Jesenske bebe 2022. ☔🍁🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • teichmmb
    09. Ožujak 2022. 11:14

Pozdrav cure! 
    Dobrodošle nove i čestitam svima na dobrim pregledima i lijepim vijestima.
    Cure koje smeđare to je skoro pa normalno na početku trudnoće, meni je u prošloj trudnoći tako bilo zbog hematona pa sam mirovala i uzimala Duphastone, biti će sve ok.
    Dečkići i dalje dominiraju, baš me zanima kako će dalje biti 🙂
    Što se ribe tiče jedem ju 1×tjedno, najčešće losos, oradu i brancin, a sad mi se užasno jedu srdele tako da mislim da su one ovaj petak na meniju. Ne usudim se jesti inćune, paštete od tune niti konzerviranu ribu, izdržati ću još par mjeseci bez toga 😄
    Od opreme sve imamo jer smo za prvu trudnoću kupovali sve novo, za ovu bebu ćemo kupiti nešto nove robice i stvari za gušt.

👱‍♂️ Adrian
    🧑‍🦲 Noel

• Kokoloo
    09. Ožujak 2022. 11:31

Zvonkobonko sta se tice kolica 3u1 i autosjedalice, da sam barem ja drugacije razmisljala u prvoj trudnoci!
    Mi smo uzeli kolica 3u1 i nismo kupovali jos AS jer kao sta ce nam, imamo jaje. E pa kad ti se rodi prilicno veliko dijete koje dobija po 2 kile mjesecno (🙈) i ne stane u jaje sa 3-4 mjeseca pitas se zasto nisi drugacije postupio. Onda smo kupili i autosjedalicu 0-36 koja se moze onako lijepo namjestit da bebica lezi dok je mala. Da sad idem kupovati za prvo dijete, definitivno bi uzela kolica 2 u 1 i odvojeno autosjedalicu od 0-36. Jer svakako ce ti trebati autosjedalica kad preraste jaje, a mi osobno jaje nismo koristili apsolutno nikad nego u voznji autom. 
    Razmisli malo i o toj ideji!

• Kokoloo
    09. Ožujak 2022. 11:34

Tako da cjenovno definitivno nije jeftinije 3u1 + autosjedalica. Ne mozes ni kupiti neko sranje od autosjedalice realno kao moja prijateljica koja je zapela za autosjedalicu na Mickeya od 500kn jer "vidi kako je slatkaaaaa" i dijete joj ispalo u voznji iz nje. Nije bilo nista malom jer je taman izlazila sa parkinga, hvala Bogu, ali definitivno ne treba stedit na autosjedalici. Nasa nije neko cudo al isto je bila 1200kn.

• Kokoloo
    09. Ožujak 2022. 11:41

Sad kad razmislim, ne bi uzimala niti 2 u 1 🤣 sportski dio sam koristila mozda 15ak dana i narucila kisobran kolica. Kisobran kolica su spas! Jedva sam se cekala rijesit tih ogromnih, glomaznih, teskih i preteskih 3 u 1 kolica 🤢
    A tu u mom gradu ima jedna cura koja je rodila blizance i koji su od rodenja bili u kisobran kolicima. Ona koja se skroz do dole spuste, bebe leze, mama sretna jer tko na ovom svijetu ima dovoljno velik gepek za 2x glomazna kolica?! 

Mallla
    09. Ožujak 2022. 12:05

Zvonkobonko pripremi se na roman 🤣 moje iskustvo slično kao kod Kokolo!
    Kolica 3u1 su nametnuto očekivanje/želja svih nas u prvoj T jer tako su lijepa primamljiva i taman po guštu. Ali onda uslijedi realnost, teška, glomazna,  neiskoristiva od rođenja do kraja vožnje kolica osim ako imaš buđet za bugaboo ili tako nešto ekstra skupo što je lagano za formu 3u1. Jaje iz 3u1 je često manje, a i upitno ima li ateste. Košaru rijetko koja beba koristi 6mj a zauzme pola auta. Kasnije svi požure po kišobran kolica jer kome se da teglit kolica od 15kg plus bebu od 10kg. Kad sklopiš ta 3u1 treba ti popriličan gepek pa je važno koje auto imaš, živiš u zgradi, koji kat, imaš li lift itd itd. Ok za 3u1 za prizemlja, liftove, velike prostore. Ja sam imala 2u1 nasljeđena i ubila sam se ko budala s njima i rekla idući put što lakša jer moja leđa to ne mogu. U potrazi za što lakšim za drugu bebu sam uzela Ergobaby metro 2020 i imaju prednosti i nedostataka al uvjet lakoće su ispunila. Tada sam pucala na lagano jaje pa sam uzela maxicosi coral jer se razdvaja pa onaj dio što se razdvoji je lagan. E sad tko može priuštit najbolje bi bilo odmah uzeti AS tipa 0do18 ilo 0do36 kategoriju jer njih puno sada ide i u smjer obrnuto od vožnje i u smjer vožnje. Osobno sam više za kupnju jaja pa kasnije AS a to kasnije može bit sa 5mj a može i sa 12mj, oba iskustva imam. Zašto jaje, zato što bebu s jajem vadiš iz auta, lakše je nego novorođenče vadit iz jaja. Ali imaju 2 vrste jaja klasično su do 75cm i/ili 13kg, ali ih ima do 86cm i/ili 18kg. Jaje mi je čak ok uzeti od nekoga važno da je u roku trajanja i da nije sudjelovalo u sudaru. A u AS za kasnije se isplati uložiti. Slažem se za ove kofol sjedalice koje nemaju ateste, dobijem alergiju na to. Uglavnom prije svega je važno razmisliti o tome što točno želiš od kolica, što od AS ili jaja, kakvi su tvoji uvjeti i mogućnosti, a onda u potragu. Npr. Savjete za kolica daje Strollerica, jako susretljiva žena koja ti prema tvojim potrebama ponidi par modela koja odgovaraju tvojim željama, grupa na fejsu prodaja kolica i opreme gdje osim prodaje žene često komentiraju svoja iskustva, onda rodina grupa za AS isto preporuka za informirat se i čak posavjetovati o svemu. 

