Jesenske bebe 2022. ☔🍁🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Granger
    14. Ožujak 2022. 18:36

Kokoloo

Hmmm Granger, nisam sigurna jesi sa mnom tipkala oko godina, meni nije poznato. Ja imam 25 godina i zato mi nije jasno zasto inzistira na kombiniranom. A mozda i to sta kazes, ne osjeca se dovoljno kompetentan.
    Ma, u svakom slucaju cu ic pa sta bude.
    Dao je on meni sliku ovaj put i to je prvi put da mi je dao ali toliko je lose kvalitete da je to stravicno. Bas sam gledala slike ultrazvuka od prve trudnoce i skroz su drugacije, bas se vidi da ovaj moj soc. Ginekolog ima neki jako zastarjeli aparat. Vjerojatno cu otici jednom oko 20. Tjedna kod privatnika na 3d, cisto da malo cirnemo bebicu sa boljim ultrazvukom 🙈
    To za bolnicu, ma da, pitat cu ih za hematom i vjerujem da ce prokomentirati. Jedva cekam sad to!

Ma da, ne sjećam se svih godina. To smo bile raspravljale o tome kako nas ima tu starijih. S 25 godina je rizik realno puno manji pa neki ginekolozi ne šalju, neki ipak šalju da budu sigurniji. Rekla bih da tvoj nije dovoljno stručan za to područje pa je zapravo okej da te onda pošalje, a ne da se pravi važan. 

👸36 (trombofilija)
    🤴36
    5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️

Aries5
    14. Ožujak 2022. 20:00

Vecina ginekologa inzistira na kombiniranom/ mini anomaly/ double kako bi zastitili sebe bez obzira na godine. Ja imam 24 i rekla je da kod mene zapravo nema potrebe ali da zbog pravnih razloga ona mene mora uputiti, ako ja odbijam ona to napise u povijest bolesti/ trudnicku knjizicu/ karton 

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

• Kokoloo
    14. Ožujak 2022. 20:29

chivas12y

Kokoloo ja sam na mini anomaly 21.3., pa me bas zanima kad ce me poslat u bolnicu na kombinirani, posto ces bit prije obvz mi javi kako je proslo i sta mogu ocekivat u St rodilistu 🤣, i naravno pitaj ih za hematom nvrjn da ti nece nista rec i sretnooo da nestane do tad

Eej ali mozda cak budes i prije mene! Jer koliko znam, kombinirani se radi do 13 tjedana a ti si sutra vec 12! Pa te mozda nekako odma posli minija ubace na kombinirani da ne cekas? Jesi sigurna da ce te uopce slat na kombinirani jer mislim da si vec trebala dobit termin u bolnici. 🤔
    Svakako koja prva ide u st rodiliste javlja stanje 😂

• Kokoloo
    14. Ožujak 2022. 21:08

Ahaaaa znaci u Mimice si 😁 ja sam bila prije par godina u njega i nemam pojma zasto al presla sam u Sparca. Al Mimica je stvarno super i odlicno je sta je sef, mozda budes imala i koju vezicu na porodu, budi mu dobra 🙈
    A super onda kad je do 13+6!  Mozda se i sretnemo isti dan!

• Kokoloo
    14. Ožujak 2022. 21:34

Ma da definitivno ce ti bit lakse. Ja sam prosli put imala neku ajmo rec vezicu ali nije bas bilo od pomoci jer je tu noc stvarno previse zena radalo, mene nisu niti ostavili malo sa bebom nakon poroda da lezim i doden sebi nego su me nakon 10 min selili u neku prostoriju jer im je bilo hitno da se oslobodi boks. Ovaj put imam jacu pa se nadam da se bit bolje 🤫 
    Obavezno javi!

