa se danas sve moze online narucit.
    Ljekarnu vam isto preporucujem online obavljat, jer su puno veci popusti. Ono sto ne ide online, lako uzmete u ljekarni. Ja osobno sad skupljam boodve u farmacii, pa cu iskoristit dok cu taj jedan dio morat kupovat.
    Isto tako u dm-u sad skupljam bodove, pa cu ih iskoristit kad cu to sve ici kupovat.
    Baby monitor sam uzela zapravo kameru xiaomi mi 360 2k (najvise preporuka), jer se lijepo spoji na mobitel i sve se odlicno vidi, cuje i moze se obostrano pricati. Bio je na popustu 360 kn. Prozorcic od kamere uvijek moze biti ukljucen u pozadini moba.
    Inhalator imam od prije, omronov, koji ide i za odrasle i za bebe. To znam da ce kad tad trebat.
    Aspirator necu uzimat, jer sam to vidla na youtubeu kako se odcepljuje nos, a ako i zatreba, uzela sam baby vac u dmu za usisivac, pa cemo usisavat na lagano.
    Sve za adaptirano mlijeko necu sigurno sad uzimati, jer cu nastojat dojiti. Ako mi bilo sto i zatreba, izdajalica itd, kupit cu naknadno.
    Uzela sam jednu mam bocicu sa uskim grlom i duplim dnom za svaki slucaj (jer dr browns vise nigdje nema) i jednu ortodontsku dudu koja ide sa mnom u bolnicu isto za svaki slucaj (uzela sam elodie po preporuci). Ortodontske dude su vam ove plosnate. Sa ravnima postoji sansa da si pokvarite hvat za dojenje, a i bebine zubice.
    Da, baby bjorn je zakon stvarno, cesto spasava.

Jesi probavala kameru? Meni popije bateriju jako jako brzo i sad me zanima jesam nesto ja krivo kliknila ili nesto trebam kliknit.

Nisam probala, ali sam citala da cak znaju uzeti ljudi neki stari mobitel pa im samo za to sluzi. Moguce je da malo vise vuce bateriju, ipak je to nesto sto stalno radi u pozadini. Imam jedan mob koji sam imala prije ovog, pa cu njega upogonit ako ce mi cukat jako bateriju.

Pa da, istina najbolje neki stari za to iskoristit. Kad budem aktivno koristila kameru onda cu tako i napravit.
    Ono što mi je vrhinski je da je noćno snimanje wow. U sobi mrkli mrak a slika čista kao da je dan.

url=https://lilypie.com]

• Teich25
    08. Svibanj 2022. 13:59

Puno hvala na popisu i savjetima! Divne ste ☺️
    Mi smo jučer kupili nekoliko bodića vel 56 jer mi se nekako činilo da vel 50 baš i nema smisla, a kasnije mi je mama rekla da ne bi pogriješila ni da sam kupila 62 i da ostale kupim veće jer nije problem ako je malo veliko 🙂 Al meni je prva beba tako da nemam iskustva 😂
    Nego, u zadnjih tjedan dana su me ozbiljno napale BH kontrakcije i to dosta često 😕 Uzimam magnezij, ali baš i nije bolje. Zasad i dalje radim puno radno vrijeme i nisam sigurna hoću li i dalje moći. Sutra imam termin za veliki UZV pa ću vidjeti kaj veli doktor. Imate možda neki savjet, što je vama smirilo kontrakcije? 

👨‍🦱 27 🙋‍♀️25
    08.01.22. ➕

14.09.2022. 💙

Aries5
    08. Svibanj 2022. 14:12

Mala magla dobrodosla 🥰
    -
    Mi kameru necemo uzimati jer cemo od prijatelja uzeti njihov polovni kinderbet koji ce biti dolje za dnevna spavanja a preko noci ce biti s nama u sobi
    Za slucaj da smo vani a beba spava postoji whatsapp videopoziv 🙈

Ja imam osjecaj da uopce nemam te BH kontrakcije tj ne osjecam to "grcenje" al malog normalno osjetim

