Jesenske bebe 2022. ☔🍁🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Kokoloo
    15. Ožujak 2022. 10:24

Hani

Ne volim priče o vezicama i ne mislim da su potrebne. Uslugu ces dobit svakako, al ne mora to bit spa centar.
    Ja sam rađala u st na novu godinu. Ostavili su me u 22 u boksu, doktor je otiša lec i doša u 6 i posla me na carski rez. Dvaput su me obišle stažistice na minutu. Ne mislim da je to nesto strasno.
    Meni je pregled popodne, javim vam😊

Ne slazem se s tobom. Niko i ne ocekuje spa tretman, zna se di smo dosle i zasto smo dosle. Ocekujem bar da me neko proviri, da vidi jel sve ok, da ti rece bar koju rijec a ne da te ostavi tamo lezat ko kravu satima i ignorira te. Meni to nije ok, ali dobro, svako ima svoje misljenje valjda. To tvoje iskustvo mi isto nije ok. 
    Sretno na pregledu 💕

• Kokoloo
    15. Ožujak 2022. 10:41

chivas12y

Slazem se s Kokoloo, nitko i ne ocekuje spa tretman, zna se zasto smo dosle, naravno sama zena ne triba ocekivat ne znam sta, nego bit realana sta je dosla, al malo ljudskosti dobro dode svakoj rodilji koju ceka krvav, bolan porod, pogotovo zenama koje ne znaju sta ih ceka ako im je prvi put, jer mslm da smo ionako prestrasene sa svakakvim pricama

Tocno tako ✔️

• amaq
    15. Ožujak 2022. 10:57

Pozdrav cure, na sve strane čitam da u ranoj trudnoći trebaju razno razni dodaci prehrani za razvoj bebe.
    Ja sam u sedmom tjednu, a ginekologica mi je rekla da pijem samo folnu kiselinu, da ne treba ništa drugo.
    Malo sumnjam u to jer sve ostale bitne vitamine teško da ću unijeti samo hranom.
    Što su Vaši ginekolozi preporučivali u ranoj trudnoći i što pijete il iste pile?
    Koje vitamine i proizvode mogu kombinirati sa folnom Blubella 5mg?
    Hvala

• Hani
    15. Ožujak 2022. 11:09

Amaq, uzmi novalac ili tako nešto koji u sebi imaju aktivnu folnu i ostale vitamine. 
    Veze… ne možete me uvjerit😁 Iz mog iskustva, vezu su tražile samo žene koje se vole malo prenemagati. Hoću reći, na porodu ces dobit sve što je nužno. Brisanje čela i tepanje su gratis paket, može se i bez toga ako nisi drama queen😁. 

Aries5
    15. Ožujak 2022. 11:21

Hani

Ne volim priče o vezicama i ne mislim da su potrebne. Uslugu ces dobit svakako, al ne mora to bit spa centar.
    Ja sam rađala u st na novu godinu. Ostavili su me u 22 u boksu, doktor je otiša lec i doša u 6 i posla me na carski rez. Dvaput su me obišle stažistice na minutu. Ne mislim da je to nesto strasno.
    Meni je pregled popodne, javim vam😊

To je strasno da te u 8 sati nitko nije konkretno pogledao nego samo "obisao" mozda je zbog toga na kraju i bio potreban carski jer je "gospodin otisao leci".  O cem tu pricamo to je realno za tuzbu bez obzira bila Nova godina, Bozic, subota ili cetvrtak on je za to placen (i to posebno dobro placen za blagdan). 
    Priznajem ima svakakvih zena koje ocekuju da im se treba klanjati jer su dosle roditi, ima onih koje su uvjerene da ih ne smije zaboljeti pa cak i onih koje misle da su dosle u hotel sa 5* i da su sestre i doktori zapravo sobarice i da ce se ispunjavati svi njihovi prohtjevi. Meni je prva trudnoca, ceka me prvi porod, strah me, ne mislim da je lijepo, ne mislim da je ugodno niti da idem u spa, na godisnji i slicno. Ali bome necu dozvoliti da me ostave satima da lezim i cekam da se oni odluce za nesto, ne zbog mene nego zbog moje bebe.
    Ali naravno sve smo drugacije i svatko ima pravo na svoje misljenje i stav.  

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

• Kokoloo
    15. Ožujak 2022. 11:33

Hani

Amaq, uzmi novalac ili tako nešto koji u sebi imaju aktivnu folnu i ostale vitamine.
    Veze…ne možete me uvjerit😁 Iz mog iskustva, vezu su tražile samo žene koje se vole malo prenemagati. Hoću reći, na porodu ces dobit sve što je nužno. Brisanje čela i tepanje su gratis paket, može se i bez toga ako nisi drama queen😁.