url=https://lilypie.com]

Princess_Mimi
    09. Ožujak 2022. 12:36

Mallla da, dogovorili smo. Prebacila sam se privatno skroz, uključujući i porod tako da nisu nikakve probleme radili. Dobila sam termin za razgovor sa anesteziologom koji će vidjeti hoće li me uspavati ili ćemo probati spinalnu (prošli put je bio hitan carski pa sam bila pod općom).
    Vbac sam sama rekla da ne bih pokušavala zbog problema s kicmom i slomljene trtice, jer vjerujem da bi na kraju opet završila na carskom, samo bi se izmucila i ja i oni 🙈😅

Princess_Mimi
    09. Ožujak 2022. 12:40

Što se kolica tiče, mi smo imali Stokke beat (više se ne proizvode nažalost). Košara, jaje i sportski dio. Stvarno sam bila prezadovoljna ali je činjenica da su jako skupa kad se sve zbroji jer se košara i jaje prodaju odvojeno.
    Sad, srećom ne moram kupovati jer će mi (valjda) biti dobra za novu bebu.
    .
    Htjela sam pitati mame koje ih već imaju dvoje ili više, kako ste hendlali toddlere uz bebu? Jel mi pametno nabaviti kolica za blizance? Prvi će imati dvije godine kad se beba rodi, tako da mu generalno ne trebaju kolica osim kad idemo na duže staze, ali svakako mi tada dobro dođu...

Ruli
    09. Ožujak 2022. 12:47

KOLICA:
    Mi imamo 2 u 1 (Bugaboo cameleon) nisu teška ni nezgrapna, košara se spljošti tako da ne zauzima prostor i što je najvažnije (jer smo i muž i ja jako visoki) ručke se mogu izvući. Nemamo jaje. Imamo AS (0+, BG vaya) koja se okreće 360 tako da je se bez problema spakira novorođenče :) Mi smo kolica stvarno dugo koristili. 
    Slažem se da su kišobran kolica isto super, ali opet bi trebalo kupiti dodatak/košaru za novorođenče (pogotovo što će nama bebe biti jako malene dok bude zima). 
    --
    Joj kad se sjetim koliko smo birali ta kolica, a tek AS... ne bi vam bila u koži :)

--
    Molim vas recite da još neka od vas ima mučnine, jer ja sam već luda :( Nikako da krene na bolje.

Mallla
    09. Ožujak 2022. 14:08

A vjerujem ja da ona dobije turbo popuste i poklone razne, al nije onaj sistem da reklamira nešto što ne valja, tako da mislim da ipak ima ona od tog nešto. Ovo ja nagađam.
    Da se razumijemo sad ima kišobran kolica s košarama tako da ako netko želi baš njih može se. Al opet kažem sve ovisi o željama i mogućnostima.
    Mučnine - srećom su mi prošle, to mi je.najgori dio priče o trudnoći, ni živa ni mrtva....
    Princes ma super kad sve znaš kad i kako će bit i prati te tim koji će te porodit. A moja cura je imala 5 godina kad se druga rodila ali sad imam istu dvojbu kao i ti, razlika će biti 1godinu i 2mj i sad stalno i dalje mozgam.o tome što ću.

url=https://lilypie.com]

Aries5
    09. Ožujak 2022. 15:00

Ja danas kupila trudnicke traperice i tajice, slucajno naletjela u kauflandu, tako sam si bila sretna 😂😂 

Kolica uzimamo 3u1, bez obzira na sve nek prvo bebica bude u jaju (naravno ako nije nadprosjecno velika) mislim da je to za pocetak najsigurnije za nju i njezinu kraljeznicu, kosaru cemo vrlo vjerojatno cijelu zimu koristiti, i sportski dio od proljeca vjerojatno pa dok ne prohoda, nakon toga baj baj kolica naravno ako sve bude u redu. Kisobran kolica necemo uzimati.
    Odmah sam rekla da ne kupujem kolica koja ne mogu sama sklopiti, a od svih koje znam trenutno mi samo jedna prijateljica ima problem sa Bebeto kolicima. Od onih koje smo mi gledali vecina je nekih 7-9 kg sto je meni okej al opet mi zivimo u kuci, pa nam nije problem sa spremanjem 
    U uzem izboru su nam maxi cosi, kinderkraft, joolz, ABC ak se ne varam 
    Gledali smo i Kunert koja su prelagana i prejednostavna za sklapanje ali su klasu slabija od ovih

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.