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

• Teich25
    08. Svibanj 2022. 14:42

ima333

Teich25

Mi smo jučer kupili nekoliko bodića vel 56 jer mi se nekako činilo da vel 50 baš i nema smisla, a kasnije mi je mama rekla da ne bi pogriješila ni da sam kupila 62 i da ostale kupim veće jer nije problem ako je malo veliko 🙂 Al meni je prva beba tako da nemam iskustva 😂
    Nego, u zadnjih tjedan dana su me ozbiljno napale BH kontrakcije i to dosta često 😕 Uzimam magnezij, ali baš i nije bolje. Zasad i dalje radim puno radno vrijeme i nisam sigurna hoću li i dalje moći. Sutra imam termin za veliki UZV pa ću vidjeti kaj veli doktor. Imate možda neki savjet, što je vama smirilo kontrakcije?

Onako sa kvrgom ili najobicnije bh kontrakcije?
    U pravilu magnezij i mirovanje, ako je ostalo sve u redu. Ako ih imas vise, vazno je napomenuti ginekologu, kako bi obratio paznju na duljinu cerviksa i da provjeri da li si zatvorena (neki to ne gledaju rutinski, pa obavezno napomeni). Dobar je i roidakal, on isto zna ublaziti malo kontrakcije.

ima333

Teich25

Onako sa kvrgom ili najobicnije bh kontrakcije?
    U pravilu magnezij i mirovanje, ako je ostalo sve u redu. Ako ih imas vise, vazno je napomenuti ginekologu, kako bi obratio paznju na duljinu cerviksa i da provjeri da li si zatvorena (neki to ne gledaju rutinski, pa obavezno napomeni). Dobar je i roidakal, on isto zna ublaziti malo kontrakcije.

Ne bude kvrga nego cijeli donji dio trbuha tvrd ko kamen i to mi bude užasno neugodan osjećaj na granici boli. Moj ginekolog na svakom pregledu provjerava cerviks i dal sam zatvorena, al svakako ću mu to sutra dodatno napomenuti. Baš se sad plašim pregleda sutra 😔

👨‍🦱 27 🙋‍♀️25
    08.01.22. ➕

14.09.2022. 💙

• Kokoloo
    08. Svibanj 2022. 14:48

Mi smo malom bili uzeli par bodica 56, nismo manje. Bili su mu taman a rodio se sa 3800g. Vec za 15ak dana je nosio 62, dobio je 2 kile u prvih mjesec dana 🤭
    Uglavnom, mislim da je ok uzeti 56 i mozda imati 2-3 manja u pripravnosti ako slucajno rodite ranije ili beba bude mala ili slicno. Naravno, moze i u 56 ali ja ne volim vidit kad visi roba 😅 lako se kasnije sve kupi, ne treba pretjerivati u pocetku. 
    Nego ja imam pitanjce.
    Vec sam proslu trudnocu bila na komplikacijama ali sam zaboravila sve sta treba. 
    Sutra idem kod ginekologa, sta jos trebam skupit od papira? 3 zadnje place? I onda papir od ginica i taj od place nosim na hzzo? I presliku kartice vjerojatno? Jel neka radila u skorije vrijeme pa da mi moze pomoc jer mi je svr u razlicitim gradovima pa da ne vozam bezveze po papire.. 
    Hvala ❤️

Princess_Mimi
    08. Svibanj 2022. 15:35

Istina je što su cure napisale za tetrice. Nas je prvorođeni imao refluks pa su nam trebale u ogromnim količinama jer bi stalno bljuckao, pa bi brisali, imali uvijek jednu na ramenu i muž i ja 😅
    .
    Za nadzor bebice mi je odlična Xiaomi 360 kamera. Spaja se s mobitelom i ima mogućnost zvuka u oba smjera. Noćni vid je isto super. 
    .
    Još jedna stvar koju bih dodala je Ollie the owl od Tomee Tipee. Bijeli šum koji se pali na djetetov glas. Pomaže nam sa uspavljivanjem i spavanjem već duuugo i mislim da ćemo za bebu uzeti još jednog 🥰