• Kokoloo
    14. Ožujak 2022. 21:39

Btw, ne znam jel kod vas ostalih u drugim gradovima to normalno, ali u Splitu i okolici se najnormalnije prica o vezama u rodilistu i svi ih traze. I skoro svaka moja prijateljica je imala bar neku vezu. Cim ostanes trudna odma ti govore - eee imam ti ja od bratove zene kuminu mater sta radi u rodilistu, javit cu joj se kad budes radala 😎 

• .mila
    15. Ožujak 2022. 06:34

Jutro mamite 

Zanima me da li je neka od vas primila vakcinu protiv covida u trudnoci? Ja sam prosle godine primila dvije doze AZ, i planirala primiti booster Pfizer prije nego sam saznala za T tako da jos uvijek nisam. Planiram se konsultirati sa hematologom na narednoj kontroli (8. april), s obzirom na trombofiliju, a sad i trudnocu.
    Ako ima neka da je primila vakcinu, pisite u kojoj sedmici i kako je proslo?
    Ja sam prvu dozu AZ lose podnijela, drugu nisam ni osjetila, a sad krajem januara sam i preboljela, pa je mozda bolje planirati booster nekad u junu/julu…

34, 32
    - 10/18 H 💙
    - 9/22 E ❤️

Princess_Mimi
    15. Ožujak 2022. 08:02

.mila

Jutro mamite

Zanima me da li je neka od vas primila vakcinu protiv covida u trudnoci? Ja sam prosle godine primila dvije doze AZ, i planirala primiti booster Pfizer prije nego sam saznala za T tako da jos uvijek nisam. Planiram se konsultirati sa hematologom na narednoj kontroli (8. april), s obzirom na trombofiliju, a sad i trudnocu.
    Ako ima neka da je primila vakcinu, pisite u kojoj sedmici i kako je proslo?
    Ja sam prvu dozu AZ lose podnijela, drugu nisam ni osjetila, a sad krajem januara sam i preboljela, pa je mozda bolje planirati booster nekad u junu/julu…

Primila sam booster u 14. TT i sve je prošle super. Uz male nuspojave, kao što je temperatura 37,5 prva dva dana i bol u ruci 😊

Ruli
    15. Ožujak 2022. 08:13

Kokoloo

Btw, ne znam jel kod vas ostalih u drugim gradovima to normalno, ali u Splitu i okolici se najnormalnije prica o vezama u rodilistu i svi ih traze. I skoro svaka moja prijateljica je imala bar neku vezu. Cim ostanes trudna odma ti govore - eee imam ti ja od bratove zene kuminu mater sta radi u rodilistu, javit cu joj se kad budes radala 😎

Kod nas nije tako :) ovo mi baš zvuči na prava balkanska posla haha
    Ali baš me zanima, kako ti ta veza pomogne? Po tome ispada da svi imaju vezu, i šta ti je onda bolje od drugih 

• Kokoloo
    15. Ožujak 2022. 08:33

Bolje da nije tako i kod vas, Ruli!
    Pomogne ti veza puno puno. Prvo, kada si u boksu i radas, 98% vremena si sama samcata (ako nemas pratnju), doktori i sestre te ignoriraju kompletno. Kazem, moja prva veza nije ispala dobro tako da sam od 8 sati u radaoni bila sama 6. Treba ti samo neko da dode i bude tu i kaze ti sve je ok, bit ce to brzo gotovo, ocete vode, nesto? 
    Kada je veza tu e onda je to drugacije. Ovisi i kakva je veza, jel sestra, doktor ili neko treci. Ta veza bude tu kraj vas koliko moze, svako malo vas posjeti, pita kako ste i da vam vode. Pobrine se da vas doktori ne ignoriraju, uspijes mozda doci i do epiduralne prije. Ma skroz drugaciji filing u rodilistu. Vjerujte da puno znaci 
    Nazalost je to tako u Splitskom rodilistu. Gledaju te samo kao broj i ne bendaju dva posto. Prijateljica mi je rodila u Zagrebu i rekla je da joj je bilo super, doktori su stalno bili oko nje, uvijek je neko bio tu i stao bi do nje i pitao kako je. Ne znam.o kojoj se bolnici radi. 
    Dobro, nema bas svaka zena vezu. Jako puno njih ima ali previse njih i nema ili se dogodi ovo kao meni

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.