mila. meni je također rečeno da bi bilo najbolje u trbuh do kraja. Ja sam planirala to pokušati dokle god ide. Ako baš neće ići rekli su mi da pokušam sjesti pa lovit salo koje se stvari na pregibu noge i zdjelice onako s prednje strane.
Iako zapravo ja ne kužim zašto ne bi moglo bilo gdje...pa lijek bi se trebao apsorbirati i kroz salo i kroz mišić. 🤔
👸36 (trombofilija)
🤴36
5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️
Kako stojimo s pregledima ovaj tjedan?
Ja sam trebala imati sutra i zvala me gin da mi prebacuje za srijedu. Uf!
Malo kasnim jer mi je pregled bio u petak, 11. mart, ali posto se pratimo s terminima, da dam update
Po ZM je T je bila 11+6, po UZV opet par dana ispred - 12+2.
Radili smo mini anomaly scan i po UZV sve je bilo uredu, s kilazom sam i dalje isto, 64.5 kg (65 kg na prvom pregledu). Nakon pregleda sam dala uzorak krvi za Nifty, hvala jos jednom Grangerna napomeni za razmak izmedju Clexana i davanja krvidjevojka koja je popunjavala upitnik je mahinalno krenula da oznaci NE kod pitanja da li primam heparinsku terapiju, i kad sam rekla da primam zabrinuto upitala kad sam posljednji put primila injekciju, a u tom trenutku je to bilo na nekih cca. 27 sati prije toga.
Super, odlično
Ja mislim da će meni biti par dana manja beba..vidjet ćemo. I super za kilažu. Ja se nisam dugo vagala. Na prvom pregledu me nije ni valaga dr (možda i bolje :D)
Chivas12y mislim da da, da je to jedno te isto.
Zna li neka cura jesu li double, kombinirani probir i mini anomaly zapravo sve jedna te ista stvar ili? Zbunjuje me puno tih naziva 🤷
Chivas12ymislim da da, da je to jedno te isto.
Zna li neka cura jesu li double, kombinirani probir i mini anomaly zapravo sve jedna te ista stvar ili? Zbunjuje me puno tih naziva 🤷
Ja nisam stručna po tom pitanju, ali mislim da su doube i mini anomaly dijelovi kombiniranog probira. U kombiniranom probiru napravi se ultrazvučni pregled na kojem se gledaju neki markeri (npr. nuhalni nabor, nosna kost...) i taj ultrazvuk je zapravo mini anomaly, nakon toga se trudnici vadi krv i iz krvi se gledaju razine markera (beta HCG i fetoproteina) i to zajedno s anomalyjem je double test. Te dobivene vrijednosti se onda stavljaju u neku matematičku formulu s još nekim parametrima tipa tjelesna masa, starost, pušač/nepušač i to se zove kombinirani probir. Budući da je ponanta dobiti info o vjerojatnosti anomalija zapravo možemo reći da je to to, kako god da netko nazove.
👸36 (trombofilija)
🤴36
Curke cestitam na dobrim pregledima 🥰
Nesto ste pisale o clexanima, daju uputu da se daju u trbuh jer "manje" boli, u pravilu smijete si ih davat na ista mjesta di dijabeticari inzulin (natkoljenice, trbuh, nadlaktice)
Clexane vam ne moze doc do misica jer je igla premala
Jooj i mene su ti nazivi na pocetku zbunjivali svaki to zove po svojem na kraju kad me netko pita sta sam radila ja kazem ono osnovno vadenje krvi 😂
👩25
🙍♂️29
➕️ 02.01.2022.
Srceko 12.01.2022.
TP- 02.09.2022.
It's a boy 💙
Ja nisam stručna po tom pitanju, ali mislim da su doube i mini anomaly dijelovi kombiniranog probira. U kombiniranom probiru napravi se ultrazvučni pregled na kojem se gledaju neki markeri (npr. nuhalni nabor, nosna kost…) i taj ultrazvuk je zapravo mini anomaly, nakon toga se trudnici vadi krv i iz krvi se gledaju razine markera (beta HCG i fetoproteina) i to zajedno s anomalyjem je double test. Te dobivene vrijednosti se onda stavljaju u neku matematičku formulu s još nekim parametrima tipa tjelesna masa, starost, pušač/nepušač i to se zove kombinirani probir. Budući da je ponanta dobiti info o vjerojatnosti anomalija zapravo možemo reći da je to to, kako god da netko nazove.