Cemu taj bitchy stav? Ja niti se volim prenemagati niti sam drama queen, daleko od toga. Da sam drama queen smetale bi mi i sestre u sobama i svaki drugi k. Meni je samo smetalo sta me u 8 sati niko nije niti pogledao. Jel to stvarno previse za trazit?? Jel tako tesko proc i pitat bok, kako ste? Makar ga zaboli jedna stvar kako sam ali iz ljudskosti. Ocito se ne slazemo niti malo i to je ok 😁
    Btw, anesteziologinja i njen asistent su bili nenadmasni. Zena je boginja. Dosla je i pitala kako sam, pitala jel triba malo vode, kaze samo polako disi. Dala mi je i mobitel da se javim svojima na brzinu iako NISAM trazila, pitala me jel zelim. Asistent mi je dao ruku kad su mi zabijali iglu od epiduralne tijekom trudova i rekao da ga stisnem koliko god jako zelim. Eto, to su ljudi za primjer. Ne razumijem jel toliko tesko i ostalima bit bar malo pristojan prema trudnicama?

• Kokoloo
    15. Ožujak 2022. 11:35

amaq

Pozdrav cure, na sve strane čitam da u ranoj trudnoći trebaju razno razni dodaci prehrani za razvoj bebe.
    Ja sam u sedmom tjednu, a ginekologica mi je rekla da pijem samo folnu kiselinu, da ne treba ništa drugo.
    Malo sumnjam u to jer sve ostale bitne vitamine teško da ću unijeti samo hranom.
    Što su Vaši ginekolozi preporučivali u ranoj trudnoći i što pijete il iste pile?
    Koje vitamine i proizvode mogu kombinirati sa folnom Blubella 5mg?
    Hvala

Kod mog ginekologa je praksa da se pije cista folna kiselina do 12. tjedna a nakon toga neki vitamini s folnom.

Ruli
    15. Ožujak 2022. 11:44

Nitko ne očekuje spa wellness tretman u bolnici, ali generalno kao društvo moramo prestati s ovim: samo je bitno da su mama i beba dobro. NE, nije to dovoljno. Nije samo važno da smo živi i zdravi, pa ne idemo u jebeni rat pa ko preživi pričat će, nego idemo roditi. U bolnicu koju ja plaćam od svog zdravstvenog, gdje pružaju uslužnu djelatnost. Dakle, dostojanstvo prema rodilji, ne urlanje i vrijeđanje, uvažavanje njenih želja, mislim da je to stvarno minimum. 
    Jako je važno da ste dobro informirane o svim mogućim indukcijama, zahvatima, mogućnostima alternativnih načina izgona i slično. Kad vide da sve to znate, vjerujte, druga je priča.
    Kad im dođe netko tko ne kuži di je i šta se dešava e onda je lijepo prikače na ctg, strpaju u boks, tako im je najlakše.
    Imate pravo na bežični ctg, na hodanje po rodilištu, na odlazak u wc, na tuširanje, na pilates loptu, na hranu i piće, na rađanje na stolčiću,  itd i to nije spa ni wellnes nego standardna ponuda svakog rodilišta. 

I'm done. Previše se nabrijem na ove teme. Idem popit čaj :D

• Kokoloo
    15. Ožujak 2022. 11:50

Ruli

Nitko ne očekuje spa wellness tretman u bolnici, ali generalno kao društvo moramo prestati s ovim: samo je bitno da su mama i beba dobro. NE, nije to dovoljno. Nije samo važno da smo živi i zdravi, pa ne idemo u jebeni rat pa ko preživi pričat će, nego idemo roditi. U bolnicu koju ja plaćam od svog zdravstvenog, gdje pružaju uslužnu djelatnost. Dakle, dostojanstvo prema rodilji, ne urlanje i vrijeđanje, uvažavanje njenih želja, mislim da je to stvarno minimum.
    Jako je važno da ste dobro informirane o svim mogućim indukcijama, zahvatima, mogućnostima alternativnih načina izgona i slično. Kad vide da sve to znate, vjerujte, druga je priča.
    Kad im dođe netko tko ne kuži di je i šta se dešava e onda je lijepo prikače na ctg, strpaju u boks, tako im je najlakše.
    Imate pravo na bežični ctg, na hodanje po rodilištu, na odlazak u wc, na tuširanje, na pilates loptu, na hranu i piće, na rađanje na stolčiću, itd i to nije spa ni wellnes nego standardna ponuda svakog rodilišta.

I'm done. Previše se nabrijem na ove teme. Idem popit čaj :D

Ruli od rijeci do rijeci se slazem s tobom. I mene ove teme uzaaaaasno nabriju i ne mogu vise. Idem i ja popit jednog 😅

• Hani
    15. Ožujak 2022. 12:14

Kokoloo, traženje veze je već bitchy jer je to postavljanje iznad drugih žena. Ja sam za to da sve žene imaju iste uvjete, pa bila to normalna ljudskost ili super ljudskost🤷‍♀️. 
    U minimum pristojnosti po bolnicama ja ne sumnjam. Priče o vrijeđanju bi se sigurno drugačije percipirale sa trece strane. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.