Kokoloo, traženje veze je već bitchy jer je to postavljanje iznad drugih žena. Ja sam za to da sve žene imaju iste uvjete, pa bila to normalna ljudskost ili super ljudskost🤷♀️.
U minimum pristojnosti po bolnicama ja ne sumnjam. Priče o vrijeđanju bi se sigurno drugačije percipirale sa trece strane.
Kao prvo, napisala sam odma da se ni ne trazi veza, ljudi ti doslovno prilaze i nude ti vezu jer ocito svako zna koja je situacija sa splitskim rodilistem i ponasanjem doktora prema rodiljama u radaoni.
Kao drugo, jednostavno se moramo slozit da se ne slazemo.
Mismama moje iskustvo je slično samo drugo rodilište. Puno ovisi do stava rodilje i ponašanja, pa i poslušnosti. Al iskustva dobrog dijela žena iz ST je jedna druga dimenzija. Isto se ne slažem s Hani, onaj tko očekuje spa ide privatno a ostali očekujemo ljudskost i poštivanje. Kod Hani je prošlo sve u redu i Hvala Bogu da je, a šta da nije....Ostavit rodilju samu je neprofesionalno, neće stat kraj tebe non stop al trebaju pratit stanje. Doktor na porodu ni ne treba kad je sve u redu al babice trebaju....ekipe nema a tebi krene nagon šta onda...evo meni je to užas a puno sam iskustava takvih čula.
Ruli naklon, to je to od riječi do riječi. I nije gratis tretman brisanje čela, voda i razgovor to je ljudskost, empatija....1 porod 2 babice povirivaju me non stop, 2 put i doktor, zeza me on malo, a one zapričavaju, daju vodu, natapaju gazu i brišu me. Pohvaljuju me i ohrabruju, prilikom aktivnog rađanja jedna me drži za ruku i nogu, mazi me povremeno po glavi i govori šta da radim, znači kao da mi je mama bila tu. 2 porod babica i doktor, potrefilo tako, rade svoj posa al ohrabruju me, ja krivo tiskam o mi govori da je krivo da ispravim jer spriječavam tako tijelo da radi svoje i viče mi možeš ti to...babica mi u trudovima daje ruku i kaže stiskaj koliko treba samo polako....znači ni veze nit sam ja netko tamo, nit zahtjrvna samo su bili ljudi!
A veze ko veze kad ideš negdje di vlada zakon veze, postavljen nekad davno onda se osjećaš makar malo sigurnije ako je imaš i ti, stvar je i osjećaja. Svaki put kažem idem rodit tamo di se osjećam dobro, pa ako bi to bio Split sigurno bi rekla da kažu da sam tu. Ne moraju me tetošit samo bit ljudi.
url=https://lilypie.com]
Evo neki dan se na mene izderala sestra opće prakse jer sam htjela pitati kad ću dobiti neke nalaze, njoj je valjda bila gužva pa eto.
Nekad prije u životu bi šutila, e sad bome neću. Imam 33 godine, neće mene nitko zajebavat :D
Rekla sam joj mirno i staloženo: Gospođo nema potrebe za dizanjem tona, jel ja možda vičem na vas? Znam da ste u gužvi, ali ovako nitko ne razgovara samnom, pa nećete ni vi.
Da vidiš kako se posramila. Pa se ispričavala, da su pod pritiskom, puno rade, sve ja to razumijem, ali doslovno sam te pitala jedno pitanje na koje imam pravo odgovor i nisam tražila da mi otpjevaš odgovor ili ga uglazbiš.
Daleko od toga da su naši svi djelatnici u zdravstvu podplaćeni i zato su frustrirani, rade puno previše za premalo novaca. Sve jasno. Ali, c'mon, ne moramo zato mi ispaštati (pogotovo što smo trudnice, ili nedajbože djeca).
I ja radim posao za koji mislim da bi mogla biti bolje plaćena pa ne urlam na nikoga.
Opet se raspisala, blah :D
Zvonkobonko procitaj ovo sta si napisala "Dno dna je da te netko ne obidje osim ako ne znas nekog."
Pa da!!! Upravo to, dno dna je da te niko ne jebe dva posto osim ako imas vezu. I da, bas zato cu imat vezu jer zelim da mene neko obide. Ako za to moram trazit jebenu vezu jer zelim da me ne izignoriraju, bogami povuc cu ih tristo.
Ne mogu vise pisat o ovome, samo se vise nerviram.
Hani, no hard feelings, javi se kad budes gotova sa pregledom i neka sve bude ok. Pozdrav 💕
Meni samo nije jasno jel to stvarno tako funkcionira?
Jer mi vise zvuci kao da rade neke grozne zene i neke super zene.
Da npr Kokolooti i ja obje budemo u isto vrijeme u istoj radjaoni stvarno bi netko tebe obisao jer imas vezu a mene ne jer nemam? Mislim ne mogu se iscudit dovoljno.
Ja bi prije rekla da je od zaposlenika do zaposlenika, ako med sestru boli k nece obic ni jednu ni drugu, a ako je dobra obic ce nas obje.
Mozda zivim u ruzicastom svijetu, al brate mili meni to nije normalno.
A nazalost da, tako funkcionira u splitskom rodilistu.
I da, da budemo u isto vrijeme ti i ja u radaoni i da ja imam vezu, mene bi vise obilazili.
I upravo o tome govorimo da je to prestrasno i pretuzno da moras povuc vezu da te neko pogleda. Trebalo bi bit da svih gledaju a ne samo ove s vezom. To je uzasno ali je nazalost tako!
Prijateljica mi je rodila prije mjesec dana, imala je jako dobru izravnu vezu s babicom koja je s njom bila non stop i rekla je da joj je to bio najbolji porod a imala ih je 3, prva dva bez veze.
Zalosno je ali je tako. 😔
Ajmo na vedrije teme..
Reserved ima novu kolekciju za mame! Basic t-shirts, haljinice, čak i donje rublje. laaajk!
Chivas12y žao mi je za tatu. Javi kako je prošla ugradnja stenta. A ti se probaj što manje živcirati...a za to ti pomaže šoping :D
Sad idem i ja malo kopati po h&m-u :D
Ajmo na vedrije teme..
Reserved ima novu kolekciju za mame! Basic t-shirts, haljinice, čak i donje rublje. laaajk!
Uuuuu odlicno! Ali najvise mi se svida sta cemo bit najtrudnije ljeti pa mozemo nosat haljinice do kraja! A meni su svakako sve haljine onako sire tako da skoro pa nista necu morat kupovat! Jedino do ljeta koje hlace i tajice i to ce valjda bit dovoljno 😁
Sortiraj odgovore
Najstariji