Ajme, super objasnjeno!! Hvala ti na ovome 😁
Ja nisam stručna po tom pitanju, ali mislim da su doube i mini anomaly dijelovi kombiniranog probira. U kombiniranom probiru napravi se ultrazvučni pregled na kojem se gledaju neki markeri (npr. nuhalni nabor, nosna kost…) i taj ultrazvuk je zapravo mini anomaly, nakon toga se trudnici vadi krv i iz krvi se gledaju razine markera (beta HCG i fetoproteina) i to zajedno s anomalyjem je double test. Te dobivene vrijednosti se onda stavljaju u neku matematičku formulu s još nekim parametrima tipa tjelesna masa, starost, pušač/nepušač i to se zove kombinirani probir. Budući da je ponanta dobiti info o vjerojatnosti anomalija zapravo možemo reći da je to to, kako god da netko nazove.
Da, samo bi dodala se mini anomaly scan može napraviti i bez ovog drugog, pa mi koje nismo išle na doble, triple test tkzv kombinirani ptobir napravimo kod svog ginekologa mini anomaly jer je to dio obaveznih pregleda u trudnoći.
Čestitke cure na super pregledima!
url=https://lilypie.com]
Da, da kuzim.
Samo i dalje ne kuzim zasto me ginekolog salje na to ali ok. Veselim se jer cu bar moc vidit sta je sa hematomom i mozda ce mi napravit uzv koji je duzi od 10 sekundi!
Jako me to nervira kod mog ginekologa, ultrazvuk doslovno ali doooooslovno traje 10 sekundi. Pokaze mi ekran, kaze evo tu je beba i to je to. Sliku koju sam danas dobila necu uopce komentirati jer to nema veze s vezom. Hematom mi nikad nije ni izmjerio ni ista. Ne bi me cudilo da se jos neki hematom skriva a on to ne vidi.
Mislite da ce mi u bolnici htjeti gledati sta je sa hematomom i dat sliku? U prosloj trudnoci sam sve vodila privatno pa nemam pojma kako ovo s bolnicama funkcionira. Jel iko bio na kombinirani probir u bolnici?
Da, da kuzim.
Samo i dalje ne kuzim zasto me ginekolog salje na to ali ok. Veselim se jer cu bar moc vidit sta je sa hematomom i mozda ce mi napravit uzv koji je duzi od 10 sekundi!
Jako me to nervira kod mog ginekologa, ultrazvuk doslovno ali doooooslovno traje 10 sekundi. Pokaze mi ekran, kaze evo tu je beba i to je to. Sliku koju sam danas dobila necu uopce komentirati jer to nema veze s vezom. Hematom mi nikad nije ni izmjerio ni ista. Ne bi me cudilo da se jos neki hematom skriva a on to ne vidi.
Mislite da ce mi u bolnici htjeti gledati sta je sa hematomom i dat sliku? U prosloj trudnoci sam sve vodila privatno pa nemam pojma kako ovo s bolnicama funkcionira. Jel iko bio na kombinirani probir u bolnici?
Bile smo se jednom tipkale oko godina, ali nisam popamtila za sve. Inače se neki oblik kontrole anomalija savjetuje kod malo 'starijih' čitaj iznad 30-te godine jer se do tad na našim stanicama nakupe neke mutacije. No mislim da on nije obavezan već ga možeš i odbiti napraviti. A možda se čovjek ne osjeća dovoljno kompetentan da napravi sam mini anomaly pa te šalje k ljudima koji su ipak bolji u tom području. Škoditi ti sigurno neće jer je kombinirani neinvazivna metoda, ali velim mislim da možeš odbiti ako želiš.
Ja ne kužim to sa sličicama. Možda neki UZV uređaji ne mogu printati pa zato ne daju sličice? Meni doktorica svaki puta da bar jednu sličicu i to od prvog pregleda kad su bile vidljive samo GV i ŽV. Sad smo samo škicnuli kad sam došla vaditi krv (nisam bila ni naručena ni ništa, ali je bila slobodna pa je rekla da dođem) i opet mi je dala...
Kokoloo ti njih lijepo pitaj kako izgleda hematom pa vidi što će reći. N vjerujem da bi odbili komentirati ako će već raditi UZV.
👸36 (trombofilija)
🤴36
Hmmm Granger, nisam sigurna jesi sa mnom tipkala oko godina, meni nije poznato. Ja imam 25 godina i zato mi nije jasno zasto inzistira na kombiniranom. A mozda i to sta kazes, ne osjeca se dovoljno kompetentan.
Ma, u svakom slucaju cu ic pa sta bude.
Dao je on meni sliku ovaj put i to je prvi put da mi je dao ali toliko je lose kvalitete da je to stravicno. Bas sam gledala slike ultrazvuka od prve trudnoce i skroz su drugacije, bas se vidi da ovaj moj soc. Ginekolog ima neki jako zastarjeli aparat. Vjerojatno cu otici jednom oko 20. Tjedna kod privatnika na 3d, cisto da malo cirnemo bebicu sa boljim ultrazvukom 🙈
To za bolnicu, ma da, pitat cu ih za hematom i vjerujem da ce prokomentirati. Jedva cekam sad to!
Sortiraj odgovore
Najstariji