Granger
    08. Svibanj 2022. 15:42

Kokoloo

Mi smo malom bili uzeli par bodica 56, nismo manje. Bili su mu taman a rodio se sa 3800g. Vec za 15ak dana je nosio 62, dobio je 2 kile u prvih mjesec dana 🤭
    Uglavnom, mislim da je ok uzeti 56 i mozda imati 2-3 manja u pripravnosti ako slucajno rodite ranije ili beba bude mala ili slicno. Naravno, moze i u 56 ali ja ne volim vidit kad visi roba 😅 lako se kasnije sve kupi, ne treba pretjerivati u pocetku.
    Nego ja imam pitanjce.
    Vec sam proslu trudnocu bila na komplikacijama ali sam zaboravila sve sta treba.
    Sutra idem kod ginekologa, sta jos trebam skupit od papira? 3 zadnje place? I onda papir od ginica i taj od place nosim na hzzo? I presliku kartice vjerojatno? Jel neka radila u skorije vrijeme pa da mi moze pomoc jer mi je svr u razlicitim gradovima pa da ne vozam bezveze po papire..
    Hvala ❤️

Evo ja baš rješavala to prije tjedan dana. Nosila sam papir od ginekologice o privremenoj nesposobnosti odnosno doznake i prosjek plaće od poslodavca (meni je računala zadnjih 6 mjeseci). Napravila sam i kopije kartice i osobne, ali mi je gospođa na šalteru rekla da joj nek samo dam osobnu i karticu da me upiše, da joj kopije ne trebaju. Još sam popunila tamo neki njihov papir i to je bilo to. 

Ja sam mužu baš spomenula kako pišete o Xiaomi kameri pa je odmah to naručio. Na Tia mobiteli trenutno je 269 kn. Jako mi se dopala ideja da uzmemo nešto tako 'jeftino', a ne monitore za 1500 kn, a bit će zapravo isto. Taman imamo jedan dobar mobitel koji ne koristimo pa ćemo njega spojiti i bit će samo za to. A kaže muž kasnije ćemo kameru ugradit na kućicu na vrtu. 

Što se odjeće tiče, ja sam naručila par stvarčica 56 i 62. Muževa sestra nije mogla odoljeti pa je uzela par stvarčica veličine 50 (jer joj je to bilo jako slatko). Ja 50 ne mislim kupovati, a ako se slučajno dogodi raniji porod onda ćemo kupiti par stvarčica naknadno. 

👸36 (trombofilija)
    🤴36
    5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️

Mallla
    08. Svibanj 2022. 15:46

amelie11

Mene muce recimo ti brojevi odjece za bebe, mislim kazu da se uzme od 50-62 za neka 3,4mj pocetna… a recimo puno svojih cura znam koje su preskocile 50odmah u startu… mislim realno ne mogu znati kojih dimenzija ce beba bit a opet to treba bit i oprano i spremno prije rodenja 😕 Jel su vase bebe nosile 50?

50 ti ne treba u 95% slučajeva! Moja jedna rođena s 50cm druga 49, a nosile su 56 odmah! Uglavnom ne treba baš tako mali broj

url=https://lilypie.com]

• Kokoloo
    08. Svibanj 2022. 16:37

Hvala granger! 😁
    Amelie, a trebat ce sigurno 2 mjeseca do 68. Ne trebas to kupovati sad. Ima beba koje su manje i sporije dobivaju na tezini i ovih kao moj sta su jako brzo presli na 68. Ali po meni definitivno ne trebas sad kupovati iza 62 nego kad vidis kako beba bude rasla 🥰

• Tarry
    08. Svibanj 2022. 17:02

Cure koliko vi cesto imate obroke? Ja generalno bas dosta jedem ali nekad se desi da po 4,5 sati nemam obrok jer jednostavno nisam doma i ne stignem jesti ili ne osjetim glad, onda me samo odjednom smanta glad. Pokusavam jesti cesce jer me pocelo mucit da na taj nacin onda i beba bude gladna, sto vi mislite o tome?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.